X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Ja tez zawsze bylam pracusiem ale teraz troche z perspektywy czasu widze ze trzeba myslec tez o sobie bo jak ja nie zadbam o siebie to kto pracodawca?
    Choc mowie to, to wciaz w sobie mam to przyzwyczajenie ze w pracy trzeba dac z siebie wszystko i nawet teraz chodze do pracy choc mialam juz wolne i w tym tyg tez jestem w domu.. ale juz mysle ze jak mdlosci mi przejda to wroce bo ja to chyba nie umiem na tylku siedziec spokojnie!
    Czytam co piszecie i faktycznie w zyciu trzeba byc troche egoista ;-)
    No ale sytuacja gdzie kobieta musi kombinowac kiedy zajsc w ciaze bo problem praca bo umowa sie konczy itd to jest po prostu zenujace..

też tak myślę - to żenujące!!!
    niestety do tego nas zmuszają obecne czasy...
    ze mnie zawsze bardzo zadowoleni byli rodzice i dzieci i dyrektorzy - i co z tego?
    jak nie miałam szczęścia nigdzie się zakotwiczyć?
    w jednej pracy rodzice wybierali się do wójta w mojej sprawie- abym została w tej pracy.
    ale ja w ostatniej chwili dostałam inną - gorszą pracę, ale bliżej i poprosiłam o nie wszczynanie wojny w mom interesie.
    niestety nadal nie mam dobrej pracy, ani na umowie stałej!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    APS, ja ze szpitala po poronieniu zdalnie kończyłam projekt... I nie wzięłam ani jednego dnia zwolnienia poza pobytem w szpitalu, bo przecież inaczej nie zrobilibyśmy projektów za które byłam odpowiedzialna. A w podzięce za to jestem teraz pierwsza do zwolnienia, bo "mój performance w tym sezonie nie był tak dobry jak w zeszłym roku czy dwa lata temu".

Ech, dzisiaj jestem raczej rozżalona w tej kwestii. W każdym razie mówię teraz z pozycji osoby, która czekała na dobry moment w pracy, żeby zadbać o karierę i żeby nie sprawiać pracodawcy kłopotu, a teraz naprawdę tego czekania żałuję.

ja też taka jestem - nie opłaca się!

iv09roeqjdjavel4.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-)
    Życzę miłej majówki :-) pewnie będą pustki na forum, a my w tym roku zostaliśmy w domu na majówkę. Mąż ma dużo pracy, ja będę sstandardowo leżeć i odpoczywać. Miałam dzisiaj koszmarny sen ze poronilam... chyba wszystko przez zakup detektora, dluuugo wczoraj szukałam serduszka małej, ale na szczęście znalazłam :-)

KkasienkaA, lucy1983, kehlana_miyu, kierzynka lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też weekend spędzam w domu z synkiem. Życzę Wam miłego i spokojnego wypoczynku :)
    Lili na początku też miałam mały problem z detektorem, ale jak raz już znalazłaś to teraz wiesz gdzie jest malutka i nie powinnaś mieć problemów. U mojej najlepiej szukać rano bo wtedy śpi, a wieczorem jest ciężko bo się rusza i ucieka łobuziak mój kochany :)

Lili30 lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, my też w domu spędzamy majówkę w tym roku :)

Lili30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć u nas też majówka w domu - miały być góry i termy, ale wyszło jak zwykle...
    za to coś przy domu zrobimy :)

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) my też spędzamy majówkę w domu, bo mąż pracuje w niedzielę, poza tym jest deszczowo i jakoś pogoda nie sprzyja wyjazdom... tylko jedziemy do teściów na obiad a potem chillout w domu :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Mam pytanko, może któraś się orientuje a może forumowe mamy mają takie doświadczenie. Mianowicie wczoraj bolały mnie bardzo piersi. Nie dotykając ich czułam takie klucie w piersiach, dzis rano zobaczyłam ze moje sutki są częściowo opuchnięte. Bardziej w jednej piersi. Nie wiem co to oznacza. Martwię się. Nie wiem czy to może mieć już związek z przyszłą produkcja pokarmu czy to jakieś zapalenie. Boli jak naciskam i te miejsca opuchnięte są takie twardsze.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :* my tez majowke spedzamy w domu, a moj maz co 5 minut sprawdza pogode i na jutro szykuje sie na wyjazd do Leby bo ma mocno wiac a on tak by chcial poplywac... ehhh zostane sama w domu, bede sie tylko martwic czy wszystko jest ok :/
    Lili ja wczoraj mialam tez taki koszmar ze poronilam i szczerze mowiac martwie sie czy ten moj Groszek rosnie. Wczoraj tez powiedzialam w domu ze jestem w ciazy, ale chyba lepiej sie czulam, jak to byla tylko moja tajemnica. Teraz czuje jakby presje ze jak cos pojdzie nie tak to znow wszyscy beda to przezywac :( ta pogoda mnie tak pesymistycznie nastraja chyba :(
    Milego dnia kochane :*

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My też nigdzie nie wyjeżdżamy, z resztą się nie nadajemy :)

Lili i jak Ci się podoba detektor? Bo ja już nie wyobrażam sobie ciąży bez niego... Nawet przy krwawieniach jak ktoś do mnie dzwoni przelękniony to ja jestem spokojniejsza, bo Młody rozrabia jak zły, a ja kiedy chcę- to sprawdzę :)
    A te sny są okropne!!!! Ja też sporadycznie mam... Wystarczy, że śni mi się ciemna krew i już budzę się mokra i sprawdzam wkładkę.

Pszczola ja niestety Ci nie pomogę, bo nie wiem co to może być, ale tak mi przyszło do głowy, że może ujawni się trochę pokarmu teraz. Czytałam, że często tak jest i zdarza się, że bardzo wcześnie... I wszyscy mi mówią, że jak coś będzie z biustem jak spuchnie itp to żeby przyłożyć kapustę, bo ona ściągnie opuchliznę. (tylko zimną i stłuczoną np trzonkiem od noża) Ale lepiej, żebyś się upewniła u kogoś, kto coś wie...

Mama Mai i jak wiadomość przyjęli? Ja też mam takie poczucie! A że wie już tyle osób, to aż paraliżuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2015, 12:06

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienko moja mama sie ucieszyla, ale jak zapytala sie na kiedy termin a ja powiedzialam ze na grudzien,to ona na to ze tak na koniec roku, ze mozna bylo poczekac i zrobilo mi sie troche przykro. Dla mnie termin porodu nie ma zadnego znaczenia, liczy sie tylko to, zeby maluch urodzil sie zywy. A siostry spokojnie i bez zbednych emocji przyjely ta wiadomosc,chociaz domyslily sie juz dawno. Mama im wczoraj potwierdzila moja ciaze, ale byl u nas kuzyn i boje sie ze przy nim o tym rozmawiali. A jak przy nim, to juz cala rodzina wie...

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz rano po tym koszmarze podsuchiwalam Zuzie :-) brykala sobie :-) więc detektor uspokoił mnie dziś. Ledwo przylozylam i już znalazłam:-)

kehlana_miyu, KkasienkaA, majeczka8 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia to śliczne imię!

Lili30 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh no właśnie... są tacy ludzie co jak coś wiedzą, bo już cała wieś będzie widziała. Jasne, że najważniejsze jest Maleństwo i czy się urodzi w grudniu czy w sierpniu to co to za różnica??? Z resztą dlaczego nie grudzień? Piękny miesiąc! :)

Lili Zuzia to piękne imię :) Ostatnio tak mi przeszło przez myśl, że pożyczę detektor koleżance, ale stwierdziłam, że przecież on do samego końca się przyda :) Ja kiedyś mniej szukałam bo mniej więcej wiedziałam, gdzie jest, a teraz tak lata że wszystkiego mogę się spodziewać. Wczoraj już się wystraszyłam, a on praktycznie w pachwinie siedział!

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili sama myslalam o Zuzi dla swojej 2 corki, ale teraz zastanawiam sie nad Zosia albo Basia ;)
    a moje madre siostrzyczki oczywiście powiedzialy o ciazy przy kuzynie, no bo czemu nie??? Juz wszyscy wiedza, w mojej rodzinie szybciej niz z predkoscia swiatla takie nowiny sie rozchodza :(

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że poruszylyscie temat imion, ja myślałam o Michalince albo o Mai, ale chyba już wybrałam Maję, bo tak od jakiegoś czasu już nie mówię kropeczka. Mam nadzieję że nie będziecie się gniewac na mnie, Mama_Mai i Mysia. A gdyby los nam zrobił psikusa to będzie Wojtuś :)

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Mysi, ale mnie to nawet bardzo milo, ze wybralas takie ladne imie :)

Powiem wam, ze mam dzis okropny dzien... martwie sie, bo nie czuje mdlosci, jestem mniej senna niz zazwyczaj, no i nie ssie mnie w zoladku z glodu, ale za to wszystko tak mnie denerwuje, ze zaraz wyjde z siebie i stane obok :/ a co jesli z moim Groszkiem cos zlego sie dzieje???

mama Martynki lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai spokojnie, są gorsze dni i lepsze... Ja np w ogóle nie mam apetytu do teraz, najlepiej bym nic nie jadła. Pewnie jutro będziesz czuła już bardziej, a może już po prostu już dadzą Ci spokój i piękny czas przed Tobą :) A może rozważysz też detektor? Ja już od 8 tygodnia słuchałam z powodzeniem :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai z tymi objawami to może być różne nasilenie i moim zdaniem nie są one ani trochę wyznacznikiem zdrowej ciąży. Przed trzecim poronieniem miałam mdłości wymioty non stop a ciąża i tak obumarla w tej ciąży owszem objawy są ale przychodzą falowo. Np 3 dni spokoju potem kilka ciężkich dni. W 11 tygodniu jak ręką odjal a w tym tygodniu znowu wymioty. Każdy organizm jest inny i każda ciąża też tak że spokojnie ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektor zamówiłam tydzień temu i jeszcze nie ma. Strasznie długo idzie.
    Jeśli chodzi o imiona to Maja ma na imię moja 7 miesięczna bratanica a Michalina moja 11 miesięczna chrzesnica; ) ja myślę że będzie Leon albo Kalina; ) Hehe najlepsze jest to ze nikomu oprócz mnie i męża się te imiona nie podobają; )

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ