X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka a Wy jak się czujecie? Dzidzia dokazuje? :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo dobrze, dziękujemy :) Słyszę na detektorze jak buszuje, to aż mnie uszy bolą :) Ale ruchów jako takich jeszcze nie czuję, czasem jak leżę to taką rybkę, ale niestety rzadko :( A czekam na to bardzo! W piątek mamy wizytę- dowiemy się co z krwiakiem... :)
    A Ty Mysiu czułaś ruchy z Mają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:54

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa tak mi przykro :( Najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafią postawić konkretnej diagnozy i Ci pomóc! Przecież do cholery mamy XXI wiek, a Ty się tak męczysz i chodzisz od lekarza do lekarza!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    My bardzo dobrze, dziękujemy :) Słyszę na detektorze jak buszuje, to aż mnie uszy bolą :) Ale ruchów jako takich jeszcze nie czuję, czasem jak leżę to taką rybkę, ale niestety rzadko :( A czekam na to bardzo! W piątek mamy wizytę- dowiemy się co z krwiakiem... :)
    A Ty Mysiu czułaś ruchy z Mają?

Tak się cieszę Kochana! :D Ten detektor to naprawdę dobra rzecz! Gdybym go miała to uniknęłabym wielu stresów z Julą i Mają. Kasieńka to jeszcze za wcześnie na ruchy- chociaż wiem, że nie możesz się doczekać :D Teraz czas właśnie na rybkę :D :D
    Z Mają czułam tylko rybkę. Nie zdążyłam poczuć naprawdę mocnych ruchów :(

Trzymam kciuki za piątek- mam nadzieję, że krwiak się wchłoną. Pisz od razu- będę czekać!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co to znaczy czuć rybkę? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia rybka to takie uczucie ze cos sie przesuwa w brzuchu ale nie czuc konkretnych kopniakow. Niektorzy mowia ze to uczucie podobne do "motylkow" w brzuchu. Domyslasz sie gdzie jest teraz dzidzia :) Ja pierwszego kopniaka poczulam dosc szybko, jakos pod koniec maja to bylo, miedzy 17 a 19tc, az sie lekarz dziwil ze tak wczesnie

KkasienkaA, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to bardzo wam dziekuje za kciuki :* to bardzo duzo dla mnie znaczy i troszke sie uspokajam jak czytam ze wszystko bedzie dobrze :) w koncu musi sie udac!!!

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oczywiście, że MUSI się udać!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    dziewczyny a co to znaczy czuć rybkę? :)

Rybka to takie śmieszne uczucie. Mama Mai dobrze to wytłumaczyła. Już niedługo i Ty Słońce będziesz czuć taką rybkę :D

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za zdrowie wasze i fasoleczek!
    wszystko się unormuje, poprostu w życiu nie może być za kolorowo.
    musicie być silne dla fasolinek!

a mam takie pytanko:
    w którym najwcześniej dniu po ovu test wam to potwierdził?

czytałam artykuł, że dopiero po 20dniach od ovu w moczu jest wykrywalne dopiero hcg.
    a napewno dziewczyny testowały wcześniej i bladzioch już był!

pytam na przyszłość, żeby nie testować od 8 dpo.

u mnie już leciutkie brązowawe plamienie, wiec myślę jutro @ przybędzie.

zamówiłam zioła na wyluzowanie, jakieś specjalne bo nie wytrzymam tego stresu w 2 fazie cyklu.
    "RELAKS I PRZYJEMNOŚĆ - mieszanka ziołowa kojąca"- allegro.
    no i domówiłam testów ciążowych i owulacyjnych.

musze jakoś się uspokoić bo ten przewlekły stres mnie zablokuje na dobre.

miłych snów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 21:55

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... beta spadła do 24,6...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu

NIEEEEE....!
    matko!.... mam nadzieję, że jeszcze się poprawi!
    mam rację - może wzrosnąć???

przecież musi być dobrze, musi!!!

Kehelana - przytulam bardzo mocno.
    Trzymam kciuki!
    Pisz co u Ciebie!

u mnie @ w nocy przyszłą idealnie w terminie.
    a ja głupia się łudziłąm, że wyatarczy w dobrym czasie <3 i bedzie ok.
    ale wole to, niż to napięcie i testowanie!

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana kochana nie wiem co powiedzieć :( jestes pewna wyniku??? Moze to jakas pomylka. Ja nadal wierze ze to nieprawda :( az mnie serce boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele i Mama Mai - trzymam mocno kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :) BĘDZIE dobrze i tego się trzymamy! Żadnych ale i może... Tylko wiara i spokój i będzie OK. Wszystko i tak w rękach Boga...

Rachele lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana czytam twoj post i nie moge uwierzyc!!!! Albo raczej nie chce w to wierzyc!!! Przytulam cie bardzo mocno :*:*:* i tez mam nadzieje ze to jakis blad pomiaru ...

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę uwierzyć, ale raczej nie mam wątpliwości. Zrobię drugą betę jutro, ale szczerze mówiąc gdyby jutro była wyższa bardziej bym się przestraszyła, że to pozamaciczna i dlatego skacze niż ucieszyła.

Widać coś jest jednak ze mną lub z moim mężem nie tak. Po pierwszym poronieniu zrobiłam tylko badanie na bakterie i wirusy, a i o nie musiałam się, jak pamiętacie, wykłócać. Generalnie zakładałam, że to się zdarza i za drugim razem musi być dobrze. Teraz nie dam się tak zbyć, zresztą teraz może i lekarze potraktują mnie inaczej. Boję się próbować ponownie póki się nie dowiem co szwankuje.

Jestem strasznie rozżalona na los w tym momencie, a muszę jakoś zebrać się z kanapy, iść pod prysznic, przestać płakać i jechać do klienta na projekt. Mam w sobotę ślub i wesele przyjaciółki i muszę być w stanie dobrze się bawić, bo nie chcę jej niczym popsuć jej wymarzonego dnia, pocieszać mnie może jak wróci z podróży poślubnej. Generalnie muszę się jakoś wziąć w garść i znaleźć siły do dalszych starań.

Tylko dzisiaj nie wiem jeszcze jak.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - a jesteś pewna że zrobiłam sobie dobre badanie? bo wiem że betę hcg można robić jakościowo i ilościowo, i jeszcze robią też w laboratorium jakieś badanie na zasadzie zwykłego testu ciążowego, może źle Cię zrozumiała babka w laboratorium przecież robiłaś je gdzieś indziej, a jakie są normy na tym badaniu? może robią na innym sprzęcie i dla tego niższy wynik? ja tak miałam z toksoplazmozą różnica w wynikach wynikała z tego że zmienili sprzęt i późniejsze badanie było robione na innym aparacie, i jeszcze pisałaś że wynik miałaś mieć dzisiaj o 12, a miałaś już wczoraj? może to jakaś pomyłka i to nie Twój wynik???? zrób dzisiaj sobie jeszcze betę tam gdzie robiłaś wcześniejsze badania, mam nadzieję że to jakaś okropna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bardzo mi przykro ;( jeśli będziesz chciała się poradzić w sprawie badań to jestem do Twojej dyspozycji kochana... Ściskam Ciebie mocno i przytulam do serducha. Wiem co czujesz ;(

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, nasza kochana, jest mi tak bardzo przykro. Życzę ci dużo siły ale i tak wiem że to przetrwasz. Jesteś niesamowicie silną i mądrą kobietą.

Jestem w szoku, nie mogę w to uwierzyć.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przepraszam za tak długa nie obecność kurcze nie Mam teraz stałego dostępu do sieci i tak o to się dzieje. Wróciłam do pracy także nie zalegam juz w domu ;) u Nas wszystko ok byłam w sobotę u lekarza bo zaczęły Mi lecieć jakieś skrzepy i to dosyć duże przestraszyłam się i poleciałam bez kolejki Mnie przyjął okazało się ,że to ten polip jak zwykle stresuje. Z dzidzia wszytko w jak najlepszym porządku ależ rozbrykane to Moje maleństwo w tą sobotę idę ponownie bo tak miałam umowioną wizytę z wynikami i jak się da obejrzeć to poznam płeć wszystko zależy od dzieciaczka :) Jesteście Kochane niepokoilyscie się o Mnie :*:*
    Rachele gratuluję !!! Taka sześliwa jestem ,że kolejnej z Nas się udało ! Nie nadrobie wszystkiego bo za dużo :) gratuluję wizyt trzymam kciuki za Nasze forumowe fasolki i przyszłe Mamy :)
    Kehlana jest Mi przykro ,że radość nie trwała długo .. znam ten ból tak jak i wszytkie z Nas i wiem ,że nie możesz się poddać jestem z Tobą i będzie dobrze !!!!! :*
    Jangwa Kochana umęczysz się :/ Mam nadzieje ,ze wszystko wróci do normy i zaczniesz się cieszyć ,a nie męczyć z bólami :)
    Buziaki.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ