X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten film ,,Return to zero", obejrzymy sobie wieczorem z mężem, chociaż on stwierdził że nie miałam już czego wybrać, ale ja mam ochotę to obejrzeć.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• Rachele Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Kochane,

dziekuje Wam za troske:)
    U mnie lepiej...az sie boje tego napisac...od wczoraj popoludniu nie krwawie ani nie plamie.:) Mam nadzieje, ze Malenstwo walczy i wszystko jest w pozadku! Dalej leze i wstaje tylko do lazienki lub do kuchni cos sobie wziac do picia czy do jedzenia. Jutro powinnam isc na bete, tak lekarz kazal w szpitalu, mam kolo 200 metrow od domku, jakos powoli dodreptam :)
    W srode wizyta. Przyznam Wam sie, ze strasznie strasznie sie boje..... Balam sie juz wczesniej a po ostatnich dniach.... chcialabym miec to juz za soba....Uwierzcie mi, ze najchetniej bym nie poszla... ale wiem, ze musze stawic czola, temu co mnie czeka...

Mysia, Kochana, kontrola w zusie kosztowala Cie wiele emocji ale najwazniejsze, ze teraz masz spokoj!! Jak Julenka sie czuje? Ucaluj ja ode mnie mocno :)

Mama_Mai, Kochana jak sie czujesz?

Zaciskam mocno kciuki za Nasze oczekujace na testowanie przyszle mamy :) Nie stresujcie sie temp.,ja przed pozytywna beta obiecalam sobie, ze jak sie nie uda, to termometr idzie w kosz! Wiecej stresu niz pozytku. Ogladajac ciazowe wykresy, zauwazylam, ze tyle jest ksiazkowych wykresow zakonczonych @, i duzo dziwolagow ze sliczna fasolka!

Kochane, milego popoludnia i caluje kazda z Was mocno mocno!

Tulisia, kehlana_miyu, Mysia 15 lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele - super wieści :) czekamy teraz do środy i do wizyty :)

Rachele lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort
    w środę maprzyjść @
    czekam na nią po 3 testach ciążowych negatywnych, niech już przyłazi!
    nawet dziś!
    tyle, że takiego PMS ala urojonej ciązy sobie nie wyobrażam co miesiąc przechodzić!!!
    a dziś teraz po południu temp 36,93 - wiem, że nie jest miarodajna bo tylko rano się liczy, ale co znowu się przyplątało???
    gdyby to ciąża miałabyć to choć jeden test by cień-cienia pokazał w 11 dniu po ovu już wszystkie wykresy na forum miały plusika albo cień-cienia.
    wiec nie robie sobie nadzieji już.

Azande
    prześlij mi proszę link do tego filmu bo sama nazwa na youtube to jakiś facet tylko gada i gada i jeszcze po angielsku, a bardzo chciałabym go obejrzeć.
    bardzo długo nie masz @
    faktycznie, ale skoro gin z usg widzi ze sie zaczyna to jest ok.
    miałam nadzieje ze to lokatorek ;)

Rachele
    bardzo się cieszę!
    dośli troszkę wirusków :)

PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochanie , póki co nie udzielam się ale podczytuje was jak tylko mogę , bo gości mam więc troszkę zabiegana jestem :)

Pochwale tak naprawdę mojego męża , chyba stał się cud . Z kuzynką która przyjechała z mężem kupiłyśmy sobię słodką wodkę ,a mój z jejj mężem jakiś swój trunek , ale do czego chcę dojść no więc . Mój mąż wzioł mnie do pokoju obok i mówi Gosia póki masz okres możemy sobie pozwolić później nie ma o tym mowy pamiętaj o co chcemy walczyć. Wiecie co aż się popłakałam bo dopiero dziś naprawdę uwierzyłam że on chcę dziecko i chcę się o nie starać :)

Teraz musi się udać , oboje naprawdę tego chcemy !

Cieszę się że z Wami moimi ciężarnymi jest dobrze i proszę o magiczne wiruski !!
    Ściskam

Rachele, kehlana_miyu, KkasienkaA, Tulisia, Mysia 15, monilia84, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 - ja pobrałam przez torrenty z tej strony: http://tnttorrent.info/torrent/951443.html ale trzeba mieć na kompie zainstalowany program do pobierania torrentów np taki: http://www.dobreprogramy.pl/uTorrent,Program,Windows,13270.html

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia
    masz fantastycznego męża
    sam chce dzieciątka
    mój chce bo ja chce, a potem bedzie się cieszył wiem to, ale sam fakt.
    gratuluje:)

Azande
    dziekuje Ci - zaraz spróbuje ściągnąć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:19

Malina15 lubi tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka

Dziękuje :) ale ważne że twój chcę , więc krok w przód kochana

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele kochana nawet nie wiesz jak się cieszę że u Ciebie lepiej :) i że krwawienie ustało :)
    Teraz nadal dużo odpoczywaj i pamiętaj o tym że robisz wszystko krok po kroku :) na pewno wytrwasz do środy i wszystko będzie dobrze :)

Apropos termometru mój mąż też mówi że mam teraz już nie mierzyć ;) ale ja tam swoje wolę wiedzieć :) i nadal mierzę bo przynajmniej wiem wtedy czego się spodziewać...

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam za darmo:

http://www.cda.pl/video/1604930a/Od-Poczatku---Return-To-Zero-2014-Lektor-PL

można obejrzeć.
    ale na moim 8 letnim laptopie się trochę tnie :P
    ale już go obejrzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 18:36

iv09roeqjdjavel4.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Twoje maleństwo jest przepiękne! Gratuluję z całego serca!

Rachele, kochanie, tak się cieszę, że jest lepiej :) Zobaczysz, jeszcze wszystko będzie dobrze! Trzymam z całych sił kciuki za wizytę w środę, daj nam koniecznie znać :)

Mama_Martynki, zazdroszczę, że już możesz słuchać serduszka :) Jak dobrze pójdzie, u mnie już jakoś za miesiąc może się uda :)

Podmieniłam sobie suwaczek na datę owulacji, bo mnie denerwowała rozbieżność pomiędzy nim a wykresem, gdy był według daty OM. Ta późna owulacja komplikuje wyliczenia!

Ja mam dzisiaj popołudniu dość silne mdłości. Najprawdopodobniej to po smoothie, które sobie kupiłam po pracy, ale i tak się szczerzę, że może to jednak ciążowe :) Wiem, że mdłości to żadna oznaka zdrowej ciąży, ale w poprzedniej ich nie miałam, a każdą różnicę pomiędzy tą a poprzednią zapisuję na plus.

Moja teściowa ma teorię, że mdłości zależą o płci. Jej teściowa miała 6 dzieci, 3 chłopców i 3 córki, i podobno rzygała tylko z chłopakami :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym potwierdziła tą teorię bo z córcią nie wymiotowałam, a siostra z synkiem ,,rzygała" jak kot :).

Mama_Mai odzywała się dzisiaj czy nie?

Moja córcia już w łóżku więc piję winko :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai była rano. Mówiła, że popołudniami mdłości ją męczą i kiepsko się czuje, więc pewnie teraz odpoczywa.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja z moją Wiki wymiotowałam 3 miesiące niewyobrażalnie!!!
    wszędzie i o każdej porze.
    chyba, że chłopcem miała być :P

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już plamie więc z ciąży w tym cyklu nici. Musiałam się aż napić whisky żeby odreagowac bo strasznie znosze porażkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to ze zaraz bede bez pracy. Bo od poczatku listopada bylam na l4 potem poronilam to tez bylam na l4 az do teraz caly czas ciaglosc zwolnienia a wiecej niz 2 tygodnie juz mi byc nie wolno bo jestem nal4 w sumie kolo 170 dni a nie mozna byc wiecej niz 182 dni. A jak wroce to mnie wywala. Moja kolezanka dzwonila do mnie 3 godziny temu i powiedziala ze sa zwolnienia w firmie i jej dzis dali wypowiedzenie. Jest przygotowane rowniez dla mnie i sa wkurzeni w firmie ze mi go nie moga dac bo jestem na zwolnieniu

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości miałam we wszystkich 3 ciążach, od rana do wieczora, czułam się jak na ciągłym kacu :) a wymioty tylko z synkiem :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mam ten film ,,Return to zero", obejrzymy sobie wieczorem z mężem, chociaż on stwierdził że nie miałam już czego wybrać, ale ja mam ochotę to obejrzeć.

Ostatnio obejrzałam ten film. Przejmujący. Ale bardziej mi pomógł film "Niebo istnieje naprawdę" Wiem teraz jak wyobrażać sobie Maję. Tam tez jest dziewczynka w niebie, która zmarła w brzuszku mamy. Jest śliczna ok 4-5 lat. Buja się na huśtawce. Jest tam pięknie. I wierzę, że właśnie Maja jest taką już dużą dziewczynką, bawi się w niebie i czeka na mamusię, która przytuli ją mocno gdy się tam znajdzie. I wierzę, że Bóg pozwoli, żebym zobaczyła się z moją córeczką. :D

lucy1983, Rachele lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Mysia, Kochana, kontrola w zusie kosztowala Cie wiele emocji ale najwazniejsze, ze teraz masz spokoj!! Jak Julenka sie czuje? Ucaluj ja ode mnie mocno :)

Jula wycałowana! :D Żołądkowo już lepiej, wymiotów brak.

Rachele Słońce tak się cieszę, że plamienie ustało! Trzymam kciuki za betę oraz za wizytę środową- musi być dobrze!!!
    Na pewno Maluszek walczy- jest silny- po mamusi oczywiście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 20:05

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia, fajnie że twój mąż w końcu ,,przejrzał" na oczy :) i fajnie że powiedział na głoś swoje pragnienia, myślę że to daje duże oparcie.

PrimaSort, no faktycznie masz niezaciekawą sytuację z pracą. Wiem też że ze znalezieniem nowej różnie bywa, ale nie poddawaj się! Wierzę że znajdziesz jakąś, choćby tylko na ,,przetrzymanie".

PrimaSort lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ