X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Rachele, cudowne wiadomości! Super, że się wszystko podleczyło i "przykleiło" z powrotem :) Możesz teraz odetchnąć trochę :) Dalej masz nakaz leżenia czy możesz trochę chodzić?

Dziekuje Ci :)

Wiesz, w sumie zaden lekarz mi nie kazal miesiac temu lezec 'plackiem' tylko sie oszczedzac ale wiadomo, ze bez lezenia nic by sie nie zagoilo. Ale tu jest takie podejscie na poczatku -co ma byc to bedzie. O progesteron w szpitalu tez poprosilam sama, bo inaczej by mi nie dali.
    na szczescie moja Pani ginekolog ma bardziej 'polskie' podejscie czyli zapobiegamy, sprawdzamy od samego poczatku.
    Wczoraj powiedziala mi, ze widac, ze lezalam slicznie bo przewaznie trzeba wiecej czasu na to by sie wszystko 'przykleilo'. Juz w ost tygodniu chodzilam po mieszkaniu ale wyszlam tylko raz do rodzinnego. Teraz, oszczedzam sie ale powolutku zaczne wychodzic na spacerki. Zadnych ciezkich prac w domku nie wykonuje. Jakos powolutku, krok po kroczku i wszystko bedzie dobrze.

Sciskam Cie mocno i przesylam duzo buziakow!

lucy1983, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Rachele wspaniale Kochana!!!! I nawet Maluch jest większy, no same dobre wieści :) To teraz uważajcie na siebie, ale już możesz coś porobić :D Super Kochana, teraz tylko dwa tygodnie :) A te za miesiąc to prenatalne?

Dziekuje Kochana ;) Tak sie akurat fajnie zlozylo, ze mam za 2 tyg w klinice, gdzie planuje rodzic (i gdzie mialam zabieg).

Usg za miesiac, mysle ze mozna nazwac prenatalne. My nie robimy zadnych badan na syndrom Downa. Pani doktor powiedziala, ze za miesiac dokonamy pierwszych dokladnych pomiarow pod katem wszystkich innych wad np ukladu krwionosnego, itd. Natomiast w polowie lipca bede miec usg morfologiczne, czyli nasze polowkowe.

Jutro zamawiam detektor :) Identyczny jak Twoj : ) Juz nie moge sie doczekac :)

Sciskam Cie mocno mocno i zycze duzo zdrowka :)

lucy1983, KkasienkaA lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Kochana moja wspaniałe wiadomości!!! Ogromnie się cieszę :D :D :D Teraz odetchniesz troszeczkę i zaczniesz naprawdę cieszyć się z Kropeczka malutkiego :D

Dziekuje Ci Kochana! :) Tak, wczoraj spadl mi kamien z serca i 10 kg mniej. Pierwszy raz wczoraj rozmawialismy na spokojnie o Malenstwie i najblizszych miesiacach...
    W najblizszych dniach powiemy tesciom, czekalismy az minie zagrozenie, aby tescia nie denerwowac w razie czego, bo slabiutko u niego ze zdrowiem.

Zycze duzo usmiechow i przesylam buziaki dla Julenki. Jak sie czuje?

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Mama_Mai - ojej...ja pewno też bym spanikowała. Ale najwyżej Cie przebadają :)

Rachele - super wieści :) tak się ciesze, że maluszek rośnie :)

U mnie też wszystko dobrze :) Serduszko bije, Maluszek ma 42,4 mm :) Pani powiedziała, że kręgosłup wygląda dobrze (tylko mogła powiedzieć tylko, bo tam mają kiepski sprzęt w przychodni). Więcej pewno dowiem się w poniedziałek na USG :)

Zdjęcie mam ale słaba jakość w porównaniu do tych co dostałam w szpitalu :)

KOchana, super wiadomosci! Slicznie Malenstwo rosnie :) Cudownie!!!!!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Dziekuje Ci Kochana! :) Tak, wczoraj spadl mi kamien z serca i 10 kg mniej. Pierwszy raz wczoraj rozmawialismy na spokojnie o Malenstwie i najblizszych miesiacach...
    W najblizszych dniach powiemy tesciom, czekalismy az minie zagrozenie, aby tescia nie denerwowac w razie czego, bo slabiutko u niego ze zdrowiem.

Zycze duzo usmiechow i przesylam buziaki dla Julenki. Jak sie czuje?

Dziękuje za buziaki dla Julii!! :D Na razie jest zdrowa, ale nie puszczam jej do przedszkola- musi dojść do siebie po tej tygodniowej gorączce.

Ale teściowie się ucieszą!! Szczególnie, że pisałaś, że masz fajnych teściów.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła śliczne imię dla córci! :D I te kopniaczki- zazdroszczę, ale tak pozytywnie zazdroszczę :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele czuje sie dobrze, plamienia nie ma :) praktycznie caly czas spedzam w lozku. Lekarka na obchodzie cos pod nosem mruczala o krwiaku, ale na usg wczoraj nic o takich cudach nie slyszalam... nie dopytywalam sie ordynatora, bo chce zeby mnie w sobote wypuscil do domu ;)
    Milego dnia :*

To dobre wiadomości. Najważniejsze, że nie ma plamienia Kochana! Ale może zapytaj ordynatora? Lepiej wiedzieć nawet jeżeli musiałabyś dłużej przebywać w szpitalu.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Hej hej

Odebrałam dzisiaj świeże wyniki. Dla przypomnienia 4tyg temu miałam glukozę 114, tsh 4,3 prolaktyne 23. Od 3tyg biorę pół tabletki bromergon i jedna euthyrox 25.
    dzisiejsze wyniki to glukoza 88, tsh 1,572 prolaktyna 9,13
    Robiłam badania w 2 dc a poprzednie bodajże w 4dc
    Wizytę u gina mam 20 maja a do endo dopiero za 2 miesiące bo kazała przyjść po 3 miesiące zażywania leków... co myślicie o wynikach?
    Samo Tsh bez oznaczenia wolnych hormonów nie ma sensu. Wyniki interpretuje się w odniesieniu do wszystkich 3 hormonów. Czasem jest sytuacja ze tsh jest na dobrym poziomie a np ft3 i ft4. "leżą" i samopoczucie jest do niczego... Odsyłam do mojego pamiętnika bo juz kilkanaście razy tlumaczylam to na forum. To nie prawda że tsh reaguje po 5 tygodniach, moje reagowalo po zmianie dawki szybko robiłam wtedy wyniki co tydzień i każdy był inny. To kwestia bardzo indywidualna. Anka dobrze ze tsh spada niby mówi się że dla kobiet w ciąży norma do 2,5 a idealnie jest jak tsh jest przed ciążą poniżej 1, spokojnie zażywać dalej leki. Reszta wyników ok ;) bromergon ładnie działa wszystko się stabilizuje ;) wytrwałości kochana leczenie hormonów to proces długotrwały.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja wstalam z silnym plamieniem... No szlak mnie trafi przecież to 18 tydzien, powinnam cieszyc się ciążą a tu ciągle coś!!! I to zebym jeszcze coś zrobila a ja wczoraj nawet obiad miałam więc w sumie tylko siedzialam i czytalam ksiazke... Dupka też biore normalnie 3x1. Wściekła jestem jak nie wiem co... Na 12:30 mam jechac do mojego lekarza do szpitala na sprawdzenie.... :-( :-( :-(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,
    U mnie dziś dużo lepiej :) przeziębienie powoli odpuszcza ale po moim ataku to nic dziwnego... I odpukać żołądek też się uspokoił. Oby teraz już było lepiej :)
    Życzę wam miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasieńka Masz rację że jedziesz do szpitala lepiej dmuchać na zimne. Ale postaraj się uspokoić proszę. Trzymam kciuki :) I daj znać jak już będziesz W domu skąd znowu to plamienie.

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Kurde ja wstalam z silnym plamieniem... No szlak mnie trafi przecież to 18 tydzien, powinnam cieszyc się ciążą a tu ciągle coś!!! I to zebym jeszcze coś zrobila a ja wczoraj nawet obiad miałam więc w sumie tylko siedzialam i czytalam ksiazke... Dupka też biore normalnie 3x1. Wściekła jestem jak nie wiem co... Na 12:30 mam jechac do mojego lekarza do szpitala na sprawdzenie.... :-( :-( :-(

Kasieńka tak mi przykro! Teraz to naprawdę powinnaś cieszyć się ciążą i Maleństwem, a nie denerwować ciągle. Trzymam kciuki! Pisz od razu po wizycie Kochana!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witajcie Kochane,
    U mnie dziś dużo lepiej :) przeziębienie powoli odpuszcza ale po moim ataku to nic dziwnego... I odpukać żołądek też się uspokoił. Oby teraz już było lepiej :)
    Życzę wam miłego dnia :)

Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz! I przeziębienie mija. Ale najważniejsze, że żołądek się uspokoił. Teraz to już powinno być tylko lepiej!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, dziewczyny gratuluję udanych wizyt,
    KasnienkaA - ojejku, współczuję kolejnych stresów, mam nadzieję że wizyta Cie uspokoi,
    ja cała w nerwach, stresuję się przed wizytą, a to dopiero o 16.30, i mnie wzięło przeziębienie znowu :) gardło mnie boli, głowa i trzęsie z zimna, oby przeszło szybko, bo nie zamierzam żadnych leków brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy Wy wymiotowałyście na początku? bo ja kurde od trzech dni codziennie wymiotuję po kilka razy dziennie i tak mnie to stresuje strasznie, niby wymioty mogą się zdarzyć w ciąży, ale z córcią to wymiotowałam dwa razy przez całą ciążę, a w tej ciąży co poroniłam to wymiotowałam przez ostatnie dwa tygodnie cały czas :(

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande Kochana mocno trzymam kciuki!!! I czekam na wiadomości!

Ja w obydwóch ciążach nie wymiotowałam, ale żona kuzyna w pierwszej ciąży czuła się rewelacyjnie i urodziła córeczkę, w drugiej praktycznie od początku, aż do połowy ciąży wymiotowała, miała mdłości i czuła się okropnie- urodziła zdrowego synusia. Wymioty są chyba normalne w ciąży i nie zwiastują niczego złego.

A na przeziębienie Dziewczyny pisały o naturalnych sposobach, więc może spróbuj? Im pomogły!

Słonce jeszcze raz życzę powodzenia!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande kochanie wymioty w ciazy sa jak najbardziej normalne :) kochana ciesz sie kazdym objawem, chociaz akurqt mdlosci i wymioty nie sa najprzyjemniejsze :) ja z Maja wymioty moglabym policzyc na palcach jednej reki a w tej ciazy ani razu!!!! I mdlosci powoli ustepuja :) nadal czuje je wieczorem ale na ten moment trwaja moze 2-3 godzinki i sa o wiele mniej dokuczliwe :)

Lucy ciesze sie ze twoje choroby sie poddaja :) pewnie ten rosol ci pomogl :) ja to bym zjadla sobie taki rosolek z domowym makaronem ;) pychota :)

Kasienko wszystko napewno jest w porzadku :* moze taki poprostu urok twojej ciazy??? Ale stres jest ogromy, wiem cos o tym :/ odezwij sie po badaniu :* trzymamy kciuki :* :* :*

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, moja mama była w ciąży 4 razy i za każdym razem sytuacja z mdłościami i wymiotami wyglądała inaczej, więc nie ma reguły, jak tu dziewczyny często powtarzają, każda ciąża jest inna. Generalnie w końcu wymioty przyjmuje się jako dobry znak, choć ich brak, jak w przypadku Twojej ciąży z córeczką, też nie musi o niczym świadczyć. Trzymam kciuki za wizytę!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA, rzeczywiście masz szczęście do tych plamień :( Ale na pewno wszystko jest w porządku, daj znać co powie lekarz - osobiście wierzę, że Cię uspokoi, więc dobrze, że masz od razu wizytę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny, przeglądam czasami inne wątki i bardzo się cieszę, że zadomowiłam się na tym. Na innych czasami niezłe melodramaty się dzieją, tworzą się jakieś grupy, które krzywo na siebie patrzą, źle się patrzy na nowe dziewczyny - no paranoja. A tu u nas zawsze wsparcie i zrozumienie, przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie :)

Azande, Mysia 15, Rachele, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ