X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande a skąd wiadomo czy teraz beta maleje?

matylda08 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i Mama Martynki trzymam kciuki za wizytę. Dajcie koniecznie znać :)
    Ja juz tez chyba wyczuwam mojego Skarba. Takie jakby lekkie kkopniecie ;)
    Mi się podobają takie imiona jak Liliana, Natalia, Kornelia. No i póki co króluje Kornelcia :)

Mysia 15, lucy1983, Lili30 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    mam teraz wizytę 13.05, to jest za tydzień w środę to poczekam już do tej środy i zobaczymy co mi powie, lekarz twierdzi że nawet 10 tygodni może beta spadać do zera a widać u mnie to bardzo powoli idzie,
    Azande ja pierwsza@ dostałam po 54 dniach i myslałam że super wszystko wróciło za 4 tyg zrobiłam test i.. dwie kreski od razu bhcg 28 pomyślałam mało ale ok moę być po 24 godz.bhcg 20 i płacz że znowu itp pognałam do mojego gin a on zbadał wzdłuz i wszerz i mówi że to pozostalości po tamtej ciaży - kazda wraca pomału w swoim rytmie ważne żebyś była pod dobrą opieką ja bhcg sprawdzałam do wartosci 57 potem było @ myslałam że samoistnie już się wyzeruje a jednak .

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Mysia kochana :) co u Ciebie? i jak Juleńka? Mam nadzieję, że już jest zdrowa :) i miło spędzacie czas razem :)

Jula już dużo lepiej. Gorączki nie ma, ale za to przez to osłabienie jest tak marudna, że tylko ja z nią wytrzymuję. Reszta rodziny ma dość!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia trzymam kciuki!
    Ja też czekam. 08.05. powinna przyjść @ więc już niedługo. Ale czekam ze spokojem. Nie nakręcam się. Tak jak pisałam było minimalne <3 więc i szansę minimalne- chyba, że tak jak u Mamy Mai będzie weekendowy Groszek ;)

Rozumiem, że musisz się zdystansować, odetchnąć. Ale cieszę się, że nas nie opuszczasz, bez Ciebie to forum już nie byłoby takie samo.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Właśnie udostępniłam mój wykres. Możecie rzucić okiem?
    Od 7 dni moja temperatura wynosi 37,0. Mój termometr wskazuje do jednego miejsca po przecinku. Mam ten:
    f9bf5fb3b30394c2med.jpg

Dziś mój 13 dzień cyklu. Poczułam że mam od rana jakoś "mokro" i postanowiłam zrobić test owulacyjny. Wynik - pozytywny! Ale w zeszłym cyklu do póki miałam testy to jak pozytyw wyszedł mi 14 dnia cyklu, tak do póki je roiłam były cały czas pozytywne... Aż w końcu przestałam je robić.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki laseczki ja zbieram się na wizytę ;) Muszę jeszcze dojechać kawał drogi... Będę pisać dzisiaj późną nocą ponieważ jadę sama wyjątkowo na wizytę. Mąż w pracy niestety dłużej musi zostać, no ale ktoś musi zarabiać konkretne pieniądze bo to co dostaję z zusu to jakieś żarty ;)
    Prima na razie na temat wykresu to niewiele można powiedzieć, mierz wytrwale temperaturę zawsze o tej samej porze i w tym samym miejscu, notuj wszystko i już za kilka dni zobaczymy czy będzie skok ;)
    Niestety ja jestem daleka od wróżenia z wykresów, kibicowania że " w tym cyklu na pewno się uda", " zazieleni się" itd... Nie ma się co wzajemnie nakręcać bo potem efekt jest taki, że dziewczyny ciężko odchorowują rozczarowania :( I w efekcie uciekają z tego wątku i z forum, a mnie zależy żeby zostało nas tutaj jak najwięcej.
    Życzę powodzenia w staraniach ;) Sokoro była jedna ciąża to druga jest tylko kwestia czasu ;) Mam nadzieję, że maj przyniesie nam nowe fasolki i dużo radości ;)

PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Lili i Mama Martynki trzymam kciuki za wizytę. Dajcie koniecznie znać :)
    Ja juz tez chyba wyczuwam mojego Skarba. Takie jakby lekkie kkopniecie ;)
    Mi się podobają takie imiona jak Liliana, Natalia, Kornelia. No i póki co króluje Kornelcia :)
    Sama myślałam, aby dać dziewczynce na imię Liliana ;) Ale jednak dwie Lili w domu to o jedną za dużo, stwierdziłam że nie jestem fanką imion z pokolenia na pokolenie... U nas dziewczynka Zuzia, a jeśli Zuzi czasem coś urośnie to zostanie Alanem ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primasort a jak mierzysz temperaturę? Bo ten twój termometr to chyba mierzy temperaturę z czoła. Poza tym trochę wysoka jak na pierwszą fazę...
    Test owu jest pozytywny, więc działajcie i powodzenia :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Sama myślałam, aby dać dziewczynce na imię Liliana ;) Ale jednak dwie Lili w domu to o jedną za dużo, stwierdziłam że nie jestem fanką imion z pokolenia na pokolenie... U nas dziewczynka Zuzia, a jeśli Zuzi czasem coś urośnie to zostanie Alanem ;)

Tez ładnie :) rowniez nie jestem za tym żeby były dwie osoby w domu o tym samym imieniu ;)
    U nas jeśli niunia okaże się chłopcem to będzie Adaś ;)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Primasort a jak mierzysz temperaturę? Bo ten twój termometr to chyba mierzy temperaturę z czoła. Poza tym trochę wysoka jak na pierwszą fazę...
    Test owu jest pozytywny, więc działajcie i powodzenia :)
    Tak z czoła mierzy temperaturę.
    Testy owulacyjne w zeszłym cyklu były pozytywne od 14 dnia cyklu cały czas. Nawet nie wiem czy wyszły potem negatywne bo już mi testów brakło a potem przyszła miesiączka.
    Prolaktynę badałam i mam 32,5 i biorę bromergon od 3 dnia tego cyklu.
    Oto link do mojego poprzedniego cyklu może się uda Wam coś wywnioskować :(
    33f67ad34afd46f3cd4c54b15643e582.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że mierze z czoła temperaturę to źle?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzy się w ustach lub "dowcipnie". Tylko takie temperatury są wiarygodne. Ja mam termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Może spróbuj taki kupić tylko już od kolejnego cyklu, ponieważ w środku cyklu nie zmienia się termometru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:48

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy źle, tylko mi lekarz mówił, że żeby wiarygodnie mierzyć temperaturę bazalną to trzeba mierzyć albo w ustach albo waginalnie, przynajmniej 4=5 minut i najlepiej termometrem z dwiema kreskami po przecinku.
    Ale ja na początku też mierzyłam takim termometrem du ucha i byłam w stanie wychwycić skok temperatury...
    Od kiedy bierzesz bromka? Może to przez niego masz taką wysoką temperaturę w fazie folikularnej. Niestety tutaj się nie wypowiem, bo się nie znam. Nigdy nie brałam żadnych leków.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Nie wiem czy źle, tylko mi lekarz mówił, że żeby wiarygodnie mierzyć temperaturę bazalną to trzeba mierzyć albo w ustach albo waginalnie, przynajmniej 4=5 minut i najlepiej termometrem z dwiema kreskami po przecinku.
    Ale ja na początku też mierzyłam takim termometrem du ucha i byłam w stanie wychwycić skok temperatury...
    Od kiedy bierzesz bromka? Może to przez niego masz taką wysoką temperaturę w fazie folikularnej. Niestety tutaj się nie wypowiem, bo się nie znam. Nigdy nie brałam żadnych leków.
    Biorę od 3 dnia cyklu czyli od 10 dni i faktycznie odkąd go biorę to mam tempkę 37.0 ale nie wiem czy ma to związek

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Oki laseczki ja zbieram się na wizytę ;) Muszę jeszcze dojechać kawał drogi... Będę pisać dzisiaj późną nocą ponieważ jadę sama wyjątkowo na wizytę. Mąż w pracy niestety dłużej musi zostać, no ale ktoś musi zarabiać konkretne pieniądze bo to co dostaję z zusu to jakieś żarty ;)
    Prima na razie na temat wykresu to niewiele można powiedzieć, mierz wytrwale temperaturę zawsze o tej samej porze i w tym samym miejscu, notuj wszystko i już za kilka dni zobaczymy czy będzie skok ;)
    Niestety ja jestem daleka od wróżenia z wykresów, kibicowania że " w tym cyklu na pewno się uda", " zazieleni się" itd... Nie ma się co wzajemnie nakręcać bo potem efekt jest taki, że dziewczyny ciężko odchorowują rozczarowania :( I w efekcie uciekają z tego wątku i z forum, a mnie zależy żeby zostało nas tutaj jak najwięcej.
    Życzę powodzenia w staraniach ;) Sokoro była jedna ciąża to druga jest tylko kwestia czasu ;) Mam nadzieję, że maj przyniesie nam nowe fasolki i dużo radości ;)

Popieram!popieram!
    ja tak się strasznie nakręciłam, potem odchorowałam -dosłownie- rozczarowanie, szkoda gadać.
    a teraz aby tego uniknąć samo ovu usunęło mi wykres :/
    napisałam do nich, że wrzucili mnie na fioletową i odliczają moją ciążę w któej nie jestem?!?
    usuneli belly z ciążą i przy okazji mój wykres bieżący i rozpoczęli mi nowy.
    znów do nich pisałam i przywrócili go ale troche jest zmieniony!!!!!
    nie mam notatek i zmienili mi 2 temp!!!!!
    wiec w tym cyklu totalnie na luzie bedzie bo już nic z tego nie wiem, a poza tym nic na siłę robić nie bede, nie mam ochoty nawet <3
    nie wiem czemu, w płodne dni to raczej chciało mi się a teraz nie.
    może coś mi się przstawiło, boli mnie mocno jakby lewy jajnik, wiec zobaczymy jeszcze.
    w pracy sajgon, i ten poniedziałek był ciężki.
    bedziemy zmieniać conieco na placu, przekopywać, wstawiać gazony (takie coś z kostki na kwiaty- pisze bo sama pierwszy raz to widzę) może zajmę się ogrodem, pracą i znów ciążą sama przyjdzie :)

trzymam kciuki za wizyty u lekarzy :)
    powodzenia :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj betę <0,01, więc przynajmniej mam potwierdzenie, że wszystko się wyczyściło samo. Przy ciąży biochemicznej mało było prawdopodobne, że byłoby inaczej, ale przez ostatnie kilka dni miałam dość mocne bóle w podbrzuszu i jajnika, więc trochę się oczywiście nawkręcałam, że coś jest nie tak (nieuleczalna paranoja...).

Jutro idę do ginekologa-endokrynologa, pogadam o badaniach poza tymi, które mi zleciła hematolog, i sprawdzę, co z tą infekcją, z którą miałam problem w ciąży. No i zapytam, kiedy według niej mogę wznowić starania...

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana fajnie ze sie odezwalas :)
    w takim razie jutro trzymam kciuki, zebys uslyszala cos dobrego od tego lekarza. No i zeby bez marudzenia wystawil ci skierowania na badania :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was na bieżąco, ale w ostatnich dniach miałam wyjątkowo paskudny nastrój i nie chciałam tu tylu negatywnych emocji wprowadzać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze ze sytuacja powoli się klaruje najgorsze jest czekanie, stanie w miejscu i niepewność. Myślę że porobisz sobie wszystkie badania i znajdziesz przyczynę przed kolejnymi staraniami. Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Doskonale wiem jak ciężko Ci jest, ale masz o co walczyć i podnosić się z porażki. Ja czekam na wizytę jak zwykle opóźnienie...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ