X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Lucy dziękuję za życzenia :* to Ty też majowa dziewczyna :-)

Mi się Filip tez podobało ale mąż wykluczył to imię ;) na szczęście jeśli chodzi o Kornelie to byliśmy zgodni, żadne z nas nie musiało siebie przekonywać ;)

Ciekawe czy u Ciebie jest chłopczyk czy dziewczynka :)

Oj ciekawe ciekawe ;) a mój mąż twierdzi że będzie princesina Valentina :) ma mój chłop poczucie humoru ;)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Mi się podoba Adam, Paweł, Krzysztof, Dominik. :)
    Mi też się podobają te imiona, nam najbardziej się podoba albo Eliza albo Michał :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ostatnio nie czulam sie najlepiej wiec nie chcialam marudzic ;-)

Czuje sie przemeczona, macice tez wyczuwam mam tam taki ucisk troche pobolewa- dziwne uczucie.
    badania ze szpitala przyszly- mam niedobor zelaza stad chyba ciagle zmeczenie i sennosc.

Dziewczyny Gratuluje udanych wizyt :-) :-) Lili ale mieliscie niespodzianke :-D

Wszystkiego najlepszego Pszczola :-)
    widze kilka majowek na forum ja lubie maj tez jestem majowka ;-)

Co do imion mam dla dziewczynki ale chlopak..hmm sama nie wiem plus imie musi byc ladnie brzmiace w polsce i za granica..

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Mi też się podobają te imiona, nam najbardziej się podoba albo Eliza albo Michał :)
    Mi też się bardzo podoba Michał, Piotr, Tomasz ale wszystkie te imiona mam już pozajmowane w bardzo bliskiej rodzinie więc figa z makiem :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki serdeczne Majeczka8 :* faktycznie sporo tu majowek :-)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Dzięki serdeczne Majeczka8 :* faktycznie sporo tu majowek :-)

Majeczka a ty kiedy świętowałaś urodziny???

Mam nadzieję że dostałaś coś na ten niedobór żelaza i będzie lepiej :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :*
    Ja dziś mam wesele, za tydzień kolejne. Średnio mi się ono widzi, bo nie mam ochoty na jakieś zabawy, po drugie tez nie moge ale przynajmniej sobie pojemy z Kornelia na maksa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:13

wff2ej284uclkyvx.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja mialam w zeszly weekend ;-)

dzis ide do apteki popytac o tabletki zelaza no i musze zrobic odpowiednie zakupy tz diete jakas zastosowac .. ostatnio jadlam na poprawe pracy jelit teraz bedzie zelazo..w ostatnim czasie zle sie czulam slabo spiaco,.a list ze szpitala otrzymalam w tym tygodniu wiec musze sie zastosowac bo niedobor zelaza moze prowadzic do powiklan..choc ponoc duzo kobiet w ciazy ma niedobor..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 10:18

0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, wesele fajna rzecz :)

A ja dziewczyny chwilowo muszę zawiesić starania. Przyplątała mi się tak paskudna grzybica, że mam ochotę sobie macicę wydrapać. Na razie leczę się sama ale postaram się wbić do mojego gin na wtorek. Jeżeli wierzyć ovu to owulki jeszcze nie było, może gdy zaobserwuję skok tempki któregoś ranka to coś pomyślimy co zrobić z <3. Ale jak na razie pełna wstrzemięźliwość, nie wyobrażam sobie, że mąż mógłby się teraz tam zbliżyć. :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, witam się weekendowo :)

Tulisia - to pech, spróbuj tantum rosa mi pomaga zawsze przy infekcjach

my też mamy wesele za tydzień ale też mi się nie chce, nawet nie pojem sobie, chyba że cudownie mi przejdą wymioty i mdłości :( już czuję jak będę tam zdychać siedząc za stołem, do tego dzisiaj jakieś dziwne ciśnienie u nas jest bo mi się strasznie w głowie kręci od rana, :( przez co jeszcze gorzej się czuję :(

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, jak się uda to fajnie by było pójść do ginekologa, może przepisze coś co pozwoli szybciej pozbyć się grzybicy. Mam nadzieje ze szybko Cię opuści i będziecie mogli wznowić starania :-)

Ja ogólnie zawsze lubiłam wesela, nawet bardzo, szczerze mówiąc to muzyka weselna dla mnie to jest to ;) ale na to wesele szczególnie ciężko mi iść. Zawsze z tata wywijalismy na parkiecie, a to pierwsze wesele bez niego. W dodatku ostatnio czasem trudno mi opanować łzy i boję się że wrócą do mnie wspomnienia z mojego wesela podczas np podziękowania dla rodziców i się porycze jak głupia no ale cóż, postaram się trzymac :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande mam nadzieje ze przejdą Ci mdłości do wesela bo szkoda trochę takiej wyzerki :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia polecam multi gyn actigel. Odkąd kupiłam ten żel tfuu... tfuu... kaśka zdrowa. A skłonności mam przeogromne. Jak gorąco na zew zawsze coś mi było :) Można nawet w ciąży stosować. Tylko pisze że może źle wpływać na plemniki.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby zaszła potrzeba to ja bym mogła jakoś to <3 przeboleć ale nie chcę zarazić męża. Jeszcze jemu to potrzebne.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Tulisia polecam multi gyn actigel. Odkąd kupiłam ten żel tfuu... tfuu... kaśka zdrowa. A skłonności mam przeogromne. Jak gorąco na zew zawsze coś mi było :) Można nawet w ciąży stosować. Tylko pisze że może źle wpływać na plemniki.
    marzusiax, ale ten żel jest dopochwowo? Czy tylko smaruje się z zewnątrz?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dopochwowo i na zew. Nie jest tani ale ja już stososwałam chyba wszystko możliwe i co chwile miałam nawroty. Po tym rewelacja!!! Od dłuższego czasu mam spokój co u mnie to cud...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Tulisia - współczuję serdecznie ale niestety nie pomogę bo mnie takie problemy jakoś na szczęście omijają szerokim łukiem ;) posłuchaj rad dziewczyn i zaopatrz się w coś w aptece i jak możesz to śmigaj do gina. Ja też bym się obawiała serduszkowania przy infekcji ale wiesz - zdrówko najważniejsze :)

Pszczoła - baw się dobrze na weselu :) i postaraj się zbyt wiele nie rozmyślać. Twój tato na pewno czuwa nad Tobą z góry i chciałby cię widzieć radosną. Ale rozumiem co czujesz, mój tato odszedł od nas po walce z rakiem 8 miesięcy temu, 6 dni po naszym weselu. Był tak słaby że nawet na ślub do kościoła nie dał rady przyjść. Dla mnie mój ślub i wesele bez taty było trudnym przeżyciem bo z jednej strony człowiek się cieszył a z drugiej martwił, ale tata chciał żebyśmy dobrze się bawili bo wiedział ile to było wysiłku i przygotowań i radości i nie chciał żebyśmy z tego rezygnowali. Kochana dasz radę :) nasi tatusiowie na nas codziennie spoglądają z góry i mnie to daje siłę :)

Azande - współczuję mdłości i wymiotów i mam nadzieję że niedługo ci przejdą... Ja się martwiłam że mdłości przeszły a dziś mnie znowu muli niesamowicie...

Ja zaraz zbieram się na zakupy, chcę zrobić sernik na zimno z truskawkami do pracy no i brownies z malinami dla męża na urodziny :) szkoda że on dzisiaj pracuje ale taka praca. Na szczęście i o dziwo pogoda piękna to jakiś łatwiej się wybrać. A po południu spacer :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    i dopochwowo i na zew. Nie jest tani ale ja już stososwałam chyba wszystko możliwe i co chwile miałam nawroty. Po tym rewelacja!!! Od dłuższego czasu mam spokój co u mnie to cud...
    W takim razie spróbuję, dzięki za info!

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy nie wiedzialam ze tak u ciebie poukladaly sie sprawy..bo u mnie bylo dosc podobnie nasze wesele a potem moj tata odszedl od nas na zawsze..jak przeczytalam twoj wpis to od razu przypomnialam sobie.. wszystko w rekach Boga wierze ze takie rzeczy sa gdzies tam zapisane..

Pszczola pamiec o najblizszych zostaje w sercu na zawsze, postaraj sie nie rozklejac bo twoj tata na pewno by tego nie chcial..idz na wesele pojedz dobrego jedzenia potancz z mezem i postaraj sie dla dzidziusia cieszyc cala imprezka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:58

0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, Majeczka dziękuję :* tańczyć nie będę i ze względu na żałobę i ze względu na maleństwo ale posiedzę trochę, pojem i juz. Będę się trzymac :-)
    to na pewno dobrze wiecie co czuje, bardzo mi przykro z powodu odejścia Waszych tatusiow. Dla mnie to jest coś strasznego i nigdy nawet nie potrafiłam sobie wyobrazić co to za ból ale też staram się przypominać sobie ze patrzy na mnie z góry. nasi tatusiowi czuwają :) no nic jadę.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 15:29

lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ