X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort

bardzo Ci współczuje!
    mam/miałam dość podobną sytuację :/
    nie dość, że ciąży brak to jeszcze pracy przez to!
    ja też miałam dostać wypowiedzenie po powrocie z L4
    na l4 byłam dośc krótko bo w sumie tylko 2 tyg ciąży a potem dostałam 28dni po poronieniu żeby dojść do siebie.
    ale przez to, że dopiero po 6 stycznia poszłam na l4 to zaraziłąm się od dzieci grypą - wirusówka i poroniłąm :(
    bałam się iść wcześniej, a wiedziałam, że po 3 m-cu to już mi nic nie zrobią!
    teraz tak podpadłam, że dyrektorka mści się i na każdym kroku mi docina/dogryza. od wrzesnia wszyscy opróćz mnie wiedzą, że pracują!
    ja jedna nie dostałam tej informacji - a pytałam pare razy już co ze mną?
    wiec też musze szukać, ale nie mam nawet już gdzie???!
    nie wiem czemu jedni mają zawsze pod górkę?!?
    to niesprawiedliwe takie postępowanie - nie dośc, że poronienie to jeszcze zwolnienie z pracy???
    u mnie to samo jak w tym cyklu nie zaszłam w ciążę to na razie koniec :(
    bez pracy nie ma mowy o dziecku :/
    a tak bardzo bym chciała się starać cały czas.
    lat nie ubywa a czas leci...
    rozumiem cie doskonale - mamy podobną sytuację.

jakoś przetrwamy!
    trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 06:50

Mama_Mai, PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzis zabiegana caly dzien, zmeczona jestem strasznie... rano badania, pozniej odwozilam siostre na dworzec, zakupy itd

Rachele strasznie sie ciesze ze plamienia ustaly :) :) :) to dobry znak :)
    ja tez nie moge doczekac sie srody, chociaz juz zaczynam sie stresowac czy zobacze serduszko :( dobrze ze mam wizyte rano

PrimaSort szkoda ze @ sie rozkreca, wiem jak bardzo liczylas na szczesliwe zakoczenie cyklu :* no i sytuacja w pracy nieciekawa... ale dasz rade :)

PrimaSort, Rachele lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia maz musial milo cie zaskoczyc tym co powiedzial :) fajnie ze po tych wszystkich perypetiach wreszcie tak otwarcie sie okreslil i ze chce dzidziusia :) ciesze sie razem z toba :)

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na środę
    mam dostać @ i zacząść nowy cykl...
    ale już nie staran :(
    najpierw praca.

obejrzałam film return to zero, upłakałam się niemiłosiernie!
    aż mnie głowa od płaczu boli!
    ale warto było!
    i dobrze się skończył!
    ja też chcę takiego dzidziusia!!!!!!

na pocieszenie w między czasie zrobiłam kilka pasemek blond, w środe @ wiec farba mi bardzo słabo chwyta.
    sama robie rozjaśniaczem za 6,50 i wychodzi mi ala balejaż, w ten sposób unikam wizyt u fryzjera i próbuje włosy zapuścić choć troszkę.
    a mam tylko do ramion.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 06:54

PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka polubilam twoj post przez przypadek :/ ahhhh ten moj tablet taki czuly ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ja też czekam na środę
    mam dostać @ i zacząść nowy cykl...
    ale już nie staran :(
    najpierw praca.

obejrzałam film return to zero, upłakałam się niemiłosiernie!
    aż mnie głowa od płaczu boli!
    ale warto było!
    i dobrze się skończył!
    ja też chcę takiego dzidziusia!!!!!!
    Tez czekam srody i od srody staramy sie razem

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai trzymam kciuki! Pisz od razu po wizycie! Czekam od Ciebie i Rachele na dobre wiadomości!!

Rachele lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... wszystko podczytałam :)

Jangwa dobrze że fasolka rośnie , powiem Ci że pamiętam jak z moją Amelią byłam w 10 tygodniu ciaży a mała była "większa" w 12 tyg mierzyła tyle ile normalnie powinna w połowie 13 tyg :)

Rechele dobrze że plamienia ustały fasolka daje znak że zostaje w brzuszku :)

Mysia Kochana dobrze że masz za sobą już tą wizyte w ZUs , przykro mi że musiałaś przechodzić przez tą traume tłumaczeń :/

Lili kochana piękną masz dzidzie :) Oby rosła zdrowo !

Truskaweczka Prima dziewczyny nowy cykl nowe szanse pamiętajcie ! :)

Tulisia kochana mam nadzieje że przygotowania do <3 już są , ja czekam tylko aż @ pójdzie i bałamuce męża :D

Wszystkie kochane których nie wymieniłam , nie zapomniałam i trzymam ciągle kciuki oby fasolki , groszki rosły zdrowo ;)

I proszę o modlitwe za staraczki byśmy wkońcu wszystkie pojawiły się na górze w tabelce :)

Tulisia, Mysia 15, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam dziewczyny z rana :)

Mam troche podły nastrój przez brak ciąży, ale próbuje sobie z tym radzić.

Miłego dnia :)

Malina15 lubi tę wiadomość

iv09roeqjdjavel4.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko kochana moja, nie łam się!

Tak się zastanawiam kiedy w końcu przyjdzie ciepło? Bo 12 stopni C w dzień mnie nie zadowala :) Czekam na ciepełko.... :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,

W Piątek ma być ładnie i w Sobotę też. :)

Nadal nie ma okresu, dobija mnie to, normalna kobieta już by była dawno po @ i po owulacji :( dzisiaj 47 dni po zabiegu a ja nadal czekam, chciała bym już przestać smęcić w kółko o tym, chciała bym już zacząć kolejny cykl i czekać na owulację :(

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, mogę się domyślać jak ci ciężko. 47 dni to faktycznie już sporo. To czekanie jest najgorsze, ale pocieszenie jest takie że się doczekasz, a wtedy odetchniesz pełną piersią i to będzie nowy początek :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten zimny dzionek!

Rachele trzymam kciuki za betę!

Truskaweczka głowa do góry! Może jeszcze nie wszystko stracone.

Azande bardzo Ci współczuję tego czekania na @. Oby jak najszybciej się pojawiła!

Dla mnie środa to też ważny dzień. Dowiem się czy Jula dostała się do państwowej zerówki. 22.04. jest ogłoszenie wyników rekrutacji. Troszkę byśmy zaoszczędzili. Teraz za przedszkole płacę ok 500 zł, ale chcę żeby Jula do niego chodziła, ponieważ dzieci lepiej rozwijają się w grupie. :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia na pewno pojawimy się na górze tabelki :D Mam nadzieję, że już w tym cyklu! Tylko jakoś dziewczyny zapomniały przesyłać wiruski :( - więc bardzo proszę o kolejną porcję!!!! Kochane my też już chcemy mieć Fasolinki!! :D

Tulisia, Azande lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane ja Wam nieustannie dosylam wiruski :)

Azande oby twoja @ przyszla jak najszybciej :* mam nadzieje ze leki podzialaja :*:*

Truskaweczka nie poddawaj sie!!! @ jeszcze nie ma, wiec i nadzieja jest :) nie mozesz tak pesymistycznie sie nastawiac, bo do smutnej mamy fasolka moze nie chcec przyjsc :* no i nie mozna tak obsesyjnie myslec o jednym, im bardziej sie nakrecasz tym wiekszy bol i rozczarowanie z niepowodzenia. Najlepsze jest podejscie "co ma byc to bedzie" bo my i tak nie mamy na to wplywu ;)

Mysia 15, Truskaweczka83, Azande lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, ten cykl będzie nasz! Głęboko w to wierzę! Maj miesiącem nadziei więc się uda :)

Azande, Mysia 15 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Witajcie w ten zimny dzionek!

Rachele trzymam kciuki za betę!

Truskaweczka głowa do góry! Może jeszcze nie wszystko stracone.

Azande bardzo Ci współczuję tego czekania na @. Oby jak najszybciej się pojawiła!

Dla mnie środa to też ważny dzień. Dowiem się czy Jula dostała się do państwowej zerówki. 22.04. jest ogłoszenie wyników rekrutacji. Troszkę byśmy zaoszczędzili. Teraz za przedszkole płacę ok 500 zł, ale chcę żeby Jula do niego chodziła, ponieważ dzieci lepiej rozwijają się w grupie. :D

Mysia jak to możliwe żeby się nie dostała? mi się wydaje że każdemu dziecku przysługuje miejsce w państwowej zerówce, przecież dziecko musi chodzić do zerówki, to jak się nie dostanie to rodzice mają płacić za prywatne?

My na szczęście nie mamy takiego problemu, mieszkamy w małej miejscowości i tu każde dziecko może chodzić do przedszkola państwowego, płacę tylko za obiady i dodatkowe zajęcia takie jak tańce, angielski, wyjazdy, teatrzyki itp, też się uzbiera niezła kwota, no ale nie 500 zł. No i moja bardzo lubi przedszkole, uwielbia tam chodzić, dużo się tam uczy. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda się uda dziewczyny :) maj to mój miesiąc :) bo mam urodzinki i już nie mogę się doczekać :)

Azande, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieustannie Wam kibicuję i dosyłam masę wirusków!!! Bierzcie ile chcecie :D :D :D

Azande, Mysia 15, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mysia jak to możliwe żeby się nie dostała? mi się wydaje że każdemu dziecku przysługuje miejsce w państwowej zerówce, przecież dziecko musi chodzić do zerówki, to jak się nie dostanie to rodzice mają płacić za prywatne?

My na szczęście nie mamy takiego problemu, mieszkamy w małej miejscowości i tu każde dziecko może chodzić do przedszkola państwowego, płacę tylko za obiady i dodatkowe zajęcia takie jak tańce, angielski, wyjazdy, teatrzyki itp, też się uzbiera niezła kwota, no ale nie 500 zł. No i moja bardzo lubi przedszkole, uwielbia tam chodzić, dużo się tam uczy. :)

Jula też lubi swoje przedszkole, ale niestety kwota jest niemała. Oczywiście za dodatkowe atrakcje jak kino, teatr itd płacimy osobno.

W zerówce do której chcę Julę posłać- w naszym rejonie- jest taki głupi regulamin rekrutacji, że sama nie wiem co myśleć. Wprost jest napisane, że zerówka ma ograniczona liczbę miejsc i pierwszeństwo mają dzieci z rodzin wielodzietnych, niepełnosprawne oraz gdy rodzeństwo chodzi już do tej szkoły. Dzieci które się nie dostana zostaną poddane drugiemu etapowi rekrutacji. No jakiś chory ten regulamin. Jeżeli ją nie przyjmą to mam zamiar iść do kuratorium i powiedzieć, że ja w takim razie dziecka nigdzie nie poślę. I zobaczymy. Tylko znowu będzie mnie to kosztowało trochę nerwów. Więc mam nadzieję, że ją przyjmą bez walki z mojej strony.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ