X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Hey hey ja po badaniu wszystko dobrze bobas starszy o kilka dni z usg, ma juz prawie 8cm :-)

Mdlosci uspokoily sie troche choc hormony troche mi skacza ;-)

Ale Wielkoludek!!! Tak się cieszę Kochana, że jest dobrze!! To wspaniale!!! :D :D :D

majeczka8 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai, Rachele, Jangwa trzymam mocno kciuki za wizyty lekarskie!! Kochane piszcie od razu bo oszaleję z nerwów!
    Każdą Waszą wizytą steruję się jakby to była moja wizyta!

Rachele lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    lGratulacje widze ze tu w zawrotnym tempie sie ,zapylacie, :)

Mialabym prosbe. Kolezanka rowniez po przejsciach zbiera ,like, zeby na owufriend dostac odpowiedz od eksperta. Jak byscie mogly jej pomoc to bylabym wdzieczna :)

Oto link do jej pytania. Z gory dziekuje :)

https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/bezwodzie-w-15-tygodniu-ciazy,7349.html

Już jakiś czas temu polubiłam pytanie. Chciałabym aby Twoja Koleżanka uzyskała jakąś konkretną poradę.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia tak mi przykro :( Wiem, że czujesz rozczarowanie. Ja w poprzednim cyklu nie nastawiałam się za bardzo na sukces, ale i tak czułam rozczarowanie gdy @ przyszła. Może w kolejnym cyklu się uda! Trzymam kciuki Słonce!!

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey, ja byłam rano na pobraniu krwi, była straszna kolejka, wyniki dopiero w piątek będą, ja mam w środę wizytę na 16.30, strasznie się stresuję czy będzie wszystko dobrze, mam nadzieję że zrobi mi usg i zobaczę mojego dzidziusia, ogólnie czuję się dobrze, z dolegliwości ciążowych to mnie żołądek boli tak samo jak w ciąży z córcią

teraz mam 8 tydzień, zastanawiam się czy ten detektor tętna płodu zamawiać czy nie, myślicie że już będę słyszała? jak zamówię dzisiaj to pewnie do końca tyg by przyszedł

Również trzymam kciuki!! Oj stresujący ten tydzień! Tyle wizyt. Będzie dobrze Kochana!

A o detektorze się nie wypowiem niestety. Nigdy go nie miałam. Ale na pewno dziewczyny pomogą. :)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja używałam detektora od 8 tygodnia właśnie i było super słychać :) Z resztą pewnie czytałaś dziewczyn komentarze u nas na forum ile spokoju zapewnia tak małe urządzenie. Z całego serca polecam :)

Majeczka super wieści!!! I pięknie, że taki duży Maluszek, będzie na pewno silny! :)

Czyli mamy plan wizyt:
    Dziś- Mama Mai
    Wtorek- Rachele, Jangwa
    Środa- Azande
    Czwartek- ?
    Piątek- ja

Będzie co opowiadać, codziennie dawka dobrych wiadomości :) Jeżeli kogoś nie zapisałam- przepraszam ale nie zarejestrowałam więcej :)

Tulisia Kochana piękne podejście! Szczerze Ci powiem, że naprawdę podziwiam Cię jako osobę! <3 <3 <3

Tulisia, majeczka8, Rachele lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki a Ty jak się masz??? Już trochę mniej się martwisz? Kiedy masz kochana wizytę, bo zapomniałam...

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam detektor 23 kwietnia i jeszcze nie dotarł ;(

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka w piątek za Was trzymam kciuki!!!

To widzę, że czwartek mam wolny od trzymania kciuków ;) I moje nerwy troszkę odetchną ;)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka oj to faktycznie długo... Może musisz zadzwonić? Ja właśnie też czekam na skrzynki balkonowe i nie mogę się doczekać... Jak dziś nie przyjdą do południa to będę dzwoniła.

Mysia dziękujemy! :*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis odpoczywam w domu moze jutro pojde do pracy

To teraz trzymam kciuki za was moje drogie widze caly tydzien zajety wiec bedziemy oczekiwac waszych postow po wizytach :-)

Nic sie nie stresujcie wszystko bedzie dobrze :-)
    wiem latwo mowic ja wczoraj po badaniu az sie roztrzeslam pewnie ze stresu i z glodu
    od razu chcialam zjesc hamburgera..jak go jadlam to mi sie rece trzesly myslalam ze go polkne z wrazenia :-D

KkasienkaA lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja zamówiłam detektor 23 kwietnia i jeszcze nie dotarł ;(
    pokaż proszę z jakiej aukcji zamówiłaś. bo zamawiałaś pewnie na all?

dajcie jeszcze raz dziewczyny linki jakie Wy kupowałyście, bym chciała sobie zamówić ale sama nie wiem waham się ale pewnie zamówię jak w środę na wizycie będzie oki :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie ;)
    Ja mam od dwóch dni totalną rozsypke i burzę hormonalną. Czuje się fatalnie, wczoraj jeszcze na domiar złego zaczęły się te dziwne uklucia w macicy i nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu Zuzia robi sobie miejsce... Czasem mam dość tych ciągłych nerwów i strachu... To nigdy nie minie...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Witajcie po weekendzie ;)
    Ja mam od dwóch dni totalną rozsypke i burzę hormonalną. Czuje się fatalnie, wczoraj jeszcze na domiar złego zaczęły się te dziwne uklucia w macicy i nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu Zuzia robi sobie miejsce... Czasem mam dość tych ciągłych nerwów i strachu... To nigdy nie minie...
    ja się czuję tak samo jak Ty Lili, ciągle myślę czy wszytko dobrze :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie wydaje mi sie zeby ktorakolwiek z nas mogla cieszyc sie spokojnie ciaza bez tego strachu. Z drugiej strony jestes juz tak daleko i Zuzia pieknie sie rozwija. Uzywalas dzis detektora? Moze to Cie troche uspokoi. Kiedy mask kolejna wizyte?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam dzis nastepujace wyniki:

P/c p kardiolipinie:
    IgG 2,74 GPL (ujemne 0-10)
    IgM 1,20 MPL (ujemne 0-20)

Homocysteina/
    8,84 (Norma 5,1-15,4)

Kwas foliowy:
    12,65 (Norma 4,6-18,7)

Na razie wszystko w normie, czekam na reszte wynikow.

KkasienkaA, jangwa_maua, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-jpd-duzy-zestaw-i5284592952.html ja stąd zamawiałam i był w miarę szybko, bo zamówiłam po wizycie, więc wieczorem w piątek a we wtorek rano był.

Lili chyba jesteśmy już na to skazane... Mam detektor więc wiem, że nasz Maluch żyje, ale co z tego jak widzę małowodzie, rozwartą szyjkę, pępowinę i inne cholerstwa, które mogą się przydarzyć. Staram się nie myśleć, ale to samo przychodzi. Gdzieś czytałam, że w 4/5 zaczyna się kompletować rzeczy dla dziecka... A gdzie mi to w głowie!!! Paraliżuje mnie strach, że jak coś kupię to stanie się coś złego, więc wcale mnie te szaleństwo nie wciąga. Ja kłucia miałam tak jakby w szyjce to odczuwałam, ale mój lekarz mówi, że normalne, więc może i u Ciebie takie "rozwojowe" kłucia są.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu niestety nie znam się na tych wynikach, ale faktycznie wszystko mieści się w normach :) a kiedy reszta? Z jednej strony ja bym się cieszyła, że wszystko w normie, a z drugiej jakby coś znaleźli to daliby dobre leki, czy po prostu wyleczyli i też spokojniejsza głowa. Kochana życzę Ci, żeby poszło po prostu po Twojej myśli. :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    ja juz po wizycie dawno, ale dopiero co wrocilam do domu ;) zrobilam sobie rundke po sklepach :D
    Moj Groszek ma sie dobrze, serduszko pracuje, ma juz 35mm :) ma wymiar idealny jak na 10t3d :)
    A tutaj jego fotka :) coraz bardziej przypomina malego czlowieczka :*
    14sjd6a.jpg

kehlana_miyu, jangwa_maua, Lili30, KkasienkaA, majeczka8, Mysia 15, lucy1983, Tulisia, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to bylam u bardzo milej pani doktor. Pamietala mnie ze szpitala, miala dyzur jak Maja sie rodzila. Pytala kiedy mam prenatalne. I pocieszala mnie ze nie moge cala ciaze zyc w panicznym strachu, ze cos sie stanie temu dziecku. Powiedziala mi, ze bardzo mnie podziwia, ze podjelam walke o mojego zespolaka i ze wiecej naprawde juz nie moglam dla niej zrobic. Troche mnie to podbudowalo, ale strach nie minie. W domu to jeszcze nie jest tak zle, ale w dzien wizyty dostaje doslownie palpitacji serca :D mysle ze kazda z was ma to samo

majeczka8 lubi tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ