X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, super wiesci! Ciesze sie jak nie wiem, ze wszystko dobrze :)

KkasienkaA, mam mieszane uczucia. Z jednej strony chcialabym, zeby nix nie wyszlo i zeby poronienie to byl przypadek, a ostatnia ciaza biochhemiczna wynikiem stresu, a kolejne podejscie sie udalo bez zadnych lekow. Z drugiej strony chyba bym sie czula spokojniejsza gdyby cos wyszlo konkretnego, pod warunkiem ze to cos jest latwe do leczenia. Sama nie wiem...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Witajcie kochane :)
    ja juz po wizycie dawno, ale dopiero co wrocilam do domu ;) zrobilam sobie rundke po sklepach :D
    Moj Groszek ma sie dobrze, serduszko pracuje, ma juz 35mm :) ma wymiar idealny jak na 10t3d :)
    A tutaj jego fotka :) coraz bardziej przypomina malego czlowieczka :*
    14sjd6a.jpg

KOchana. gratuluje! Ale duze juz Twoje Malenstwo :) Caluje Cie mocno i raz jeszcze gratuluje tak dobrych wiadomosci :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai to wspaniale :) To teraz już masz na pewno spokojniejszą głowę. I naprawdę bardzo fajna Pani doktor! A kiedy masz prenatalne? No teraz odpoczywajcie sobie razem i cieszcie się sobą :)

kehlana_miyu no właśnie w każdym scenariuszu jest coś dobrego dlatego, ja po porostu wierzę, że niezależnie od wyników niedługo zostaniecie wspaniałymi rodzicami! :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, wspolczuje infekcji - meczylam sie z tym cholerstwem w obu ciazach.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne mam 27 maja, jeszcze tylko 2 tygodnie :) mam nadzieje, ze dzidziuś jest zdrowy :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai piekne wiadomosci :-) gratuluje udanej wizyty i milej pani doktor! :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai gratuluję!!! Tak się cieszę, że Dzidziuś rośnie!! :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai piękne maleństwo ;) o jakie już duże ;) ja kolejną wizytę mam 28 maja, potem usg polowkowe 17 czerwca jakoś muszę wytrwać do wizyt ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja właśnie też boje się ze mam jakąś infekcję, mam bardzo obfite upławy kremowe bezwonne i podobno to norma z obfitym sluzem w ciąży. Ale.wczoraj swędzenie doszło do tego. Zaparzylam rumianku i stosuje provag żel trochę zlagodzilo dolegliwości ale chyba umowie się do lekarza żeby to sprawdził...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!!!
    Jakie dobre wieści na sam początek tygodnia :)

Mama Mai - jak cudownie że Groszek rośnie i dobrze się rozwija:) na pewno czujesz dużą ulgę :)

Majeczka - z Tabą również się cieszę że u Maleństwa wszystko w porządku i że możesz teraz spokojnie patrzeć co dalej :)

Rachele - trzymam kciuki za twoją jutrzejszą wizytę :) jak się ogólnie czujesz???

Kehlana - dobrze że pierwsze badania wyszły dobrze, ja bym jednak wolała żebyś nic nie znalazła i mogła znowu się starać i tego ci życzę Kochana :)

Jangwa - fajnie, że się odezwałaś i mam nadzieję że gin coś ci poleci na tą infekcję... Ahhh, zawyczaj to tak jest, jedno ustąpi, drugie przychodzi :(

U mnie tak sobie. Na szczęście żołądek się trochę wczoraj uspokoił, ale w sobotę byłam bliska, żeby jechać do szpitala, tak mnie znowu przeczyściło :( dziś jestem masakrycznie głodna, ale nadal boję się coś normalnego zjeść. Dziś byłam parę godzin w pracy i było nawet ok, ale teraz jestem bardzo zmęczona. Zobaczę jak mi będzie szło, jak gorzej to wezmę jednak zwolnienie, tylko mój lekarz teraz jest na urlopie. Ale z szefem mam umowę że robię ile mogę i już.
    Bardzo martwię się o Fasolkę, niby nic się złego nie dzieje ale podświadomość szaleje :( zwłaszcza po takich akcjach żołądka :(Ja na pewno zamówię ten detektor tętna bo następną wizytę mam dopiero za miesiąc i do tego czasu chyba osiwieję :(

Kkasieńka używałaś tego detektora od 8 tygodnia czy po 8 tygodniu?

majeczka8, Rachele lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Mysia kochana dzięki za pamięć, wczoraj nie odpisałam bo prawie wcale niewchodziłam na forum, tylko chwilkę byłam a potem odpoczywałam z mężem :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai, cieszę się bardzo że maleństwo zdrowo rośnie i rozwija się. Oby tak dalej! :)

Kehlana, moim zdaniem to dobrze że masz dobre wyniki i jestem takiego samego zdania jak Lucy: że lepiej żeby lekarze nic nie znaleźli i żebyś już niebawem z powrotem dołączyła do grona aktywnie starających się. :)

A ja żeby nie popadać w smutki, postanowiłam zadbać o życie towarzyskie: dziś byłam już na rowerze z sąsiadką, jutro kawa z przyjaciółką, a pod koniec tygodnia mam zamiar wybrać się na drinka w gronie moich przemiłych sąsiadek :) Powinnam zaśpiewać: ,,jak dobrze mieć sąsiada... " :D

lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - masz rację, dobrze mieć miłe towarzystwo wokół siebie :) czas milej upływa i myśli nie są zajęte jednym tematem :) teraz masz kilka dni odpoczynku i relaksu i drink to też niezły pomysł :) a potem znowu wracasz do gry :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia kochana korzystaj dopoki mozesz :* drinki z kolezankami to bardzo wazna rzecz i przyda ci sie troszeczke relaksu przed kolejnymi staraniami :)

My z moim P w sobote idziemy na imprezke (18 mojej najmlodszej siostry) i moj juz sie nastawia na super wieczor, rzadko pije a teraz ma zamiar sobie ulzyc :D zastanawiam sie jak ja to wytrzymam, zmeczenie ciazowe i podpity maz :D zapowiada sie wysmienicie ;)

Kehlana sama nie wiem co lepsze, czy zle wyniki i wdrozenie leczenia czy swietne ksiazkowe wyniki i niepewnosc przy kolejnych staraniach... ale co by w tych badaniach nie wyszlo to ja wierze, ze niedlugo dostaniesz zielone swiatelko i doczekasz sie slicznego bobasa :*

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Jangwa ja właśnie też boje się ze mam jakąś infekcję, mam bardzo obfite upławy kremowe bezwonne i podobno to norma z obfitym sluzem w ciąży. Ale.wczoraj swędzenie doszło do tego. Zaparzylam rumianku i stosuje provag żel trochę zlagodzilo dolegliwości ale chyba umowie się do lekarza żeby to sprawdził...
    Kochana chciałam cytować nie lubić, sch ten telefon....

Masz rację, lepiej iść od razu do lekarza zanim infekcja się rozwinie jak donowe sposoby nie pomagają...

A na pewno wszystko będzie dobrze :)

• mama Martynki Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Mama Martynki a Ty jak się masz??? Już trochę mniej się martwisz? Kiedy masz kochana wizytę, bo zapomniałam...
    Martwię się nadal, może odrobinę mniej, bo staram się skupić na domowych obowiązakach, zrobiłam też listę rzeczy potrzebnych dla Mai i myslę już nad pokoikiem dla niej :) Czuję się dobrze, poza tym że kregosłup daje o sobie znać jest ok. Usg połówkowe mam 25 maja, a potem 8 czerwca wizyta kontrolna u gin.

Mama_Mai cieszę się ze Groszek rośnie zdrowo, trzymam kciuki żeby badania prenatalne wypadły jak najlepiej.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 ja używałam w 8 tygodniu pierwszy raz. Ale serduszko było super słychać, więc chyba mogłam i wcześniej. Tylko pierwszy raz 40 min szukałam bo nie myślałam, że może być tak nisko :) jakieś inne pojęcie miałam :)

Dziewczyny ja nie mam objawów, a gdyby nie ten posiew to bym nie wiedziała o tym drożdżaku i bakterii... :( Ale już w piątek dostanę antybiotyki. Generalnie teraz smaruje tym MuliGynem i Pimafucinem (na receptę), bo są bezpieczne w ciąży. Ale i tak nie wiem czy to coś da skoro infekcja jest w szyjce. Ale Wy możecie smarować, nie zaszkodzi :)

Mama_Mai ja ostatnio przy imprezie (też 18 :) ) zapowiedziałam mojemu, że wleczonego nie będzie, bo nie mogę, więc będzie spał na ławce pod blokiem, bo nie będę się z nim męczyła. I ślicznie poszedł do łóżeczka :D Miłej zabawy!!! :)

Tulisia ale Ci zazdroszczę!!! :) Ja tu nikogo nie znam, bo dopiero się przeprowadziliśmy, więc tylko tyle jak ktoś po swojej pracy do mnie zadzwoni :( A mój mąż pracoholik od 7-21 go nie ma, więc sama jak palec, gadam do naszej suni :(

Mama Martynki to wizyty już całkiem niedługo! Cieszę się, że zajęłaś sobie głowę czymś innym :D Zwłaszcza tak wspaniałymi planami :D Ja już pokoik w głowie urządziłam :) Teraz chcemy zrobić pomnik Aniołkowi i potem już zbieramy na mebelki dla Młodego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 19:22

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - gratulacje :) ale miałaś udaną wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasieńka dziękuję ci serdecznie za informację :) ja patrzyłam już na niemieckim amazonie i też można kupić ten detektor AngelSound więc chyba w weekend sobie zamówię bo to zamartwianie się mnie wykończy :)
    Ale staram się myśleć pozytywnie, że razem z naszą Kropeczką damy radę :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chwal dnia przed zachodem słońca... Ja pochwaliłam i znowu spędziłam całą noc w toalecie :( nie mam już siły... Czekam tylko żeby o 8 zadzwonić do lekarza a jak on nie pomoże to jadę do szpitala :(

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ