Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Mai wrote:Ale macie fajnie z tymi wyprawkami ja czekam az poznam plec bo kilka rzeczy musze dokupic no chyba ze bedzie chlopiec to prawie wszystkie ubranka od nowa trzeba bedzie kupowac bo jednak wiekszosc rozowych mam
ja rowniez czekam az poznam plec Malenstwa My nic nie mamy i raczej nic nie dostaniemy 'w spadku' wiec powolutku zaczniemy wszystko organizowac
Powiem Wam, ze zawsze myslalam, ze bede czekac z zakupami itd do 3 trymestru! W pierwszej ciazy tez mialam takie postanowienie! A teraz po tym lezeniu i krwawieniach mam inne podejscie. Odwrotnie. Rozmawialam juz o tym z przyszlym tatusiem i wyjasnilam wszystko, bo sam sie dziwil, ze chce juz zaczac Boje sie, ze sytuacja moze sie powtorzyc, ze z jakiegokolwiek powodu bede musiala lezec..czy to za miesiac czy za 3. I co wtedy? Dlatego ostatnio juz prace poszly do przodu. Z pokoiku dla Malenstwa wynieslismy juz wszystko (a bylo tam cale skladowisko wszystkiego). W zeszlym tygodniu bylismy zamowic szafe (bardziej dla mnie ale bedzie tam stac bo pokoik jest dosc duzy). Szafe juz przywiezli, zamontowali, ja wczoraj caly dzien robilam porzadki. Jutro albo pojutrze moj M. odmaluje pokoik (jest czysto ale zeby odswiezyc ). Mysle, ze po kolejnym usg bedziemy ogladac lozeczka. Pokoik robimy na bialo a potem zobaczymy jakie kolorowe dodatki.
Wczoraj wieczorem moj M powiedzial, ze mialam racje! Wszystko robie duzo wolniej i powolutku wiec zeszlo mi caly dzien. Poczatkiem lippa przyjezdza moja Mama, beda wyprzedaze wiec pewnie zaczniemy kupowac jakies ubranka. Potem jedziemy nad morze,skonczy sie sierpien i bede w 3 trymestrze. Z duzym brzusiem, ociezala....oj wtedy to bedzie trudno porzadkowac itd. Dlatego chce wieksze prace zrobic do konca czerwca a potem powolutku cala reszte.
Ciekawa jestem, czy podczas kolejnego usg bedzie juz cos widac
Zastanawiam sie tez jak bedzie z moja data ost @! Oficjalna data 28.2 ale przez dlugie cykle mam pisane 6.3.... a Malenstwo odpowiada perfekcyjnie 28.2 Zobaczymy na nastepnym usg, co powie Pani doktor
Moje Kochane, zycze radosnego popoludnia
Sciskam kazda z osobnamajeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Lucy, Kochana, wszystkiego najlepszego w dniu Twojego Swieta!!! Zycze duzo duzo zdrowia, bo teraz to najwazniejsze!
Spokojnej ciazy! kazdego dnia duzo radosci NIech Malenstwo rosnie zdrowo!
Caluje Cie mocno! Spelnienia wszystkich marzen!
Buziaki urodzinowe!lucy1983 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Rachele milo cie slyszec! Ja tez powoli patrze online i choc tez myslalam ze zakupy zrobie pozniej to teraz mi sie odmienilo i chce zaczac
znalazlam wozek i lozeczko ktore mi sie podobaja ale jest tyle jeszcze rzeczy ze faktycznie trzeba powoli ruszyc..u nas tak samo pokoj jest dla maluszka ale obecnie potrzeba w nim wszystko zmienic i przemeblowac.fajny pomysl z bialym potem mozna dodac kolorki jakies obrazki itdRachele lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki kochane dziękuję za pamięć i życzenia aż się wzruszyłam
My dziś wybraliśmy się na małą wycieczkę do takiego ładnego malowniczego miasteczka: najpierw obiadek w restauracji, potem kawa i ciacho i spacerek jakoś dałam radę
U mnie powoli wychodzi brzusio mąż się śmieje że trudno już zwalać na przejedzenie ale na wadze tylko 1 kg na plus więc to po prostu mięśnie puściły... Ja się nie przejmuję, tylko szukam luźnej bluzki do pracy na jutro
Teraz odpoczywamy, a potem jeszcze muszę zrobić sernik do pracy...
Ja też szperam trochę w internecie i patrzę na dziecięce rzeczy... I też myślę jak Rachele że nie będziemy czekać za długo z przygotowywaniem pokoju i wyprawki bo im dalej tym ciężej... Poza tym to taki fun
Miłego popołudnia!!!
majeczka8 lubi tę wiadomość
-
Lucy wszystkiego najlepszego Kochana :-* spełnienia marzeń!
Rachele dziękuję bardzo za życzenia
My mamy dużo rzeczy po rodzinie dla maleństwa. Mój mąż ma niedługo urlop, ma pomalować pokój i będziemy powoli wszystko zwozic a potem wybierzemy się po wszelkie kocyki, butelki, smoczki itd
Jeśli chodzi o dane do tabelki to u mnie termin porodu na 10 października, płeć dziewczynka, KorneliaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 15:59
-
majeczka8 wrote:Rachele milo cie slyszec! Ja tez powoli patrze online i choc tez myslalam ze zakupy zrobie pozniej to teraz mi sie odmienilo i chce zaczac
znalazlam wozek i lozeczko ktore mi sie podobaja ale jest tyle jeszcze rzeczy ze faktycznie trzeba powoli ruszyc..u nas tak samo pokoj jest dla maluszka ale obecnie potrzeba w nim wszystko zmienic i przemeblowac.fajny pomysl z bialym potem mozna dodac kolorki jakies obrazki itd
Kochana, a jaka marka wozka i lozeczka? Pytam, bo czytam ostatnio na roznych forach opinie i porady
My zdecydowalismy sie na bialy kolor bo rozowego nie znosze..jak rowniez tego calego przydzielania na sile kolorow dla chlopczyka czy dziewczynki. Do bialych mebelkow dobierzemy kolorowe dodatki a potem wiadomo, ze Malenstwo zacznie wskazywac paluszkiem co mu sie podoba
Kolor wozka marzy mi sie dokladnie taki jak ten Lili. Ostatnio czytalam porady dotyczace zakupow w zaleznosci od tego w jakim miesiacu Malenstwo przychodzi na swiat. Wiadomo, ze w zimie zwraca sie uwage na inne rzeczy niz w lecie.
Ubranka zaczne powolutku kolekcjonowac podczas wyprzedazy Akurat od lipca ..... i sama musze sobie cos kupic bo niedlugo moje 34 to na jedna nozke ubiore
majeczka8 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
pszczoła10 wrote:Lucy wszystkiego najlepszego Kochana :-* spełnienia marzeń!
Rachele dziękuję bardzo za życzenia
My mamy dużo rzeczy po rodzinie dla maleństwa. Mój mąż ma niedługo urlop, ma pomalować pokój i będziemy powoli wszystko zwozic a potem wybierzemy się po wszelkie kocyki, butelki, smoczki itd
Jeśli chodzi o dane do tabelki to u mnie termin porodu na 10 października, płeć dziewczynka, Kornelia
Dane dodane Kochana! Bedziesz u nas pierwsza Mamusia
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Rachele ogladalam emmaljunga i bugaboo fajne sa ale tez cenowo wysoko a lozeczko to juz w sklepie widzialam i bardzo mi sie podobalo ale nie spr online opinii...
mysle zeby czerwiec lipiec zaczac troche kupowac tak stopniowo..
wlasnie jak dziecko urodzone zima to i wozek dobrze kupic odpowiedni na zimno ponoc.. tak przeczytalam w necie Lili wozek jest fajny no i ma duze kolka mi sie takie podobaja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 16:49
-
nick nieaktualnyMnie się podobają wózki Quinny ale może się wszystko zmienić po oglądaniu w sklepach na żywo. My też będziemy urządzać pokoik dla maleństwa na biało i potem doda się kolorowe dodatki. To najbardziej uniwersalna i praktyczna opcja i łatwiej zmienić wystrój....
Rachele lubi tę wiadomość
-
majeczka8 wrote:Rachele ogladalam emmaljunga i bugaboo fajne sa ale tez cenowo wysoko a lozeczko to juz w sklepie widzialam i bardzo mi sie podobalo ale nie spr online opinii...
mysle zeby czerwiec lipiec zaczac troche kupowac tak stopniowo..
wlasnie jak dziecko urodzone zima to i wozek dobrze kupic odpowiedni na zimno ponoc.. tak przeczytalam w necie Lili wozek jest fajny no i ma duze kolka mi sie takie podobaja!
Jutro poogladam na internecie.
Czytalam, ze przede wszystkim warto zainwestowas w parasolke -spacerowke i kupujac 3 w 1 mamy polecaja wlasnie na ta czesc zwracac uwage. Nasze Malenestwo urodzi sie w grudniu...okres klimatyzacji itd a w marcu to juz wiosna praktycznie u nas...na razie czytam rady mam Jestem zielona w temacie Wiem, ze jesli 3 w 1 to baza musi miescic sie w samochodzie i latwo sie skladac, bo jak bede sama jezdzic to bedzie to bardzo wazne. Ajjj jeszcze tyle rzeczy to zglebienia i przeanalizowania Ale to sama przyjemnosc
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Lucy wszystkiego najlepszego, przede wszystkim dużooo zdrówka i pociechy z rosnącego pod Twoim serduszkiem Maleństwa
Odnośnie wózków Quinny, to właśnie Igor taki miał i niestety poza nowoczesnym wyglądem nic dobrego powiedzieć nie mogę. Wysoka cena, brak dodatkowych funkcji np. przypięcia spacerówki w różnym kierunku jazdy, wszystkie akcesoria typu śpiworek, torba, parasolka itp. trzeba kupić osobno, a to nie są małe koszty, o braku stabilności już pisałam i na śnieg się nie nadaje. Po 2 latach użytkowania sprzedałam go z miłą chęciąlucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWidze ze bardzo rozwinal nam sie watek wozkowy ja mam xlander x-move. Jest spory, stabilny bardzo. Spacerowka przypina sie przodem i tylem. W gondoli mozna podniesc plecki dzidziusia jak zaczyna siadac i chce widziec wiecej. Kola sa duze pompowane, kreca sie dookola albo mozna je zablokowac zeby jechaly prosto. Moj maz sie w nim zakochal w sklepie bardzo latwo sie sklada co tez jest plusem ogromnym my do zestawu dostalismy spiworek, folie przeciwdeszczowa i moskitiere do gondoli (w spacerowce jest juz na stale zamontowana moskitiera )
A taki mamy kolorTulisia lubi tę wiadomość
-
Jest piękny też o nim myślałam.
A ja czekam w kolejce na badania w laboratorium, jest nr 21 a ja mam 44 szkoda że kultura ludzi jest tak niska ze nikt nawet nie zaproponuje przepuścić ciężarną w kolejce. Nie wspomnę że na mniejsce siedzące też musiałam czekać aż się zwolni. -
Mama_Mai wrote:Widze ze bardzo rozwinal nam sie watek wozkowy ja mam xlander x-move. Jest spory, stabilny bardzo. Spacerowka przypina sie przodem i tylem. W gondoli mozna podniesc plecki dzidziusia jak zaczyna siadac i chce widziec wiecej. Kola sa duze pompowane, kreca sie dookola albo mozna je zablokowac zeby jechaly prosto. Moj maz sie w nim zakochal w sklepie bardzo latwo sie sklada co tez jest plusem ogromnym my do zestawu dostalismy spiworek, folie przeciwdeszczowa i moskitiere do gondoli (w spacerowce jest juz na stale zamontowana moskitiera )
A taki mamy kolor
Kochana, bardzo cena rada! Dziekuje i pozdrawiam Cie cieplutko!
Fasolka 9tyg (24.12.14)