Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Azande wrote:Ja mam wizytę już we wtorek nie mogę się doczekać oby było wszystko dobrze,nadal mnie męczą wymioty i nudności, a Wy dziewczyny macie teraz śluz w ciąży? Bo ja mam dużo takiego kremowego ale to chyba normalne nie ?
Ja mam niezliczone ilości śluzu dwa razy muszę zmieniać wkładkę, czasem latam i sprawdzam czy nie plamie, bo tyle tego jest, ale moja gin mówi ze jest ok, to normalne. -
mama Martynki wrote:Lili, ale niespodzianka To zmiana planów dziewczynka miała być Zuzia, a chłopczyk???
Pszczoła wszystkiego najlepszego
Co Wy na to żeby na pierwszej stronie dopisać termin porodu, płeć i imię Maleństwa??
Dziękuję bardzo :*
Jestem za tym dopisaniem -
Lili, ja Ci z imieniem dla chłopczyka nie pomogę, bo u nas jest z tym prawdziwy dramat! Lepiej, żebyśmy mieli same córeczki, bo dla dziewczynki podoba nam się parę imion, ale dla chłopca nie możemy się zgodzić
Mi się zawsze podobał Wojtuś, ale mój mąż nie pochodzi z Polski i jego rodzina w życiu sobie z Wojciechem nie poradzi. Musimy szukać bardziej uniwersalnych imionlucy1983 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyPszczola wszystkiego najlepszego jestes moja rowiesniczka ja skonczylam 25 w styczniu
Lili z meskim imieniem nie pomoge bo my tez nie mozemy sie zdecydowac... moze bedzie Bartek mnie podoba sie tez Wojtus, ale szef meza ma tak na imie i powiedzial ze nie da swojemu synowi tego imienia dla dziewczynki to Zosia, ale maz marudzi ze bardziej podoba mu sie Zuzia -
Mnie podobają się imiona które można ładnie zdrabniac np męskie fajne moim zdaniem i uniwersalne bo dla małego chłopca i dla dorosłego mężczyzny to Aleksander Alex, Olek, Olus każkażdy znajdzie formę dla siebie
lucy1983 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Mi też się podobają imiona, które można łatwo zdrabniać, ale jednocześnie fajnie brzmią w "dorosłym" brzmieniu Ale tak ciężko przy męskich znaleźć takie, które się podobają i mi, i mojemu mężowi, i do tego jeszcze są do wymówienia i napisania poprawnie na kartce urodzinowej przez oba zestawy dziadków... Lepiej niech będą te córeczki
lucy1983 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
Mama_Mai, rownolatko dziekuje bardzo :*
Ja gdybym miała synka to byłby Adam. Tez pasuje do dorosłego i do dziecka Adaś. Podoba mi się tez Bartek, ale odpada bo mój m ma tak na imię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 13:34
Lili30 lubi tę wiadomość
-
Pszczoła wszystkiego co najlepsze!!! I spełnienia marzeń Kochana!!!
No nasz będzie Antoś w końcu, Staś został na później. Nasz Aniołek ma na imię Bartuś, zawsze marzyłam o Bartusiu... Adam bardzo lubię, ale mój mąż ma tak na imię Ostatnio sprawdzałam to w 2014 Jaś jest najczęściej nadawanym imieniem -
Lili30 wrote:Mnie podobają się imiona które można ładnie zdrabniac np męskie fajne moim zdaniem i uniwersalne bo dla małego chłopca i dla dorosłego mężczyzny to Aleksander Alex, Olek, Olus każkażdy znajdzie formę dla siebie
Lili mam kuzyna Aleksandra- niektórzy mówią na niego Alek niektórzy Olek - mega przystojny mężczyzna, uroczy, mądry i ma 2 metry wzrostu! Jeden z moich ulubionych kuzynów dlatego imię tez mi się bardzo podobaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:01
Lili30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEhhh to mi ulżyło jak tu czytam że imiona męskie to nie takie łatwe zadanie. Ja nad tym bardzo się męczę, bo chcemy imię które będzie dobrze funkcjonować i w Polsce i w Niemczech bo jednak dzieci będą się tutaj wychowywać... ale też chcę żeby u babci czy wujka w Polsce dobrze się czuły. Z imionami dla dziewczynki mamy tysiąc pomysłów, choćby Emilia czy Laura ale dla chłopca... Jan i Adam są fajne ale mojemu mężowi się nie podobają... Ja optuję za Filipem albo Tobiaszem a razem rozważamy Maksymiliana.
Ale i tak najbardziej chcielibyśmy oboje malutką Princesinę jak to mówi mój mąż.
A pan Bóg i tak swój plan ma -
Lucy dziękuję za życzenia :* to Ty też majowa dziewczyna
Mi się Filip tez podobało ale mąż wykluczył to imię na szczęście jeśli chodzi o Kornelie to byliśmy zgodni, żadne z nas nie musiało siebie przekonywać
Ciekawe czy u Ciebie jest chłopczyk czy dziewczynkalucy1983 lubi tę wiadomość
-
Lucy, ja właśnie też rozważam imiona funkcjonujące w Polsce i w Niemczech, bo w Niemczech maleństwo będzie miało dziadków i całą kupę ciotek i wujków Mój teść ma pięcioro rodzeństwa 0_o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 16:38
lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyHaha Kehlana to widzisz jakie to niełatwe zadanie zwłaszcza z imieniem męskim
My roboczo nazywamy synka Luis a pochodzi to stąd że jak mój mąż pracował na praktykach w klinice pediatrycznej to miał tam takiego uroczego brzdąca o takim imieniu, ale nie wiem jak na to imię zareagowałaby rodzinka
Na szczęście czasu na zastanawianie mamy jeszcze sporo