X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, szcześliwą mamą naszego rodzynka jest Kasienka :)

Tulisia lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój rodzynek? :) O masz, to dobrze, bo podobno jak się za dużo chłopców rodzi to wojna idzie.

Dziewczyny, czy któraś z Wam ogranicza progesteron lub go odstawia?
    Bo my no niby 16 tydzień, mam ograniczyć z 3x1 do 2x1, zostało mi kilka tabletek i mam odstawić. Ograniczam od 2 dni, ale kurcze pojawiło się krwawienie, małe co prawda, ale wydaje mi się, że to reakcja na ograniczenie dupka. Jutro zadzwonię do lekarza i zapytam, czy mam serio odstawić. Ale czy któraś w Was miała/ma podobnie??

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, gratuluję wizyty! Kolejna dziewczynka :) Aż dziwne, bo wśród moich znajomych sami chłopcy się rodzą :)

Ja dzisiaj już jestem w nieco lepszym nastroju. Byłam u hematologa i dostałam skierowanie na tocznia, kardiolipy i parę innych badań i jeszcze skierowanie do poradni genetycznej. Pani doktor potraktowała mnie bardzo poważnie, wszystko tłumaczyła i nie musiałam się o żadne badania dopominać, sama je wypisywała :) W dodatku pocieszyła mnie, że jeszcze uda mi się donosić ciążę i najwyżej jak coś wyjdzie w tych badaniach, które mi zleciła, to będę brać acard i heparynę od dodatniego testu ciążowego, a jak nie wyjdzie, to może i tak dostanę profilaktycznie, bo to nie powinno zaszkodzić, a czasami pomaga nawet jak w badaniach nie wychodzi nic niepokojącego.

Przynajmniej mam teraz wrażenie, że coś robię i nie czuję się już taka bezradna. Zaczynam wierzyć, że jeszcze doczekam się maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:44

KkasienkaA, lucy1983, Lili30, monilia84, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu ja odstawiłam juz całkowicie luteine dowcipna miałam 2 x 100mg dupka miałam 6x2 teraz biorę 3x1 odstawiamy wszystko stopniowo żeby nie było dużego szoku. Nie mam złych objawów typu plamienia i krwawienia. Lekarz twierdzi ze od około 12 tygodnia łożysko przejmuje funkcje i dziecko jest bezpieczne. Niemniej jednak dupek ma działanie "relaksacyjne" na szyjkę macicy i czasem zostawia się go na dłużej. Trzeba uważnie obserwować. Często podają go przy skracaniu szyjki, skurczach więc powiedz lekarzowi o Twoich obserwacjach i obawach.
    Ja z chwilą odstawiania dupka miałam zacząć łykać więcej magnezu (Asmag) i magne b6. Ja myślę że u nas dupek zostanie do 20 tygodnia przprzynajmniej.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, to super że wstąpiła w ciebie nowa nadzieja! I cieszę się też że nie musiałaś sępić o badania :) I nie pozwalam mieć wątpliwości co do tego że zostaniesz mamą. :) Zostaniesz ani się obejrzysz i już za jakiś czas będziesz się nam chwalić pozytywnym testem! :)

lucy1983, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    kehlana, to super że wstąpiła w ciebie nowa nadzieja! I cieszę się też że nie musiałaś sępić o badania :) I nie pozwalam mieć wątpliwości co do tego że zostaniesz mamą. :) Zostaniesz ani się obejrzysz i już za jakiś czas będziesz się nam chwalić pozytywnym testem! :)

Podpisuję się pod twoimi słowami Tulisia.

Kehlana, wierzę że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 08:56

Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny! Nie wiem, jak bym sobie bez Was dała radę z tym wszystkim :)

kierzynka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana fajnie ze trafilas na taka pania doktor :) zobaczysz wszystko sie ulozy i bedziesz mamusia szybciej niz myslisz :*

Lucy ty robilas bete? Masz wyniki?? Czy cos przeoczylam i juz o tym mowilas?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny w tamtym cyklu obiecałam sobie że w tym cyklu nie będę robić testów owulacyjnych (bo się zdenerwowałam, bo mi ciągle wychodziły negatywne. Nie pomyślałam że może jeszcze coś nie gra i zapewne do owulacji nie doszło :)) Jednak oczywiście się złamałam i robię je i w tym cyklu. Zresztą sporo mi ich zostało. I właśnie zrobiłam test owu a tu krecha testowa jak malowana :) cieszę się jak wariatka.

lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili no ja dziś dzwoniłam do lekarza i mam jutro przyjść, on zajrzy ale i powiedział, ze w takiej sytuacji dupka jeszcze zostawiamy. Trochę się uspokoiłam, bo jak reaguje krwawieniem na zmianę tylko jedną tabletkę to boję się co będzie jak odstawię w ogóle... Dziękuję za odpowiedź :)

kehlana_miyu oczywiście, że się doczekasz!!! Na badaniach szybko zleci czas, bo człowiek też zawsze ich jest ciekawy to i czas jakoś leci, a nie obejrzysz się, a już będziesz suwaczek ustawiała!

Tulisia no to super super!!! i 15 dc, więc dobrze że nie musiałaś czekać bardzo długo :) to teraz jeszcze jakieś 12 dni i będą nowe wiruski!!! :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG :) dzidzia ma się dobrze i ładnie rośnie :) ma już 25,6 mm :D ale się ciesze :) teraz zdjęcie leży na stoliku i na nie patrze :) ze szczęścia, aż płakać mi się chce :)

kehlana_miyu, KkasienkaA, kierzynka, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, pięknie Ci dzidzia rośnie! Jeszcze chwila i będziemy się o płeć dopytywać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa koniecznie podziel sie z nami fotka swojego dzidziusia :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam jak na razie :P wrócę do domu to wtedy :P ale nie umiem tu wstawiać zdjęć :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na fb wstaw :) tam o wiele latwiej ;)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dawaj fotkę ;) i cudownie że z maleństwem ok ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa jakie super wieści :) Dzidzia rośnie jak na drożdżach i to najważniejsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dobre wieści: beta w 16 dpo (4t4d) - 870 mIU/l :) :) :)

Miałam dzwonić wcześniej, ale normalnie film mi się urwał i spałam ze 2 godziny na sofie :) nieźle...

Wizyta za tydzień w środę 6 maja, jak ja do tego czasu doczekam :)

KkasienkaA, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy beta piekna :* trzymam kciuki za wizyte :)
    mnie tez tak scielo dzis, pogoda jest okropna, jest duszno, nie ma czym oddychac :( a ja na dodatek ciagle jestem glodna, a im badziej czuje glod tym bardziej w glowie mi sie kreci i mi niedobrze. Dodatkowo ta suchosc w ustach fuuuj. Ale mimo wszystko ciesze sie, ze Groszek daje o sobie znac :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś leje od samego rana :( więc tak jakoś smutno i szaro się zrobiło, no ale co poradzić taka wiosna :) wczoraj słońce dziś deszcz.

Dobrze chociaż, że mogę zostać w domu, bo w pracy bym chyba zasnęła...

U mnie z apetytem różnie, czasem mam na coś ochotę, zjem a potem mnie mdli. Reszta objawów w normie :) sikam co chwila, cały czas bym spała, no i cycki się zrobiły duuużo większe :) Ja do piersiastych nie należę, więc od razu widać ;)

Na razie się cieszę, że w miarę dobrze się czuję :) oby tylko Groszek rósł...

DomiBW lubi tę wiadomość

‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ