X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o mojego meza to ma glowe az w chmurach :D tak strasznie peka z dumy ze to syn :)
    Ale prawdziwe apogeum to przezyjemy dopiero po porodzie jak moj tata juz uwierzy ze bedzie miec wnuka :D wiecie on ma 5 corek, robil tyle podejsc i nic same dziewczyny ;) nasz chlopak bedzie prawdziwym dziedzicem u dziadka w gospodarstwie ;) tym bardziej ze mieszkamy z moimi rodzicami

Ktos pisal o obciazeniu glukoza fuuuuj!!!!! najgorsze badanie na swiecie. Ja w ciazy srednio znosze slodkosci i dla mnie wypicie czegos tak ekstremalnie slodkiego graniczy z cudem. Polecam zabrac ze soba duuuuzo cytryny, mi lekarz powiedzial ze tak mozna ;)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, to wspaniałe wiadomości!!! Bardzo się cieszę :)

Dziewczyny, powiem wprost: korci mnie testować. Nie w tej chwili oczywiście, ale np. jutro rano. To będzie dopiero 10 dpo i może być za wcześnie więc odwiedźcie mnie od tego, proszę :) was się posłucham :)

I znowu trochę się zeschizowałam, ehhh....

Rachele lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana gratuluje i trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze!
    Nie przejmuj sie beta ja nie robilam bo tu gdzie mieszkam lekarze w bete nie wierza i nikt nie robi tego badania jako potwierdzenia..
    odpoczywaj relaksuj sie i poczekaj cierpliwie a wszysyko bedzie dobrze! :-)

och Rachele gratuluje dziewczynki! :-)

wiecie ja mam przeczucie ze u mnie bedzie dziewczynka ale teraz jak Rachele napisalas ze u ciebie stalo sie odwrotnie do przeczucia to ja juz nie wiem ;-)

Mysia 15, Lili30, Rachele lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia jutro naprawdę będzie za wcześnie! Popatrz na mnie ile nerwów mi zjadły te negatywne testy. Kochana zaczekaj jeszcze troszkę! Po co masz się niepotrzebnie denerwować!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia zastosuj najlepsza metode :) idz rano do kibelka tak szybko jak sie da i zabraniam ci testowac az do weekendu!!!! Bo inaczej bedzie kopniak ;)
    Na mnie wirtualne kopniaki dzialaja najlepiej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka u mnie tez przeczucie sie nie sprawdzilo i to juz 2 raz!!!! Maja miala byc chlopcem, a Groszek dziewczynka :) wszystko na odwrot :D

majeczka8 lubi tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai gratuluje dziedzica! :-) wlasnie doczytalam poprzednie posty bedzie synek dziadkowie bede sie radowac skoro macie dziewczynki w rodzinie ;-)

Kehlana dobre wiadomosci, czytam twoje posty i widze optymizm :-) jest swiatelko znalazlas dobrego lekarze masz juz plan dzialania kochana bedzie dobrze i czas zleci szybko trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:23

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, ani mi się waż jeszcze testować!!! Czekamy grzecznie do niedzieli, większa szansa na wiarygodny test. A jak nie, to dołączam się do wirtualnych kopniaków Mamy_Mai! :D

Majeczka, faktycznie pomimo depresji czuję ostatnio więcej optymizmu :) Musi się w końcu udać i robię wszystko, żeby się udało :) Z lekarki jestem zadowolona (wreszcie!) i przy niej zostaję, i zobaczymy jak będzie dalej. 1 sierpnia idę na wesele, a w okolicach tego dnia powinnam mieć owulację jeżeli nic się nie przesunie, więc kto wie, może weselne hulanki nas z mężem zainspirują :D Teraz przez najbliższe półtora miesiąca zamierzam porobić resztę badań, zrzucić parę kilo i odpocząć psychicznie od tego całego stresu, żeby się dobrze na kolejną ciążę przygotować :)

majeczka8, Mysia 15 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele - gratuluje córeczki :) ciekawe czy ja jutro poznam płeć :P Dziś chyba Maluszek daje o sobie znać :D od kilku dniu czułam coś z wieczora, ale dziś to nawet w dzień, nigdy takich odczuć nie miałam więc pewno Maluszek się wierci :) ...

Tulisia - nie testuj... poczekaj jeszcze te kilka dni :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele gratuluję córeczki :) oby znowu nie okazała się chłopcem ;) ale dziewczyn nam brakuje dla równowagi ;)

Tulisia - ani mi się waż testować ;) nie ma to sensu, będziesz się dopatrywać cienia cienia i po co ci ten stres... Ja bym testowała dopiero po terminie spodziewanej @

Jangwa - trzymam kciuki za wizytę :) obyś i ty się dowiedziała czy chłopak czy dziewczynka ;)

Rachele lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same super wiadomosci.
    Mamo Mai gratuluje synka, Mysiu to cudownie ze jestes w ciazy. Tulisiu wierze ze za pare dni ty tez zobaczysz 2 slodkie kreseczki. Rachele super ze z ksiezniczka wszystko ok. Kehlana zobaczysz ze i nam sie uda predzej czy pozniej testowac i tez zobaczymy te 2 kreseczki :)

Rachele, Mysia 15 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia, trzymam za nas kciuki :)

monilia84 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    Rachele, to wspaniałe wiadomości!!! Bardzo się cieszę :)

Dziewczyny, powiem wprost: korci mnie testować. Nie w tej chwili oczywiście, ale np. jutro rano. To będzie dopiero 10 dpo i może być za wcześnie więc odwiedźcie mnie od tego, proszę :) was się posłucham :)

I znowu trochę się zeschizowałam, ehhh....

Kochana, testuj!!!!! nie jestem zwolennikiem wczesnego testowania ale 10dpo przy owu 21 dc jest ok! Jak tak zrobilam. Beta w 10 dpo.
    A powiedz nie lepiej bete zrobic od razu????

Trzymam mocno mocno kciuki i wspieram calym sercem!!
    Buziaki!!

ps. hihihi ja zwolennik ponzerò testowania jestem tym razem jedyna za testowaniem :) hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 07:12

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Rachele - gratuluje córeczki :) ciekawe czy ja jutro poznam płeć :P Dziś chyba Maluszek daje o sobie znać :D od kilku dniu czułam coś z wieczora, ale dziś to nawet w dzień, nigdy takich odczuć nie miałam więc pewno Maluszek się wierci :) ...

Tulisia - nie testuj... poczekaj jeszcze te kilka dni :)

KOchana, zaciskam mocno mocno kciuki!!! Wszystko bedzie dobrze!!!! :) Czekam na wiadomosci i caluje Cie mocno!!!!

ps. dziekuje za cieple slowa!!!:)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje KOchane, dziekuje za gratulacje oraz tyle cieplych slow :) Jestescie Kochane!!!

Wczoraj byl poslizg u lekarza a potem zaczely sie juz korki.....

Badanie trwalo 40 min. Bardzo bardzo dokladnie i wszystko w pozadku! Malenstwo ma 86 mm i wszystkie organy rozwijaja sie bez zarzutu. Widzielismy 4 komory serca itd. Pani doktor powiedziala, ze nie ma nic niepokojacego i kolejne usg miedzy 20.7 a 5.8. Mam zrobic mocz oraz toxo. Progesteron stop. A jak skoncze kwas foliowy, mam brac witaminy.
    Malenstwo bylo bardzo ruchliwe. Musialo pokazac to co chcialo w danym momencie, dzieki temu mamy ponad 30 cudnych zdjec...pani doktor mowila, ze takich zdjec nie widziala :) Jesli mi sie uda, to wkleje choc jedno.

Jesli chodzi o plec, to dla mnie totalne zaskoczenie. Raczej wszystko wskazywalo na chlopczyka, my bylismy pewni (nasze wewnetrzne glosiki) ze bedzie syn, jak rowniez moja mama :) Pani doktor powiedziala, ze jak juz w koncu Malenstwo zechcialo po 40 min pokazac co ukrywa, to raczej nie ma zadnych watpliwosci. 2 kreseczki (ktore nam pokazala) i dodala, ze jest zazwyczaj ostrozna ale czuje, ze tak juz zostanie na 99%.

Moje KOchane, dziekuje raz jeszcze za wsparcie i powiem Wam, ze dopiero teraz wzielam oddech i odeszly czarne mysli.

Sciskam kazda z osobna.
    Buziaki

Tulisia, Mysia 15, kehlana_miyu, meeegi1771, majeczka8 lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wytrzymałam, ale nie było łatwo :) I uwierz Rachele, że myślę tak samo jak ty, ale dla tej pewności poczekam jeszcze chwilę.

Z całego zachodzenia w ciążę, to te momenty są najgorsze :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Tulisia :) wyobrazam sobie jak ciezko musialo byc ominac test :D

A ja umowilam sie na polowkowe znow do lodzi :) mam nadzieje, ze uznaja mi to na NFZ bo pani w rejestracji mowi ze oni robia od 20 do 22tc, wiec zapisalam sie na 20t+0d wg OM ;) myslicie ze to przejdzie??? Pozniej nie moglam sie umowic, bo doktor idzie na 2 tygodnie urlopu

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - a kiedy zamierzasz testować? :)

Tulisia lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele 30 zdjęć?? o masz to koniecznie musisz się pochwalić :) Cieszę się, że jesteś spokojniejsza i USG dobrze i już 13 tydzień, więc Kochana teraz tylko się cieszyć :)

Tulisia ja nie będę ściemniała, bo ja czekałam zawsze max do 10 dnia (i do mniej więcej 10 dpo robiłam szybko siku), a potem testowałam prawie codziennie. Stwierdziłam, że nadzieję i tak mam póki nie ma @, a na testy jeszcze mnie stać :) No ale dla mnie nie było to takie stresujące, bo tak jak mówię miałam ciągle nadzieję :)

Mama Mai myślę, że spokojnie przejdzie :) To kiedy masz wizytę?

Jangwa trzymam kciuki za dziś!!! Na którą masz?? :)

Tulisia lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 12 :) jejuś, mam nadzieje, że wszystko dobrze będzie :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ