X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka Kochana nie szkodzi.

U mnie w życiu z reguły jest tak, że dobra wiadomość automatycznie przeplata się z tą złą Nie wiem dlaczego tak się dzieje. I pomimo to jestem optymistką co czasami zdumiewa mojego męża. Ale moja mama jest wieczną i zdeklarowaną pesymistką, więc ja chyba tak dla kontrastu :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu gratuluje dwóch kreseczek i wierzę że maluszek jest silny i sobie poradzi, będzie walczył i z góry Majusia mu pomoże na pewno :)

Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Dziękuję Wam!

Tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze! Postaram się prawie nic nie robić. Może te plamienia ustąpią? Mam taką nadzieję!

Oby Groszek był silny! Dziękuję za modlitwy.

Jesteście Kochane, ponieważ dajecie nadzieję, rozumiecie co czuję i czego się boję. Czasami mój wieczny optymizm mnie zawodzi w tak trudnych sytuacjach jak ta. Dobrze, że jesteście.

Kochana, nie martw sie! Ja wierze calym sercem, ze bedzie dobrze!!Pamietaj, ze teraztylko WY sie liczycie a nie zadne prace w domu!! Musisz lezec!!! Koniecznie odpoczywaj! Plamienia bardzo czesto sie zdazaja a na pocztku przewaznie nie sygnalizuja nic zlego. Naczytalam sie troche jak lezalam 2 tyg! Bedzie dobrze!!!
    Faktycznie nie zaszkodzilby progesteron.... chyba rodzinny tez moze wypisac.
    Odpoczywaj prosze i wszystko bedzie dobrze!!!

Caluje mocno mocno i jestem z Toba!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai, zaciskam kciuki za jutrzejsza wizyte!! Na ktora masz godzine?

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, jak samopoczucie?

...ja w czwartek...zrobilabym male testowanko na Twoim miejscu! A najlepiej bete!!! 11dpo uwazam, ze dobry moment! Ja wlasnie 11dpo zrobilam bete, bez testowania, aby sie nie dopatrywac cieni itd.

:) Kciuki zacisniete mocno!!!

Tulisia lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele mialam miec na 9.50 wizyte, ale dzis dzwonila pani z przychodni, ze jednak 11.10. Niby nie duza roznica ale ta godzina dla mnie to tak dlugo!!!
    Nie widzielismy sie z moim Groszkiem od 2 tygodni :)

A ty?? O ktorej wizytujesz?

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Tulisia, jak samopoczucie?

...ja w czwartek...zrobilabym male testowanko na Twoim miejscu! A najlepiej bete!!! 11dpo uwazam, ze dobry moment! Ja wlasnie 11dpo zrobilam bete, bez testowania, aby sie nie dopatrywac cieni itd.

:) Kciuki zacisniete mocno!!!
    Samopoczucie dobre, dziękuję :) Nie ukrywam dziewczyny, że bardzo, ale to bardzo chciałabym, żeby się udało. Wiem, że ewentualna porażka bardzo mnie zaboli. Jestem dobrej myśli, naprawdę, ale boję się marzyć o dwóch kreskach, żeby nie zapeszyć. Rachele, nie wiem czemu ale na betę nie pójdę, mam jakiś taki wewnętrzny sprzeciw :) a w czwartek to będzie 10 dpo, a nie 11 dpo :) dlatego jeszcze poczekam :) jakoś na razie mnie nie korci z testowaniem. I dziękuję ci kochana Rachele za troskę i dobre rady!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele mialam miec na 9.50 wizyte, ale dzis dzwonila pani z przychodni, ze jednak 11.10. Niby nie duza roznica ale ta godzina dla mnie to tak dlugo!!!
    Nie widzielismy sie z moim Groszkiem od 2 tygodni :)

A ty?? O ktorej wizytujesz?

ja pozno :) o 15.30. Mialam do wyboru na dzis na 13 albo jutro na 15.30. Wybralam 2 opcje bo mojemu M. jest latwiej zorganizowac wtedy urlop w pracy ( na 13 to w sumie musi brac caly dzien wolnego).
    Oejku ale sie denerwuje......:)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu Kochana tak się ciesze ! Nie martw się ,będzie dobrze ! Ja też od samego początku to plamienia to krwawienia wiem ,że człowiek myśli od razu najgorsze nastawia się źle. Ale dla Groszka nie można ! Trzeba walczyć :* odpoczywaj Kochana :*

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na pozytywne wiadomości od Tulisi i dziewczyn z wizyt :) Na pewno wasze Fasolki rosną w siłę ! :)

Rachele, Tulisia lubią tę wiadomość

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Samopoczucie dobre, dziękuję :) Nie ukrywam dziewczyny, że bardzo, ale to bardzo chciałabym, żeby się udało. Wiem, że ewentualna porażka bardzo mnie zaboli. Jestem dobrej myśli, naprawdę, ale boję się marzyć o dwóch kreskach, żeby nie zapeszyć. Rachele, nie wiem czemu ale na betę nie pójdę, mam jakiś taki wewnętrzny sprzeciw :) a w czwartek to będzie 10 dpo, a nie 11 dpo :) dlatego jeszcze poczekam :) jakoś na razie mnie nie korci z testowaniem. I dziękuję ci kochana Rachele za troskę i dobre rady!

oj to cos zle policzylam na wykresie :)
    Powiem Ci, ze ja w 1 ciazy nie chcialam nawet testowac....chcialam jak najdluzej sie ludzic, ze skoro nie ma @ to moze sie udalo. Zrobilam test 4 dni po dacie @ - przy super regularnych cyklach.
    Teraz bylo odwrotnie. Chcialam wziac byka za rogi i jak najszybciej zmierzyc sie z tym co mnie czekalo! Tym bardziej, ze tak bardzo zalezalo mi wlasnie na tym cyklu. 11dpo pojechalam na bete i powiedzialam sobie, ze co ma byc to bedzie.... balam sie rozpalic w sobie nawet mala iskierke nadziei wiec albo woz albo przewoz! ...Po wyniku bety nastepnego dnia, zrobilam test i byl bardzo blady.....potem powtorzylam i tez byl bledzioch mimo ze beta slicznie piela sie do gory! :)

KOchana, jestem z Toba i wspieram w oczekiwaniu na testowanie!!!!!! :) Buziaki!

Tulisia lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, jak sie czujesz? Jak plamienie? Odpoczywasz?
    Caluje mocno mocno!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów Lili u Mnie córcia kręci się jak chce od małego Mój charakter robi co chce kiedy chce :P hihi ale też przeważnie jak jestem w spoczynku choć zdarza się ,że I coś robiąc poczuje Mała :) i od jakiegoś czasu rączek co dzień czuje ,a wcześniej bywały dni ,że były przerwy.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja w środę mam wizytę u ginekologa, zobaczymy, co powie a propos powrotu do starań w następnym cyklu...
    Trzymam kciuki za same pozytywne informacje :*

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na czwartek prywatnie, bo chyba znów mi się jakaś infekcja przypałętała :( nie chce czekać aż na dobre się rozkręci. Dopiero co się wyleczyłam i znów :( od razu podejrzę Maluszka :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja ostatnio miałam infekcję (ale wyszła w badaniu, objawów nie miałam) i dostałam czopki Pimafucin- są zupełnie bezpieczne w ciąży. Odebrałam teraz wyniki, czy wszystko ok i wszystko wyleczone. Więc polecam podpowiedzieć lekarzowi :) To są czopki, które na noc się wkłada dowcipnie. Objawy nie ustąpują od razu, ale ważne że jest bezpieczny :)

Mysiu Kochana jak się masz???

kehlana_miyu, Rachele, Mama Mai trzymam Kochane kciuki za jutro!!! :*

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam plan zajęć na podyplomówkę na ten weekend... i mam cały zjazd na oddziale psychiatrycznym z pacjentami, kurcze nie wiem czy to dla nas dobre, bo stresuje mnie to mocno :( Muszę to przetrawić do piątku, bo szkoda mi nie iść i potem zaliczać :(

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dostałam od ginekologa Natamycyna unia... było już dobrze,a teraz znów się zaczyna :/ . Dzięki za podpowiedź może mi też to zapisze :)

Haaa, właśnie patrze co to za tabletki i to to samo :) zobaczymy co lekarz powie...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - ja chodzę co środę na wolontariat na odział psychiatryczny i nie jest źle. Pacjencji są spokojni (bynajmniej tam gdzie ja jestem ;) )

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jakoś tak wewnętrznie się po prostu stresuje... Trochę też się stresuję, czy każdy dobrze odbierze wielki brzuch... Pracuje z niepełnosprawnymi i nie mam najmniejszego problemu, czy zawahań jak się zachować, a tutaj jednak jakiś opór wewnętrzny. Ale masz rację- źle nie będzie. :) Tak samo jak i każdy i ja- wszyscy jesteśmy ludźmi :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ