X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane.
    Mama_Mai przykro mi ze musisz być w szpitalu ale czego się nie robi dla maluszka, najważniejsze że wszystko ze szkrabem w porządku :) z tego co dobrze kojarzę to masz wizytę 27 maja, ja też będę miała usg polowkowe tego dnia :)

Rachele, fakt, to cudowne uczucie jak malec tak macha do rodziców rączkami i nóżkami, ciesze się bardzo ze rośnie zdrowo :)

Azande jesteś mega niespodzianka dla nas wszystkich :) kochana, życzę Ci i Twojej kruszynce wszystkiego dobrego i gratuluję z całego serca :)

Lucy tez mam problem z przeziębieniem, wiec tez kocyk i sok malinowy, ale damy rade. Ciesze się z Twojego olbrzymka, to najważniejsze że dzieciątko rośnie prawidłowo. Trzymam za Was kciuki :)

U mnie poza przeziębieniem wszystko dobrze. Kornelka juz mi takie kopniaki daje ze szok :) dziś rano leżałam sobie łóżku i co raz kopniaczek dla mamusi. Śmiałam się sama do siebie :) ah moj Skarbek, kocham ją tak mocno :)

Buziaki dla Was wszystkich kochane. Trzymam kciuki za Wasze brzdące :) a przyszłym mamusiom życzę żeby jak najszybciej mogły chwalić się swoimi malenstwami i wysyłam duuuzo wiruskow oczywiście tych ciążowych!! :*

KkasienkaA, Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - wiem coś o tym :P hehe :) niech szybko Ci zleci, albo może jak nic poważnego się nie dzieje to szybciej Cie wypuszczą :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa to super, że wszystko ok :) Maleństwo ślicznie na zdjęciu wygląda :) Szkoda, że taki kiepski sprzęt, bo na każdym USG każdy by chciał jak najwięcej wiedzieć, a tu zonk. No ale dobrze, że masz szybko następne, a tutaj wszystko było dobrze :) Oby tak dalej. :)

pszczoła10 świetnie, że się odezwałaś :) Zazdroszczę Ci mega, bo ja kopniaków nie czuję, cały czas mnie tylko ryba łaskocze :D No to naturalne specyfiki i mam nadzieję, że szybko pozbędziecie się choróbska. Zdrówka dla Ciebie i Kornelci :)

Mama Mai no niestety wiem co czujesz... A jeszcze ten rytm posiłków w szpitalu, ja np miałam o 17 kolację i potem nie dość, że głodna to wieczorem już nie wiedziałam co ze sobą zrobić... A masz może chociaż jakieś fajne współlokatorki? TV pewnie płatne... :/ Tylko książki czytać! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:27

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja Was chciałam zapytać czy można w ciąży siedzieć na słońcu? Ja nie mówię o opalaniu, bo w necie jest tylko o tym. Ale o siedzeniu np. na tarasie i czytaniu książki, oczywiście w ubraniu na miarę pogody. Czy można? Czy trzeba się jakoś specjalnie osłaniać np. brzuch?

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja miałam o 18 kolacje ... ale jedzenie...no cóż, nie bardzo mi smakowało :P dobrze, że każdy kto mnie odwiedzał przynosił coś dobrego :P Tv nawet nie było... ale fakt, książki chociaż trochę przeczytałam :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka sama się dziwię ze juz są kopniaki. Najpierw tez czułam tylko musniecia a pierwszego kopa dostałam z tydzień temu :) a dziś to nawet mąż na dłoni poczuł jak trzymał mnie za brzuszek :) ponoć ma znaczenie ułożenie łożyska. Ja mam na tylnej ścianie i słyszałam że w takim wypadku szybciej czuje się ruchy ;) niedługo na pewno i Ty poczujesz swoje dzieciątko :)
    Z tym słońcem to nie wiem. Myślę że takie siedzenie na tarasie nie zaszkodzi. No może nie cały dzień i nie w wielkie upały

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka ja cale lato spedzilam na tarasie, bo w domu mialam totalna przebudowe, mnostwo kurzu i halasu... i to akurat Mai nie zaszkodzilo. Nawet przez 3 dni bylismy nad morzem i spedzalismy po 2-3 godzinki na plazy, ale wtedy brzuch nakrywalam zmoczona chusta i mala budzila sie wtedy akurat :)

A w szpitalu tv platne, obejrzalam chociaz pierwsza milosc ;) chcialam poczytac ksiazke, ale po 3 stronach zasnelam :D wlaczylam sobie chirurgow na tablecie, ale juz 4 razy mi sie zawiesilo i sie poddalam... panie na sali malomowne, nawet bardzo. Dobrze ze do was moge chociaz pisac :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, super wieści! Cieszę się, że wszystko dobrze :) i, jak komentowałam na facebooku, śliczny kosmita Ci na tym zdjęciu wyszedł :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - zdjęcie prześliczne pomomo kiepskiej jakości... Na szczęście wkrótce masz usg na lepszym sprzęcie :) i bardzo się cieszę że u Maleństwa wszystko dobrze :)

Mama Mai - pisz pisz koniecznie do nas wtedy czas szybciej mija :)

Pszczoła - życzę Tobie dużo zdrówka również :) ja ugotowałam nawet rosołek i powoli mi lepiej :) oj trzeba uważać na siebie... Zazdroszczę że czujesz ruchy Kornelki :) i jakie fajne imię :) bardzo mi się podoba :)

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, Rachele i Jangwa kochane gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci o waszych kropeczkach!! :-) swietna sprawa ze wszystko dobrze u was jupiii :-D

Mama Mai dobrze ze jestes pod opieka szpitalna ja to mysle ze lepiej dmuchac na zimne a w szpitalu jednak opieka jest fachowa i czego nie robi sie dla naszych fasolek :-)
    wiec lez grzecznie odpoczywaj i czekaj cierpliwie do soboty wieczorem jak pojdziecie na 18stke ;-)

Pszczola milo cie slyszec no i czujesz kopniaczki to musi byc rozplywajace uczucie nie moge sie doczekac :-)

Lucy kochana troszke sie martwilam o ciebie ale widze ze dajesz rade, kuruj sie przy rosolku -rosol jedna z moich ulubionych zup!

Bylam w pracy nawet nie najgorzej sie czuje ciekawe moze tak juz zostanie ;-)
    niestety z jakiegos powodu z telefonu moge czytac forum ale nie moge pisac..
    milego wieczoru dla wszystkich paaaa:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:03

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Odebrałam dzisiaj świeże wyniki. Dla przypomnienia 4tyg temu miałam glukozę 114, tsh 4,3 prolaktyne 23. Od 3tyg biorę pół tabletki bromergon i jedna euthyrox 25.
    dzisiejsze wyniki to glukoza 88, tsh 1,572 prolaktyna 9,13
    Robiłam badania w 2 dc a poprzednie bodajże w 4dc
    Wizytę u gina mam 20 maja a do endo dopiero za 2 miesiące bo kazała przyjść po 3 miesiące zażywania leków... co myślicie o wynikach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 22:17

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie znam się na tych innych ale TSH bardzo Ci spadło, zważywszy na to, że euthyrox swoje prawdziwe działanie daje po ok 5 tygodniach :-) resztę badań może dziewczyny będą potrafiły się ustosunkować :-)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do endokrynologa nie musisz mieć świeżych badan? Mi mój powiedział ze mam robić dzien przed wizyta i tylko z takimi przychodzic, żeby były wiarygdne i mógł odpowiednio reagować, bo za bardzo obniżyć TSH też nie można.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Lucy mam nadzieje ze nie bedziesz musiala jechac do szpitala :*

Czekam w napieciu na wiesci od dziewczyn :* oby ich Groszki rosly zdrowo :)

A ja moje kochane jestem w szpitalu :( dzis rano mialam plamienie, moj gin na urlopie caly miesiac wiec mama mnie przywiozla na izbe przyjec...a tu panie mi mowia ze jezeli chce zostac zbadana to musze polozyc sie na oddzial, bo oni nie maja punktu ambulatotyjnego czy jakos tak i nie mam wyjscia. Tak wiec zostalam i prawdopodobnie spedze tu az 5 dni!!! Dobrze ze wifi tu darmowe maja to bede mogla was czytac na bierzaco :)

Mamo Mai cieszę się że wszystko w porządeczku a twój strach jest zrozumiały :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Moje Kochane,
    dziekuje Wam za troske oraz za wsparcie!!
    Wrocilismy pol godz temu do domku! Wszystko jest dobrze!!!
    Malenstwo ma 31 mm. Pani doktor powiedziala, ze nawet pare dni wieksze niz powinno byc. Serduszko slicznie bije. Kopalo nozkami oraz machalo jedna raczka. :) Cudowne emocje :) Bylismy razem i obydwoje bardzo wzruszeni :)
    Dwa miejsca 'odklejenia' sa slicznie zagojone. Nie ma sladu. :)
    Czuje sie o 20 kg lzejsza i to chyba pierwszy dzien, w ktorym moge odetchnac.
    Nastepne usg za miesiac a ja mam dodatkowo za 2 tyg w klinice, gdzie planuje rodzic. Dzieki temu czas szybciej zleci :)

Dziekuje Wam raz jeszcze za wsparcie i zycze radosnego popoludnia :)

Rachele super wiadomości, dużo zdróweczka życzę :)

Rachele lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło czyta się takie super wiadomości, maluszki w brzuszkach rosną i fantastycznie. Zazdroszczę Wam tego muskania w brzuszku tych motylków :)

Miłego dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienka badania miałam zrobić dla ginekologa w Zasadzie chodziło mu o prolaktyne a tsh zrobiłam dla siebie. Endo kazała mi wrócić za 2 miesiące i wtedy powtórzę badania tylko właśnie dziwi mnie to że wszystko już spadło w tak krótkim czasie... Mam wątpliwości czy poprzednie badania były dobrze oznaczone...

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele Slonce na takie wlasnie nowiny czekalysmy :) gratuluje takiego duzego maluszka :) juz prawie dogonil mojego szkraba :D
    Ale czas sie ciagnie w tym szpitalu :(

KOchana, dziekuje Ci calym serduszkiem :)

Jak sie czujesz? Wiem, ze czas Ci sie strasznie dluzy....ja przez 2 tyg lezenia plackiem w domu mialam dosc a w szpitalu jest z pewnoscia duzo duzo ciezej.
    Polecam ksiazki, czasopisma i seriale na kompie :) masz internet wiec zawsze cos glupiego mozna ogladnac!

Sciskam Cie bardzo mocno i przesylam buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele czuje sie dobrze, plamienia nie ma :) praktycznie caly czas spedzam w lozku. Lekarka na obchodzie cos pod nosem mruczala o krwiaku, ale na usg wczoraj nic o takich cudach nie slyszalam... nie dopytywalam sie ordynatora, bo chce zeby mnie w sobote wypuscil do domu ;)
    Milego dnia :*

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa i Rachele - bardzo się cieszę że z waszymi maluszkami wszystko dobrze! Bardzo lubię takie wiadomości :)

Pszczoła, te kopniaczki muszą teraz być cudowne... ach, już to sobie wyobrażam... :)

Mama Mai, gdy ja byłam w szpitalu to też myślałam, że panie z sali są bardzo nierozmowne, a potem się okazało, że każdej z nas brakło odwagi żeby zagadać :) i dopiero rozgadałyśmy się jak dwie z nas wracały już do domu. :) Więc może tylko trzeba wyjść z inicjatywą? :)

anka, nie zinterpretuję twoich wyników bo się nie znam i nie chcę się bawić w pana dr :) A kiedy masz tą wizytę u gina?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ