X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, szcześliwą mamą naszego rodzynka jest Kasienka :)

Tulisia lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rodzynek? :) O masz, to dobrze, bo podobno jak się za dużo chłopców rodzi to wojna idzie.

Dziewczyny, czy któraś z Wam ogranicza progesteron lub go odstawia?
    Bo my no niby 16 tydzień, mam ograniczyć z 3x1 do 2x1, zostało mi kilka tabletek i mam odstawić. Ograniczam od 2 dni, ale kurcze pojawiło się krwawienie, małe co prawda, ale wydaje mi się, że to reakcja na ograniczenie dupka. Jutro zadzwonię do lekarza i zapytam, czy mam serio odstawić. Ale czy któraś w Was miała/ma podobnie??

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, gratuluję wizyty! Kolejna dziewczynka :) Aż dziwne, bo wśród moich znajomych sami chłopcy się rodzą :)

Ja dzisiaj już jestem w nieco lepszym nastroju. Byłam u hematologa i dostałam skierowanie na tocznia, kardiolipy i parę innych badań i jeszcze skierowanie do poradni genetycznej. Pani doktor potraktowała mnie bardzo poważnie, wszystko tłumaczyła i nie musiałam się o żadne badania dopominać, sama je wypisywała :) W dodatku pocieszyła mnie, że jeszcze uda mi się donosić ciążę i najwyżej jak coś wyjdzie w tych badaniach, które mi zleciła, to będę brać acard i heparynę od dodatniego testu ciążowego, a jak nie wyjdzie, to może i tak dostanę profilaktycznie, bo to nie powinno zaszkodzić, a czasami pomaga nawet jak w badaniach nie wychodzi nic niepokojącego.

Przynajmniej mam teraz wrażenie, że coś robię i nie czuję się już taka bezradna. Zaczynam wierzyć, że jeszcze doczekam się maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:44

KkasienkaA, lucy1983, Lili30, monilia84, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja odstawiłam juz całkowicie luteine dowcipna miałam 2 x 100mg dupka miałam 6x2 teraz biorę 3x1 odstawiamy wszystko stopniowo żeby nie było dużego szoku. Nie mam złych objawów typu plamienia i krwawienia. Lekarz twierdzi ze od około 12 tygodnia łożysko przejmuje funkcje i dziecko jest bezpieczne. Niemniej jednak dupek ma działanie "relaksacyjne" na szyjkę macicy i czasem zostawia się go na dłużej. Trzeba uważnie obserwować. Często podają go przy skracaniu szyjki, skurczach więc powiedz lekarzowi o Twoich obserwacjach i obawach.
    Ja z chwilą odstawiania dupka miałam zacząć łykać więcej magnezu (Asmag) i magne b6. Ja myślę że u nas dupek zostanie do 20 tygodnia przprzynajmniej.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, to super że wstąpiła w ciebie nowa nadzieja! I cieszę się też że nie musiałaś sępić o badania :) I nie pozwalam mieć wątpliwości co do tego że zostaniesz mamą. :) Zostaniesz ani się obejrzysz i już za jakiś czas będziesz się nam chwalić pozytywnym testem! :)

lucy1983, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    kehlana, to super że wstąpiła w ciebie nowa nadzieja! I cieszę się też że nie musiałaś sępić o badania :) I nie pozwalam mieć wątpliwości co do tego że zostaniesz mamą. :) Zostaniesz ani się obejrzysz i już za jakiś czas będziesz się nam chwalić pozytywnym testem! :)

Podpisuję się pod twoimi słowami Tulisia.

Kehlana, wierzę że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:56

Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! Nie wiem, jak bym sobie bez Was dała radę z tym wszystkim :)

kierzynka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana fajnie ze trafilas na taka pania doktor :) zobaczysz wszystko sie ulozy i bedziesz mamusia szybciej niz myslisz :*

Lucy ty robilas bete? Masz wyniki?? Czy cos przeoczylam i juz o tym mowilas?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny w tamtym cyklu obiecałam sobie że w tym cyklu nie będę robić testów owulacyjnych (bo się zdenerwowałam, bo mi ciągle wychodziły negatywne. Nie pomyślałam że może jeszcze coś nie gra i zapewne do owulacji nie doszło :)) Jednak oczywiście się złamałam i robię je i w tym cyklu. Zresztą sporo mi ich zostało. I właśnie zrobiłam test owu a tu krecha testowa jak malowana :) cieszę się jak wariatka.

lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no ja dziś dzwoniłam do lekarza i mam jutro przyjść, on zajrzy ale i powiedział, ze w takiej sytuacji dupka jeszcze zostawiamy. Trochę się uspokoiłam, bo jak reaguje krwawieniem na zmianę tylko jedną tabletkę to boję się co będzie jak odstawię w ogóle... Dziękuję za odpowiedź :)

kehlana_miyu oczywiście, że się doczekasz!!! Na badaniach szybko zleci czas, bo człowiek też zawsze ich jest ciekawy to i czas jakoś leci, a nie obejrzysz się, a już będziesz suwaczek ustawiała!

Tulisia no to super super!!! i 15 dc, więc dobrze że nie musiałaś czekać bardzo długo :) to teraz jeszcze jakieś 12 dni i będą nowe wiruski!!! :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG :) dzidzia ma się dobrze i ładnie rośnie :) ma już 25,6 mm :D ale się ciesze :) teraz zdjęcie leży na stoliku i na nie patrze :) ze szczęścia, aż płakać mi się chce :)

kehlana_miyu, KkasienkaA, kierzynka, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, pięknie Ci dzidzia rośnie! Jeszcze chwila i będziemy się o płeć dopytywać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa koniecznie podziel sie z nami fotka swojego dzidziusia :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam jak na razie :P wrócę do domu to wtedy :P ale nie umiem tu wstawiać zdjęć :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na fb wstaw :) tam o wiele latwiej ;)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dawaj fotkę ;) i cudownie że z maleństwem ok ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa jakie super wieści :) Dzidzia rośnie jak na drożdżach i to najważniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dobre wieści: beta w 16 dpo (4t4d) - 870 mIU/l :) :) :)

Miałam dzwonić wcześniej, ale normalnie film mi się urwał i spałam ze 2 godziny na sofie :) nieźle...

Wizyta za tydzień w środę 6 maja, jak ja do tego czasu doczekam :)

KkasienkaA, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy beta piekna :* trzymam kciuki za wizyte :)
    mnie tez tak scielo dzis, pogoda jest okropna, jest duszno, nie ma czym oddychac :( a ja na dodatek ciagle jestem glodna, a im badziej czuje glod tym bardziej w glowie mi sie kreci i mi niedobrze. Dodatkowo ta suchosc w ustach fuuuj. Ale mimo wszystko ciesze sie, ze Groszek daje o sobie znac :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś leje od samego rana :( więc tak jakoś smutno i szaro się zrobiło, no ale co poradzić taka wiosna :) wczoraj słońce dziś deszcz.

Dobrze chociaż, że mogę zostać w domu, bo w pracy bym chyba zasnęła...

U mnie z apetytem różnie, czasem mam na coś ochotę, zjem a potem mnie mdli. Reszta objawów w normie :) sikam co chwila, cały czas bym spała, no i cycki się zrobiły duuużo większe :) Ja do piersiastych nie należę, więc od razu widać ;)

Na razie się cieszę, że w miarę dobrze się czuję :) oby tylko Groszek rósł...

DomiBW lubi tę wiadomość

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ