X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande a skąd wiadomo czy teraz beta maleje?

matylda08 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i Mama Martynki trzymam kciuki za wizytę. Dajcie koniecznie znać :)
    Ja juz tez chyba wyczuwam mojego Skarba. Takie jakby lekkie kkopniecie ;)
    Mi się podobają takie imiona jak Liliana, Natalia, Kornelia. No i póki co króluje Kornelcia :)

Mysia 15, lucy1983, Lili30 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    mam teraz wizytę 13.05, to jest za tydzień w środę to poczekam już do tej środy i zobaczymy co mi powie, lekarz twierdzi że nawet 10 tygodni może beta spadać do zera a widać u mnie to bardzo powoli idzie,
    Azande ja pierwsza@ dostałam po 54 dniach i myslałam że super wszystko wróciło za 4 tyg zrobiłam test i.. dwie kreski od razu bhcg 28 pomyślałam mało ale ok moę być po 24 godz.bhcg 20 i płacz że znowu itp pognałam do mojego gin a on zbadał wzdłuz i wszerz i mówi że to pozostalości po tamtej ciaży - kazda wraca pomału w swoim rytmie ważne żebyś była pod dobrą opieką ja bhcg sprawdzałam do wartosci 57 potem było @ myslałam że samoistnie już się wyzeruje a jednak .

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Mysia kochana :) co u Ciebie? i jak Juleńka? Mam nadzieję, że już jest zdrowa :) i miło spędzacie czas razem :)

Jula już dużo lepiej. Gorączki nie ma, ale za to przez to osłabienie jest tak marudna, że tylko ja z nią wytrzymuję. Reszta rodziny ma dość!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia trzymam kciuki!
    Ja też czekam. 08.05. powinna przyjść @ więc już niedługo. Ale czekam ze spokojem. Nie nakręcam się. Tak jak pisałam było minimalne <3 więc i szansę minimalne- chyba, że tak jak u Mamy Mai będzie weekendowy Groszek ;)

Rozumiem, że musisz się zdystansować, odetchnąć. Ale cieszę się, że nas nie opuszczasz, bez Ciebie to forum już nie byłoby takie samo.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Właśnie udostępniłam mój wykres. Możecie rzucić okiem?
    Od 7 dni moja temperatura wynosi 37,0. Mój termometr wskazuje do jednego miejsca po przecinku. Mam ten:
    f9bf5fb3b30394c2med.jpg

Dziś mój 13 dzień cyklu. Poczułam że mam od rana jakoś "mokro" i postanowiłam zrobić test owulacyjny. Wynik - pozytywny! Ale w zeszłym cyklu do póki miałam testy to jak pozytyw wyszedł mi 14 dnia cyklu, tak do póki je roiłam były cały czas pozytywne... Aż w końcu przestałam je robić.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki laseczki ja zbieram się na wizytę ;) Muszę jeszcze dojechać kawał drogi... Będę pisać dzisiaj późną nocą ponieważ jadę sama wyjątkowo na wizytę. Mąż w pracy niestety dłużej musi zostać, no ale ktoś musi zarabiać konkretne pieniądze bo to co dostaję z zusu to jakieś żarty ;)
    Prima na razie na temat wykresu to niewiele można powiedzieć, mierz wytrwale temperaturę zawsze o tej samej porze i w tym samym miejscu, notuj wszystko i już za kilka dni zobaczymy czy będzie skok ;)
    Niestety ja jestem daleka od wróżenia z wykresów, kibicowania że " w tym cyklu na pewno się uda", " zazieleni się" itd... Nie ma się co wzajemnie nakręcać bo potem efekt jest taki, że dziewczyny ciężko odchorowują rozczarowania :( I w efekcie uciekają z tego wątku i z forum, a mnie zależy żeby zostało nas tutaj jak najwięcej.
    Życzę powodzenia w staraniach ;) Sokoro była jedna ciąża to druga jest tylko kwestia czasu ;) Mam nadzieję, że maj przyniesie nam nowe fasolki i dużo radości ;)

PrimaSort, matylda08 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Lili i Mama Martynki trzymam kciuki za wizytę. Dajcie koniecznie znać :)
    Ja juz tez chyba wyczuwam mojego Skarba. Takie jakby lekkie kkopniecie ;)
    Mi się podobają takie imiona jak Liliana, Natalia, Kornelia. No i póki co króluje Kornelcia :)
    Sama myślałam, aby dać dziewczynce na imię Liliana ;) Ale jednak dwie Lili w domu to o jedną za dużo, stwierdziłam że nie jestem fanką imion z pokolenia na pokolenie... U nas dziewczynka Zuzia, a jeśli Zuzi czasem coś urośnie to zostanie Alanem ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primasort a jak mierzysz temperaturę? Bo ten twój termometr to chyba mierzy temperaturę z czoła. Poza tym trochę wysoka jak na pierwszą fazę...
    Test owu jest pozytywny, więc działajcie i powodzenia :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Sama myślałam, aby dać dziewczynce na imię Liliana ;) Ale jednak dwie Lili w domu to o jedną za dużo, stwierdziłam że nie jestem fanką imion z pokolenia na pokolenie... U nas dziewczynka Zuzia, a jeśli Zuzi czasem coś urośnie to zostanie Alanem ;)

Tez ładnie :) rowniez nie jestem za tym żeby były dwie osoby w domu o tym samym imieniu ;)
    U nas jeśli niunia okaże się chłopcem to będzie Adaś ;)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Primasort a jak mierzysz temperaturę? Bo ten twój termometr to chyba mierzy temperaturę z czoła. Poza tym trochę wysoka jak na pierwszą fazę...
    Test owu jest pozytywny, więc działajcie i powodzenia :)
    Tak z czoła mierzy temperaturę.
    Testy owulacyjne w zeszłym cyklu były pozytywne od 14 dnia cyklu cały czas. Nawet nie wiem czy wyszły potem negatywne bo już mi testów brakło a potem przyszła miesiączka.
    Prolaktynę badałam i mam 32,5 i biorę bromergon od 3 dnia tego cyklu.
    Oto link do mojego poprzedniego cyklu może się uda Wam coś wywnioskować :(
    33f67ad34afd46f3cd4c54b15643e582.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to że mierze z czoła temperaturę to źle?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzy się w ustach lub "dowcipnie". Tylko takie temperatury są wiarygodne. Ja mam termometr owulacyjny z dwoma miejscami po przecinku. Może spróbuj taki kupić tylko już od kolejnego cyklu, ponieważ w środku cyklu nie zmienia się termometru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:48

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy źle, tylko mi lekarz mówił, że żeby wiarygodnie mierzyć temperaturę bazalną to trzeba mierzyć albo w ustach albo waginalnie, przynajmniej 4=5 minut i najlepiej termometrem z dwiema kreskami po przecinku.
    Ale ja na początku też mierzyłam takim termometrem du ucha i byłam w stanie wychwycić skok temperatury...
    Od kiedy bierzesz bromka? Może to przez niego masz taką wysoką temperaturę w fazie folikularnej. Niestety tutaj się nie wypowiem, bo się nie znam. Nigdy nie brałam żadnych leków.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Nie wiem czy źle, tylko mi lekarz mówił, że żeby wiarygodnie mierzyć temperaturę bazalną to trzeba mierzyć albo w ustach albo waginalnie, przynajmniej 4=5 minut i najlepiej termometrem z dwiema kreskami po przecinku.
    Ale ja na początku też mierzyłam takim termometrem du ucha i byłam w stanie wychwycić skok temperatury...
    Od kiedy bierzesz bromka? Może to przez niego masz taką wysoką temperaturę w fazie folikularnej. Niestety tutaj się nie wypowiem, bo się nie znam. Nigdy nie brałam żadnych leków.
    Biorę od 3 dnia cyklu czyli od 10 dni i faktycznie odkąd go biorę to mam tempkę 37.0 ale nie wiem czy ma to związek

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Oki laseczki ja zbieram się na wizytę ;) Muszę jeszcze dojechać kawał drogi... Będę pisać dzisiaj późną nocą ponieważ jadę sama wyjątkowo na wizytę. Mąż w pracy niestety dłużej musi zostać, no ale ktoś musi zarabiać konkretne pieniądze bo to co dostaję z zusu to jakieś żarty ;)
    Prima na razie na temat wykresu to niewiele można powiedzieć, mierz wytrwale temperaturę zawsze o tej samej porze i w tym samym miejscu, notuj wszystko i już za kilka dni zobaczymy czy będzie skok ;)
    Niestety ja jestem daleka od wróżenia z wykresów, kibicowania że " w tym cyklu na pewno się uda", " zazieleni się" itd... Nie ma się co wzajemnie nakręcać bo potem efekt jest taki, że dziewczyny ciężko odchorowują rozczarowania :( I w efekcie uciekają z tego wątku i z forum, a mnie zależy żeby zostało nas tutaj jak najwięcej.
    Życzę powodzenia w staraniach ;) Sokoro była jedna ciąża to druga jest tylko kwestia czasu ;) Mam nadzieję, że maj przyniesie nam nowe fasolki i dużo radości ;)

Popieram!popieram!
    ja tak się strasznie nakręciłam, potem odchorowałam -dosłownie- rozczarowanie, szkoda gadać.
    a teraz aby tego uniknąć samo ovu usunęło mi wykres :/
    napisałam do nich, że wrzucili mnie na fioletową i odliczają moją ciążę w któej nie jestem?!?
    usuneli belly z ciążą i przy okazji mój wykres bieżący i rozpoczęli mi nowy.
    znów do nich pisałam i przywrócili go ale troche jest zmieniony!!!!!
    nie mam notatek i zmienili mi 2 temp!!!!!
    wiec w tym cyklu totalnie na luzie bedzie bo już nic z tego nie wiem, a poza tym nic na siłę robić nie bede, nie mam ochoty nawet <3
    nie wiem czemu, w płodne dni to raczej chciało mi się a teraz nie.
    może coś mi się przstawiło, boli mnie mocno jakby lewy jajnik, wiec zobaczymy jeszcze.
    w pracy sajgon, i ten poniedziałek był ciężki.
    bedziemy zmieniać conieco na placu, przekopywać, wstawiać gazony (takie coś z kostki na kwiaty- pisze bo sama pierwszy raz to widzę) może zajmę się ogrodem, pracą i znów ciążą sama przyjdzie :)

trzymam kciuki za wizyty u lekarzy :)
    powodzenia :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj betę <0,01, więc przynajmniej mam potwierdzenie, że wszystko się wyczyściło samo. Przy ciąży biochemicznej mało było prawdopodobne, że byłoby inaczej, ale przez ostatnie kilka dni miałam dość mocne bóle w podbrzuszu i jajnika, więc trochę się oczywiście nawkręcałam, że coś jest nie tak (nieuleczalna paranoja...).

Jutro idę do ginekologa-endokrynologa, pogadam o badaniach poza tymi, które mi zleciła hematolog, i sprawdzę, co z tą infekcją, z którą miałam problem w ciąży. No i zapytam, kiedy według niej mogę wznowić starania...

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana fajnie ze sie odezwalas :)
    w takim razie jutro trzymam kciuki, zebys uslyszala cos dobrego od tego lekarza. No i zeby bez marudzenia wystawil ci skierowania na badania :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was na bieżąco, ale w ostatnich dniach miałam wyjątkowo paskudny nastrój i nie chciałam tu tylu negatywnych emocji wprowadzać :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze ze sytuacja powoli się klaruje najgorsze jest czekanie, stanie w miejscu i niepewność. Myślę że porobisz sobie wszystkie badania i znajdziesz przyczynę przed kolejnymi staraniami. Bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie. Doskonale wiem jak ciężko Ci jest, ale masz o co walczyć i podnosić się z porażki. Ja czekam na wizytę jak zwykle opóźnienie...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ