X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu popieram Jangwe! Zrób po 48h kolejną to daje jakiś obraz, bo tak jak Jangwa pisze nie wiadomo kiedy doszło do zagnieżdżenia itd. Trzymam Kochana kciuki i wierzę, że będzie dobrze, ściskam mocno!

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadę w piątek i znowu zrobię betę. Zobaczymy. Tylko to czekanie. Zabija mnie.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie najważniejsza jest wartość, ale przyrost :) mam nadzieję, że pięknie urośnie :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, to wcale nie jest za mało, zresztą tak jak dziewczyny mówią, najważniejszy jest przyrost. Czekanie jest straszne, ale z całego serca wierzę, że będzie dobrze i zaciskam kciuki z całych sił!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dostałam zwolnienie od psychiatry, od piątku do 17 lipca :) Zapisał mi też leki, ale nie mam najmniejszego zamiaru ich brać :) Jeszcze tylko jutro do pracy, muszę się sprężyć i pozamykać wszystko, i wreszcie święty spokój! Choć jak znam moją pracę, to pewnie jeszcze przez jakiś czas będą maile i telefony z pytaniami o różne sprawy.

KkasienkaA, Mysia 15 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia kochana, najważniejsze że beta pozytywna i tak jak dziewczyny mówią liczy się przede wszystkim przyrost a nie wartość. Powtórz badanie i wtedy będziesz wiedzieć co i jak.
    Ja z całego serca życzę ci żeby wszystko było dobrze i żeby Fasolka zdrowo rosła :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana moja ;) Proszę Ciebie o uwagę ;) Moja pierwsza beta to było 38,5 w 14 dpo. Nie popieram ani trochę badania przyrostu bety i ciągłego jej powtarzania. Normy są tak absurdalnie szerokie i jest to tak indywidualna sprawa, że na dobrą sprawę zupełnie nie rozumiem dlaczego lekarze ( wielu już od tego odchodzi na szczęście) nadal rokują na podstawie bety. U mnie w 3 poprzednich ciążach przyrosty były książkowe, nawet pomimo tego, że przez 2 tygodnie chodziłam z ciążą obumarłą. W tej ciązy nie wiem czy pamiętacie moją historię jak w ciągu 92 h przyrosła z 6500 na jakieś 7700 - przekreśliłam już wszystko płakałam całymi dniami i co? Maluch żyje!!! ;) Mysiu tak jak juz wspomniałam każda ciąża nawet u jednej kobiety jest inna, trzeba do niej podchodzić indywidualnie. Zdarzają się plamienia implantacyjne i to silne. Wierz mi jestem wielka realistką i nie pocieszałabym Ciebie gdybym nie wierzyła, że będzie dobrze. Moim zdaniem powinnaś pojechać na IP powiedzieć w jakiej jesteś sytuacji i poprosić tylko o duphaston, oszczędzać się i postarać mysleć pozytywnie. Na tym etapie tylko tyle możesz zrobić. Kolejne badania tylko zjedzą Cię psychicznie. Popatrz na to, że byłaś w dwóch ciążach, wczesne poronienia nie przydarzały Ci się... Nie polecam Ci luteiny przy plamieniach tej dopochwowej, lepiej coś doustnego, zeby tam maluszkowi nie gmerać.
    Więcej wiary w to, że będzie dobrze ;)
    Nie obciązaj się zbędnymi stresami i pracą.

lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana naprawdę cieszę się że masz taką konkretną i troskliwą lekarkę :) wiem że to czekanie na starania są nieznośne ale lepiej dać sobie szansę na doniszenie dzieciątka ;)
    Czas szybko zleci :) Teraz odpoczniesz sobie na zwolnieniu, zregenerujesz siły i niedługo znowu będziecie się starać :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze, że masz jakiś punkt zaczepienia i mam nadzieję, że już teraz pójdzie z górki ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Rachele coś pisała???

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy a jak tam u Ciebie? Robiłas jakieś podejscie do detektora?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai, gratuluję udanej wizyty i cieszę się że Maluszek jest zdrowy i bryka! :)

Musiu, trzymam za ciebie i Frędzelka kciuki! I głęboko wierzę, że się wszystko dobrze ułoży. :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok, nie plamię, nie krwawię, ale tak naprawdę to wielka niewiadoma bo ostatnie usg miałam 5 tyg temu... Jutro sięwezystko wyjaśni bo mam wizytę z zaplanowanym usg genetycznym... Stresuję się trochę ale wszystko i tak w rękach Boga, będzie co ma być. Staram się podchodzić do tego spokojnie. Jutro idę z mężem więc będę mieć wsparcie :)

Detektor odłożyłam do szuflady ale jak jutro wszystko będzie dobrze to znowu wyciągnę... Teraz nie chcę się niepotrzebnie stresować.

Lili30, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• Rachele Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Hej ja juz dawno po wizycie, ale dopiero znalazlam chwile czasu, zeby do was napisac :)

Z Groszkiem wszystko w porzadku :) musze nadal brac luteine, bo 1-2 razy w tygodniu pojawiaja sie malenkie plamienia. Na usg niby wszystko jest ok, krwiakow nie ma a plamienia skads sie pojawiaja...
    Na koniec pan doktor postanowil strzelic z plcia :D i stwierdzil, ze gdyby mial postawic swoje pieniadze to bedziemy miec synka :) :) :) co prawda do konca wierzylam, ze to jednak bedzie Zosienka ale za to moj maz jest wniebowziety :) juz wszystkim sie pochwalil ze bedzie syn :)

Kehlana kochana moja mama miala micice dwurozna z przegroda wlasnie i usuwali jej to doslownie jak zglosila sie do szpitala w trakcie porodu. Ale dobrze, ze ta pani doktor ci zlecila badania i dla wlasnego bezpieczenstwa zrob je :)

Ciekawe jak sie na dzidzius Rachele :)

Mysiu trzymam kciuki za twoja fasoleczke :* dobrze, ze plamienia ustaly. Daj znac jak odbierzesz bete :* kurcze tak bym chciala zeby ten maluszek dal sobie rade i rosl duzy i zdrowy :)

KOchana!!! Gratuluje :) Ciesze sie calym sercem razem z Toba!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Jestem w 4t6d więc 5 tydzień i beta 97,6 mIU/ml

Normy
    ciąża 3 tydzień 5.8-71.2
    ciąża 4 tydzień 9.5-750
    ciąża 5 tydzień 217-7138

To nie za mało?

KOchana, powtorz za 48 godz. Nie wazne z jakiego progu stratujesz tylko czy dobrze przyrasta.

Ja wierze, ze bedzie wszystko dobrze! Tego zycze Ci za lego mojego serduszka! Sciskam Cie mocno mocno!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, wlasnie weszlam do domku!

Wszystko dobrze!! Malenstwo rosnie cudnie, wszystkie wymiary i przeziernosc karkowa super!
    Najwieksza niespodzianka......wszystko na ziemi i na niebie wskazywalo na synka...... na 99% bedzie coreczka! Jeszcze w to nie wierzymy!!! :)

Jutro napisze wiecej :) Chcialam sie z Wami podzielic nowina, ze wszystko dobrze!!

Caluje Was mocno mocno!

kehlana_miyu, KkasienkaA, Mysia 15, Tulisia, majeczka8, lucy1983, Lili30, monilia84 lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, cudowne wiesci! Gratuluję zdrowego maleństwa! Czyli prawdopodobnie kolejna księżniczka na naszym forum :)

Rachele lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wspaniale! Gratuluję!!! :) No to faktycznie musicie ochłonąć po takiej dawce dobrej energii :) Ściskam mocno :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele gratuluje :) :) :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele tak bardzo się cieszę i gratuluję!

Tak dobrze czyta się tak wspaniałe wiadomości :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ