Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
majeczka8 wrote:Hey hey ja po badaniu wszystko dobrze bobas starszy o kilka dni z usg, ma juz prawie 8cm
Mdlosci uspokoily sie troche choc hormony troche mi skacza
Ale Wielkoludek!!! Tak się cieszę Kochana, że jest dobrze!! To wspaniale!!!majeczka8 lubi tę wiadomość
-
Mama Mai, Rachele, Jangwa trzymam mocno kciuki za wizyty lekarskie!! Kochane piszcie od razu bo oszaleję z nerwów!
Każdą Waszą wizytą steruję się jakby to była moja wizyta!Rachele lubi tę wiadomość
-
marzusiax wrote:lGratulacje widze ze tu w zawrotnym tempie sie ,zapylacie,
Mialabym prosbe. Kolezanka rowniez po przejsciach zbiera ,like, zeby na owufriend dostac odpowiedz od eksperta. Jak byscie mogly jej pomoc to bylabym wdzieczna
Oto link do jej pytania. Z gory dziekuje
https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/bezwodzie-w-15-tygodniu-ciazy,7349.html
Już jakiś czas temu polubiłam pytanie. Chciałabym aby Twoja Koleżanka uzyskała jakąś konkretną poradę. -
Tulisia tak mi przykro Wiem, że czujesz rozczarowanie. Ja w poprzednim cyklu nie nastawiałam się za bardzo na sukces, ale i tak czułam rozczarowanie gdy @ przyszła. Może w kolejnym cyklu się uda! Trzymam kciuki Słonce!!
Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Azande wrote:hey, ja byłam rano na pobraniu krwi, była straszna kolejka, wyniki dopiero w piątek będą, ja mam w środę wizytę na 16.30, strasznie się stresuję czy będzie wszystko dobrze, mam nadzieję że zrobi mi usg i zobaczę mojego dzidziusia, ogólnie czuję się dobrze, z dolegliwości ciążowych to mnie żołądek boli tak samo jak w ciąży z córcią
teraz mam 8 tydzień, zastanawiam się czy ten detektor tętna płodu zamawiać czy nie, myślicie że już będę słyszała? jak zamówię dzisiaj to pewnie do końca tyg by przyszedł
Również trzymam kciuki!! Oj stresujący ten tydzień! Tyle wizyt. Będzie dobrze Kochana!
A o detektorze się nie wypowiem niestety. Nigdy go nie miałam. Ale na pewno dziewczyny pomogą. -
Azande ja używałam detektora od 8 tygodnia właśnie i było super słychać Z resztą pewnie czytałaś dziewczyn komentarze u nas na forum ile spokoju zapewnia tak małe urządzenie. Z całego serca polecam
Majeczka super wieści!!! I pięknie, że taki duży Maluszek, będzie na pewno silny!
Czyli mamy plan wizyt:
Dziś- Mama Mai
Wtorek- Rachele, Jangwa
Środa- Azande
Czwartek- ?
Piątek- ja
Będzie co opowiadać, codziennie dawka dobrych wiadomości Jeżeli kogoś nie zapisałam- przepraszam ale nie zarejestrowałam więcej
Tulisia Kochana piękne podejście! Szczerze Ci powiem, że naprawdę podziwiam Cię jako osobę!Tulisia, majeczka8, Rachele lubią tę wiadomość
-
kierzynka oj to faktycznie długo... Może musisz zadzwonić? Ja właśnie też czekam na skrzynki balkonowe i nie mogę się doczekać... Jak dziś nie przyjdą do południa to będę dzwoniła.
Mysia dziękujemy! :*Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis odpoczywam w domu moze jutro pojde do pracy
To teraz trzymam kciuki za was moje drogie widze caly tydzien zajety wiec bedziemy oczekiwac waszych postow po wizytach
Nic sie nie stresujcie wszystko bedzie dobrze
wiem latwo mowic ja wczoraj po badaniu az sie roztrzeslam pewnie ze stresu i z glodu
od razu chcialam zjesc hamburgera..jak go jadlam to mi sie rece trzesly myslalam ze go polkne z wrazeniaKkasienkaA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:ja zamówiłam detektor 23 kwietnia i jeszcze nie dotarł ;(
dajcie jeszcze raz dziewczyny linki jakie Wy kupowałyście, bym chciała sobie zamówić ale sama nie wiem waham się ale pewnie zamówię jak w środę na wizycie będzie oki -
Witajcie po weekendzie
Ja mam od dwóch dni totalną rozsypke i burzę hormonalną. Czuje się fatalnie, wczoraj jeszcze na domiar złego zaczęły się te dziwne uklucia w macicy i nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu Zuzia robi sobie miejsce... Czasem mam dość tych ciągłych nerwów i strachu... To nigdy nie minie...3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyLili30 wrote:Witajcie po weekendzie
Ja mam od dwóch dni totalną rozsypke i burzę hormonalną. Czuje się fatalnie, wczoraj jeszcze na domiar złego zaczęły się te dziwne uklucia w macicy i nie wiem czy coś złego się dzieje czy po prostu Zuzia robi sobie miejsce... Czasem mam dość tych ciągłych nerwów i strachu... To nigdy nie minie... -
Lili, nie wydaje mi sie zeby ktorakolwiek z nas mogla cieszyc sie spokojnie ciaza bez tego strachu. Z drugiej strony jestes juz tak daleko i Zuzia pieknie sie rozwija. Uzywalas dzis detektora? Moze to Cie troche uspokoi. Kiedy mask kolejna wizyte?
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja dostalam dzis nastepujace wyniki:
P/c p kardiolipinie:
IgG 2,74 GPL (ujemne 0-10)
IgM 1,20 MPL (ujemne 0-20)
Homocysteina/
8,84 (Norma 5,1-15,4)
Kwas foliowy:
12,65 (Norma 4,6-18,7)
Na razie wszystko w normie, czekam na reszte wynikow.
KkasienkaA, jangwa_maua, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-angelsounds-jpd-duzy-zestaw-i5284592952.html ja stąd zamawiałam i był w miarę szybko, bo zamówiłam po wizycie, więc wieczorem w piątek a we wtorek rano był.
Lili chyba jesteśmy już na to skazane... Mam detektor więc wiem, że nasz Maluch żyje, ale co z tego jak widzę małowodzie, rozwartą szyjkę, pępowinę i inne cholerstwa, które mogą się przydarzyć. Staram się nie myśleć, ale to samo przychodzi. Gdzieś czytałam, że w 4/5 zaczyna się kompletować rzeczy dla dziecka... A gdzie mi to w głowie!!! Paraliżuje mnie strach, że jak coś kupię to stanie się coś złego, więc wcale mnie te szaleństwo nie wciąga. Ja kłucia miałam tak jakby w szyjce to odczuwałam, ale mój lekarz mówi, że normalne, więc może i u Ciebie takie "rozwojowe" kłucia są. -
kehlana_miyu niestety nie znam się na tych wynikach, ale faktycznie wszystko mieści się w normach a kiedy reszta? Z jednej strony ja bym się cieszyła, że wszystko w normie, a z drugiej jakby coś znaleźli to daliby dobre leki, czy po prostu wyleczyli i też spokojniejsza głowa. Kochana życzę Ci, żeby poszło po prostu po Twojej myśli.
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane
ja juz po wizycie dawno, ale dopiero co wrocilam do domu zrobilam sobie rundke po sklepach
Moj Groszek ma sie dobrze, serduszko pracuje, ma juz 35mm ma wymiar idealny jak na 10t3d
A tutaj jego fotka coraz bardziej przypomina malego czlowieczka :*
kehlana_miyu, jangwa_maua, Lili30, KkasienkaA, majeczka8, Mysia 15, lucy1983, Tulisia, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWogole to bylam u bardzo milej pani doktor. Pamietala mnie ze szpitala, miala dyzur jak Maja sie rodzila. Pytala kiedy mam prenatalne. I pocieszala mnie ze nie moge cala ciaze zyc w panicznym strachu, ze cos sie stanie temu dziecku. Powiedziala mi, ze bardzo mnie podziwia, ze podjelam walke o mojego zespolaka i ze wiecej naprawde juz nie moglam dla niej zrobic. Troche mnie to podbudowalo, ale strach nie minie. W domu to jeszcze nie jest tak zle, ale w dzien wizyty dostaje doslownie palpitacji serca mysle ze kazda z was ma to samo
majeczka8 lubi tę wiadomość