X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai - ja też tak niestety mam i mój mąż się śmieje, że nie pójdzie ze mną do żadnej restauracji bo się nie nadaję :) co 10 minut muszę na siku, do tego bekanie i jeszcze gazy... Boże co się ze mną dzieje ;)

Rachele lubi tę wiadomość

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai bezwarunkowo to mi sie nie zdarzyło, ale jak coś jem i mówię pomiędzy to strasznie mi sie odbija, całe szczescie da sie nad tym zapanowac :)
    Ja w tej ciąży nie wiem co to znaczy ból piersi, ale czasem podbrzusze pobolewa, ale to normalne,bo rośniemy z Majką :) z bonusowych dolegliwości mam rwe kulszową, nie boli często ale jak chwyci to nie mogę sie ruszyć przez 10 min tak boli, ale zniose wszystko.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazy i zaparcia to i moja zmora niestety, ale tego sie spodziewalam, bo w poprzedniej ciazy tez tak mialam. Mecza mnie tez straszne dusznosci i uderzenia goraca, zwlaszcza w sklepach. Czasami mam wrazenie, ze zaraz zemdleje. No i ta sennosc.
    Przetrwamy to dziewczyny!!! dla naszych dzieciaczkow damy rade :)

lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jak piszesz o swoich objawach, to jakbyś moje opisywała.
    Ja dziś po południu zasnęłam i spałam 3 godziny. A do sklepów wolę chodzić tylko na krótko bo mam tak samo, gorąco mi i niedobrze i te zapachy i ci ludzie, jakbym klaustrofobii dostawała. W sobotę miałam taki kryzys w sklepie bo nie mieli toalety i mąż mnie wiózł z powrotem do domu bo myślałam, że nie wytrzymam ;)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ta senność ;) spałabym 24h na dobę ;) i sikanie non stop ;) ale kocham to bo czuję że jest ciąża ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

ja dodatkowo do tego co mowicie nie moge spac dzis w nocy obudzilam sie glodna o drugiej i potem juz zero spania :/

Lili szybko w sprawie twojego doktora- zostan z nim jak jestes zadowolona a racja w polsce to i tak jak sie znajdzie dobrego prywatnego lekarza to luksus bo tutaj tylko usg prywatnie koszt duzy a nie robia zadnych badan krwi od tego jest lekarz rodzinny i zleci jak jest potrzeba..oni tu mowia ze w polsce ludzie sa przewrazliwieni i biora za duzo lekow i antybiotykow ;)
    no ale zawsze sa dwie strony medalu jak ze wszystkim..ja juz sie przyzwyczailam ;)

Wczoraj wrocilam do pracy tylko raz wymiotowalam poki co staram sie prywatnie wcisnac na usg i to tez nie jest tak latwo bo sa kolejki ...

milego dnia kochane!

lucy1983 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! sorki ze zmieniam temat, ale czy to możliwe aby po poronieniu samoistnym zamiast owu przyszla @? po skończeniu krwawienia miałam ze 3 dni przerwy, później codziennie jakies minimalne plamki a dzisiaj plamienie jest większe i nie wiem co o tym myslec :/ Dodam, ze plamienie poronne zaczelo się u mnie 18.04, zarodek wyleciał 19.04 wiec minelo już trochę czasu i poronienie powinno się skonczyc. A teraz znowu brazowe plamienia, nie wiem co o tym myslec...

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS u mnie po poronieniu bylo tak, ze dostalam @ i bardzo krotko po niej, bo ok 10 dni pozniej przyszla druga @. Byla bardzo skapa, bo to bylo tylko plamienie wlasnie ale lekarz powiedzial ze to napewno byla @.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai dzięki za odpowiedz! a powiedz mi mialas przy niej symptomy takie jak zawsze? ja przed @ mam zawssze wyższe temperatury i bolace piersi a tym razem tak nie było. mój gin jest akurat 2 tyg na urlopie i nie mogę się go poradzić o co chodzi.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS, ja za pierwszym razem miałam zabieg, a teraz jestem dopiero w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym, ale na swoim wykresie widzę takie cuda, że absolutnie nie wiem, czego się spodziewać. Widać organizm musi dojść do siebie.

Z drugiej strony jednak jak ja zaczęłam ponownie krwawić tydzień po zabiegu, okazało się na USG, że miałam jeszcze w macicy jakieś drobne pozostałości. Miałaś już USG po poronieniu?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chyba nie mialam typowych objawow. Po poronieniu organizm bardzo sie zmienia wiec wszystkiego mozna sie spodziewac ;)

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keh;lana mialam USG tydzień po zabiegu i były jeszcze drobne pozostalosci ale lekarz powiedział ze to dobrze wygląda i nie trzeba będzie zabiegu. od tej pory minelo już 1,5 tyg i miałam miedzy czasie przerwę w plamieniach wiec myslalam ze już się wszystko wyczyscilo i czekałam na owulacje... nic mi nie mowil żeby jeszcze raz przyjść się pokazac.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie może być rzeczywiście albo miesiączka, bo cykl jeszcze wariuje, jak u Mamy_Mai, albo mogą się jeszcze oczyszczać te pozostałości. U mnie po zabiegu krwawienie i plamienie pojawiało się z przerwami prawie trzy tygodnie, parę dni czysto, parę dni krwawienia/plamienia. Skoro lekarz powiedział, że wszystko w porządku, to najprawdopodobniej nie masz się czym martwić i możesz spokojnie poczekać na jego powrót z urlopu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ile wtedy czekalas na owulacje i jak dlugo trwal Twoj cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu samoistnym czekałam 36 dni na @, owu miałam koło 21 dc. Ale te sprawy to często indywidualna sprawa i może trochę potrwać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:06

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zabiegu czekałam na 36 dni na pierwszą @, ale w tym cyklu nie sprawdzałam owulacji. Mój drugi cykl był normalny - 26 dni, tylko śluz totalnie mi się poprzestawiał i owulacja przesunęła o dwa dni. Teraz jestem w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym, więc jeszcze nie wiem, jak to się potoczy, siedzę i obserwuję :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS pierwsze dwa cykle mogą być niestabilne i np bezowulacyjne. Wszystko zależy od tego jak hormony się normuja i jak macica jest oczyszczona. U mnie po pierwszym zabiegu było strasznie bardzo duże krwawienie, po drugim chyba jeszcze gorzej. Po trzecim juz lepiej ale u mnie cykle normowaly się przez 2 miesiące znałam dobrze moje objawy i temperatury a po poronieniach było istne szaleństwo...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień w tym cyklu wykonałam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.

Kreska testowa jest wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej (zdjęcia testów na bieżąco dodaję w komentarzach).
    Kreska ciemniejsza niż 2 dni temu. A intensywna tak samo jak wczoraj.

To mój 15 dzień cyklu. Poniżej link do zdjęcia testu:

188537d995fe6db8med.jpg

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima Ty tak cały cykl masz chyba te dwie krechy a różnią się tylko mocą. Kurcze a ja w ogóle drugij nie miałam.

PrimaSort lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Prima Ty tak cały cykl masz chyba te dwie krechy a różnią się tylko mocą. Kurcze a ja w ogóle drugij nie miałam.
    Może i racja. Chociaż w zeszłym cyklu ta kreska była bladziutka do 14 dnia cyklu. Po 14 dniu cyklu były 2 wyraźne o tej samej intensywności lub testowa ciemniejsza od kontrolnej. Zobaczymy co to będzie :D Sama za siebie jak co miesiąc trzymam kciuki :)

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ