X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, życzę ci, aby to był tylko jednorazowy incydent i żeby wszystko wróciło do normy! A jeżeli jednak będziesz musiała leżeć, to też dasz radę, bo twoje maleństwo jest najważniejsze!

Lucy, no to ci powiem że zwiedzisz :) pozytywnie zazdroszczę :)

A co do mnie to nie tracę nadziei. Ale chyba przestanę mierzyć tempkę i robić testy owu i koniec z planowaniem <3. Seksior będzie wtedy kiedy będzie ochota. Teraz gdy wiem, że wracam do pracy, to może przestanę się tym wszystkim stresować. Poza tym biorę się za siebie, bowiem o zgrozo od poronienia w lutym przytyłam 10 kg. To straszne do czego dopuściłam. Muszę przywrócić moje życie do prawidłowego rytmu i biegu. Zajściu w ciążę nie mogę podporządkowywać pozostałych aspektów życia.
    Zrobię badania i zobaczymy co wyjdzie. Jednak najbardziej teraz leży mi na sercu moja waga. Ważę zdecydowanie za dużo, jeszcze nigdy tyle nie ważyłam. Wiem że odchudzanie nie sprzyja zachodzeniu ale nie będzie to nic radykalnego, bardziej mam na myśli zmianę trybu życia i sposobu odżywiania. Poza tym jeśli nic z tym nie zrobię, to tak duża nadwaga w ciąży też przecież nie jest bezpieczna.
    Więc czas na zmiany. Mam wrażenie, że od straty moje życie stoi w miejscu, a momentami chyba się uwsteczniam.

matylda08, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia, mam podobnie. Po moich stratach przytyłam 8kg, złapałam depresję, przez którą praktycznie straciłam pracę (obecne L4 to tylko odroczenie problemu) i mam wrażenie, że całe moje życie zostało podporządkowane tej jednej sprawie. Też mam plany, żeby odzyskać siebie. Biorę się za dietę, też nie radykalną bo przecież planów staraniowych nie porzucam :) ale chcę jeść bardziej zdrowo i regularnie, planuję się więcej ruszać (mąż powtarza, że to na depresję też dobrze robi) i siadam do nauki do moich 3 egzaminów, których nie udało mi się z wiadomych przyczyn zdać w maju - może lipiec będzie bardziej owocny. A po egzmainach jedziemy z mężem na urlop :) Mój mąż cały czas powtarza, że jak odpocznę i sie odstresuję, zajmę innymi sprawami, to kto wie, może ciąża sama przyjdzie i tym razem zakończy się szczęśliwie :)

Choć oczywiście badania robię na wszelki wypadek, w przyszłym cyklu histeroskopia i chcę wypróbować innego endokrynologa, żeby jednak sprawdzić hormony.

matylda08, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia a jakie badania robisz?
    Możesz podać mi ich nazwy?

Może i ja zrobie coś ze sobą!

Ja też stoje w miejscu lub się cofam nawet, od poronienia...

Stosuje wszystko aby zajść w ciążę i nic mi nie pomaga!

1 Stosuje żel concertive (nie wiem czy dobrze napisałąm)
    2 Mąż stosuje już 3 miesiące androvit (badanie nasienia ma w normie)
    3 Pije Inofolic (badania mam ok)
    4 Pije zioła Kś Sroki
    5 Biorę wiesiołka (do ovu)
    6 Kwas foliowy
    7 Pije ziółka Mama&Med relax i przyjemność na "zajście w ciążę"
    8 Prowadzę pomiary temperatury
    9. Serduszkuje w dni płodne
    10. Siemie lniane na poprawe śluzu szyjkowego
    11. Testy ovulacyjne
    12. ACC optima w dniach płodnych - ja i mąż.

....i.... Nic to nie daje!

W obie poprzednie ciążę zaszłam nawet nie wiedząc kiedy!
    Z córką faktycznie przy serduszkowaniu co dzień to nie było trudno, a w drugą ciążę (poronioną w 14 tyg niestety) zachodziłąm 3 lata - nic, przestałam chcieć za 3 miesiące byłąm w ciąży - co najlepsze, nie współżyłąm w dni płodne !!! - tzn ból ovu itd był kiedy indziej, a w ciążę zaszłąm pomimo to!
    Bez starania, bez tych wszystkich wspomagaczy!
    Mam dość, - ile można!!!
    Mąż pali, pije piwa co dzień i ciąża byłą!
    Wszystko mam jak w zegarku - @ co 29dni, hormony, usg, ovu - wszystko, tylko ciąży brak, a córka ma już przeszło 12 lat!!!

Znów doła łapę!

Ps. co to za cyfry pod lajkami???
    co one oznaczają?
    ja np mam 280 lajków, a pod spodem /0
    ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 18:43

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za wsparcie, już samo to że mam się gdzie wyzalic dużo daje, a świadomość ze mnie rozumiecie jak nikt inny jest bezcenna.

Lili mam nadzieję że potrzymaja Was tylko na obserwacji i wypuszcza do domu. Pisz na bierzaco jak się czujesz, trzymaj się cieplutko i bądź dobrej myśli.

Azande lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ta cyfra pod lajkami oznacza ilość wpisów do pamiętnika.

z8hs7m2.png4uyly46.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Truskaweczka ta cyfra pod lajkami oznacza ilość wpisów do pamiętnika.

dzięki za odpowiedź :)

iv09roeqjdjavel4.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem e po usg. Szyjka macicy 42 mm, zamknięta bez żadnych odchylen. Łożysko ok. Potwierdzony synek, prawidłowe narządy żołądek serce i komory oraz zastawki, żołądek pęcherz mózg. Jednym słowem wszystko w porządku ;) mój mały cud ;)

Azande, mama Martynki, Truskaweczka83, kehlana_miyu, monilia84, lucy1983, Tulisia, meeegi1771, kierzynka lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png

Wysłany: 14 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Jestem e po usg. Szyjka macicy 42 mm, zamknięta bez żadnych odchylen. Łożysko ok. Potwierdzony synek, prawidłowe narządy żołądek serce i komory oraz zastawki, żołądek pęcherz mózg. Jednym słowem wszystko w porządku ;) mój mały cud ;)
    Mały cud i dzielny :) oby to było jednorazowe zdarzenie, najważniejsze ze synuś bezpieczny :)

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu bardzo mi przykro, że @ przyszła, wiem jak to jest jak się czeka czy przyjdzie czy nie, to jest najbardziej stresujący czas. Ale na pewno spełnią się Wasze marzenia i zostaniecie rodzicami - wierzę w to :)

Lili życzę Tobie i synusiowi dużo zdróweczka, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Lucy udanej konferencji życzę, spokojnej podróży i uważaj na siebie :)

Mysiu czekam na informację co u Ciebie, jak się czujesz :(

Miłego dnia :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:

Slonce, ciesze sie bardzo, ze wszystko dobrze!! Zycze duzo duzo zdrowka!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, jak sie czujesz Kochana??

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc widzę kehlana, że się rozumiemy :)

Lili, to cudowne wiadomości :) wiedziałam że będzie wszystko dobrze :)

Truskaweczko, w środę zbadam poziom następujących hormonów: tsh, ft3, ft4 i prolaktyny. Na początku to. Z tej racji, iż robię je prywatnie, to nie zrobię wszystkich możliwych na raz bo jednak trochę to kosztuje. Jeżeli nic z nich nie wyjdzie to porobię stopniowo kolejne. Truskaweczko, a może dobrym pomysłem jest porzucenie tych wszystkich specyfików i zdanie się na los? Moim zdaniem trochę winy też jest w tym, że bardzo chciałam zajść w ciążę przed zakończeniem l4 i wszystko za bardzo kalkulowałam. Teraz odpuszczam (nie starania tylko obserwację cyklu) i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Lili szkoda że musisz leżeć w szpitalu ale całe szczęście że z dzidzią wszystko dobrze :)

Truskaweczko rozumiem Twoje rozgoryczenie, starasz się jak możesz a tu nic z tego to bardzo frustrujące, już kiedyś Wam pisałam że ja nie wierzę w te wszystkie wspomagacze i obserwację cyklu, ja jak tak własnie się obserwowałam to zaszłam w 3 cyklu starań, a teraz jak nawet nie myślałam o staraniach, nawet przez myśl mi nie przeszło że mogę zajść w ciążę i zaszłam, taki psikus

no właśnie Mysiu jak tam? dzisiaj chyba masz wizytę, ktoś jeszcze ma wizytę w tym tygodniu? ja mam w czwartek ale to będzie bez usg :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - szkoda , że @ przyszła, ale mam nadzieję, że to już ostatnia w tym roku :)

Ja za to od poronienia schudłam 15 kg. A teraz w ciąży chudnę lub stoję w miejscu...

Lili - jak dobrze, że z Synusiem wszystko dobrze :) to najważniejsze.

Truskaweczka - zgadzam się z Azande... czasem jak za dużo wspomagaczy i nastawianie się to tym bardziej nic nie wychodzi. Najlepiej trochę odpuścić ..

Ja wczoraj przeleżałam cały dzień z jakimiś dziwnymi bólami w pachwinie i bólami mięśni :/ dziś już jest dobrze ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia dobrze ze sie nie poddajesz :) zrezygnowanie z mierzenia i planoowania tez moze ci tylko pomoc ;)

Truskaweczko juz sie zastanawialam co u ciebie, bo rzadko nas odwiedzasz... a moze za duzo roznych specyfikow mieszasz jednoczesnie??? Moze ich sklad tak dziala na siebie ze wrecz uniemozliwiaja zajscie w ciaze??! Trzymam za ciebie bardzo kciuki :*

Lili kochana zycze ci jak najszybszego powrotu do domu :* ciesze sie ze u synka wszystko w porzadku, ale dobrze zrobilas ze zglosilas te twardnienia brzucha.

Mamo Martynki pisz do nas jak masz gorszy dzien!!! Gdzies trzeba sie wygadac, a u nas znajdzieaz zrozumienie i zawsze jakies dobre slowo :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę dzisiaj do domu więc odezwę się już na spokojnie z domku ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Wychodzę dzisiaj do domu więc odezwę się już na spokojnie z domku ;)

Cudownie!Twoje Aniołki czuwają nad Tobą i braciszkiem :) Dostalas jakieś zalecenia do domku??

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho ostatnio ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to nie cisza przed burzą, lepiej żeby była jakaś miła niespodzianka :)

z8hs7m2.png4uyly46.png

Wysłany: 15 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Tulisia dobrze ze sie nie poddajesz :) zrezygnowanie z mierzenia i planoowania tez moze ci tylko pomoc ;)

Truskaweczko juz sie zastanawialam co u ciebie, bo rzadko nas odwiedzasz... a moze za duzo roznych specyfikow mieszasz jednoczesnie??? Moze ich sklad tak dziala na siebie ze wrecz uniemozliwiaja zajscie w ciaze??! Trzymam za ciebie bardzo kciuki :*

Lili kochana zycze ci jak najszybszego powrotu do domu :* ciesze sie ze u synka wszystko w porzadku, ale dobrze zrobilas ze zglosilas te twardnienia brzucha.

Mamo Martynki pisz do nas jak masz gorszy dzien!!! Gdzies trzeba sie wygadac, a u nas znajdzieaz zrozumienie i zawsze jakies dobre slowo :)

Dziewczynki kochane, czytam codziennie, nie potrafię dnia bez ovu spędzić, ale mniej pisze bo nic dobrego się nie dzieję...
    ciąży brak, na około wszyscy są w ciąży albo mają małe dzieciątka, albo dziewczyna z mojej okolicy, którą poznałam u naszego wspólnego gina - byłą na tym samym etapie ciąży co ja, włąśnie urodziłą dziecko w 7,5 m-ca i zmarło po dniu - przeżyłam to dość mocno, bardzo mi jej żal.
    Boże to straszne, miałyśmy się spotkać 28 lipca na porodówce obie, a tu ja poroniłąm w 14 tyg, a ona dotrzymała do prawie 8 m-ca i nie ma dziecka - córeczki, miała zatrucie ciążowe i ciśnienie skoczyło, zaczął się poród, byłą sama w domu, masakra. Teraz nawet nie wiem jak na nią popatrzec jak ją spotkam.
    Koleżankę wczoraj widziałam na cmentarzu przy maleńkim grobie - i dowiedziałam się, że tam ma córeczkę, która żyłą 6 tygodni. Boże co się dzieje???
    Każda ciąża jest z problemami! Albo nie można w nią zajść, albo donosić, albo sąsiadka urodziłą 2 tyg temu ( 2 dziecko, pierwsze ma 11 tyg) i godzine po porodzie odkryli poważną wadę serca, przewieźli do specjalistycznego szpitala aby ratować - ciąża idealna, 10pkt w skali apgar, a tu taka sytuacja!
    Może nie powinnam się już wiecej starać o dziecko, może to dla mnie znak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 17:20

iv09roeqjdjavel4.png
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ