X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Tulisia podoba mi się twoje podejście :) i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Ja też codziennie myślałam że będzie co ma być z nadzieją że po prostu będzie dobrze... I tak będzie :) a teraz najważniejszy jest spokój i niestresowanie się... Pomidlę się dziś za Ciebie i twoją Fasolinkę mocno![/Q
    Kochana, dziękuję za modlitwę. Bardzo wiele to dla mnie znaczy! Ściskam cię mocno za to :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Tulisia podoba mi się twoje podejście :) i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Ja też codziennie myślałam że będzie co ma być z nadzieją że po prostu będzie dobrze... I tak będzie :) a teraz najważniejszy jest spokój i niestresowanie się... Pomidlę się dziś za Ciebie i twoją Fasolinkę mocno!
    Coś mi się pokręciło :) Dziękuję ci kochana za modlitwę. Bardzo wiele to dla mnie znaczy! Ściskam cię mocno za to! :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Tulisia prawidłowo. Powiem szczerze że ja w tej ciąży na początku po odebraniu bety tez miałam takie podejście. Cieszyłam się jak najbardziej ale tak na spokojnie do tego podeszłam. Zupełnie inaczej bylo w pierwszej ciąży gdzie dosłownie skakalam z radości po zrobieniu testu. Ale jak widać wszystko jest dobrze i oby tak było do końca, tego samego życzę Tobie i reszcie dziewczyn. teraz na pewno zostaniemy szczęśliwymi mamusiami :)
    Dokładnie tak samo zareagowałam, więc cieszę się, że wiecie jak się czuję i o co mi chodzi :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia a ja myslałam że tylko ja miałam takie podejście od początku ;) a tu sie okazuje że nie i że to zupełnie normalne ;)

Tulisia lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie u rodzinnego i zonk: nie dostałam recepty na dupka. Pani dr powiedziała że nie jest specjalistą w ginekologii i jeżeli ta ciąża skończyłaby się źle a to ona by pierwsza przepisała dupka to mogłaby być to jej wina. Powiedziała że jeżeli nie plamię, to lepiej nie ingerować i pozostawić wszystko naturze. Gdy usłyszałam te słowa to myślałam że ją uduszę. Z jednej strony trochę ją rozumiem ale z drugiej strony czułabym się bezpieczniejsza mogąc przyjmować dupka.
    Powiedzcie mi dziewczyny czy zbyt wysoki poziom progesteronu jest szkodliwy dla ciąży i dziecka? Czy któraś z was nie brała progesteronu?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży nie brałam ani luteiny ani dupka... dopiero od 8 czy 9 tygodnia zaczęłam brać. Mój lekarz mi nie przepisywał, dopiero jak byłam na IP to wynalazł mi krwiaczka i dostałam dupka i luteine

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja nie bralam od poczatku ani dupka ani luteiny, dopiero jak w 11tc zaczely sie plamienia to w szpitalu dostalam, ale jak wychodzilam to nie dostalam juz recepty :/ bo byla sobota!!

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja w ogóle nie brałam dupka ani nic w tej ciąży. Lekarz stwierdził że na zapas nie ma co brać bo to ze w poprzedniej ciąży sie nie udalo nie znaczy ze i w tej tak musi być. Także ja bez żadnych dupkow się obeszłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 12:12

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, no to mi ulżyło dziewczyny. Dzięki za odpowiedzi! :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Tulisiu a ja brałam od samego poczęcia i cały czas plamiłam, krwawiłam, non stop coś się działo, kilka razy szpitale i w ogóle... Całe szczęście już spokój, ale tak było do 5 miesiąca, mimo dupka.
    Kochana wszystko będzie dobrze, mocno w to wierzę i polecam Was w swoich modlitwach! :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nawet innej opcji ;) czekamy na suwaczek, na pierwsze zdjęcia i same dobre nowiny ! :) a Ty Tulisia zarażaj pozostałe staraczki świeżymi wiruskami :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś umówiłam się na USG połówkowe :) już nie mogę się doczekać, ale mam dopiero 5 sierpnia, bo sama chciałam w tym 24 tygodniu :) potem kolejna wizyta na NFZ 13 sierpnia :) . W sobotę wybieram się na wieczór panieński :P a 8 sierpnia wesele koleżanki. Mam nadzieję, że w sukienkę się zmieszczę :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie masz Jangwa :) tyle imprez w najblizszym czasie :) ja mam wesele ale dopiero w pazdzierniku ;) wtedy to bedzie problem z kupnem sukienki :D

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienko, dziękuję za modlitwy!

Jangwa, rozsiewam wiruski dookoła :) ale na suwaczek nie wiem kiedy się zdecyduję.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - dlatego czekam spokojnie i na suwaczek i na zdjątka ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja nie bralam dupka ani nic podobnego turaj w uk lekarze nie popieraja takich srodkow wiec raczej nie ma szans na recepte wiec badz dobrej mysli :-) pomodl sie, nie przemeczaj za duzo
    i wszystko bedzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:57

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia ja też w ogóle nie brałam żadnego progesteronu a jak badałam sobie tak jak ty przed ciążą to miałam go w normie ale bez rewelacji, a pomimo tego wszystko jest dobrze w tej ciąży, żadnych krwawień czy plamień...
    Mi lekarz powiedział, że niedomoga progesteronowa przyczynia się tylko do 5% poronień i w większości przypadków daje się go jako placebo... co innego jak są krwiaki albo plamienia, ale wtedy musi być duża dawka żeby pomógł.
    Trzymam kciuki, żebyś nie miała żadnych problemów :) Dokładnie jak mówi Majeczka, teraz tylko spokój i odpoczynek i czekanie pozostaje :) Ściskam kochana :)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek w dawce 2 tabletki na dobę nie daje praktycznie nic to bardziej taki efekt placebo i spokojna psychika. Dopiero wyższe dawki progesteronu mają jakieś znaczenie kliniczne. Ja dostawałam 6 tabletek dupka na dobę ( 60 mg) + 2 tabletki 100 mg luteiny dopochwowej. Progesteron w bardzo wysokich dawkach zmniejsza odpowiedź immunologiczną organizmu matki na płód, w sensie że nie jest on odrzucany, ale to w przypadku problemów z immunologią. Tylko chyba w Polsce tak nas dopieszczają lekami bo za granicą w większości państw do 12 tyg nie kiwną palcem...
    Tulisia nastaw się pozytywnie ;) Ja i mój synuś trzymamy kciuki ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam dziewczyny, naprawdę się uspokoiłam. Myślałam, że prawie wszystkie od początku brały dupka, a tu się okazuje że jest was sporo kobietek, które w ogóle nie miały z nim do czynienia :)

Tak trochę z innej beczki: Mysiu, kiedy masz się stawić na wezwanie z zusu?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie już nawet nie wiem czemu biorę dupka, niby mam mięśniaka, ale jakoś nic się z nim nie dzieje. Nigdy nie plamiłam, nie krwawiłam... ale myślę, że do 6 miesiąca będę brać i już wtedy koniec...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ