X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, no właśnie rzeczywiście nie wiedzą. Powiedziałam o naszej pierwszej stracie tylko najbliższym przyjaciółkom, a o drugiej jeszcze nikomu. I najgorsze, że nie wiedziałam, co powiedzieć - gdybym powiedziała koledze, że no właśnie próbujemy mieć dziecko, ale cholera nie wyszło, zrobiłoby mu się strasznie przykro - znam go dobrze i wiem, że w życiu nie chciałby mi zrobić przykrości i bardzo by przeżył, że niechcący mnie zranił takimi żartami. Po prostu ludziom, którzy nie doświadczyli straty nie przychodzi na myśl, że dzieci mogą stanowić bolesny temat. Nie mam do niego żalu, ale faktycznie nie było łatwo siedzieć tam i się uśmiechać.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana nooo to miałaś cudne wesele.. nie ma co.
    Tulisia a ta babcia udana.. no ale to może wiek po prostu taki, nie wiem.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bardzo ci współczuję kochana... Na pewno musiało być Tobie bardzo ciężko. I tak jesteś silna, bo ja to bym raczej w ogóle nie poszła ze strachu przed właśnie takimi konfrontacjami.
    Ja pamiętam też z własnego wesela, że usadziłam zupełnie nieświadomie moją kumpelę która dość długo i intensywnie starała się ze swoim partnerem o dzidzię koło 3 dzieciatych par... Potem było mi tak głupio bo przy tym stole gadało się tylko o dzieciach.

Ja z kolei paru najbliższym przyjaciółkom i rodzinie powiedziałam szczerze o stracie i przynajmniej ucięło to nieustanne pytania i docinki i miałam spokój. Poza tym unikałam takich spotkań, dopiero ostatnio byli u mnie przyjaciele (apropos to ta kumpela z wesela) którzy oczekują teraz dzidziusia.

Tak to jest w życiu, trzeba najpierw przemyśleć zanim coś się powie, z drugiej strony wielu ludzi robi to z dobrego serca i bez złych intencji...

Trzymaj się kochana :)

A mi planują się dwa wesela na przyszły rok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele Słońce co u Ciebie??? Mam nadzieję że wszystko w porządku. Odezwij się kochana :)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia przykro usłyszeć takie słowa od bliskiej osoby, ale najważniejsze żebyś Ty tak nie myślała, jesteś mamą, a to najważniejsza, najbardziej odpowiedzialna i najpiękniejsza praca 24h. U mnie babcia cały czas dopytuje (nie wie o ciąży) kiedy wracam do pracy, dlaczego nie wróciłam od razu po zwolnieniu itd. ja krótko ucinam, że narazie swoją pracę mam w domu z Igorkiem.

Lili gratuluje dziewczynki :) mamy juz 2 dziewczynki i jednego chlopca :)

Jangwa jak tam sie czujecie??? Daj znać.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluje super wieści :) nasze forum powolutku robi się "fioletowe", świetnie, oby tak dalej

Dużo zdróweczka życzę wszystkim :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz lepiej....już chcę do domu...zobaczymy jakie dziś to CRP było ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ciesze sie ze u ciebie co raz lepiej :) teraz twoje zdrowie jest najwazniejsze, jakos przetrwasz tych kilka dni w szpitalu :* wlasnie zerknelam na twoj suwaczek i widze ze zaczynasz 10 tc :) jak ten czas szyko leci :)
    Rachele odezwij sie :*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 17:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja też się cieszę że u Ciebie już lepiej :) powiedz tyllko czy coś znaleźli u Ciebie? Dostałaś jakiś antybiotyk/leki? I co z twoim żołądkiem?

Jeszcze parę dni wytrzymasz :) wiesz kiedy cię wypisują?

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu rodzice sa po to by budowac w nas pewnosc siebie (bo zycie wystarczajaco czasem daje popalic )-a twoja mama mocno przegiela..ja bym powaznie porozmawiala bo Julka nie moze takich rzeczy sluchac bo jeszcze jej sie udzieli i jej pewnosc siebie tez zmaleje..takie manipulowanie toba za pomoca malutkiej jest slabe i tylko zle swiadczy o babci..dziecko ma sie uczyc dobrych wartosci o ludziach..powinnas troche wygarnac swoim rodzicom bo przekraczaja granice..
    A ty Mysiu jestes wielka bo znosisz to wszystko pokornie, tylko pomysl odwroc sytuacje to ty mowisz tak do dziecka o swojej mamie ze babcia jest niczym..to jakby ta babcia sie poczula?zapytaj mame ciekawe co ci odpowie..
    masz ogromne poklady cierpliwosci ale nie pozwalaj nikomu burzyc twojej osobowosci i pewnosci siebie bo mysle ze w glebi jestes silna osoba :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże na kolkę nerkową chociaż na USG z nerkami ok ... CRP spadło do 25 :). Cały czas dożylnie antybiotyk mi podają...na pytanie czy coś wiadomo kiedy wypis lekarz powiedział :"tak, jak będzie pani zdrowa" :P

Z żołądkiem wszystko dobrze i mam nadzieję, że tak będzie już :P(po części antybiotyk zadziałał zapewne)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :) dzieciatko zdrowo rośnie no i u nas tez wstępnie córcia :-)

KkasienkaA, Lili30, majeczka8, Tulisia, lucy1983, kehlana_miyu, monilia84, kierzynka lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola gratulaje :) dziewczynki dominuja :D

Jangwa CRP spada, to znak, ze antybiotyki jednak dzialaja :) a jest juz naprawde niskie, wiec niedlugo napewno cie wypuszcza :) ciesze sie ze zoladek odpuscil :) w koncu zaczniesz w pelni cieszyc sie ciaza :)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa wytrzymaj jeszcze pare dni i bedziesz w domku, najwazniejsze ze Ty sie lepiej czujesz i malenstwu nic nie grozi.

Pszczoła gratuluje :) dziewczyny górą :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta jesień będzie różowa ;)

majeczka8, Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła, bardzo się cieszę że jesteście zdrowe i że wszystko ok. :) i proszę, znowu dziewczynka :) a przypomnijcie mi proszę, która z was będzie miała chłopca - rodzynka? :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola piekna wiadomosc gratuluje niech fasolka rosnie zdrowa!! :-D

ja mowie ze najwazniejsze aby nasze fasolinki zdrowo rozwijaly sie przez 9mies a potem zeby przywitaly nas cale zdrowe i szczesliwe! :-)

Lili ten rok jest bardziej rozowy wokol same dziewczynki u moich znajomych ..jest tylko jeden rodzynek znajoma ma termin na maj.. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 20:04

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła gratuluję dziewczynki :) to na razie mamy 3 dziewczynki i 1 chłopca :) A co wyszło u Meegi???

Jak pięknie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ty jesteś chyba następna do odkrywania płci :) Kiedy masz termin na usg w szpitalu???

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia u Kkasieńki ujawnił się rodzynek synuś :)

Tulisia lubi tę wiadomość

‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ