Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili właśnie lekarz mi mówił, żebym wzięła ze sobą cytrynę to będzie lepsze Ja mam na skierowaniu na pewno po godzinie i jeszcze po 2 godzinach! Miejsce przyjemne niby, ale chyba każde po dwóch godzinach będzie zmorą, zwłaszcza na czczo...
Lili na pewno będzie wszystko dobrze! A Twój chłopaczek bryka już?
kehlana_miyu ja też słyszałam, że macica dwurożna to nie przeszkoda. Ja niby mam tyłozgięcie i powinnam mieć problemy z zajściem, a dwa razy za pierwszym podejściem. Ale z Twojej wypowiedzi widzę, że bardzo sensowna Pani Doktor Ci się trafiła! Wierzę, że szybciutko się z tym uporacie i wrócicie do starań Czyli teraz po @ zabieg i do Pani Doktor na wizytę tak?
-
Kehlana, 2 cykle szybko miną, a potem staranka. W sumie dobrze, że poddasz się temu badaniu, chociaż będziesz wiedzieć na czym stoisz i jak możesz temu zaradzić. I ach, jak ja ciebie dobrze rozumiem z tymi sześcioma miesiącami na zajście w ciążę! Mam dokładnie tą samą sytuację, z tym tylko że właśnie mija mój ostatni cykl z szansą na ciążę przed powrotem do pracy. Niedługo się okaże, czy wracam czy nie.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
KkasienkaA, dokładnie tak, zaraz po @ umawiam się na zabieg i zobaczymy, co wyjdzie, ale jeżeli coś tam jest nie tak, to powinni za jednym zamachem usunąć. Przy okazji okaże się, czy nie mam żadnych zrostów po łyżeczkowaniu. Z tego, co czytałam, to w kolejnym cyklu po histeroskopii już można się starać, więc mam nadzieję, że na przełomie lipca i sierpnia wracamy do gry
Tulisia, no nie da się ukryć, że sytuacja z pracą wpływa na starania znacząco Trzymam kciuki, żeby udało Ci się w tym cyklu, a jeżeli nie, to żebyś mogła wrócić do pracy i bez stresu kontynuować starania!Tulisia lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana lepiej sprawdzić i zrobić wszystko, żeby udało się Dzidziusia donosić. Szybciutko minął ci te miesiące i wrócisz do starań. Trzymam za to kciuki bardzo mocno.
Dobrze, że trafiłaś na kompetentną panią doktor- a o to wbrew pozorom nie jest tak łatwo.
I tak jak Tulisia doskonale Cię rozumiem jeżeli chodzi o pracę. To dodatkowo stresuje. Ja do swojej nie mam powrotu. -
Ja ostatnio miałam obciążenie glukozą po godzinie i do zniesienia to badanie
kehlana_miyu - dobrze, że nie musisz tak długo czekać lipiec/sierpień już bliziutko i zleci raz dwa
Tulisia - obyś już nie musiała wracać mam nadzieję, że za klika dni oznajmisz nam miła wiadomośćTulisia lubi tę wiadomość
-
Ja w nocy miałam spore plamienie żywą krwią Teraz na razie cisza. Boli mnie chyba lewy jajnik. Zrobiłam betę i czekam na wyniki. Przynajmniej dowiem się czy jest w normie, czy za niska co mogłoby sugerować ciążę ektopową Nie wiem już co się dzieję.
-
nick nieaktualnyHej ja juz dawno po wizycie, ale dopiero znalazlam chwile czasu, zeby do was napisac
Z Groszkiem wszystko w porzadku musze nadal brac luteine, bo 1-2 razy w tygodniu pojawiaja sie malenkie plamienia. Na usg niby wszystko jest ok, krwiakow nie ma a plamienia skads sie pojawiaja...
Na koniec pan doktor postanowil strzelic z plcia i stwierdzil, ze gdyby mial postawic swoje pieniadze to bedziemy miec synka co prawda do konca wierzylam, ze to jednak bedzie Zosienka ale za to moj maz jest wniebowziety juz wszystkim sie pochwalil ze bedzie syn
Kehlana kochana moja mama miala micice dwurozna z przegroda wlasnie i usuwali jej to doslownie jak zglosila sie do szpitala w trakcie porodu. Ale dobrze, ze ta pani doktor ci zlecila badania i dla wlasnego bezpieczenstwa zrob je
Ciekawe jak sie na dzidzius Rachele
Mysiu trzymam kciuki za twoja fasoleczke :* dobrze, ze plamienia ustaly. Daj znac jak odbierzesz bete :* kurcze tak bym chciala zeby ten maluszek dal sobie rade i rosl duzy i zdrowykehlana_miyu, Mysia 15, jangwa_maua, Rachele, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Kochana! Tak bardzo pragnę tego mojego Kropeczka!
Gratuluję przede wszystkim udanej wizyty, dobrych wiadomości i zdrowego Dzidziusia! I oczywiście gratuluję Synusia! Oj to na pewno mąż dumny
To jak teraz rozkładają się siły
Mamy 2 księżniczki i 4 księców? Tak? Czy coś pokręciłam? -
Mama_Mai gratuluję! Wspaniałe wieści, mąż pewnie już urósł z metr z dumy Wiem coś na ten temat Nasz Łobuz był jedyny, a tu teraz już 4 chłopulków!
U mnie Kochana też nie wiadomo było skąd te plamienia, ale mój gin wpadł na to, żeby zrobić ten wymaz z szyjki, bo to może być przyczyna. Wyszła bakteria i drożdżak, wyleczyliśmy i już nawet dupka odstawiałam i jest wszystko ok! Więc może tego spróbujcie (ja objawów infekcji żadnych nie miałam).
Mysiu Kochana cieszę się, że plamienia ustały! Może było coś do oczyszczenia i się oczyściło i teraz będzie już dobrze. Kiedy będą wyniki bety??? Czekam z zaciśniętymi kciukami!!!
To jeszcze dziś Rachele -
Jestem w 4t6d więc 5 tydzień i beta 97,6 mIU/ml
Normy
ciąża 3 tydzień 5.8-71.2
ciąża 4 tydzień 9.5-750
ciąża 5 tydzień 217-7138
To nie za mało?lucy1983, kehlana_miyu, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Najlepiej jest powtórzyć bete i sprawdzić czy przyrasta. Może taka niska, bo owu się przesunęła, albo zagnieżdżenie późno i jest po prostu wcześniejsza niż myślisz. Mam ogromna nadzieje,że wszystko będzie u Ciebie dobrze i faloeczka będzie pięknie rosła
Mysia 15 lubi tę wiadomość