Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki dziewczyny za wsparcie
co ja bym bez Was zrobiła?
teraz właśnie postaram się oderwać myśli od zakupów itd
zajmę się ciałem - a przynajmniej spróbuje, nigdy tego nie robiłam: maseczek, pilingów, domowych zabiegów, do kosmetyczki też nie chodzę, zawsze mi szkoda kasy, gotować nie lubię - wiadomo jak muszę to to robię bo coś jeść trzeba, ale nie lubie. sprzątam, siedze na necie czytam różne rzeczy, fora i nudzę się
pracy nie szukam bo bardzo liczę i czekam na tą tutaj w mojej wsi, a sprawa wyjaśni się pod koniec sierpnia - jak co roku 2 tyg chodzę za darmo i robię plan itd, a wszystkie przyjaciółki dyrekcji mają umowy na 3 lata z góry (pierwsze umowy) w szkole któa przetrwa 2 lata - po to żeby im odprawy wysokie dać - smutne to, ja w stowarzyszeniu pracuje już 3 lata i zawsze mam umowę na 10 mieś, bez wakacji. Dyrekcję znam na cześć, ale to nie uczciwy człowiek uwielbia plotki, wysługiwanie się innymi, wyzyskuje.
Teraz w wakacje powinnam się oderwać to się nie da bo martwię się czy w pracy nie przyjmie swojej przyjaciólki zamiast mnie - wiem, że ma taki plan...
Bede walczyć o pracę, dużo dobrego zrobiłąm dla szkoły, ale czy się opłącało to się okaże.
Idę poszukać fajnego modowo- kosmetycznego bloga -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi brzuch stwardnial 1 raz tak mocno, ze sie wystraszylam. Wzielam nospe i wylezalam. Tak to wiekszy i troche twardszy jest wieczorem ale to wiadomo po calym dniu na nogach ma prawo dokuczac. Boli miesiaczkowych tez nie mam, ale slyszalam ze niektorzy lekarze bolem miesiaczkowym okreslaja takie skurcze przygotowujace macice do porodu. Podobno juz moga sie pojawiac od czasu do czasu. Najlepiej to podpytaj sie lakarza bo twardnienie po nocy jest chyba troszeczke dziwne
-
Jangwa gratuluje ksiezniczki
super wiadomosc nasze forum potrzebuje ksiezniczek bo ksieciuniow mamy duzo
Azande ja tez mam takie dziwne bole.. trudno mi to opisac ale dzis popoludniu w pracy czulam przez dluga chwile bol jak na okres potem przeszlo ale caly dzien nie czulam sie dobrze..
brzuszek byl pospinany..
a jak to jest jak miesnie sie rozciagaja? Moze to dlatego te bole..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:55
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJangwa gratuluję córuni nareszcie mamy kolejną małą księżniczkę
Ja mam usg za 2 tyg i liczę że dziecię odkryje co ma między nóżkami...
Azande ja czasem też mam takie bóle ale raczej krótko. Czasem zdarza się też takie pulsowanie w pochwie ale to zawsze po jakimś wysiłku albo całym dniu... Wtedy biorę magnez i odpoczywam.
Dziś mam za to jakieś mrowienie w nogach ale byliśmy na długim spacerze więc to pewnie od tego...
Więc odpoczywam tylko i zaraz spać bo jutro do pracy...
jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość
-
Azande ja miesiączkowych nie odczuwam, ale ja nie mam za bardzo bolesnych miesiączek... Mi brzuch twardnieje czasem, dziś się zdrzemnęłam i wstałam właśnie z twardym tak jak mówisz, ale przeszło. Pytałam lekarza i powiedział, że bezskurczowe twardnienie jest normalne. Mnie za to boli brzuch, tak raczej od dołu, takim bólem, który ciężko określić, ale na pewno jest ciągły i przesataje tylko jak się kładę. Mam na to brać no-spę, ale wcale nie pomaga, bo boli nawet po niej.
-
Jangwa gratuluję Córeczki! bardzo się ciesze z dobrych wieści :*
Truskaweczka dziewczyny juz powiedziały najważniejsze podtrzymuje ich zdanie w 100% ! Czasami uwolnienie głowy od wszystkiego to recepta na sukces będzie dobrze Kochana !
Ja Mam czasami takie bóle okresowe szczególnie wieczorami ale są bardzo bardzo delikatne choć charakterystyczne do tych @ i nie są częste. W ogóle od dwóch dni słabiej czuje Jagódke. Chyba jakoś się przekręcila bo wcześniej wyczuwalam w którym miejscu jest ,a teraz nie mogę ,wczoraj dosłownie na chwilę się przekręcila gdzie ja czułam i dostałam kilka kopniaczkow choć słabszych niż zawsze i znowu się odkręcilam. .. nie wiem czy może nie panikuje za bardzo ale już myślę ,żeby skoczyć na usg prywatnie ... a u Was ciążowki jak jest ? ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 05:26
-
Megi ja mam lozysko z przodu wiec to oznacza ze ruchy czuje slabiej, czasem sie zastanawiam i wtedy tez mysle isc prywatnie ale moze wytrzymam do sierpnia
Ja w drodze do pracy milego dnia wszystkimlucy1983 lubi tę wiadomość
-
Jangwa_maua gratuluję córci fajnie ze zwiększa się grono naszych księżniczek ale najważniejsze że niunia zdrowo rośnie :*
Jeśli chodzi o bóle okresowe, u mnie to wygląda tak ze brzuch twardnieje mi kilka razy dziennie i czasem ale tylko czasem towarzyszy temu lekki ból, o wiele mniejszy niż przy okresie, także nie mam pojęcia od czego to zależy. Czy Was też tak meczy zgaga? Ja po prostu wymiekam. Pije na noc gaviscon przepisany przez lekarza i jeszcze do niedawna jedna dawka starcza na cala noc, a teraz budzę się w nocy z masakryczna zgaga i nie mogę usunąć dopóki nie wypije tego płynu. Moja mała zgaga wymeczy mamusie
Megi jesli chodzi o ruchy, to bardzo możliwe ze Jagodka zmieniła pozycję i dlatego czujesz ja słabiej. -
Meeegi ja od kilku dni też Antka słabiej czuję, wcześniej kopał jak szalony, a teraz tak bardziej się przeciąga, przelewa, wychodzi mi brzuch bokiem. Co prawda liczę te ruchy i ciągle jest ich dużo (ok 40 na pół godziny), ale zupełnie inaczej odbieram jego ruszanie się. Może ma mniej miejsca, tak sobie myślę...
Pszczoła współczuję zgagi! Tego chyba boję się najbardziej, ale całe szczęście na razie mnie omija... -
nick nieaktualnyhey
ja mam delikatną zgagę czasami, ale jakoś przechodzi mi samo, a podobno zimne mleko pomaga
dzisiaj znowu rano miałam twardy brzuch i co gorsze pobolewał mnie delikatnie, dobrze że już jutro mam wizytę
dziewczyny kupujecie już jakieś rzeczy dla dziecka? mnie korci strasznie żeby coś zamówić już dla mojego bobasa -
Ja kupiłam już parę rzeczy Ciągle zabieram się za wyprawkę do szpitala, ale co chcę po coś sięgnąć z półki... to nie wiem jaki rozmiar Dostaliśmy też już kilka toreb od znajomych, więc ja się ograniczę do wyprawki, no i ewentualnie jak czemuś nie mogę się oprzeć kompletuję powoli, bo mniej zaboli to naszą kieszeń, niżeli jednorazowe zakupy na ostatnią chwilę.
Dziewczyny macie jakieś doświadczenia w tych pierwszych rozmiarach? Bo mama mi mówiła, że kupuje się 56 lub 62, ale ja ciągle się obawiam wziąć coś z półki... Myślicie, że lekarz by mi oszacował mniej więcej jaki może być duży? Słyszałam, że dużo prawdy jest w tym, że jacy byli rodzice jak się urodzili, to dziecko będzie podobnie. -
Kasienka ja mam kilka na 56 i trochę więcej na 62 a najwięcej na 68 mam jeszcze dostać ubranka od jednej znajomej wiec zobaczymy jakie tam będą rozmiary. Osobiście wolę podwinac rekawek w 62 niż żeby dzieciątko cisnelo się w 56 albo ponosilo tydzień, ale kilka tych malutkich musi być, tak myślę.
Ja juz mam bardzo dużo rzeczy. W sumie to zostało nam przywieźć wózek, kupić wanienke, rozek i kosmetyki dla niuni. Reszta juz czeka na nasz skarb. Nie mam jeszcze nic dla siebie. Za tym też się niedługo obejrzę ale nie mam pojęcia ile kupić np wkładek laktacyjnych albo podkładów poporodowych.
-
Kkasieńka 56-62 to długość dziecka. Nie ma reguły. Może być dziecko cięzkie i mierzyć 56 a też może być lekkie i długie. Lekarz oszacować ci może ale najbliżej prawdy będzie kolo porodu. Usg się myli do 0,5kg. Jak ci mogę poradzić to kup sobie 3szt body 56 a do tego spodenki na 62. Te ubranka 56-62 przydadzą ci się max 3 miesiące. O ile wogóle - patrząc na moje dziecko, które miało 4900 i 62 cm to ciuszki 56 już na starcie musiałabym wyrzucić. Jak już szczęśliwie urodzisz i zobaczysz jakiego masz bobaska to zawsze możesz tatusia do sklepu posłać żeby coś dokupił
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
pszczoła co do wkładek laktacyjnych to nic nie podpowiem a co do podkładów poporodowych to ja miałam kupione 2 paczki podkładów poporodowych bella mama (tyle zaleciła położna sobie kupić). Nawet jednej paczki nie zdążyłam zużyć. Ale ja byłam po cc to potem wystarczyły podpaski, a też z racji tego że po cc czyszczą to krwawienie jest krótsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:33
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Dzięki marzusiax za odpowiedz no też myślałam o dwóch paczkach a potem podpaski, a jeśli będę bardzo krawic to dokupie podkłady. Jeszcze tylko pomyślę czy bella mama czy inne. Czytałam zw dobre są z firmy hartmann tylko drogie. Ale ja ogólnie boje się tego krwawienia i wolę dołożyć trochę kasy i czuć się pewniej. Może dlatego że od zawsze mam bardzo obfite miesiączki i przez cały okres noszę podpaski maxi, plus przez pierwsze 3 dni tampony. No jeszcze zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:40