X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kiepsko :( nie dość że mdłości od rana, to jeszcze biegunka... cały dzień prawie nic nie jadłam, tylko piję dużo i spałam prawie cały dzień, bo było mi słabo.

Na szczęście katar pokonany :) inhalacje pomogły... teraz mi ciut lepiej, wmusiłam gotowaną marchewkę i jabłko i mam nadzieję, że będzie lepiej... Może Wy mi dziewczyny coś jeszcze poradzicie? Mogę ewentualnie wziąć węgiel?

Mam tylko nadzieję, że z Kruszynką wszystko ok...

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy1983

ponoć jagody - np takie ze słoika pomagają przy biegunce - tak babcia mówiła,
    a ja córce małej smecte podawałąm - jest nieszkodliwa.
    I też gotowałam kleik z ryżu i marchewki.
    to wszystko spowodowało, że do szpitala nie trafiła - miała może z pół roku.
    Spróbuj nie zaszkodzi.
    Pozdrawiam.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Truskaweczka :) Niestety nie mam jagód w domu i nie miałam siły iść do sklepu. Wyślę jutro męża, jak nie przejdzie. Niestety pracuje dziś do 22. I ewentualnie po tą Smectę do apteki...

Ale mam nadzieję, że przejdzie :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 8 maja 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka z tego co wiem, to wszystkie wskaźniki są subiektywne... Tak mówią WSZYSCY lekarze, którym wciskałam na siłę wykresy a oni nawet nie chcieli patrzeć... Program ovu najbardziej jakoś bazuje na temperaturze, ale może i było tak że pomiary masz zaburzone z różnych przyczyn, bo serio jest ich milion i owu była, a tempka jest niewiarygodna. Może na nią wpływać wszystko po prostu od stresu, nawet to co jadłaś i jaki odczyn masz w buzi (jeżeli mierzysz w buzi). Ja bym na Twoim miejscu poczekała co się rozwinie, a wystąpnia owu wcale nie wykluczała...

Lucy jagody ogólnie są dobre na żołądek, tak samo jak banany i gorzka herbata. Węgiel możesz wziąć podobno. Ja też miałam biegunki na zmianę z zaparciami. Przy biegunce brałam Smecte i jadłam czekoladę- pomogło :) Ogólnie zjedz coś lekkiego na żołądek, żeby go dodatkowo nie obciążać, ale bardzo bardzo bardzo mądrze, że dużo pijesz. :) Zdrówka Kochana!

lucy1983 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Truskaweczka z tego co wiem, to wszystkie wskaźniki są subiektywne... Tak mówią WSZYSCY lekarze, którym wciskałam na siłę wykresy a oni nawet nie chcieli patrzeć... Program ovu najbardziej jakoś bazuje na temperaturze, ale może i było tak że pomiary masz zaburzone z różnych przyczyn, bo serio jest ich milion i owu była, a tempka jest niewiarygodna. Może na nią wpływać wszystko po prostu od stresu, nawet to co jadłaś i jaki odczyn masz w buzi (jeżeli mierzysz w buzi). Ja bym na Twoim miejscu poczekała co się rozwinie, a wystąpnia owu wcale nie wykluczała...

Lucy jagody ogólnie są dobre na żołądek, tak samo jak banany i gorzka herbata. Węgiel możesz wziąć podobno. Ja też miałam biegunki na zmianę z zaparciami. Przy biegunce brałam Smecte i jadłam czekoladę- pomogło :) Ogólnie zjedz coś lekkiego na żołądek, żeby go dodatkowo nie obciążać, ale bardzo bardzo bardzo mądrze, że dużo pijesz. :) Zdrówka Kochana!

dzięki Kasienka, dziś mi wyznaczyło ovu na 5 dni temu, ja mierze w buzi i pewnie tak jak piszesz to to wszystko w sumie się skłąda na jedną całość - temp, przyjmowane leki, wszystkie zaburzenia organizmu, stres (a miałam bardzo dużo w tym tyg)pracowałąm fizycznie w ogrodzie - wożąc ziemie itd, wiec wysiłek też może wpłynął (raczej mam umiarkowany zwykle)
    dla nas to takie ważne a lekarze nie uznają tego, znaczy wykresu, tempetarury itd. dla nich monitoring lub ciąża jest potwierdzeniem, że owulacja wystąpiła.
    już miałąm na 100% wybrać się na monitoring, ale to strata kasy - tak mi powiedział lekarz prowadzący ciążę.
    Mówił: zaszłą pani sama bez pomocy, wiec po co wymyślać?
    starać się na spokojnie, dopiero po roku starań jest sens robić badania, monitoringi.
    Może ma racje, i nie ma sensu doszukiwać się nie wiadomo czego.
    Tylko, że ja taka jestem - niecierpliwa strasznie!!!

lucy1983
    najlepiej zrób zapas jagód - teraz bedzie sezon, wiec do małych słoików włóż, bedą idealne na ciążę - w razie czego bedziesz podjadać :)
    ja prawie zawsze mam w tych słoiczkach po koncentracie pudliszki, w razie jakby córka miała jakąś akcję.
    tylko nie wolno przesadzić z nimi bo zaparcie murowane ;)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, zgadzam się z KkasienkaA :) ale mówisz że of wyznaczyło ci owulka więc chyba jest ok? :)

A ja dziś miałam tak realistyczny sen i w dodatku taki był cudowny... :) Śniło mi się oczywiście że robiłam test ciążowy i wyszła mi taka aż malinowa kreska testowa, pamiętam że aż płakałam ze szczęścia w tym śnie. I nagle się obudziłam i nie mogłam uwierzyć że to się nie dzieje naprawdę, że to tylko sen! Potem wstałam do łazienki, wracam, patrzę na zegarek: 3.30, no pięknie, a ja oczy jak 5 zł, wcale mi się spać nie chce. Chyba z wrażenia nad tym snem, że był taki prawdziwy i taki piękny... :) i do rana rzucałam się z boku na bok i dopiero zdrzemnęłam się koło 6. Jak tak dalej pójdzie to się wykończę :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dawno do Was nie zaglądałam ...

KkasienkaA - faktycznie, niedawno co testami się chwaliły zafasolkowane dziewczyny, a teraz to już każda tak daleko :)

Kehlana - Lili bardzo dobrze napisała...

Jangwa bardzo się ciesze, że nareszcie się odezwałaś! :D Jak się czujecie?

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia piękny sen! Życzę żeby jak najszybciej się sprawdził!!

Kochana sama mówiłaś bez nakręcania się!! Więc zalecam spokój!! ;)

Tulisia lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy jak sie czujesz? Ja mialam jeden dzien ze mnie czyscilo oczywiscie przestraszylam sie nic nie bralam i przeszlo ale jesli ciebie meczylo mocno to moze lepiej cos zjesc z tego co dziewczyny mowia

Jangwa co slychac? :-)

Tulisia fajniutki sen ale teraz spokoj bez nakrecania a zobaczysz wszystko sie dobrze ulozy ;-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj lepiej. Zwariuję przez te wahania nastroju. A jak nie ja, zwariuje mój biedny mąż :D

Dzięki Wam wszystkim za wsparcie, naprawdę nie wiem, jak bym sobie dała radę bez Was i mojego męża. Jesteście naprawdę tak wielką pomocą w chwilach, gdy dopada mnie ten totalny dół.

Mam wczoraj i dzisiaj tak piękny rozciągliwy śluz jakiego w życiu u siebie nie obserwowałam - prawdziwe białko jajka, rozciąga się na całe centymetry, piękny - i szlag mnie trafia, że nie mogę go wykorzystać, bo robimy badania i największą głupotą byłoby zajście w ciążę teraz, zanim wiemy, czy nie potrzeba nam dodatkowych leków.

Ale ten śluz taki piękny...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, kochanie, daj znać jak się czujesz! Żołądek nie dokucza Ci za bardzo?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, jeszcze tylko parę dni i będzie wiadomo :) Cierpliwości! Ale sen piękny :)

Tulisia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana no szkoda marnowac taki sluz :/ ale teraz wyniki badan sa najważniejsze :) wytrzymasz tych kilka tygodni :*

Tulisia twoj sen piekny :) za kilka dni okaze sie, czy byl proroczy :* a do dnia @ pamietaj szybciutko rano siusiu zeby cie nie korcilo ;)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, czekamy cierpliwie na zielone światło od lekarzy, po prostu marudzę, bo normalnie takiego śluzu to u mnie nie uświadczysz, a w cyklu, w którym nie mogę się starać - proszę bardzo, jest :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tulisia piękny sen! Życzę żeby jak najszybciej się sprawdził!!

Kochana sama mówiłaś bez nakręcania się!! Więc zalecam spokój!! ;)

Tak mówiłam. I naprawdę w ciągu dnia organizuję sobie różne zajęcia i wcale dużo o ciąży nie myślę. Ale za to w nocy wszystkie moje za dnia odrzucane myśli dają o sobie znać i śnią mi się takie rzeczy :) chciałabym mieć wpływ na moje sny, no ale niestety nic z tego :D

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

U mnie dziś trochę lepiej, ale dziś jem tylko ryż z marchewką i jabłkiem i zjadłam opakowanie jagód, oby pomogło :)

Majeczka - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) daj znać jak było :) na pewno wszystko będzie dobrze, choć wiem, że człowiek się stresuje...

Tulisia - piękny sen i trzymam kciuki żeby się spełnił :) ja też miałam kłopoty ze spaniem tak gdzieś od 7 dpo, to chyba coś w podświadomości siedzi... Ale nic o tym nie myśl i bądź dobrej myśli :) a czas szybko zleci, sama zobaczysz :)

Kehlana - rzeczywiście szkoda tak pięknego śluzu, ale się nie denerwuj, jak będziecie mogli i będziecie się starali to też taki będzie :) to dobra oznaka, że hormony wracają do porządku dziennego :) a niedługo będziecie po badaniach i będziecie ładnie pracować :) życzę Ci tego z całego serca kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, ja od rana w biegu, ciągle coś, trochę się martwię bo brzuch mnie pobolewa, delikatnie w prawdzie ale i tak mnie to stresuje :( Wy też tak macie? ja już nie pamiętam jak to było z córcią :(

lucy1983 - współczuję problemów zdrowotnych, oby Ci szybko przeszło, myślę że jagody powinny pomóc, gorzka herbata, marchewka tak jak pisałaś

Kehlana - współczuję stresu, oby szybko ten czas zleciał i żebyś mogła się starać wiem jak Ci przykro :(

Jangwa - dobrze że się odezwałaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande lekkie pobolewania sa normalne i nie grozne :* mnie tez pobolewa i kluje co jakis czas czas, ale to macica sie powieksza wiec sie nie martw :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Mama_Mai za szybką odpowiedź, mnie też właśnie tak zakuje raz na jakiś czas albo tak jak by ciągnie w pachwinach na samym dole, też mi się wydaje że to normalne w ciąży ale przez ten zabieg i to że tak szybko zaszłam w tą ciążę martwię się potrójnie czy będzie oki :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko bedzie dobrze :* a po zabiegu musialo byc wszystko ok w srodku, skoro dzidzius sie zagniezdzil :* nie martw sie :*

PrimaSort, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ