X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia nie martw się. Często się czyta ze testy wychodziły negatywnie a jednak ciąża była. Wszystko zależy od testu, od ilości hcg... ja myślę że coś jest na rzeczy i najlepiej by było po prostu pójść na betę i odpuścić sobie testy i niepotrzebne nerwy. Zaciskam kciuki Kochana! Zobaczysz że wszystko będzie dobrze :-*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam moje Kochane!

Zrobię jutro jeszcze test i zobaczymy. A jak nie wyjdzie to pójdę na betę i umówię się do gina. Może macie rację, że niepotrzebnie się denerwuję, ale człowiek jest już przeczulony po prostu. Myślałam, że jak @ nie przyjdzie to będę skakać z radości, a nie denerwować się.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak teraz chyba większość z nas ma paranoję po naszych przejściach :) Trzymam kciuki za szczęśliwe wyjaśnienie sprawy :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie!

Mysiu kochana, daj znać co u ciebie bo umieram z ciekawości.

U mnie zapowiada się dzień jak co dzień i wam też życzę spokojnych dzionków. :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Kierzynka a czemu tak dlugo musisz czekac na usg???
    na usg połówkowe, bo nie mam żadnych w miedzyczasie.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :)
    Mysiu czyli nadal nic nie wiadomo, ale jak nie ma @ to dobry znak :)))
    u nas dzisiaj ochłodzenie

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia - zrób jak dziewczyny radzą :) myślę, że będziesz niebawem się cieszyć :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle Mysiu ze czeka cie mila niespodzinka :) czekam na wiesci od ciebie :*

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zrobiłam dzisiaj test, który miałam w domu i wyszedł pięknie pozytywny- dwie kreseczki tłuściutkie- testowa może odrobinkę jaśniejsza od kontrolnej, ale żebym za bardzo się nie cieszyła to teraz zaczął boleć mnie brzuch jak na @ i zaczęłam plamić :(
    Tak jak myślałam cały czas, że ciąża jest tylko chyba coś poszło nie tak. :(

Umówiłam się do lekarza na 15.06- wcześniej i tak nic nie zobaczy, a ponadto nie było miejsc, pani i tak na ten termin na siłę mnie wcisnęła. Ale jak dostanę @ to zrezygnuję. Nie będzie już potrzeby iść.

Ciąża jest chyba słaba i dlatego poprzednie testy nie wychodziły.

Na dodatek mam dużo pracy w domu i nie mogę się od niej wykręcić, a nie chcę rodzicom mówić nic o pozytywnym teście. Mam dosyć stresów i bez tego.

kierzynka lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Mysiu ...najlepiej jak byś leżała . Mam nadzieje, że plamienie ustanie i będzie wszystko dobrze !!

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana delikatne plamienia to jeszcze nie koniec swiata!!! Moze znajdziesz jakiegos innego gina i pojdziesz po luteine?? To powinno pomoc na plamienia i prosze cie MYSL POZYTYWNIE!!!!! w koncu tluste 2 kreski nie wychodza przy niskiej becie!!! Kochana ja ci strasznie gratuluje :* i postaraj sie odpoczywac w miare mozliwosci

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu Kochana mi testy wychodziły mega mega mega blade, zrobiłam betę i od tego dnia zaczęłam plamić, a dziś Młody kopie jak oszalały! Z resztą możesz spojrzeć na mój wykres. Kochana trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, też myślę, że powinnaś odpocząć i spokojnie... Ściskam Cię mocno!!!

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia - będę mocno trzymać kciuki za Twoją fasolkę, aby zdrowo się mamusi trzymała :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, zdecydowanie nie trać jeszcze nadziei! Przypomnij sobie, ile z dziewczyn tutaj miało plamienia i krwawienia, a teraz jest już w połowie ciąży! Ja zaciskam kciuki z całej siły. A w domu może powiedz, że źle się czujesz? Lepiej by było, gdybyś poleżała, nie musisz mówić, że to przez ciążę, ale że boli Cię brzuch i jest Ci słabo może?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana, mówisz że masz dużo pracy i musisz ją wykonać. Postaraj się oszczędzać! Rób wszystko powoli bez gwałtownych ruchów i staraj się nie dźwigać. Wiem: łatwo mówić gdy jest robota, ale mimo wszystko postaraj się! :) A tak poza tym kochana to gratuluję! I będę się modlić za ciebie i za twojego Frędzelka, żeby był silny! Uszka do góry :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu wspaniałe wieści zvtym testem, oby to było jakieś jednorazowe płomienie, i nie wkurzaj mnie nawet z jakimiś pracami, powiedz w domu że się źle czujesz, sciem coś naj normalniej , popros mamę niech zajmie się Julia a Ty do łóżka leżeć! To rozkaz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:32

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia co to negatywne myślenie!? Ja wiem ze nie jest teraz Ci łatwo się cieszyć i myśleć pozytywnie ale plamienie się zdarza. Są różne przyczyny plamien, nie mysl od razu o tycj najgorszych. Przecież wiesz ze na tym forum były już różne sytuacje, były i plamienia a teraz dzieciaczki kopia mamy w brzuch. Uwierz w to maleństwo które tam się kryje w brzuszku!!! I tak jak Mama_Mai napisała, skoro wyszła gruba kreska to i beta musi rosnąć a to najważniejsze . Postaraj sie nie dźwigać, odpocznij co raz. Będziemy się tu modlić o Twoja fasolkę i wszystko będzie dobrze :*

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie my i nasze Aniolki bedziemy sie modlic za twojego fredzelka :) Mysiu wszystko sie tym razem ulozy i pamietaj pozytywne myslenie jest najwazniejsze!!!!

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam!

Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze! Postaram się prawie nic nie robić. Może te plamienia ustąpią? Mam taką nadzieję!

Oby Kropeczek był silny! Dziękuję za modlitwy.

Jesteście Kochane, ponieważ dajecie nadzieję, rozumiecie co czuję i czego się boję. Czasami mój wieczny optymizm mnie zawodzi w tak trudnych sytuacjach jak ta. Dobrze, że jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:19

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu polubiłam Twój post po przeczytaniu o dwóch kreskach, ale reszty już nie lubię.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ