X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    ja dzis w domu pon wolny dzien wiec odpoczywam,
    Mamo Martynki trzymam kciuki za wizyte nic sie nie stresuj bedzie dobrze :-)

ja mialam dzis sen ze musialam uciekac z usg bo niby jacys ludzie mnie scigali i szybko mowie do lekarza bede za tydzien i w nogi i tam niby jakis gang ....o rany wiecie to byla scena z filmu ktory widzialam a teraz mi sie sni po nocach :-D
    chyba zaczne ogladac romantyczne komedie a nie jakies filmy akcji...

Lili za ciebie i rozbrykana Zuzie tez trzymam kciuki :-)

kierzynka, Rachele, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Witajcie po majowce :) Lucy dzidziuś rośnie i potrzebujesz więcej jeść :) Ja z Mają mamy dzisiaj wizytę u gin, trzymajcie kciuki, bo ja standardowo się strasznie stresuje.

Słońce to już zaciskam mocno kciuki!!! I czekam na dobre wiadomości od Was!!! Pisz od razu!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    A zauwazylyscie ze ggonia sie juz dlugo nie odzywa?? I nie zaznacza nic na wykresie juz od dawna... ciekawe co u niej slychac, mam nadzieje ze niedlugo sie do nas odezwie

Też się nią martwię! Zaglądam bardzo często na jej wykres, ale nic nie zaznacza :( Może znowu ma problemy z mężem? Pamiętam, że w pewnym momencie powiedział jej, że nie chce starań, potem, że chce. Była wtedy taka szczęśliwa!

Ggonia odezwij się!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 10:24

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Witacie kochane ;)
    My też z Zuzią mamy dzisiaj wizytę o 19:30 ;) Dzisiaj rano podsłuchiwałam moją kruszynkę i tak rozrabiała, że aż zaczęłam się zastanawiać jak to będzie, jak zacznę odczuwać ruchy ;)

Lili również trzymam mocno kciuki za Was!! I pewnie w okolicach 19.30 będę co chwilę odświeżać stronę w oczekiwaniu na wiadomości od Was!

Oj to widzę, że Zuzia to mały rozrabiaka Mamusi! :D I dobrze :D niech Mamusia wie, że ma Dzidzię i, że prosto nie będzie :D :D :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)

Trzymam kciuki Lili i Mamo Martynki! Koniecznie dajcie znać po wizytach :)

Co do ggoni to kurcze faktycznie bardzo długo jej nie ma... Ale skoro na wykresie też nie zaznacza to może ma problemy w netem?? Nic innego dobrego nie przychodzi mi do głowy... Mam nadzieję, że szybko się odezwie!

Ja mam od wczoraj wrażanie, że czuję naszego Łobuziaka... takie muskania już nie tylko jak leżę :) Ale niestety nigdy jeszcze nie czułam, więc nie jestem pewna... Dzisiaj słuchałam serduszka rano i zawsze jak zaczynałam do niego mówić to on kopał! To cudowne czucie! :)

Mysia 15, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie z rana Kochane :) życzę Wam cudownego dnia!

Ja niestety budzę się wcześnie rano i potem ze spania już nici, poza tym tak mnie ssie w żołądku, że literalnie muszę wstać i coś zjeść nawet o 5 rano... masakra :)

Kochana, ja mam apetyt jak wilk albo i 2 :) Jem caly czas......obiecalam sobie, ze jak tylko bedzie po usg, to zaczne normowac to moje obzarstwo :) :)

Buziaki i radosnego dnia :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Witajcie po majowce :) Lucy dzidziuś rośnie i potrzebujesz więcej jeść :) Ja z Mają mamy dzisiaj wizytę u gin, trzymajcie kciuki, bo ja standardowo się strasznie stresuje.

Kochana, trzymam mocno kciuki i czekam na wiadomosci :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Hej Kochane :)

Trzymam kciuki Lili i Mamo Martynki! Koniecznie dajcie znać po wizytach :)

Co do ggoni to kurcze faktycznie bardzo długo jej nie ma... Ale skoro na wykresie też nie zaznacza to może ma problemy w netem?? Nic innego dobrego nie przychodzi mi do głowy... Mam nadzieję, że szybko się odezwie!

Ja mam od wczoraj wrażanie, że czuję naszego Łobuziaka... takie muskania już nie tylko jak leżę :) Ale niestety nigdy jeszcze nie czułam, więc nie jestem pewna... Dzisiaj słuchałam serduszka rano i zawsze jak zaczynałam do niego mówić to on kopał! To cudowne czucie! :)

Kochana, uwielbiam czytac kiedy piszesz o Twoim Malenstwie :) :) ..wierze, ze to cudowne uczucie i niesamowite emocje :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• APS Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki super się Was czyta na początek tygodnia, ehh bardzo chce do Was niedługo dolaczyc :) to musi być super uczucie jak dzieciaczek już daje o sobie znac :)

Truskaweczka nie wiem co powiedzieć, pewnie najgorsze w tym wszystkim sa Twoje problemy z mezem, bo gdybys miała w nim oparcie to swiat by pewnie wygladal trochę lepiej. ja przynajmniej tak mam, ze jak czuje milosc i wsparcie mojego M to od razu mi lepiej, a jak sa z nim problemy (o co nie trudno jak się ma tyle innego stresu którego nie ma gdzie wyladowac) to mam ochote zapasc w sen zimowy i obudzić się za rok. tak wiec trzymam kciuki aby Twój chlop się opamietal, przyszedł ze skulona glowa i abyście przez wszystko szli razem, czy dobre czy zle.

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziewuszki,
    parę dni się nie odzywałam. Ale powiem wam, że jest to dobra taktyka dla mnie. Bowiem nie za dobrze znoszę drugą fazę cyklu pod względem psychicznym. W tamtym cyklu okropnie się nakręciłam na ciążę, co w rezultacie trochę odchorowałam. W tym cyklu postanowiłam się odrobinę odseparować od tego wszystkiego. Nie wstawiałam postów. Na of wchodziłam rano zaznaczać dane na wykresie i raz wieczorem żeby sprawdzić co u was. I powiem wam, że jest o wiele lepiej. Mija już 21 dc, a ja nadal spokojna. Wiadomo, że nadal przez głowę przechodzi tysiące myśli: udało się czy nie? Ale dodatkowo ich nie podsycam. Przyjmę to co będzie.

Absolutnie to nie jest żadne pożegnanie :) bo nie wyobrażam sobie bez Was dnia. Zresztą jakbym mogła tak nagle zapomnieć o moich wirtualnych przyjaciółkach? :) To wy mi pomogłyście gdy tego najbardziej potrzebowałam i zostanę z wami, tylko tak bardziej duchowo. Jeśli pojawi się @, poinformuję was, jeśli pojawi się druga kreska też was poinformuję :) Jeżeli się nie uda to zapewne w nowym cyklu znowu się uaktywnię. Ale chodzi mi o to, że na czas oczekiwania muszę odrobinę się wyciszyć - dla własnego zdrowia.

Co do ggoni, też się o nią trochę martwię, ale mam nadzieję, że to tylko problemy z dostępem do neta i że do nas wkrótce wróci.

Cały czas trzymam kciuki za przyszłe i obecne zaciążone kobietki!

meeegi1771, majeczka8, kehlana_miyu, kierzynka, nick nieaktualny, Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Kobietki :* juz powinnam być częściej aktywna :* :) wiecie już powoli zaczynam czuć Mojego wstydzioszka! I Mam jak narazie patent na niego na początku nie byłam pewna czy to jest TO ale teraz wiem ,że na pewno rano wstaje z wilczy apetytem kładę się na plecach i w okolicach pępka pod dosłownie takie delikatne pukniecia :) ale super wieczorem to samo ! :) na początku nie przytyłam nic apetytu nie miała ,a teraz dosłownie co chwila jestem głodna ! Ciągle Mam na coś ochotę ,a słodkie to wiadrami :) :) chociaż i sos czosnkowy tez dobrze wchodzi ale potem zgaga okropna :/ teraz będę bardziej na bieżąco to lepiej będzie Mi nawiązać kontakt z Wami Słońca :*

majeczka8, kehlana_miyu, kierzynka, nick nieaktualny, Mysia 15, KkasienkaA lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, ja w weekend nie wchodziłam bo mąż w domu i tak czas leciał, u mnie nadal bez zmian nie mam okresu i mnie to dobija, nic nie posuwa się do przodu, czas leci a ja stoję w miejscu :(

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande nie wiem jak Ty myślisz i inne dziewczyny ale ja uważam że za długo to trwa na jutro będzie 60 dzień cyklu... trzeba podjąć konkretne kroki bo nie daj Bóg skończy się to powikłaniami

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, trzymam kciuki za twoją wizytę kochana :) ale na pewno wszystko będzie wspaniale :) najgorsze to czekanie cały dzień :) ale jak Zuzia rozrabia od rana to na pewno ma się dobrze :)

Rachele - dobrze, że apetyt ci dopisuje :) mam nadzieję, że poza tym też czujesz się dobrze :) U mnie to jest różnie z tym apetytem, często nie mam na nic ochoty, a potem mnie nagle bierze na coś, czego na ogół nie ma w domu ;) mój mąż już się śmieje, że niedługo bedzie mógł mnie turlać ;)

Mama Mai - fajny ten twój Głodomorek :) ja tam o zbędne kilogramy też będę się martwić później :) u mnie najgorsze są napady na czekoladę :) długo długo nie jadłam bo miałam po niej problemy z cerą, a teraz dam zabić za parę kostek gorzkiej czekolady...

Tulisia - dobrze, że się nie nakręcasz :) ja to już wielokrotnie mówiłam, że to nic a nic nie pomaga... Potrzebujesz trochę dystansu, pozwól sobie na niego :) a ja i tak mocno trzymam za Ciebie kciuki :) i będzie wszystko dobrze :)

Kkasieńka, Meegi - jakie to cudowne wieści, że już czujecie pierwsze ruchy swoich małych Rozrabiaków :) :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia kochana :) co u Ciebie? i jak Juleńka? Mam nadzieję, że już jest zdrowa :) i miło spędzacie czas razem :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie zgadzam sie z Lili. Azande ja na twoim miejscu juz bym byla na izbie przyjec w szpitalu. Powiedzialabym ze leki na wywolanie @ wogole nie zadzialaly i niech robia wszystko, co konieczne, zeby tylko ta @ przyszla. Wierze ze twoja sytuacja w koncu sie wyjasni, bo moge sie tylko domyslac, jak musi byc ci ciezko :*

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande koniecznie musisz coś z tym zrobić - ja miałam cykl 35 dni i już mnie nerwy brały delikatnie a ty 60????
    muszą coś zrobić!!! to przecież prawie 2 kobiece cykle!!!
    tyle czasu straconego!
    ale nie o to chodzi - najważniejsze, żeby wszystko dobrze było.

dziewczyny tak czytam o zachciankach ciążowych i o głodomorkach i brzuszkach - i tak się cieszę z wami :)
    suuuper!!!!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, ja też sięzgadzam z Lili i Mamą Mai. Musisz chyba gdzieś tupnąć nogą, żeby w końcu ktoś się Tobą na poważnie zajął. To już nie jest chyba normalne, żeby to tak długo trwało...
    Przytulam kochana :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam teraz wizytę 13.05, to jest za tydzień w środę to poczekam już do tej środy i zobaczymy co mi powie, lekarz twierdzi że nawet 10 tygodni może beta spadać do zera a widać u mnie to bardzo powoli idzie,

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, podziwiam cię za twoją cierpliwość, mnie to by już nerwy dawno puściły... Oby tylko wszystko w środku było w porządku...

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ