X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy podejście " samo się wyczyści" jest rozsądne. Te resztki to martwe tkanki zwyczajnie gnijace w macicy. Lekarze w klinice gdzie byłam przy ostatnim zabiegu zadecydowali że absolutnie nie wolno czekać. Bali się zakażenia wewnatrzmacicznego i późniejszych komplikacji. Ja nie rozumiem lekarzy niektórych i ich olewatorskiego podejścia Kolejna kwestia to psychika takie czekanie to przykrość i ból, ale oczywiście nie lekarz go znosi...

KkasienkaA lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku Azande ktoś widocznie żle wykonał zabieg w moim przypadku organizm sam się oczyszczał plus antybiotyk i kontrola praktycznie co 2 dzień . A przyznasz Lili że zabieg łyżeczkowania nie jest obojetny dla organizmu

• Werka84 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca nie wiem co jest lepsze, przeszłam poronienie samoistne i drugie z łyzeczkowaniem, poronienie samoistne wlekło się u mnie ze 3 tygodnie, miałam laktację, łyżeczkowanie przeszłam lepiej bo brzuch mnie nie bolał i plamienie pare dni

(*)Aniołki 9tc 26.05.2006 (*)11tc 10.04.2015
    qdkkkqi122mrph2n.png
    zem3io4pzem8mtil.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście zabieg nie jest obojętny,ale jeśli organizm sam sobie nie radzi to trzeba podjąć interwencję. Nie zawsze samoistnie się oczyszcza niestety...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, widziałam twój test. Powiem wam dziewczyny że kreska testowa jest o wiele ciemniejsza od kontrolnej! Z tego wniosek że poziom bety musi być dosyć wysoki. Kochana, na twoim miejscu zrobiłabym betę. Wtedy przekonasz się jaki jest jej poziom i będziesz mogła zacząć działać.

Mamo Mai, ujrzenie serduszka to wzruszająca chwila :) serdecznie gratuluję i życzę by wasz Frędzelek zdrowo się rozwijał. Sama codziennie przeprowadzam wizualizację tej cudownej sytuacji i nie mogę się doczekać gdy sama tego doświadczę! :)

kehlana, cieszę się że choć troszkę emocje opadły. Jesteśmy z Tobą, a z ciebie niesamowicie silna babka.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, ja bym na Twoim miejscu zrobiła bete i poszła z wynikami na kolejne USG, może do innego lekarza lub do szpitala. U mnie lekarze podnieśli raban, jak po zabiegu został mi jeden mały skrzep na 2 cm, od razu dostałam ergotamine żeby pomoc macicy się wyczyścić i była mowa, ze jak w ciagu tygodnia nie zniknie, to będzie konieczny ponowny zabieg. Na szczęście mój skrzep się ładnie rozpuścił i po miesiączce nie było po nim śladu, ale u Ciebie wyglada, ze tego jest więcej i ze trzymają Ci bete na poziomie uniemożliwiającym @, a to niedobrze. Lepiej to jednak jeszcze skonsultuj.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejade się jutro rano i może w poniedziałek to będę miała porównanie,w środę mój gin przyjmuje na kasę rano to pójdę do niego chociaż mi USG nie zrobi ale chociaż pogadam z nim co się dzieje, mam nadzieję jednak że mnie dobrze wyczyscili, zrobię Wam jeszcze zdjęcie opisu USG tego ze środy tam mi napisał ze wszystko oki to chyba by coś mówił jak by było nie tak jakieś skrzepy czy cos :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rób beta hcg zrób poziom Total hcg, nie ma sensu sprawdzać jak spada bo to jest całkowicie niemiarodajne... U mnie w szpitalu oznaczali Total hcg.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Kochane moje jest serducho :) :) :) tak się cieszę :) nie mam zdjęć bo to ledwie widoczny dzidziuś ale moja radość dzis nie ma konca :)

Kochana tak bardzo się cieszę!!! Mam łzy szczęścia w oczach!! :D Od rana o Was myślałam i proszę- jest wspaniała wiadomość!! :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    A może jestem w ciąży ale miałam tydzień temu USG to możliwe żeby nie zauważył ciąży? Ale mówił ze będzie krwawienie i to duże to cos tam widział Nie wiem co mam robić, badać bete z krwi?

Mój widział cykl bezowulacyjny i co- zaszłam wtedy w ciążę. Ja tak bardzo już nie ufam temu co widzą ginekolodzy. Ja bym poszła jeszcze raz do lekarza. Beta na pewno wyjdzie Ci podwyższona jeżeli test jest pozytywny, a tylko USG wskaże dlaczego tak jest.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co z Rachele??? Ona juz tez po wizycie... Daj nam znac kochana :* :* :*
    A ja dziekuje Wam za wsparcie :) moj dzidzius ma prawie 11mm, co odpowiada 7w1d :) serducho zasuwa 160/min :) chcialam nagrac telefonem mezowi ale sama ledwie widzialam to malenstwo na usg i sie nie udalo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 12:58

Mysia 15, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande teraz doczytałam co poradziła Ci Lili. Ma rację. Mogli nie wyczyścić dokładnie i stąd utrzymująca się beta, tego Ci oczywiście nie życzę, ale zdarzają się takie przypadki więc lepiej sprawdzić.

Mama_Mai lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande twoj test baaaadzo ciazowy!!! Moze lepiej zglos sie do jakiegos gina, moze do innego niz ten ktory robil ci to usg??? Sama nie wiem ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia przepraszam polubilam wiadomosc do Azande :/

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana wspieram Cię całym sercem! Bądź silna! Przytulam!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Mysia przepraszam polubilam wiadomosc do Azande :/

Nie szkodzi. Mnie też czasem wychodzą z tym laptopem takie historie, że czasami mi wstyd. ;)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele czekam na wiadomości od Ciebie! I trzymam kciuki!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, znalazłam na innym wątku listę badań, którą wkleiłaś jako pełną - te polecasz, żebym zrobiła?

1. Antygen tocznia ( lupus antykoagulant) we krwi
    2. Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
    3. Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
    4. Przeciwciała przeciw fosfatydyloinozytolowi IgG, IgM
    5. Przeciwciała przeciw fosfatydyloserynie IgG, IgM
    6. Przeciwciała przeciw protrombinie IgG, IgM - PIERWSZE 6 BADAŃ TO PEŁNE ROZPOZNANIE ZESPOŁU ANTYFOSFOLIPIDOWEGO, JEŚLI WSZYSTKIE BADANIA NIE BYŁY ROBIONE NIE MOŻNA GO WYKLUCZYĆ Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ.
    7. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 oraz ANA 2
    8. Przeciwciała przeciwłożyskowe
    9. Mutacja czynnika V Leiden
    10. Mutacja genu protrombiny 20210
    11. Mutacja genu MTHFR C 766 T
    12. Mutacja genu MTHFR A1298 C
    13. Przeciwciała Allo- MLR+ test cytotoksyczny - ocena obecności przeciwciał blokujących ALLO-MLR.
    15. Kariotypy partnerów
    16. Wymazy z szyjki macicy w kierunku mycoplasma, ureplasma i chlamydia
    17. KIŁA
    TOXOPLAZMA IGG, IGM
    CYTOMEGALOWIRUS IGG, IGM
    18. Aktywnośc białka C
    19. Aktywność białka S
    20. Prolaktyna, progesteron, pozostałe hormony
    21. Krzywa cukrowa i insulinowa
    22. TEST potrójny nasienia lub badanie nasienia metodą TUNEL- inne badania nic nie wnoszą. Warto też zrobić badania w kierunku bakterii w nasieniu.
    23. HOMOCYSTEINA
    24. HSG lub laparoskopia w celu oceny budowy macicy oraz wykluczeniu obecności zrostów wewnątrzmacicznych.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam już z tego mycoplasmę, ureaplasmę i chlamydię, kiłę miałam zrobioną w szpitalu po poronieniu - negatywne.

Miałam też robioną toxo i cytomegalię, ale te powtórzę, bo wtedy wyszło, że ich nie przechodziłam, więc mogłam złapać po drodze.

Ciekawa, co lekarka w piątek powie na taką listę... Ech, już przewiduję konfrontację :( A moją nową fajną lekarkę zobaczę dopiero za miesiąc, bo wyjeżdża teraz na urlop, poza tym chciałabym zrobić tyle badań ile się da w Luxmedzie, bo wtedy część będę miała bezpłatnie.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja sie mecze z umawianiem na usg genetyczne :/ niby dopiero za 5 tygodni mam je zrobic ale zeby zalapac sie na nfz wczale nie jest tak kolorowo :/ moge zrobic takie badanie na fundusz ale w warszawie albo w lodzi... dzwonilam juz w 1 miejsce ale nie zapisza mnie na termin bo mam skierowanie zle wypisane.. paranoja!!! Przeciez poprawie to skierowanie zanim do nich dojade

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ