X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Super, cieszę się bardzo, że Groszek jest zdrowy/a :)

Ja też już mam wyniki badań dzisiejszych, robiłam pakiet dla kobiet w ciąży i wszystko jest w normie, nawet żelazo, którego zawsze miałam niedobór, jedyne co to mam podwyższone leukocyty.

Kochana graluję wyników! To tak bardzo cieszy gdy czyta się takie dobre wiadomości! :D

mama Martynki lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No wlasnie staraczki :)
    Tulisia walczy z infekcja, ale Ggonia jest w terminie @, ktorej wczoraj jeszcze nie bylo. A jak jest dzis??? Ggonia daj znac :)
    Mysiu a co u ciebie??
    Truskaweczka tez dawno sie nie odzywala...

cześc dziewczynki :)
    Mama Mai miło, że pamiętałaś o mnie jeszcze :)
    Nie piszę, bo tak naprawdę nie mam co pisać...
    życie leci mi jak zykle, z tym, że mam ostrą infekcję gardła (migdałów już nie mam) boli niesamowicie, lecze się domowymi sposobami i czymś z apteki.
    w pracy okropny sajgon - organizowałam festyn rodzinny i od środy do dziś całe dnie w pracy byłam. ale już po i wszystko ok. teraz wycieczka do kuleczkowa z dziećmi i już mam nadzieję, że z górki poleci do końca roku :)
    ze staraniami średnio :/ nic nam nie wychodzi, zaczynam się z tym już godzić powoli, choć nie jest łatwo.
    na około wszędzie się rodzą dzieci - sąsiadka ma już drugie urodziłą w zeszłym tyg. wszyscy wokoło w ciąży.
    mam tak strasznie bolesne owulacje, że około 3 - 4 dni mam wyjęte z życiorysu :/
    od 3 cykli tak mam - okropny ból.
    musze do gin z tym iść.

pozdrawiam wszystkie mamusie i staraczki :)
    czekam na następne dobre informacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 21:25

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane @ nadchodzi wielkimi krokami i czeka na rozkrecenie :)
    Wiec nowy cykl i mozliwosci :D

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko zastanawiam się nad Twoim przypadkiem i tak sobie myślę, czy Ty czasem nie masz problemu z pecherzykami owulacyjnymi, ból może towarzyszyć dzień dwa, ale taki długotrwały może świadczyć o problemie z pękaniem pęcherzyków. Może warto skusić się na monitorowanie owulki i w razie potrzeby na stymulacje?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Ty już połowa ciąży.. jak ten czas leci.. ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka sama nie mogę w to uwierzyć :-) w ogóle jak patrzę na suwaczki to uśmiecham się sama do siebie :-)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Witajcie kochane @ nadchodzi wielkimi krokami i czeka na rozkrecenie :)
    Wiec nowy cykl i mozliwosci :D
    Widzę Ggonia, że mimo wszystko humor dopisuje i pozytywne nastawienie jest :) Tak trzymaj kochana! :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!
    A u mnie Alleluja dziewczyny, tempka poszła w górę. A powiem wam że już straciłam nadzieję że to się zdarzy w tym cyklu i spisałam go na straty. Nie wiem czemu, ale strasznie się bałam tego bezowulacyjnego cyklu. To już wolałam wersję z owulacją i cykl zakończony niepowodzeniem. Pomierzę jeszcze ze 3 dni żeby zobaczyć czy tempka się utrzyma a potem zaprzestaję mierzenia. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Spokojnego dnia dla was!

KkasienkaA, jangwa_maua, lucy1983 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Mama_Mai - gratulacje :) na pewno jesteście szczęśliwi, teraz tylko spokojnie czekać do porodu :)

dziewczyny staraczki - trzymam za Was wszystkie kciuki :)

ja mam dzisiaj wizytę na 12.30 mega mega stres :(

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Rachele Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane,

Azande, trzymam mocno mocno kciuki! wszystko bedzie dobrze! Nie denrewuj sie!

Mysia, Kochana, po cichutku ale bardzo mocno trzymam kciuki....bardzo bardzo mocno! :)

Zycze wszystkim radosnego dnia :)
    Buziaki:)

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande trzymamy kciuki :-) będzie wszystko dobrze :-)
    U mnie od niedzieli wielkie rozciąganie, czuję brzuszek to jakieś ciagniecie to kłucie, a do tego dzisiaj po śniadaniu niespodzianka... wymioty! Prawie połowa ciąży a nam się to przydarza :-)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande trzymam kciuki :*

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai bardzo, bardzo się ciesze z dobrych wyników :-)

Azande trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze :-) czekam na info :)

Mysia kciuki na maksa zaciśnięte :-)

Gonnia masz prawidłowe podejście :-) nie teraz to może w następnym cyklu, na pewno niebawem przekazesz nam dobra nowinę :-)

A ja rosne w ekspresowym tempie, zastanawiam się jaki brzuch będę miała w 9 msc ;) a wczoraj wieczorem z mężem lezelismy i obserwowalismy brzuch. Kopniaki były tak mocne ze brzuch się ruszał, raz tu raz tam. Mąż był w niebowziety :-)

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande mocno kciuki zaciśnięte!!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nieźle Pszczoła :-) ja póki co nadal czuję laskotanie i tylko kiedy chodzę lub siedzę, podczas leżenia nic nie czuję. To laskotanie jest strasznie przyjemne :-) Lubię to :-) co do brzucha również mam spory jak na połowę piątego miesiąca, ale zawsze marzył mi się wielki brzuch więc już teraz chodzę dumna jak paw :-) hihihi :-)
    Ciągle robię jakieś porządki, przekładam, układam, segreguje, ale teraz póki nie ma upałów i brzuszek jeszcze nie przeszkadza chciałabym wszystko sobie przygotować, cała wyprawkę, wszystko wyprać, wyprasowac, ułożyć i umeblowac. Poza tym 3 trymestr różny jest i jak odpukac będzie potrzeba leżeć to nie będę się stresować, że nic nie mam.
    Wczoraj z okazji dnia dziecka zrobiłam małe zakupy w smyku na wyprzedaży -50% kupiłam 3pak body do szpitala na długi rękaw, rękawiczki niedrapki, spiworek oraz cieplutka bluzę z pluszu, za wszystko z przesyłką wyszło 100 zł więc jak na smykowe ceny to na prawdę uważam że okazja :-)

Mysia 15, Tulisia, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia to bardzo dobrze, że masz takie pozytywne podejście! To bardzo pomaga. :)

Ja też czekam na @. Boli mnie brzuch i już mnie to irytuje. Niech w końcu przyjdzie, a tak to czuję się @, a @ nie ma. W nocy o 3-ej wyjeżdżamy nad morze- jednak :D- i pewnie cholera wtedy przylezie!

lucy1983 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia widzisz Kochana tylko spokój może nas uratować ;) Tempka poszła w górę, test owu pozytywny, więc jest dobrze. Teraz niestety pozostaje tylko czekanie ( jak ja nie lubię czekać!)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Tulisia widzisz Kochana tylko spokój może nas uratować ;) Tempka poszła w górę, test owu pozytywny, więc jest dobrze. Teraz niestety pozostaje tylko czekanie ( jak ja nie lubię czekać!)
    Też nie lubię czekać :( ale dziękuje Bogu, że owulka była więc resztę trudów zniosę :) Miłego wypoczynku Mysiu!

Mysia 15 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie to takie wspaniałe co piszecie! Pszczoła, Lili nie powiem- zazdroszczę- ale tak pozytywnie tego, że czujecie swoje Dzidziusie, że przygotowujecie się na ich przybycie. Dla mnie to takie wzruszające! Daje to nadzieję innym Mamusiom Aniołków, że można spełniać marzenia o Maluszku! Że można swojego najukochańszego Skarbeczka się doczekać!

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka miała mieć wczoraj wizytę? Odzywała się?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ