X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    http://zapodaj.net/f9956dcedae77.jpg.html
    Jaki fajny bąbelek :) cieszę się jangwa że wszystko z wami dobrze!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ściskam Cię bardzo mocno!!! Wierzę, że będzie dobrze, pomodliłam się za Twoje Maleństwo. Czekam Kochana na wieści :*

Tulisiu Kochanie kiedy będziesz testowała??

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu będzie wszystko dobrze ! Wszystkie trzymamy kciuki :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Mysiu ściskam Cię bardzo mocno!!! Wierzę, że będzie dobrze, pomodliłam się za Twoje Maleństwo. Czekam Kochana na wieści :*

Tulisiu Kochanie kiedy będziesz testowała??
    Kkasienko, w niedzielę będę testować. Dziś też wytrzymałam więc i jutro się opanuję. A w niedzielę wóz albo przewóz. Zobaczymy co z tego wyjdzie :)

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, myślę o tobie i przekazuję ci dobrą energię i pozytywne wibracje! Musi być dobrze :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, kciuki zaciśnięte za dzisiejszą betę! Jak długo będziesz musiała czekać na wyniki?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od samego rana mysle o tobie Mysiu :* musi byc dobrze, nie ma innej opcji :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i bardzo dziękuję za wsparcie!

Wynik będę miała dopiero ok 17-ej. Bardzo się denerwuję!

Wiem, Lili pisała, że wyniki bety nie zawsze są miarodajne- dziękuję Ci Kochana za słowa pocieszenia- ale ciągle tkwi mi w głowie, że ta moja beta jest masakrycznie niska, a z tego co czytałam taka niska beta z reguły kończy się źle. :(

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ale Lili chyba pisała, że ona miała pierwszy wynik jeszcze niższy... Jeżeli chodzi o przyrosty to czasem faktycznie jest niby źle, a potem się okazuje, że ciąża jest silna i dała radę. Ja np też jeden z przyrostów bety miałam bardzo słaby i myślałam, ze już po wszystkim. Kochana nie trać nadziei! Co prawda będę na uczelni, ale będę sprawdzała na telefonie- daj proszę koniecznie znać! :*

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak trochę religijnie: :)

Kilka dni temu zaczęłam nowennę pompejańską. Modlę się, by nasze Maleństwo przyszło na świat zdrowe. Może któraś z Was będzie zainteresowana :) to podaję linka: http://pompejanska.rosemaria.pl/
    "Nowenna pompejańska zwana jest nowenną nie do odparcia z tego powodu, ponieważ Matka Boża dała obietnicę, że każdy, kto będzie modlić się na różańcu przez 54 dni, ten otrzyma łaskę, o którą prosi."

Już dawno miałam Wam opowiedzieć sytuację, która mi się przydarzyła... Często w kościele siadam naprzeciw obrazu Jezusa Miłosiernego. Od dziecka mam tak, nie wiem dlaczego, że jak o coś proszę czy to Jezusa, czy Matkę Bożą to proszę, by się do mnie uśmiechnęła (oczywiście z obazu) :) Gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży przyszłam przed mszą i modliłam się mocno, żeby wszystko było dobrze, błagałam, mówiłam, że rozumiem że z poprzednią ciążą tak musiało być, taka była wola Boga i patrzyłam na obraz Jezusa prosząc, by się uśmiechnął jeżeli się zgadza... Ale nic, zawsze sobie wyobrażałam chociaż, że rysy się zmieniają- tym razem nic. Wtedy odwróciło się dziecko, które siedziało przede mną, patrzyło na mnie i zaczęło się do mnie śmiać... A ja zaczęłam płakać... Może ktoś powie, że to przypadek, ale ja wierzę, że to była odpowiedź dla mnie.

Przytulam Was moje Kochane i życzę pięknego dnia :)
    PS. Antoś też pozdrawia, bo kopie strasznie jak Was pozdrawiam :)

Mysia 15, Tulisia, Rachele, meeegi1771, majeczka8, lucy1983, monilia84, kierzynka lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka - przez Ciebie się popłakałam masz mnie na sumieniu ! :) ładnie to tak wzruszać ciężarne :) a tak na serio to piękna ta Twoja historia i na pewno daje Ci dużo siły i wiary że będzie wszystko dobrze :)

Mysiu - po co w ogóle czytasz w necie takie głupoty, co ma być to będzie, żadne Twoje zmartwienia tego nie zmienią, masz nakaz myślenia tylko i wyłącznie pozytywnie :) oby szybko dzień Ci zleciał do 17 i pamiętaj za raz weekend i wizyta :))) a tak a propos to będzie wizyta na nfz czy prywatnie, będziesz miała usg?

Tulisia - jak tam udało Ci się wytrzymać bez testowania? już jutro sobota :)))

Jangwa - super masz zdjątko i jestem w szoku jaka już duża Twoja dzidzia :)

u nas ciepło bardzo dzisiaj i wczoraj też, weekend też ma być taki :) ja mam teraz wizytę w przyszły czwartek ale to na nfz więc bez usg :(((

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na nfz, ale myślę, że zrobi mi usg. Przynajmniej mam taką nadzieję.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dobrze macie z tym usg na wizycie, u nas nie ma takie opcji, ciekawa jestem czy teraz w czwartek jak będę to mi da skierowanie na usg w końcu :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co wizyta mam badanie USG a chodzę na NFZ więc nie mam na co narzekać. Może sprzęt nie jest super wypasiony, ale zawsze jestem spokojniejsza wiedząc, że Maluszkowi serce bije i pięknie się rusza :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, przesunęłam termin testowania z soboty na niedzielę :)

KkasienkaA, twoja historia jest piękna. :) Ja ostatnio zaczęłam odmawiać koronkę do Miłosierdzia Bożego w intencji jak na razie rychłego zajścia w ciążę a gdy Bozia dopomoże to będę się modlić o zdrową i spokojną ciążę. Teraz już wiem że Pan Bóg nie bawi się z nami w koncert życzeń. Wiem, że nie zawsze dostaję to o co proszę. Po poronieniu byłam pełna złości, gniewu i frustracji na Pana Boga, ale potem dokonała się rewolucja :) Mimo, że nadal nie rozumiem czemu stało się tak jak się stało, to wierzę że Pan Bóg miał w tym jakiś cel, którego po prostu ja jeszcze nie widzę, ale wiem, że kiedyś zobaczę. A może stało się to po to, abym właśnie się nawróciła? Teraz staram się przyjmować wszystko z pokorą (szczególnie kolejne @ ) i choć jestem smutna i zawiedziona, to mówię Bogu: ,,nie chciałam tego, zobacz - jestem zraniona, ale niech ci będzie. Skoro tak sprawiłeś, to to oznacza że tak miało być, w końcu jesteś mądrzejszy" :). Nie ustaję w modlitwie i wierzę, że Pan Bóg obdarzy nas tą cudowną łaską. Inni mogą mówić : że jesteśmy zdrowi, kochamy się więc i dzieci się pojawiły i Pan Bóg nie z tym nic wspólnego, ale ja i tak będę wiedzieć swoje :)

KkasienkaA, meeegi1771 lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - a jakieś objawy na @ lub nie na @ masz?

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja co wizyta mam badanie USG a chodzę na NFZ więc nie mam na co narzekać. Może sprzęt nie jest super wypasiony, ale zawsze jestem spokojniejsza wiedząc, że Maluszkowi serce bije i pięknie się rusza :)
    jasne że tak, zazdroszczę ja za usg muszę 150 zł płacić :( ale co poradzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu - to czekamy do Niedzieli :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czekam już na betę. Zaczął się ból brzucha i mocne krwawienie :( Więc to koniec :(

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej :( Mysia :( Przytulam ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ