X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kiepsko :( nie dość że mdłości od rana, to jeszcze biegunka... cały dzień prawie nic nie jadłam, tylko piję dużo i spałam prawie cały dzień, bo było mi słabo.

Na szczęście katar pokonany :) inhalacje pomogły... teraz mi ciut lepiej, wmusiłam gotowaną marchewkę i jabłko i mam nadzieję, że będzie lepiej... Może Wy mi dziewczyny coś jeszcze poradzicie? Mogę ewentualnie wziąć węgiel?

Mam tylko nadzieję, że z Kruszynką wszystko ok...

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy1983

ponoć jagody - np takie ze słoika pomagają przy biegunce - tak babcia mówiła,
    a ja córce małej smecte podawałąm - jest nieszkodliwa.
    I też gotowałam kleik z ryżu i marchewki.
    to wszystko spowodowało, że do szpitala nie trafiła - miała może z pół roku.
    Spróbuj nie zaszkodzi.
    Pozdrawiam.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Truskaweczka :) Niestety nie mam jagód w domu i nie miałam siły iść do sklepu. Wyślę jutro męża, jak nie przejdzie. Niestety pracuje dziś do 22. I ewentualnie po tą Smectę do apteki...

Ale mam nadzieję, że przejdzie :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka z tego co wiem, to wszystkie wskaźniki są subiektywne... Tak mówią WSZYSCY lekarze, którym wciskałam na siłę wykresy a oni nawet nie chcieli patrzeć... Program ovu najbardziej jakoś bazuje na temperaturze, ale może i było tak że pomiary masz zaburzone z różnych przyczyn, bo serio jest ich milion i owu była, a tempka jest niewiarygodna. Może na nią wpływać wszystko po prostu od stresu, nawet to co jadłaś i jaki odczyn masz w buzi (jeżeli mierzysz w buzi). Ja bym na Twoim miejscu poczekała co się rozwinie, a wystąpnia owu wcale nie wykluczała...

Lucy jagody ogólnie są dobre na żołądek, tak samo jak banany i gorzka herbata. Węgiel możesz wziąć podobno. Ja też miałam biegunki na zmianę z zaparciami. Przy biegunce brałam Smecte i jadłam czekoladę- pomogło :) Ogólnie zjedz coś lekkiego na żołądek, żeby go dodatkowo nie obciążać, ale bardzo bardzo bardzo mądrze, że dużo pijesz. :) Zdrówka Kochana!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Truskaweczka z tego co wiem, to wszystkie wskaźniki są subiektywne... Tak mówią WSZYSCY lekarze, którym wciskałam na siłę wykresy a oni nawet nie chcieli patrzeć... Program ovu najbardziej jakoś bazuje na temperaturze, ale może i było tak że pomiary masz zaburzone z różnych przyczyn, bo serio jest ich milion i owu była, a tempka jest niewiarygodna. Może na nią wpływać wszystko po prostu od stresu, nawet to co jadłaś i jaki odczyn masz w buzi (jeżeli mierzysz w buzi). Ja bym na Twoim miejscu poczekała co się rozwinie, a wystąpnia owu wcale nie wykluczała...

Lucy jagody ogólnie są dobre na żołądek, tak samo jak banany i gorzka herbata. Węgiel możesz wziąć podobno. Ja też miałam biegunki na zmianę z zaparciami. Przy biegunce brałam Smecte i jadłam czekoladę- pomogło :) Ogólnie zjedz coś lekkiego na żołądek, żeby go dodatkowo nie obciążać, ale bardzo bardzo bardzo mądrze, że dużo pijesz. :) Zdrówka Kochana!

dzięki Kasienka, dziś mi wyznaczyło ovu na 5 dni temu, ja mierze w buzi i pewnie tak jak piszesz to to wszystko w sumie się skłąda na jedną całość - temp, przyjmowane leki, wszystkie zaburzenia organizmu, stres (a miałam bardzo dużo w tym tyg)pracowałąm fizycznie w ogrodzie - wożąc ziemie itd, wiec wysiłek też może wpłynął (raczej mam umiarkowany zwykle)
    dla nas to takie ważne a lekarze nie uznają tego, znaczy wykresu, tempetarury itd. dla nich monitoring lub ciąża jest potwierdzeniem, że owulacja wystąpiła.
    już miałąm na 100% wybrać się na monitoring, ale to strata kasy - tak mi powiedział lekarz prowadzący ciążę.
    Mówił: zaszłą pani sama bez pomocy, wiec po co wymyślać?
    starać się na spokojnie, dopiero po roku starań jest sens robić badania, monitoringi.
    Może ma racje, i nie ma sensu doszukiwać się nie wiadomo czego.
    Tylko, że ja taka jestem - niecierpliwa strasznie!!!

lucy1983
    najlepiej zrób zapas jagód - teraz bedzie sezon, wiec do małych słoików włóż, bedą idealne na ciążę - w razie czego bedziesz podjadać :)
    ja prawie zawsze mam w tych słoiczkach po koncentracie pudliszki, w razie jakby córka miała jakąś akcję.
    tylko nie wolno przesadzić z nimi bo zaparcie murowane ;)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, zgadzam się z KkasienkaA :) ale mówisz że of wyznaczyło ci owulka więc chyba jest ok? :)

A ja dziś miałam tak realistyczny sen i w dodatku taki był cudowny... :) Śniło mi się oczywiście że robiłam test ciążowy i wyszła mi taka aż malinowa kreska testowa, pamiętam że aż płakałam ze szczęścia w tym śnie. I nagle się obudziłam i nie mogłam uwierzyć że to się nie dzieje naprawdę, że to tylko sen! Potem wstałam do łazienki, wracam, patrzę na zegarek: 3.30, no pięknie, a ja oczy jak 5 zł, wcale mi się spać nie chce. Chyba z wrażenia nad tym snem, że był taki prawdziwy i taki piękny... :) i do rana rzucałam się z boku na bok i dopiero zdrzemnęłam się koło 6. Jak tak dalej pójdzie to się wykończę :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dawno do Was nie zaglądałam ...

KkasienkaA - faktycznie, niedawno co testami się chwaliły zafasolkowane dziewczyny, a teraz to już każda tak daleko :)

Kehlana - Lili bardzo dobrze napisała...

Jangwa bardzo się ciesze, że nareszcie się odezwałaś! :D Jak się czujecie?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia piękny sen! Życzę żeby jak najszybciej się sprawdził!!

Kochana sama mówiłaś bez nakręcania się!! Więc zalecam spokój!! ;)

Tulisia lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy jak sie czujesz? Ja mialam jeden dzien ze mnie czyscilo oczywiscie przestraszylam sie nic nie bralam i przeszlo ale jesli ciebie meczylo mocno to moze lepiej cos zjesc z tego co dziewczyny mowia

Jangwa co slychac? :-)

Tulisia fajniutki sen ale teraz spokoj bez nakrecania a zobaczysz wszystko sie dobrze ulozy ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj lepiej. Zwariuję przez te wahania nastroju. A jak nie ja, zwariuje mój biedny mąż :D

Dzięki Wam wszystkim za wsparcie, naprawdę nie wiem, jak bym sobie dała radę bez Was i mojego męża. Jesteście naprawdę tak wielką pomocą w chwilach, gdy dopada mnie ten totalny dół.

Mam wczoraj i dzisiaj tak piękny rozciągliwy śluz jakiego w życiu u siebie nie obserwowałam - prawdziwe białko jajka, rozciąga się na całe centymetry, piękny - i szlag mnie trafia, że nie mogę go wykorzystać, bo robimy badania i największą głupotą byłoby zajście w ciążę teraz, zanim wiemy, czy nie potrzeba nam dodatkowych leków.

Ale ten śluz taki piękny...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, kochanie, daj znać jak się czujesz! Żołądek nie dokucza Ci za bardzo?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, jeszcze tylko parę dni i będzie wiadomo :) Cierpliwości! Ale sen piękny :)

Tulisia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana no szkoda marnowac taki sluz :/ ale teraz wyniki badan sa najważniejsze :) wytrzymasz tych kilka tygodni :*

Tulisia twoj sen piekny :) za kilka dni okaze sie, czy byl proroczy :* a do dnia @ pamietaj szybciutko rano siusiu zeby cie nie korcilo ;)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, czekamy cierpliwie na zielone światło od lekarzy, po prostu marudzę, bo normalnie takiego śluzu to u mnie nie uświadczysz, a w cyklu, w którym nie mogę się starać - proszę bardzo, jest :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tulisia piękny sen! Życzę żeby jak najszybciej się sprawdził!!

Kochana sama mówiłaś bez nakręcania się!! Więc zalecam spokój!! ;)

Tak mówiłam. I naprawdę w ciągu dnia organizuję sobie różne zajęcia i wcale dużo o ciąży nie myślę. Ale za to w nocy wszystkie moje za dnia odrzucane myśli dają o sobie znać i śnią mi się takie rzeczy :) chciałabym mieć wpływ na moje sny, no ale niestety nic z tego :D

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

U mnie dziś trochę lepiej, ale dziś jem tylko ryż z marchewką i jabłkiem i zjadłam opakowanie jagód, oby pomogło :)

Majeczka - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) daj znać jak było :) na pewno wszystko będzie dobrze, choć wiem, że człowiek się stresuje...

Tulisia - piękny sen i trzymam kciuki żeby się spełnił :) ja też miałam kłopoty ze spaniem tak gdzieś od 7 dpo, to chyba coś w podświadomości siedzi... Ale nic o tym nie myśl i bądź dobrej myśli :) a czas szybko zleci, sama zobaczysz :)

Kehlana - rzeczywiście szkoda tak pięknego śluzu, ale się nie denerwuj, jak będziecie mogli i będziecie się starali to też taki będzie :) to dobra oznaka, że hormony wracają do porządku dziennego :) a niedługo będziecie po badaniach i będziecie ładnie pracować :) życzę Ci tego z całego serca kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, ja od rana w biegu, ciągle coś, trochę się martwię bo brzuch mnie pobolewa, delikatnie w prawdzie ale i tak mnie to stresuje :( Wy też tak macie? ja już nie pamiętam jak to było z córcią :(

lucy1983 - współczuję problemów zdrowotnych, oby Ci szybko przeszło, myślę że jagody powinny pomóc, gorzka herbata, marchewka tak jak pisałaś

Kehlana - współczuję stresu, oby szybko ten czas zleciał i żebyś mogła się starać wiem jak Ci przykro :(

Jangwa - dobrze że się odezwałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande lekkie pobolewania sa normalne i nie grozne :* mnie tez pobolewa i kluje co jakis czas czas, ale to macica sie powieksza wiec sie nie martw :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mama_Mai za szybką odpowiedź, mnie też właśnie tak zakuje raz na jakiś czas albo tak jak by ciągnie w pachwinach na samym dole, też mi się wydaje że to normalne w ciąży ale przez ten zabieg i to że tak szybko zaszłam w tą ciążę martwię się potrójnie czy będzie oki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko bedzie dobrze :* a po zabiegu musialo byc wszystko ok w srodku, skoro dzidzius sie zagniezdzil :* nie martw sie :*

PrimaSort, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ