X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się cieszę że u Was i Waszych maluszków wszystko super i tak do końca na pewno zostanie.

Ja też mam nadzieje że doczekam się takich wspaniałych chwil - czyli noszenia pod serduszkiem małej istotki a późńiej szczęśliwy terminowwy poród. Dzisiaj właśnie kolega w pracy powiedział mi że będzie miał bliźniaki dwóch synków w lipcu mu się urodzą. Bardzo gorąco mu pogratulowałam ale smutek wrócił. Z jednej strony poczułam że poprostu mu zazdroszcze bo ja pierwsza miałam urodzić moją córeczkę a później on miał zostać tatusiem, ale wyszło inaczej.

Nasze forum pełne jest mamusiek i to jest takie optymistyczne. Dziewczyny samych słonecznych dni Wam życzę i mam nadzieje że wkońcu dołączę do Waszego grona jako mama starająca się i zafasolkowana :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Monilia, dołączysz, że ani się obejrzysz. Sama po sobie widzę, że czas płynie bardzo szybko. Już niedługo a wszystkie dziewczyny na forum będą się cieszyć ze swoich ciąż. Głęboko w to wierzę :)

Lucy, kochana, bardzo mi cię szkoda. Doskonale wiem jak się wymęczyłaś przez tą noc :( leć prędko do lekarza, nawet się nie zastanawiaj, lepiej dmuchać na zimne. I zdrówka tobie oraz maleństwu przede wszystkim życzę!

monilia84 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, kochana, w wolnej chwili uzupełnij tabelkę, proszę:
    data ostatniej @: 12 maja
    data następnej @: 9 czerwca

Z góry dziękuję! :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, szczere współczucie :( Rzeczywiście idź lepiej do lekarza, może da Ci coś na to paskudztwo.

Rachele, Jangwa - trzymam kciuki za wizyty! Dajcie znać bo siedzimy tu jak na szpilkach :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy - strasznie Ci współczuję, wyobrażam sobie jak musisz się czuć, daj nam znać jak już dojdziesz do siebie, trzymam kciuki żeby szybko przeszło i to na dobre już!

KasienkaA - dziękuję za link, jak w środę będzie wszystko oki po wizycie (innej opcji nie biorę pod uwagę :) ), to sobie zamawiam, a żel nie jest potrzebny do tego?

Rachele, Jangwa - ja też czekam na nowe fotki :)

monilia84 - na pewno doczekasz się i to wkrótce :)

monilia84 lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Babeczki :)

Lucy zdecydowanie masz rację. Nie ma co ryzykować, zwłaszcza, że to tak długo trwa. Kochana dawaj znać jak będziesz coś wiedziała! <3

Azande tam w zestawie chyba jest ale taki mały. Ja jak się skończył to kupiłam oliwkę w żelu, choć myślę że normalna też może być. Faktycznie nawet teraz jak Młody jest duży i niczym nie posmaruję, to albo kiepsko słychać albo w ogóle, więc jest potrzebny :) A i brzuszek nawilża, bo potem nadmiar trzeba rozsmarować :D

Rachele, Jangwa czekamy na wieści :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 09:50

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy trzymaj się kochana i daj znać co udało się załatwić, mam nadzieję że Ci pomogą.
    Azande ja do detektora używam żelu do usg i sprawdza się za każdym razem.
    Jangwa, Rachele nie mogę się doczekać co słychać u Maluszków.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,
    Byłam u gina, zbadał mnie zrobił usg i na szczęście z Kropeczką wszystko w porządku, ładnie rośnie :)
    Tylko ze mną gorzej :( ale dał mi elektrolity i taką ziemię okrzemkową i mam to brać a jak nie przejdzie za dwa dni to do szpitala na kroplówki mam jechać :( więc oby było lepiej bo do szpitala mi nie po drodze...

Do tego znowu katar się przypałętał no ale mój maż przeziębiony jest więc mnie pewno zaraził :(

Więc leżę w łóżeczku, piję herbatę z miodem i cytryną i jem sucharki i mam nadzieję że wkrótce będzie lepiej :)

KkasienkaA, kehlana_miyu, majeczka8 lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o Tobie myślałam! Tak się cieszę, że Kropeczka rośnie! :D

Mam nadzieję, że poczujesz się wkrótce lepiej!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangawa, Rachele o Was też myślę od rana! Piszcie szybciutko po wizycie! Czekam!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Jangawa, Rachele o Was też myślę od rana! Piszcie szybciutko po wizycie! Czekam!!

Ja też proszę. I trzymam mocno kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy -trzymaj się jakoś może przejdzie i obejdzie się bez szpitala, dobrze że z dzidzią wszystko oki

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy mam nadzieje ze nie bedziesz musiala jechac do szpitala :*

Czekam w napieciu na wiesci od dziewczyn :* oby ich Groszki rosly zdrowo :)

A ja moje kochane jestem w szpitalu :( dzis rano mialam plamienie, moj gin na urlopie caly miesiac wiec mama mnie przywiozla na izbe przyjec...a tu panie mi mowia ze jezeli chce zostac zbadana to musze polozyc sie na oddzial, bo oni nie maja punktu ambulatotyjnego czy jakos tak i nie mam wyjscia. Tak wiec zostalam i prawdopodobnie spedze tu az 5 dni!!! Dobrze ze wifi tu darmowe maja to bede mogla was czytac na bierzaco :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, rece opadają, jak słyszy się takie rzeczy o funkcjonowaniu naszej służby zdrowia... Ale mam nadzieje, ze przynajmniej przez te 5 dni przebadaja Cię wzdłuż i wszerz!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Lucy mam nadzieje ze nie bedziesz musiala jechac do szpitala :*

Czekam w napieciu na wiesci od dziewczyn :* oby ich Groszki rosly zdrowo :)

A ja moje kochane jestem w szpitalu :( dzis rano mialam plamienie, moj gin na urlopie caly miesiac wiec mama mnie przywiozla na izbe przyjec...a tu panie mi mowia ze jezeli chce zostac zbadana to musze polozyc sie na oddzial, bo oni nie maja punktu ambulatotyjnego czy jakos tak i nie mam wyjscia. Tak wiec zostalam i prawdopodobnie spedze tu az 5 dni!!! Dobrze ze wifi tu darmowe maja to bede mogla was czytac na bierzaco :)

Kochana tak mi przykro! Ale bardzo dobrze, że zostałaś na oddziale- jesteś teraz w fachowych rękach. Pisz na bieżąco Słonce, ponieważ będę się martwić! Dużo zdrówka Wam życzę i szybkiego powrotu do domku!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście :* plamienia juz nie mam, prawdopodobnie to tylko taki jednorazowy wybryk, ale same rozumiecie ze spanikowalam :) mój gin napisal mi smsa ze takie rzeczy sie zdarzaja, nie musza oznaczać nic zlego i żebym tylko nie wpadala w panikę :D i no ze życzy powodzenia.
    Mój mąż juz zaczął wyzywac panią doktor u której wczoraj bylam, ze to na pewno jej wina, jakos udalo mi sie go uspokoić. Biedny siedzi na tej delegacji i sie martwi teraz dodatkowo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 13:35

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słońce lepiej sprawdzić niż potem żałować. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś do szpitala. Każda z nas jest teraz bardziej wyczulona na wszystkie nieprawidłowości- ale nie można się dziwić. Niech Was przebadają- przynajmniej się uspokoisz.

Biedny ten Twój mąż :( Musi mu być teraz szczególnie ciężko, ponieważ na pewno wolałby być przy Tobie i Maleństwu!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai dobrze, że pojechałaś do szpitala, trzeba dmuchać na zimne. A najważniejsze, że przestałaś plamić! :)

Lucy, odpoczywaj i dużo pij, a może uda się bez szpitala :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai tak mi przykro że jesteś w szpitalu, ale doskonale rozumiem twoją panikę, lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować. Ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze Słońce :* niech Cię tam dobrze przebadają. Nie rozzumiem tylko dlaczego z góry zakładają że musisz zostać 5 dni, trochę to dziwne...
    No ale nic dasz radę Kochana najważniejsze żeby u Groszka było dobrze :) no i biedny twój mąż, pewnie więcej się martwi przez tą odległość i to że nie może z Tobą być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia już drugi litrowy termos wypijam i zbieram sprawdzone nieszkodliwe sposoby na przeziębienie :) każda rada jest na wagę złota :)
    Mnie zawsze pomagały inhalacje z soli i olejku eukaliptusowego i taka maść do smarowania na przeziębienie ale mi dziś pani a aptece powiedziała że przez te olejki eteryczne nie powinnam tego stosować... Gdyby ona wiedziała że ja już to tydzień temu robiłam jak mnie coś brało i przeszło jak ręką odjąć...

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ