X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto usg plus sto wizyta... Nie zmienię lekarza ponieważ to jedyny konkretny lekarz który kompleksowo zajął się mną po poronieniach a nie spuścił jak reszta lekarzy których łącznie było 14... Nie powiem bo usg genetyczne trwało 20 minut sprawdzał wszystko dokładnie i mierzył po kilka razy. Wczoraj tylko funkcje życiowe. Jestem zła z powodu wczorajszej wizyty ale zdarzyło się mu to po raz pierwszy wiec nie chcę go przekreslic bo ciężko dzisiaj o takiego specjalistę. Jest bardzo specyficzny ale przy tym skuteczny i co najważniejsze ZAWSZE pod telefonem czy w kontakcie mailowym. Wiec ma minusy ale plusy tez. I tak myślę nad konsultacja u specjalisty od usg, ale to bliżej polowkowego usg. A tak w sumie to chyba tylko my w Polsce mamy takiego fiola na punkcie usg i wizyt, dziewczyny mieszkające za granicą prawda?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu daj znać jak dziś po wizycie! I wymęcz tego lekarza dokładnie pytaniami o starania, bo mi np mówił, "trzeba czekać 3 miesiące", ale jak dopytywałam dlaczego to już nie umiał za bardzo się wytłumaczyć, a jak zapytałam co będzie jak zajdę to powiedział "to dobrze" :) Czasem mam wrażenie, że po prostu boją się odpowiedzialności, że przyjdę z awanturą że powiedział że można a coś się stało. Ale myślę, że świetnie dasz radę sobie radę, mądra Babka z Ciebie :D

Lili ja to bym się zdenerwowała na godzinę najbardziej... Ja też nie miałam ostatnio żadnych pomiarów, bo powiedział że teraz to my dużo nie możemy się dowiedzieć. Raczej go zawsze tylko interesuje szyjka i to jak się zachowuje. Też sprawdza tylko serduszko. A ja płacę 150... Co prawda bada mnie i w ogóle, jakbym go poprosiła to pewnie by zmierzył, ale ciągle mi to umyka. Ale jak masz zaufanie do swojego lekarza to może lepiej z nim zostań... Może po on też miał gorszy dzień, też człowiek. Ważne, że nic złego nie dojrzał :D A kiedy masz połówkowe?

Mamo Martynki pytasz co się dzieje jak szyjka się otwiera, tak? Ja co prawda nie wiem jakie są objawy, ale z tym jeżeli jest źle to chyba da się walczyć. To nazywa się podszycie, czy jakoś tak. Moja mama miała to z moją siostrą. Coś zakładają na szyjkę, żeby się nie skracała i została zamknięta, a przed porodem to zdejmują. Kochana będzie dobrze, musi być!!! :*

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort przecież masz oznaczony śluz wodnisty, więc to jest wskaźnik owu (nie musi być rozciągliwy). No to serduszkujcie a ja trzymam kciuki!

PrimaSort lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima do boju ;) aż Wam troszeczkę zazdroszczę tych serduszek bo u nas Erotyczna Sachara ;) Hahahahhaaha ;) niby nie mamy zakazu serduszkowania ale jakoś się boję boję, a jeśli są obawy to ciężko o nastrój. Wiec staraczki niech korzystają póki mogą :P

PrimaSort lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Prima do boju ;) aż Wam troszeczkę zazdroszczę tych serduszek bo u nas Erotyczna Sachara ;) Hahahahhaaha ;) niby nie mamy zakazu serduszkowania ale jakoś się boję boję, a jeśli są obawy to ciężko o nastrój. Wiec staraczki niech korzystają póki mogą :P
    Oby się w końcu udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja myślę że masz rację :) już pisałam to że absolutnie nie radzę Tobie zmiany lekarza. Lekarz też człowiek, czasem też mu braknie siły albo cierpliwości, a wiem to dość dobrze bo jestem żoną lekarza ;)

W Polsce i tak macie luksus, możecie biegać na bety co drugi dzień, usg na zawołanie, każdy ginekolog przepisuje progesteron z marszu... Pewnie za wszystko trzeba płacić ale możliwości są.
    W Niemczech podejście jest zupełnie inne, jak ciąża się nie utrzymuje, to nikt się za bardzo nie rozczula, nie sprawdza bety, nie daje progesteronu, bo to selekcja naturalna... Potem jak dzidzia się rozwija dobrze to opieka jest dobra, robią usg ale na kasę przysługują bodajże tylko 3 w trakcie ciąży, za wszystkie ekstra trzeba płacić. No i nie ma też biegania do 10 prywatnych lekarzy zwłaszcza jak się ma ubezpieczenie. Jak wszędzie są plusy i minusy.... No ale o tym by długo dyskutować :)

Najważniejsze jest to żeby Kruszynki dobrze rosły :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy masz rację, bo jak czytam często co piszecie, że nie możecie iść do lekarz itd... To aż mnie przeraża. Takie mam odczucie trochę znieczulicy, choć też rozumiem, bo mi w szpitalu też tłumaczyli, że chociażby na głowie stawali to wczesnej ciąży nie uratują prócz progesteronu. U nas też są chyba tylko te 3 USG podstawowe, ale jak to wygląda to nie wiem bo nie chodzę na NFZ, choć cholera płacę składki. U nas sektor prywatny kwitnie :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do mojego gina na nfz a na kazdej wizycie robi mi choc szybkie usg, zeby podejrzec dzidziusia. I chociaz ja nie oplacam skladek (gdyz jestem bezrobotna) to korzystam z bezplatnej sluzby zdrowia ile sie da. Badania genetyczne, wszystkie badania krwi i wizyty mam za darmo, no chyba ze musze przyspieszyc, wtedy juz prywatnie.
    Dzis robilam toxo, czekam na wyniki i umowilam sie na wizyte na poniedzialek. Co prawda do innej pani doktor, ale najwazniejsze ze gdzies mnie wcisneli.
    a na obiad ugotowalam sobie kartoflanke :) byla pyszna i najwazniejsze, ze kwasna :D

majeczka8 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że się nie nastawiałam pozytywnie na tą wizytę, miałam nosa, że na tą lekarkę nie ma co za bardzo liczyć.

Badanie ginekologiczne w błyskawicznym tempie i jedno z najbardziej nieprzyjemnych jakie miałam, zero komentarza. Dopiero po moim dopytywaniu stwierdziła, że ona żadnej infekcji nie widzi, dostałam Pimafucin na wszelki wypadek. Ok, sama czuję, że jest lepiej, więc pewnie się już wyklarowała, ale podejście do pacjenta - wrr!

A propos mojego drugiego poronienia - skierowanie do poradni genetycznej (i tak miałam je już od hematologa). I tyle.

Na moje pytanie o dalsze badania stwierdziła, że w poradni mi to załatwią.

Dopytuję się o tarczycę - stwierdziła, że przecież miałam robione badania w lutym. Powiedziałam, że faktycznie, ale tylko TSH i FT4. Ona powiedziała, że to zupełnie wystarczy, że mam zdrową tarczycę i to nie jest na pewno źródło moich problemów.

Innych hormonów według niej nie ma co badać bo mam regularne miesiączki...

Jedyne, co mnie pociesza to fakt, że wizytę miałam w ramach abonamentu, więc nie zapłaciłam za nią ani złotówki.

Dobrze, że hematolog była sensowna. Oddałam dzisiaj 6 fiolek krwi na badania przez nią zlecone, zrobię jeszcze parę dodatkowych z listy Lili we własnym zakresie i pójdę już z wynikami do mojej nowej ginki pod koniec maja. Będę też testować jeszcze jedną lekarkę w ramach Luxmedu, do której cholernie trudno się dostać i która ma świetną opinię i zdecyduję, u której z nich zostać.

Jezu, jak ja nienawidzę być pacjentem! :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, w Łodzi są dwie państwowe poradnie genetyczne - w Centrum Zdrowia Matki Polki i w Centrum Kliniczno-Dydaktycznym. Mama_Mai, Ty o ile pamiętam jeździłaś do tej poradni w Łodzi? Kojarzysz, do której lepiej się zapisać?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszelkie sprawy genetyczne zalatwialam w Warszawie w Centrum Zdrowia Dziecka. Ale tu w ktoryms watku dziewczyny pisaly o badaniach genetycznych szybko dosc to szlo i to gdzies w okolicah lodzi. Jak mi sie przypomni gdzie to bylo to ci napisze

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za szybką odpowiedź! No nic, będę dzwonić i pytać o terminy, pewnie w końcu pójdę tam, gdzie będzie najszybciej. Albo raczej tam, gdzie w ogóle uda mi się dodzwonić bo jak na razie wszędzie zajęte :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam :)
    Przychodnia NZOZ Genos Strońsko
    oraz siedziba firmy
    98-161 Zapolice,
    Strońsko 20a
    e-mail: [email protected]

Przychodnia NZOZ Genos Łódź
    Poradnia Genetyczna
    90-212 Łódź
    ul. Seweryna Sterlinga 27/29
    kom.: 668 534 532
    e-mail: [email protected]

Z tego co pamietam to dziewczyny dosc szybkie mialy tam terminy na badania genetyczne. Warto to sprawdzić :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej poradni Genos miałam badania na NFZ w ciągu miesiąca ;) konsultacje z prof Kaluzynskim ;) polecam ich ;) bardzo miła atmosfera i szybkie terminy.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chyba lepeij dzwonić do Stronska tam jest szybciej ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info, dziewczyny! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, Mysia Kehlana, obiecuje od dzisiaj sie mniej stresować o dbać o siebie i Maję jak najlepiej potrafię. Trochę mnie też uspokoiłyście, że na rozwarta szyjka jest jeszcze sposób.Dziękuję bardzo :)

Mysia 15, KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyma Cię Słońce za słowo!!! I tylko spróbuj się denerwować! Znajdę Cię, przyjadę do Ciebie i i nakrzyczę mocno!!! ;) Kochana na pewno będzie dobrze!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki trzymamy za slowo :* odpoczywaj duzo a wszystko bedzie dobrze :)

Mam pytanie do ciezaroweczek :) czy wy tez tak macie, ze czasami po jedzeniu bekacie zupelnie bezwarunkowo?? Mi sie to juz kilka razy zdarzylo, na szczescie w domu... ale co bedzie jak mi sie to przytrafi w miejscu publicznym??? Az strach pomyslec
    Dzis strasznie mnie kluje w lewej piersi, boli jak cholera... i poczulam potwornie silne klucie w pochwie, jakby mi ktos kilka igiel wbil okropne uczucie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki i tak ma być :) Pozytywne myślenie i dobre rozwiązania :) Ja też coś czytałam nawet tu na ovu o takiej taśmie, którą zakłada się na wewnętrzną stronę szyjki przez brzuch, ale ponoć dość innowacyjna metoda... Tutaj jest zresztą więcej o tym napisane na wątku:
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/w-oczekiwaniu-na-starania-lato-jesien-2015,6432,6.html

Musisz teraz na siebie uważać i lekarz będzie kontrolował twoją szyjkę, a jakby co, to są opcje, więc się nie martw na zapas :)

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ