Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
lucy1983 wrote:Tulisia podoba mi się twoje podejście i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Ja też codziennie myślałam że będzie co ma być z nadzieją że po prostu będzie dobrze... I tak będzie a teraz najważniejszy jest spokój i niestresowanie się... Pomidlę się dziś za Ciebie i twoją Fasolinkę mocno![/Q
Kochana, dziękuję za modlitwę. Bardzo wiele to dla mnie znaczy! Ściskam cię mocno za to10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
lucy1983 wrote:Tulisia podoba mi się twoje podejście i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Ja też codziennie myślałam że będzie co ma być z nadzieją że po prostu będzie dobrze... I tak będzie a teraz najważniejszy jest spokój i niestresowanie się... Pomidlę się dziś za Ciebie i twoją Fasolinkę mocno!
lucy1983 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
pszczoła10 wrote:Tulisia prawidłowo. Powiem szczerze że ja w tej ciąży na początku po odebraniu bety tez miałam takie podejście. Cieszyłam się jak najbardziej ale tak na spokojnie do tego podeszłam. Zupełnie inaczej bylo w pierwszej ciąży gdzie dosłownie skakalam z radości po zrobieniu testu. Ale jak widać wszystko jest dobrze i oby tak było do końca, tego samego życzę Tobie i reszcie dziewczyn. teraz na pewno zostaniemy szczęśliwymi mamusiami10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Jestem już po wizycie u rodzinnego i zonk: nie dostałam recepty na dupka. Pani dr powiedziała że nie jest specjalistą w ginekologii i jeżeli ta ciąża skończyłaby się źle a to ona by pierwsza przepisała dupka to mogłaby być to jej wina. Powiedziała że jeżeli nie plamię, to lepiej nie ingerować i pozostawić wszystko naturze. Gdy usłyszałam te słowa to myślałam że ją uduszę. Z jednej strony trochę ją rozumiem ale z drugiej strony czułabym się bezpieczniejsza mogąc przyjmować dupka.
Powiedzcie mi dziewczyny czy zbyt wysoki poziom progesteronu jest szkodliwy dla ciąży i dziecka? Czy któraś z was nie brała progesteronu?10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
Tulisia ja w ogóle nie brałam dupka ani nic w tej ciąży. Lekarz stwierdził że na zapas nie ma co brać bo to ze w poprzedniej ciąży sie nie udalo nie znaczy ze i w tej tak musi być. Także ja bez żadnych dupkow się obeszłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:12
Tulisia lubi tę wiadomość
-
Widzisz Tulisiu a ja brałam od samego poczęcia i cały czas plamiłam, krwawiłam, non stop coś się działo, kilka razy szpitale i w ogóle... Całe szczęście już spokój, ale tak było do 5 miesiąca, mimo dupka.
Kochana wszystko będzie dobrze, mocno w to wierzę i polecam Was w swoich modlitwach!Tulisia lubi tę wiadomość
-
A ja dziś umówiłam się na USG połówkowe już nie mogę się doczekać, ale mam dopiero 5 sierpnia, bo sama chciałam w tym 24 tygodniu potem kolejna wizyta na NFZ 13 sierpnia . W sobotę wybieram się na wieczór panieński a 8 sierpnia wesele koleżanki. Mam nadzieję, że w sukienkę się zmieszczę
-
nick nieaktualny
-
Tulisia ja nie bralam dupka ani nic podobnego turaj w uk lekarze nie popieraja takich srodkow wiec raczej nie ma szans na recepte wiec badz dobrej mysli pomodl sie, nie przemeczaj za duzo
i wszystko bedzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:57
-
nick nieaktualnyTulisia ja też w ogóle nie brałam żadnego progesteronu a jak badałam sobie tak jak ty przed ciążą to miałam go w normie ale bez rewelacji, a pomimo tego wszystko jest dobrze w tej ciąży, żadnych krwawień czy plamień...
Mi lekarz powiedział, że niedomoga progesteronowa przyczynia się tylko do 5% poronień i w większości przypadków daje się go jako placebo... co innego jak są krwiaki albo plamienia, ale wtedy musi być duża dawka żeby pomógł.
Trzymam kciuki, żebyś nie miała żadnych problemów Dokładnie jak mówi Majeczka, teraz tylko spokój i odpoczynek i czekanie pozostaje Ściskam kochana
-
Dupek w dawce 2 tabletki na dobę nie daje praktycznie nic to bardziej taki efekt placebo i spokojna psychika. Dopiero wyższe dawki progesteronu mają jakieś znaczenie kliniczne. Ja dostawałam 6 tabletek dupka na dobę ( 60 mg) + 2 tabletki 100 mg luteiny dopochwowej. Progesteron w bardzo wysokich dawkach zmniejsza odpowiedź immunologiczną organizmu matki na płód, w sensie że nie jest on odrzucany, ale to w przypadku problemów z immunologią. Tylko chyba w Polsce tak nas dopieszczają lekami bo za granicą w większości państw do 12 tyg nie kiwną palcem...
Tulisia nastaw się pozytywnie Ja i mój synuś trzymamy kciukiTulisia lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Dziękuje wam dziewczyny, naprawdę się uspokoiłam. Myślałam, że prawie wszystkie od początku brały dupka, a tu się okazuje że jest was sporo kobietek, które w ogóle nie miały z nim do czynienia
Tak trochę z innej beczki: Mysiu, kiedy masz się stawić na wezwanie z zusu?10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.