X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamuśki opanowały wątek ...

A jak tam staraczki ? Czekam niecierpliwie na dobre wiadomości :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOje Kochane,

zycze kazdej z osobna aby za rok w Dniu Dziecka kazda z nas otrzymala ogromnego buziaka od Malenstwa!! :) :) :)

Wszystkiego najlepszego i nie zatracmy nigdy tej malutkiej czastki z dziecka, ktora jest w kazdej z nas! :) :)

jangwa_maua, lucy1983, majeczka8, Tulisia, Mysia 15, DomiBW lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie staraczki :)
    Tulisia walczy z infekcja, ale Ggonia jest w terminie @, ktorej wczoraj jeszcze nie bylo. A jak jest dzis??? Ggonia daj znac :)
    Mysiu a co u ciebie??
    Truskaweczka tez dawno sie nie odzywala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 09:53

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja no cóż... Sama nie wiem co myśleć. Powiem wam, że raczej się nie nastawiam na pozytywny rezultat tego cyklu, ale przed chwilą zrobiłam test owu i wyszedł pozytywny :) jajnik tez mnie boli. Naprawdę mnie to cieszy. Ale infekcja jeszcze do końca nie minęła (choć jest już lepiej), aczkolwiek mam plan jak zorganizować <3 :) Żeby tego było mało, to od wczoraj cały czas mnie boli gardło. Coś sypie się ostatnio :) To do mnie nie podobne bo ze mnie taka przaśna, zdrowa i rumiana dziołcha :D
    Więc podsumowując - nadal czekam i zobaczę co z tego wyniknie.

Swoją drogą jestem ciekawa co u Ggoni. :) Wiem, że mówiłaś, że narazie @ nie ma, ale podziwiam cię, że wytrzymałaś bez testu :) 3mam kciuki za ciebie!

lucy1983 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zwariowany cykl. 23 dc wieczorem (w piątek) miałam jednorazowe plamienie, 24 dc cały dzień lekko plamiłam na brązowo, w niedzielę jednorazowo rano i do teraz nic.Myślałam, że dostanę wcześniej @, ale na razie nie dostałam. Temperatura skacze raz 36.75 dzisiaj 36.92. Boli mnie brzuch jak na @, piersi. Nigdy w życiu tak nie plamiłam przed @. Zawsze plamienie i zaraz przychodziła @. Powiem Wam, że jestem zmęczona tym cyklem i martwię się co mogą oznaczać te plamienia. Mam nadzieję, że nic złego to nie oznacza co spowodowałoby przerwę w staraniach. @ mam dostać jutro i już bym chciała żeby przyszła, ponieważ rozstraja mi to wszystko nerwy.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, spóźnione ale szczere życzenia - wszystkiego najlepszego i pociechy z maleństwa! :)

U mnie weekend kiepski, cały na szkoleniu w Warszawie, w hotelu, w którym byłam poprzednio w kwietniu - kiedy byłam jeszcze w ciąży i dowiedziałam się, że beta spada :( więc skojarzenia niefajne i do tego czułam się strasznie samotna bez mojego męża :( No, ale dzisiaj ostatni dzień szkolenia więc wieczorem się zobaczymy :)

Do tego kończę ostatkiem sił moje ostatnie projekty przed zwolnieniem, ale idzie mi jak po grudzie, przez tą depresję zadanie, które normalnie zabiera mi pół godziny teraz wymaga minimum 4 godzin :(

W piątek kolejna wizyta w poradni genetycznej, a w przyszły wtorek ginekolog i psychiatra. Zobaczymy, co lekarze powiedzą w sprawie terminu powrotu do starań.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - trzymam kciuki abyś szybko uporała się z depresja chociaż nie jest to niestety łatwe. Mam nadzieję, że już niedługo będziecie się mogli starać i szybko dołączysz do grona mamusiek :) życzę Ci tego z całego serca :)

Tulisia - skora infekcja już mniejsza i pewno za chwile śladu po niej nie będzie, a test owu pozytywny to ja bym działała :)

Mam nadzieję, że u ggoni @ się nie zjawiła i nie zjawi się teraz przez dłuższy czas :) Pora na świeże wiruski :)

Trzymam bardzo mocno kciuki za wszystkie staraczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:34

Tulisia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ja przed pozytywnym testem mialam chyba 2 dni takie brazowe plamienia. Strasznie sie balam, ze to cos zlego z hormonami bo nigdy nie plamilam przed @. Nie chce cie nakrecac bo takie tu mamy zasady ale nadzieja zawsze jest :)

Tulisia ja bym chyba zadzialala skoro test owu pozytywny :) trzymam kciuki :*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana. Ja też nie nakręcam się na ten cykl- przecież była delegacja- ale mam nadzieję, że te plamienia nie oznaczają właśnie kłopotów z hormonami. Ale jak piszesz- nadzieja zawsze jest i umiera ostatnia. Jutro powinna przyjść @ więc zobaczymy. Tylko to czekanie jest takie męczące! I rozstroiły mnie te plamienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2015, 11:50

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia - trzymam kciuki aby jednak @ nie było :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    Lucy przyjmij i ode mnie spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe, wszystkiego naj :)

Dziewczyny trzyma kciuki żeby @ nie przyszła do żadnej z Was:)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    kehlana_miyu - trzymam kciuki abyś szybko uporała się z depresja chociaż nie jest to niestety łatwe. Mam nadzieję, że już niedługo będziecie się mogli starać i szybko dołączysz do grona mamusiek :) życzę Ci tego z całego serca :)

Tulisia - skora infekcja już mniejsza i pewno za chwile śladu po niej nie będzie, a test owu pozytywny to ja bym działała :)

Mam nadzieję, że u ggoni @ się nie zjawiła i nie zjawi się teraz przez dłuższy czas :) Pora na świeże wiruski :)

Trzymam bardzo mocno kciuki za wszystkie staraczki :)

Jangwa spojrzałam na twój suwaczek i co widzę? 15 tydzień! Matko, jak ten czas leci :) A pamiętam jak oznajmiałaś tą radosną nowinę :) a co do mnie to oczywistym jest, że okazji nie przepuszczę do <3 :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - i tak trzymaj! :) Mam nadzieję,że <3 owocne będzie :) No faktycznie ten czas tak leci szybko :) Sama pamiętam jeszcze jak niedawno robiłam test :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam kciuki żeby pomimo wszelkich przeciwności @ nie przyszła :)

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka dzisiaj masz usg?? Daj znac jak bedziesz po.

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis na maila wyniki z testu Pappa. Ryzyko postawowe zespolu Downa to 1:144, ryzyko skorygowane to 1:1605 :)

Renia7910, mama Martynki, Mysia 15, Tulisia, lucy1983, kehlana_miyu, Rachele lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Dostalam dzis na maila wyniki z testu Pappa. Ryzyko postawowe zespolu Downa to 1:144, ryzyko skorygowane to 1:1605 :)

Super, cieszę się bardzo, że Groszek jest zdrowy/a :)

Ja też już mam wyniki badań dzisiejszych, robiłam pakiet dla kobiet w ciąży i wszystko jest w normie, nawet żelazo, którego zawsze miałam niedobór, jedyne co to mam podwyższone leukocyty.

Mysia 15, Tulisia, lucy1983, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - to super, że z dzidzią dobrze :) ja nie robiłam testu pappa

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam tylko dlatego, ze mialam go za darmo na NFZ ;)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Słońce wspaniałe wyniki!! Tak bardzo się cieszę i gratuluję!!! :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ