X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana To nie możliwe , nie kolejny raz :(
    Ehh... niesprawiedliwe to wszystko ale jesteś silna i zniesiesz to ! Ściskam mocno ;*

Tulisia udostępniłam już wykresik także możesz zerkać :)

A ja pożegnałam @ MOJĄ ! Kurcze możecie się śmiać ale dopiero przy tej @ poczułam że to naprawdę moja prawdziwa @ wróciła tylko z mniejszą siła :D

Tulisia lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana tak bardzo mi przykro! Mocno Cię przytulam. Zrób betę jeszcze raz dzisiaj- zobaczysz jak będzie wyglądał wynik. Cały czas mam nadzieję, że to koszmarna pomyłka. Jeżeli, nie daj Boże, okaże się, że jednak nie to już bezwzględnie musisz zrobić badania i lekarz powinien dać Ci skierowanie. Lili Ci pomoże i podpowie jakie należy zrobić.

Bądź silna Kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:44

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi tak się cieszę, że u Was wszystko dobrze! Ten polip potwornie Cię stresuje!

Bezwzględnie napisz po sobotniej wizycie- będę czekać! I nie przyprawiaj mnie o zawał milczeniem.

Bardzo jestem ciekawa czy kolejny Dzidziuś forumowy to chłopczyk czy dziewczynka :D Ale jak ja to mówię- nieistotna płeć najważniejsze żeby Dzidziuś rósł zdrowy i silny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 09:48

meeegi1771 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megi, mnie ten polip przyprawiałby o systematyczne zawały serca. I też jestem ciekawa czy to chłopiec czy dziewuszka :)

ggonia, więc czas start! I znowu idziemy łeb w łeb. Oby nam i pozostałym kobietkom się udało :)

Truskaweczka, a więc @ przyszła. Ale pamiętaj: nowy cykl - nowa szansa - nowe możliwości. Ale domyślam się że możesz być już trochę zniecierpliwiona. Trzymam za ciebie kciuki!

Kehlana, cały czas siedzisz mi w głowie. Nie potrafię przestać o tobie myśleć... :(

meeegi1771 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia oby to było nasze ostatnie "czas start" na dole tabelki ;)

Tulisia lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana Kochana strasznie mi przykro... ALe ja też bym zrobiła betę jeszcze raz w laboratorium w którym zawsze. Ja raz miałam problem, bo Pani mnie nie zrozumiała i zrobiła mi HCG a nie betę i nie mogłam porównać wyników...

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana myślę o Tobie cały czas kochana... Tak mi przykro :( :( :( nadal nie mogę w to uwierzyć.... Jakie to niesprawiedliwe, ile jeszcze jesteśmy w stanie unieść....

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, może wspominałaś o tym, ale kiedy zamierzasz testować? Zamierzasz w ogóle czy czekasz na opóźniającą się @?

Mysia, a ty prowadzisz obserwację cyklu, czy poszliście z mężem na żywioł? Po dacie twojej ostatniej @ wnioskuję że niedługo owulka?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Lucy, może wspominałaś o tym, ale kiedy zamierzasz testować? Zamierzasz w ogóle czy czekasz na opóźniającą się @?

Mysia, a ty prowadzisz obserwację cyklu, czy poszliście z mężem na żywioł? Po dacie twojej ostatniej @ wnioskuję że niedługo owulka?

Prowadzę obserwację. Mierzenie temperatury jakoś tak mnie uspokaja ;) Robię to od dawna- nawet wtedy jak się nie staraliśmy. Owu powinnam mieć w sobotę- do tej pory była dokładnie 14 dc i mam nadzieję, że nie spłata mi paskudnego psikusa i wtedy się pojawi i będzie szansa, że trafimy z <3. Mąż jest w domu od piątku w nocy do niedzieli, więc ciężko będzie o sukces.

O pójściu na żywioł z mężem to już nie wspomnę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:30

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem taka zła, nie wiem co się ze mną dzieje, nadal nie mam okresu, 48 dni po zabiegu, juz 6 tygodni i 5 dni, mam jakiś mega dziwny śluz, nigdy takiego nie mialam przezroczysty, jak by lekko żółty, gęstości kislu i dużo go, zrobiłam przed chwila test ciążowy od razu dwie grube kreski, ta testowa bardzo ciemna, ciemniejsza od testowej, czy to możliwe że beta jest jeszcze taka wysoka praktycznie 7 tyg po zabiegu? Czytałam że dopóki beta nie spadnie do zera nie mam co liczyć na okres.

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie trzy mamy tylko niewielkie rozbieżności w datach @. I oby nam się udało! :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Dziewczyny jestem taka zła, nie wiem co się ze mną dzieje, nadal nie mam okresu, 48 dni po zabiegu, juz 6 tygodni i 5 dni, mam jakiś mega dziwny śluz, nigdy takiego nie mialam przezroczysty, jak by lekko żółty, gęstości kislu i dużo go, zrobiłam przed chwila test ciążowy od razu dwie grube kreski, ta testowa bardzo ciemna, ciemniejsza od testowej, czy to możliwe że beta jest jeszcze taka wysoka praktycznie 7 tyg po zabiegu? Czytałam że dopóki beta nie spadnie do zera nie mam co liczyć na okres.

Azande beta powinna spaść do zera i wtedy dostaje się @. Nie wiem co Ci poradzić? Jest możliwość żebyś była w ciąży? Jeżeli nie to ja bym poszła do gina, ponieważ trochę to u Ciebie długo trwa.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jest serducho :) :) :) tak się cieszę :) nie mam zdjęć bo to ledwie widoczny dzidziuś ale moja radość dzis nie ma konca :)

kehlana_miyu, meeegi1771, KkasienkaA, Lili30, monilia84, Mysia 15, Rachele, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jestem w ciąży ale miałam tydzień temu USG to możliwe żeby nie zauważył ciąży? Ale mówił ze będzie krwawienie i to duże to cos tam widział Nie wiem co mam robić, badać bete z krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - gratuluje :))))) cieszę się Twojm szczęściem :))))

Wrzucilam na FB zdjęcie tego testu

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande nie chciałam zasiewac w Tobie niepokoju, ale obawiam się ze mogli Ci zostawić zbyt dużo resztek po poronieniu podczas zabiegu stąd tak długo utrzymuje się beta... Byłam w takiej sytuacji i zabieg trzeba było powtórzyć dopiero potem dostałam normalny okres. Niepokoi mnie dlaczego lekarz podczas usg kazał Ci się spodziewać dużego krwawienia??? Mnie zapala się czerwona lampka. Moim zdaniem albo na własną rękę idź do laboratorium zrobić poziom Total hcg albo zgłoś się do szpitala czy lekarza... Jeśli beta nie spadnie do odpowiedniego poziomu to i z normalnym cyklem może być różnie.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    A może jestem w ciąży ale miałam tydzień temu USG to możliwe żeby nie zauważył ciąży? Ale mówił ze będzie krwawienie i to duże to cos tam widział Nie wiem co mam robić, badać bete z krwi?
    Azande ja @ dostałam 56 dni po wywołaniu poronienia zabiegu nie miałam organizm bardzo długo się nie chciał pozbyć resztek beta spadała powoli . Poronienie było 5.02 a 26.03 bhcg wynosiła 39 potem dostałam@ . Dopuki bhcg nie spadnie do zera @ nie będzie widocznie masz podobnie . Strasznie to wkurzające ale każda z nas jest inna i ma inny organizm .

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai suuuuuper wieści!!! Kochana gratuluję :) Kamień z serca spadł to teraz możesz cieszyć się Maleństwem. <3

Ggonia przepraszam, że Cię pytam, być może już pisałaś, przepraszam... Ale czy wiecie co było przyczyną Waszej straty Amelki? Czy coś się stało?

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Azande nie chciałam zasiewac w Tobie niepokoju, ale obawiam się ze mogli Ci zostawić zbyt dużo resztek po poronieniu podczas zabiegu stąd tak długo utrzymuje się beta... Byłam w takiej sytuacji i zabieg trzeba było powtórzyć dopiero potem dostałam normalny okres. Niepokoi mnie dlaczego lekarz podczas usg kazał Ci się spodziewać dużego krwawienia??? Mnie zapala się czerwona lampka. Moim zdaniem albo na własną rękę idź do laboratorium zrobić poziom Total hcg albo zgłoś się do szpitala czy lekarza... Jeśli beta nie spadnie do odpowiedniego poziomu to i z normalnym cyklem może być różnie.
    Mi tez powiedział że @ będzie obfity bo jeszcze coś zostało z czym organizm sobie poradzi .Ja nie miałam zabiegu bo lekarz chciał go uniknąć bo wiedział że będziemy się starać . Dziwne jet to że niedokładnie Ciebie wyczyścili ja bym poszła sprawdzić bhcg i po 24 godz powtórzyła czy spada

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, gratulacje! Tak się cieszę tym serduszkiem! :)

Ja chwilowo jestem spokojniejsza, choć dalej trudno powstrzymać mi się od płaczu. Powiedziałam księgowej u klienta, że mam alergię, bo oczy czerwone jak u królika. Dzięki Wam wszystkim za wsparcie, to bardzo dużo dla mnie znaczy.

Zauważyłam lekkie plamienie i brzuch zaczyna mnie pobolewać jak na @, więc pewnie niedługo się zacznie...

Lili, będę Ci wdzięczna za wskazówki co do badań. Nie chcę już nigdy przechodzić przez ten koszmar, więc chcę zrobić teraz wszystkie możliwe badania i dojść do przyczyny. Zamierzam też dopytać moją mamę dokładniej jakie leki brała w ciąży ze mną, też miała dwa poronienia zanim donosiła ciążę ze mną i miała codzienne zastrzyki. Wspominałam o tym wcześniej lekarzom, ale olali sprawę, bo moja mama miała problemy z hormonami, a u mnie zawsze były regularne miesiączki, więc "na pewno z moimi hormonami wszystko w porządku".

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ