X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA, dziekuje za trzymanie kciukow!

Moge zapytac z czego robisz podyplomowke? :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arteterapia :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Arteterapia :)

Wow!!! chyle czolo! :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Mysia, jak sie czujesz? Jak plamienie? Odpoczywasz?
    Caluje mocno mocno!

Dziękuję Kochana!
    Staram się odpoczywać, chociaż przy Juli to trudne. Plamienie nadal jest, ale jakby mniejsze. Zobaczymy co jutrzejszy dzień przyniesie. Staram się myśleć pozytywnie.

KkasienkaA lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam mocno kciuki za jutrzejsze wizyty! Czekam na wiadomości!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja się umówiłam na czwartek prywatnie, bo chyba znów mi się jakaś infekcja przypałętała :( nie chce czekać aż na dobre się rozkręci. Dopiero co się wyleczyłam i znów :( od razu podejrzę Maluszka :)
    jangwa, polecam żel, który mi poleciła marzusiax :) Multi - Gyn Actigel w żelu, naprawdę super. I jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących. Smarujesz z zewnątrz, aplikujesz do wewnątrz kilka razy i jest ulgaaa... :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia kochana jak się cieszę z twoich dwóch kreseczek :) i proszę myśl pozytywnie i przede wszystkim o sobie :) ciąża to hormonalna rewolucja i tu trzeba dbać o siebie ile się da. Zostaw prace w domu i leż ile wlezie. Ja bym szybciutko poszła do rodzinnego po progesteron na te plamienia...
    Mysiu trzymam kciuki i modlę się za Was żeby wszystko było dobrze :) i żeby twój Groszek mocno trzymał się mamusi :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Mysia kochana jak się cieszę z twoich dwóch kreseczek :) i proszę myśl pozytywnie i przede wszystkim o sobie :) ciąża to hormonalna rewolucja i tu trzeba dbać o siebie ile się da. Zostaw prace w domu i leż ile wlezie. Ja bym szybciutko poszła do rodzinnego po progesteron na te plamienia...
    Mysiu trzymam kciuki i modlę się za Was żeby wszystko było dobrze :) i żeby twój Groszek mocno trzymał się mamusi :)

Dziękuję Słońce!

Niestety mój rodzinny na pewno go nie przepisze. O cokolwiek się ją poprosi to się słyszy, że ona nie ma takich uprawnień. Po stracie Mai ledwie dała mi skierowanie na morfologię.

15.06. mam wizytę u gina, a teraz będę się oszczędzać ile się da. Macie rację, że teraz ja i Kropeczek jesteśmy ważni.

KkasienkaA, kehlana_miyu, monilia84, jangwa_maua lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jestescie najwazniejsi!!!! :) poczekaj jak twoj Groszek podrosnie i jak Jula dowie sie o rodzenstwie :) dopiero twoja corcia zacznie cie rozpieszczac :) a zaopiekuje sie wami Majeczka :* i wszystkie nasze Anioleczki :) a z takim wsparciem to sukces murowany :)
    zaczynamy odliczac dni do twojej wizyty :*

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hoo :) ja pierwsza? macie racje, śpijcie sobie póki możecie :) hehehe ja muszę wstawać przed 7 żeby córunię moją do przedszkola wyszykować, ale jeszcze 3 tyg i wakacje :)
    Mysia - 15 to już w poniedziałek :) szybko zleci i przywitasz kropeczka na usg :) ja mam wizytę 18 w czwartek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja codziennie budzę się o 5 bo muszę do toalety, potem krakersy i jakoś dosypiam do 7, a później wstaję do pracy...

Właśnie się szykuję i zaraz jadę.

Miłego dnia!!!

Mama Mai i Rachele trzymam kciuki za wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba Rachele i Mama_Mai mają wizyty :))) będą nowe fotki i relacje :) ciekawe czy poznają płeć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wizyte ma tez kehlana :) ciekawe co powie jej gin na starania

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to aż wizyty dzisiaj mamy :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane za wsparcie!!!
    ja mocno zaciskam kciuki za Mame Mai oraz Kehlane :)

Ja wstaje o 6.10...czasem ciezko jest wstac ale uwielbiam poranki :)

Buziaki i radosnego dnia :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia głowa do góry, pamiętam, że każda z nas miała tutaj przygody na początku ciąży, zdarzały się plamienia, polipy krwiaki słaby przyrost bety, ale mimo tych złych doświadczeń fasolki rosną ;) Trzeba być dobrej myśli a plamienia to jeszcze o niczym nie przesądzają, zdarzają się w co trzeciej ciąży. Zawsze możesz iść na IP i poprosić o interwencję oraz leki. Pisz Mysiu koniecznie jak się czujecie ;)
    Czekam na wieści z wizyt ;)
    Ja na usg połówkowe czekam do 17 czerwca i powiem Wam, że już tradycyjnie nie mogę się doczekać i troszeczkę się stresuję tym usg. No ale jadę ze znajomą więc mam nadzieję, że razem będzie nam raźniej ;)

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści!
    Z 3 wizyt i od Mysi :)

Lili to już za tydzień :) Szybciutko zleci. A masz u swojego doktora? Na którą godzinę?

Ja mam wizyty na koniec czerwca, mam też przed wizytami zrobić ten test obciążenia glukozą. Ostatnio widziałam panią, która prawie płakała jak miała wypić tą glukozę i strasznie głośno narzekała, że nie da rady... Ale każdą z nas to czeka :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg połówkowe zdecydowałam się pójść do specjalisty w zakresie usg, poza tym chciałbym podwójnie upewnić się z ust dwóch lekarzy że jest ok. Jestem niedowiarkiem ;) Podobno jeden z lepszych w Krakowie, opinie w internecie też ma dobre więc idę z wielkim przekonaniem na wizytę. Usg planowo na 16:15 ale nie wiem jakie są opóźnienia.
    Co do testu obciążenia glukozą watro wybrać laboratorium gdzie można razem z krzywą cukrową zrobić sobie krzywą insulinową. Polecam glukozę o smaku cytrynowym, lub po prostu wcisnąć pół świeżej cytrynki ;) Ja raz w życiu robiłam to badanie i wspominam je bardzo bardzo źle... Przy końcówce koktajlu o mało nie zwróciłam całości no i siedzenie w laboratorium tyle czasu to koszmar. W lecie musimy wybrać jakieś przyjazne miejsce z klimą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 13:26

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc po wizycie i mam bardzo mieszane uczucia. Nie do samej wizyty i lekarki - zdecydowałam, zostaję u niej. Jest kompetentna, przyjazna, ma świetny sprzęt i jeszcze lepszą reputację w mieście. Chodzi mi bardziej o to, czego się dowiedziałam.

Na jej USG, naprawdę o niebo lepszym niż jakiekolwiek inne które miałam do tej pory (a trochę ich już było), stwierdziła, że mogę mieć macicę dwurożną. Prawdopodobnie tylko lekko dwurożną i powiedziała, że ma pacjentki z taką macicą, które bez problemu donosiły i urodziły dzieci, ale może też być, że mam przegrodę której na USG nie widać i która może być przyczyną moich strat. Więc dostałam skierowanie na histeroskopię i póki jej nie będę miała, nie powinnam się starać, bo jeżeli to jest przyczyna moich problemów, to rezultat będzie taki sam jak poprzednio...

Powiedziała, że w kolejnej ciąży od pozytywnego testu wprowadzamy profilaktycznie acard, zastanawia się jeszcze nad clexane, bo na razie z badań nie wynika, że jest niezbędny, a jak stwierdziła, "umęczę się z nim". Ale na razie clexane pozostaje otwartą kwestią, zobaczymy jak reszta wyników. No i czekamy na kariotypy, ale tu ani ona ani ja nie spodziewamy się szczególnych rezultatów.

Na początku załamałam sie, że starania będę mogła wznowić nie wiadomo kiedy, a przez sytuację z pracą nie mam czasu na ich odkładanie - pomijając już to, ze nie wiem, jak bym psychicznie zniosła to ciągłe czekania, po zwolnieniu lekarskim raczej nie mam dokąd wracać... Więc muszę zajść w ciążę w ciągu najbliższych 6 miesięcy. Ale zadzwoniłam do szpitala i okazało się, że mam zadzwonić jak dostanę @ i powinni umówić mnie od razu na zabieg :) Więc jeżeli dobrze pójdzie, straciłabym tylko ten bieżący cykl i następny, a w końcu lipca wróciłabym do starań. Oby! Bo oszaleję.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Ja też czekam na wieści!
    Z 3 wizyt i od Mysi :)

Lili to już za tydzień :) Szybciutko zleci. A masz u swojego doktora? Na którą godzinę?

Ja mam wizyty na koniec czerwca, mam też przed wizytami zrobić ten test obciążenia glukozą. Ostatnio widziałam panią, która prawie płakała jak miała wypić tą glukozę i strasznie głośno narzekała, że nie da rady... Ale każdą z nas to czeka :)
    Kkasienko, test obciążenia glukozą nie jest taki zły, kiedyś go robiłam i jest do przeżycia. Choć rozumiem, że różni ludzie różnie na niego reagują. Weź ze sobą małą butelkę wody z cytryną (taką swoją robioną) i po teście jak będziesz czekać to wypij parę łyków na zmianę smaku. Dasz radę! :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ