X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai - ja też tak niestety mam i mój mąż się śmieje, że nie pójdzie ze mną do żadnej restauracji bo się nie nadaję :) co 10 minut muszę na siku, do tego bekanie i jeszcze gazy... Boże co się ze mną dzieje ;)

Rachele lubi tę wiadomość

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai bezwarunkowo to mi sie nie zdarzyło, ale jak coś jem i mówię pomiędzy to strasznie mi sie odbija, całe szczescie da sie nad tym zapanowac :)
    Ja w tej ciąży nie wiem co to znaczy ból piersi, ale czasem podbrzusze pobolewa, ale to normalne,bo rośniemy z Majką :) z bonusowych dolegliwości mam rwe kulszową, nie boli często ale jak chwyci to nie mogę sie ruszyć przez 10 min tak boli, ale zniose wszystko.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gazy i zaparcia to i moja zmora niestety, ale tego sie spodziewalam, bo w poprzedniej ciazy tez tak mialam. Mecza mnie tez straszne dusznosci i uderzenia goraca, zwlaszcza w sklepach. Czasami mam wrazenie, ze zaraz zemdleje. No i ta sennosc.
    Przetrwamy to dziewczyny!!! dla naszych dzieciaczkow damy rade :)

lucy1983, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jak piszesz o swoich objawach, to jakbyś moje opisywała.
    Ja dziś po południu zasnęłam i spałam 3 godziny. A do sklepów wolę chodzić tylko na krótko bo mam tak samo, gorąco mi i niedobrze i te zapachy i ci ludzie, jakbym klaustrofobii dostawała. W sobotę miałam taki kryzys w sklepie bo nie mieli toalety i mąż mnie wiózł z powrotem do domu bo myślałam, że nie wytrzymam ;)

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo ta senność ;) spałabym 24h na dobę ;) i sikanie non stop ;) ale kocham to bo czuję że jest ciąża ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

ja dodatkowo do tego co mowicie nie moge spac dzis w nocy obudzilam sie glodna o drugiej i potem juz zero spania :/

Lili szybko w sprawie twojego doktora- zostan z nim jak jestes zadowolona a racja w polsce to i tak jak sie znajdzie dobrego prywatnego lekarza to luksus bo tutaj tylko usg prywatnie koszt duzy a nie robia zadnych badan krwi od tego jest lekarz rodzinny i zleci jak jest potrzeba..oni tu mowia ze w polsce ludzie sa przewrazliwieni i biora za duzo lekow i antybiotykow ;)
    no ale zawsze sa dwie strony medalu jak ze wszystkim..ja juz sie przyzwyczailam ;)

Wczoraj wrocilam do pracy tylko raz wymiotowalam poki co staram sie prywatnie wcisnac na usg i to tez nie jest tak latwo bo sa kolejki ...

milego dnia kochane!

lucy1983 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! sorki ze zmieniam temat, ale czy to możliwe aby po poronieniu samoistnym zamiast owu przyszla @? po skończeniu krwawienia miałam ze 3 dni przerwy, później codziennie jakies minimalne plamki a dzisiaj plamienie jest większe i nie wiem co o tym myslec :/ Dodam, ze plamienie poronne zaczelo się u mnie 18.04, zarodek wyleciał 19.04 wiec minelo już trochę czasu i poronienie powinno się skonczyc. A teraz znowu brazowe plamienia, nie wiem co o tym myslec...

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS u mnie po poronieniu bylo tak, ze dostalam @ i bardzo krotko po niej, bo ok 10 dni pozniej przyszla druga @. Byla bardzo skapa, bo to bylo tylko plamienie wlasnie ale lekarz powiedzial ze to napewno byla @.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai dzięki za odpowiedz! a powiedz mi mialas przy niej symptomy takie jak zawsze? ja przed @ mam zawssze wyższe temperatury i bolace piersi a tym razem tak nie było. mój gin jest akurat 2 tyg na urlopie i nie mogę się go poradzić o co chodzi.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS, ja za pierwszym razem miałam zabieg, a teraz jestem dopiero w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym, ale na swoim wykresie widzę takie cuda, że absolutnie nie wiem, czego się spodziewać. Widać organizm musi dojść do siebie.

Z drugiej strony jednak jak ja zaczęłam ponownie krwawić tydzień po zabiegu, okazało się na USG, że miałam jeszcze w macicy jakieś drobne pozostałości. Miałaś już USG po poronieniu?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, chyba nie mialam typowych objawow. Po poronieniu organizm bardzo sie zmienia wiec wszystkiego mozna sie spodziewac ;)

• APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Keh;lana mialam USG tydzień po zabiegu i były jeszcze drobne pozostalosci ale lekarz powiedział ze to dobrze wygląda i nie trzeba będzie zabiegu. od tej pory minelo już 1,5 tyg i miałam miedzy czasie przerwę w plamieniach wiec myslalam ze już się wszystko wyczyscilo i czekałam na owulacje... nic mi nie mowil żeby jeszcze raz przyjść się pokazac.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie może być rzeczywiście albo miesiączka, bo cykl jeszcze wariuje, jak u Mamy_Mai, albo mogą się jeszcze oczyszczać te pozostałości. U mnie po zabiegu krwawienie i plamienie pojawiało się z przerwami prawie trzy tygodnie, parę dni czysto, parę dni krwawienia/plamienia. Skoro lekarz powiedział, że wszystko w porządku, to najprawdopodobniej nie masz się czym martwić i możesz spokojnie poczekać na jego powrót z urlopu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • APS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ile wtedy czekalas na owulacje i jak dlugo trwal Twoj cykl?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu samoistnym czekałam 36 dni na @, owu miałam koło 21 dc. Ale te sprawy to często indywidualna sprawa i może trochę potrwać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:06

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po zabiegu czekałam na 36 dni na pierwszą @, ale w tym cyklu nie sprawdzałam owulacji. Mój drugi cykl był normalny - 26 dni, tylko śluz totalnie mi się poprzestawiał i owulacja przesunęła o dwa dni. Teraz jestem w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym, więc jeszcze nie wiem, jak to się potoczy, siedzę i obserwuję :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS pierwsze dwa cykle mogą być niestabilne i np bezowulacyjne. Wszystko zależy od tego jak hormony się normuja i jak macica jest oczyszczona. U mnie po pierwszym zabiegu było strasznie bardzo duże krwawienie, po drugim chyba jeszcze gorzej. Po trzecim juz lepiej ale u mnie cykle normowaly się przez 2 miesiące znałam dobrze moje objawy i temperatury a po poronieniach było istne szaleństwo...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeci dzień w tym cyklu wykonałam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.

Kreska testowa jest wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej (zdjęcia testów na bieżąco dodaję w komentarzach).
    Kreska ciemniejsza niż 2 dni temu. A intensywna tak samo jak wczoraj.

To mój 15 dzień cyklu. Poniżej link do zdjęcia testu:

188537d995fe6db8med.jpg

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima Ty tak cały cykl masz chyba te dwie krechy a różnią się tylko mocą. Kurcze a ja w ogóle drugij nie miałam.

PrimaSort lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Prima Ty tak cały cykl masz chyba te dwie krechy a różnią się tylko mocą. Kurcze a ja w ogóle drugij nie miałam.
    Może i racja. Chociaż w zeszłym cyklu ta kreska była bladziutka do 14 dnia cyklu. Po 14 dniu cyklu były 2 wyraźne o tej samej intensywności lub testowa ciemniejsza od kontrolnej. Zobaczymy co to będzie :D Sama za siebie jak co miesiąc trzymam kciuki :)

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ