X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka a Wy jak się czujecie? Dzidzia dokazuje? :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo dobrze, dziękujemy :) Słyszę na detektorze jak buszuje, to aż mnie uszy bolą :) Ale ruchów jako takich jeszcze nie czuję, czasem jak leżę to taką rybkę, ale niestety rzadko :( A czekam na to bardzo! W piątek mamy wizytę- dowiemy się co z krwiakiem... :)
    A Ty Mysiu czułaś ruchy z Mają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 19:54

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa tak mi przykro :( Najbardziej denerwuje mnie to, że nie potrafią postawić konkretnej diagnozy i Ci pomóc! Przecież do cholery mamy XXI wiek, a Ty się tak męczysz i chodzisz od lekarza do lekarza!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    My bardzo dobrze, dziękujemy :) Słyszę na detektorze jak buszuje, to aż mnie uszy bolą :) Ale ruchów jako takich jeszcze nie czuję, czasem jak leżę to taką rybkę, ale niestety rzadko :( A czekam na to bardzo! W piątek mamy wizytę- dowiemy się co z krwiakiem... :)
    A Ty Mysiu czułaś ruchy z Mają?

Tak się cieszę Kochana! :D Ten detektor to naprawdę dobra rzecz! Gdybym go miała to uniknęłabym wielu stresów z Julą i Mają. Kasieńka to jeszcze za wcześnie na ruchy- chociaż wiem, że nie możesz się doczekać :D Teraz czas właśnie na rybkę :D :D
    Z Mają czułam tylko rybkę. Nie zdążyłam poczuć naprawdę mocnych ruchów :(

Trzymam kciuki za piątek- mam nadzieję, że krwiak się wchłoną. Pisz od razu- będę czekać!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co to znaczy czuć rybkę? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia rybka to takie uczucie ze cos sie przesuwa w brzuchu ale nie czuc konkretnych kopniakow. Niektorzy mowia ze to uczucie podobne do "motylkow" w brzuchu. Domyslasz sie gdzie jest teraz dzidzia :) Ja pierwszego kopniaka poczulam dosc szybko, jakos pod koniec maja to bylo, miedzy 17 a 19tc, az sie lekarz dziwil ze tak wczesnie

KkasienkaA, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole to bardzo wam dziekuje za kciuki :* to bardzo duzo dla mnie znaczy i troszke sie uspokajam jak czytam ze wszystko bedzie dobrze :) w koncu musi sie udac!!!

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana oczywiście, że MUSI się udać!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    dziewczyny a co to znaczy czuć rybkę? :)

Rybka to takie śmieszne uczucie. Mama Mai dobrze to wytłumaczyła. Już niedługo i Ty Słońce będziesz czuć taką rybkę :D

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za zdrowie wasze i fasoleczek!
    wszystko się unormuje, poprostu w życiu nie może być za kolorowo.
    musicie być silne dla fasolinek!

a mam takie pytanko:
    w którym najwcześniej dniu po ovu test wam to potwierdził?

czytałam artykuł, że dopiero po 20dniach od ovu w moczu jest wykrywalne dopiero hcg.
    a napewno dziewczyny testowały wcześniej i bladzioch już był!

pytam na przyszłość, żeby nie testować od 8 dpo.

u mnie już leciutkie brązowawe plamienie, wiec myślę jutro @ przybędzie.

zamówiłam zioła na wyluzowanie, jakieś specjalne bo nie wytrzymam tego stresu w 2 fazie cyklu.
    "RELAKS I PRZYJEMNOŚĆ - mieszanka ziołowa kojąca"- allegro.
    no i domówiłam testów ciążowych i owulacyjnych.

musze jakoś się uspokoić bo ten przewlekły stres mnie zablokuje na dobre.

miłych snów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 21:55

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... beta spadła do 24,6...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu

NIEEEEE....!
    matko!.... mam nadzieję, że jeszcze się poprawi!
    mam rację - może wzrosnąć???

przecież musi być dobrze, musi!!!

Kehelana - przytulam bardzo mocno.
    Trzymam kciuki!
    Pisz co u Ciebie!

u mnie @ w nocy przyszłą idealnie w terminie.
    a ja głupia się łudziłąm, że wyatarczy w dobrym czasie <3 i bedzie ok.
    ale wole to, niż to napięcie i testowanie!

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana kochana nie wiem co powiedzieć :( jestes pewna wyniku??? Moze to jakas pomylka. Ja nadal wierze ze to nieprawda :( az mnie serce boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele i Mama Mai - trzymam mocno kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :) BĘDZIE dobrze i tego się trzymamy! Żadnych ale i może... Tylko wiara i spokój i będzie OK. Wszystko i tak w rękach Boga...

Rachele lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana czytam twoj post i nie moge uwierzyc!!!! Albo raczej nie chce w to wierzyc!!! Przytulam cie bardzo mocno :*:*:* i tez mam nadzieje ze to jakis blad pomiaru ...

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę uwierzyć, ale raczej nie mam wątpliwości. Zrobię drugą betę jutro, ale szczerze mówiąc gdyby jutro była wyższa bardziej bym się przestraszyła, że to pozamaciczna i dlatego skacze niż ucieszyła.

Widać coś jest jednak ze mną lub z moim mężem nie tak. Po pierwszym poronieniu zrobiłam tylko badanie na bakterie i wirusy, a i o nie musiałam się, jak pamiętacie, wykłócać. Generalnie zakładałam, że to się zdarza i za drugim razem musi być dobrze. Teraz nie dam się tak zbyć, zresztą teraz może i lekarze potraktują mnie inaczej. Boję się próbować ponownie póki się nie dowiem co szwankuje.

Jestem strasznie rozżalona na los w tym momencie, a muszę jakoś zebrać się z kanapy, iść pod prysznic, przestać płakać i jechać do klienta na projekt. Mam w sobotę ślub i wesele przyjaciółki i muszę być w stanie dobrze się bawić, bo nie chcę jej niczym popsuć jej wymarzonego dnia, pocieszać mnie może jak wróci z podróży poślubnej. Generalnie muszę się jakoś wziąć w garść i znaleźć siły do dalszych starań.

Tylko dzisiaj nie wiem jeszcze jak.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - a jesteś pewna że zrobiłam sobie dobre badanie? bo wiem że betę hcg można robić jakościowo i ilościowo, i jeszcze robią też w laboratorium jakieś badanie na zasadzie zwykłego testu ciążowego, może źle Cię zrozumiała babka w laboratorium przecież robiłaś je gdzieś indziej, a jakie są normy na tym badaniu? może robią na innym sprzęcie i dla tego niższy wynik? ja tak miałam z toksoplazmozą różnica w wynikach wynikała z tego że zmienili sprzęt i późniejsze badanie było robione na innym aparacie, i jeszcze pisałaś że wynik miałaś mieć dzisiaj o 12, a miałaś już wczoraj? może to jakaś pomyłka i to nie Twój wynik???? zrób dzisiaj sobie jeszcze betę tam gdzie robiłaś wcześniejsze badania, mam nadzieję że to jakaś okropna pomyłka!!!!!!!!!!!!!!!

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bardzo mi przykro ;( jeśli będziesz chciała się poradzić w sprawie badań to jestem do Twojej dyspozycji kochana... Ściskam Ciebie mocno i przytulam do serducha. Wiem co czujesz ;(

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, nasza kochana, jest mi tak bardzo przykro. Życzę ci dużo siły ale i tak wiem że to przetrwasz. Jesteś niesamowicie silną i mądrą kobietą.

Jestem w szoku, nie mogę w to uwierzyć.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Przepraszam za tak długa nie obecność kurcze nie Mam teraz stałego dostępu do sieci i tak o to się dzieje. Wróciłam do pracy także nie zalegam juz w domu ;) u Nas wszystko ok byłam w sobotę u lekarza bo zaczęły Mi lecieć jakieś skrzepy i to dosyć duże przestraszyłam się i poleciałam bez kolejki Mnie przyjął okazało się ,że to ten polip jak zwykle stresuje. Z dzidzia wszytko w jak najlepszym porządku ależ rozbrykane to Moje maleństwo w tą sobotę idę ponownie bo tak miałam umowioną wizytę z wynikami i jak się da obejrzeć to poznam płeć wszystko zależy od dzieciaczka :) Jesteście Kochane niepokoilyscie się o Mnie :*:*
    Rachele gratuluję !!! Taka sześliwa jestem ,że kolejnej z Nas się udało ! Nie nadrobie wszystkiego bo za dużo :) gratuluję wizyt trzymam kciuki za Nasze forumowe fasolki i przyszłe Mamy :)
    Kehlana jest Mi przykro ,że radość nie trwała długo .. znam ten ból tak jak i wszytkie z Nas i wiem ,że nie możesz się poddać jestem z Tobą i będzie dobrze !!!!! :*
    Jangwa Kochana umęczysz się :/ Mam nadzieje ,ze wszystko wróci do normy i zaczniesz się cieszyć ,a nie męczyć z bólami :)
    Buziaki.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ