X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła a na stronie szpitala nie masz wypisanej wyprawki? Bo my mamy z takich rzeczy: "dwie paczki zwykłych jednorazowych pieluch np. Bella", "paczka zwykłych podpasek.". O wkładkach laktacyjnych nic nie piszą, ale ja mam prawie całe opakowanie po cioci w spadku :)

marzusiax no waśnie dobrze, żeby mi powiedział... Mi zależy jedynie na tej szpitalnej wyprawce, bo potem to będę mogła sobie kupić i dopasować. Chyba właśnie tak zrobię, kupię więcej 62, ale na 56 żeby też cokolwiek było i już.

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te bella są o tyle głupie że się nie trzymają bielizny, ale grubość fajna. Ogólnie na tych bella u mnie w szpitalu jadą. Ja miałam jeszcze kupione z canpol babies, tylko nie wiem jak u nich z chłonnością, bo ja jakiegoś wielkiego potopu nie miałam. To już mocniejszą miałam 1 @ po. Oj wtedy to z łazienki nie wychodziłam tak mnie zalewało...

Aaa i w połogu żadnych tamponów! Ale to na pewno wiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 12:45

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja jeszcze nic nie kupiłam oprócz jednego kompleciku, ale w sobotę byliśmy w takim ogromnym sklepie ze wszystkim dla dziecka, oglądalismy na razie głównie wózki i mebelki, bo jeśli chodzi o ciuszki to poczekam aż będę znać płeć...
    I tak naprawdę ciuszki chcę kupić w Polsce bo tutejsze ceny mnie powalają czasami, rzeczy co prawda piękne i w super jakości ale bez przesady...
    Wystarczy że wózek kupujmy tutaj, no ale dziadkowie się zobowiązali zapłacić :) no i całe szczęście bo mojemy mężowi oczywiście spodobał się tylko najdroższy model ;) ahhh ci faceci :)
    Mnie strasznie podobają się rzeczy z polskiej firmy Motherhood, mają tam pieluszki, pościel. śpiworki i takie tam duperele. Zamówiłam od nich poduszkę do spania i jest super więc na pewno na coś się tam jeszcze skuszę, bo ceny choć nie tanie, w porównaniu z tutejszymi są bardzo atrakcyjne :)
    No i na początek na pewno rozmiary 56, 62 i 68 są najpraktyczniejsze...

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tyle napisałam i się skasowalo :/ mniejsza ... co do ciuszków to już coś tam nakupywalam kilka na 56 ,więcej na 62 noni jest trochę na 68. Ja muszę wszystko kupywac nie Mam po kim odziedziczyc :) ale wcale nad tym nie ubolewam. Od sierpnia zaczniemy kupywac juz łóżeczko wozek wanienke bujaczek pościel dla Małej itp . No i dla Mnie rzeczy ,żeby już na wrzesień było gotowe lepiej niech czeka :)
    Co do zgagi to od jakiegos miesiąca dokucza mniej ale tez dawała nieźle.

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podpaski bella mama są okropne potwierdzam, w ogóle się nie trzymają tych majtek siateczkowych bo po porodzie trzeba mieć takie majtki siateczkowe, mówię Wam porażka :) Ja miałam 3 sztuki tych majtek i dwa opakowania tych wielkich podpasek a potem zwykłe podpaski właśnie te maxi czy na noc i jest dobrze, a później jak krwawienie mniejsze to zwykłe podpaski, tampony odpadają, ja miałam duże krwawienia 3 dni po porodzie a potem jak normalny okres, ale nie powiem Wam jak długo krwawiłam bo nie pamiętam

Co do ciuszków to ja planuję kupić tak jak z córcią 3 komplety na rozmiar 56 - kaftaniki plus śpioszki, czapeczki i niedrapki do szpitala żeby było ślicznie (i jeszcze góra ze dwa jakieś śpioszki, kaftaniki do domu), a reszta 62 i dziewczyny wiem że niektórzy zakładają ale ja odradzam body dla noworodka dopóki nie odpadnie ten kikut pępowinowy, żeby nie urażało dziecka i nie zrobiło mu się odparzenie, jak odpadnie można spokojnie body zakładać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 13:05

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wskazówki :) o tamponach oczywiście nie ma mowy w połogu. Jeśli chodzi o podkładu to właśnie o tych bella mama różne opinie czytałam ale większość raczej ze się nie trzymają i nie są tak chłonne jak inne.
    Kasienka właśnie nie mogę znaleźć takiej informacji. Myślę że w szkole rodzenia będą o tym jeszcze mówić co i ile kupić.

Ja jeśli chodzi o ubranka to całkiem nowych może kupiłam z 5 rzeczy. Pozostałe to odziedziczone no i sporo ciuchlandowych. Niektóre jeszcze z metkami. Wszystko jak nowe a poszłam z mama jak było po 1 zł wszystko więc nakupilam sporo rzeczy. Nawet sliniaczki zero plam, w ogóle nie zniszczone.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o podklady poporodowe to ja uzywalam tych bella mama i jak dla mnie super. Zuzylam z 3-4 paczki bo sporo lecialo, poza tym jak za dlugo nosilam to mnie piekla skora i czesto zmienialam wkladki. Podmywalam sie tez chyba 3 razy dziennie plus na poczatku budzilam sie raz w nocy na mycie. Ja mialam tez takie na lozko rozkladane, bo kazali mi jak najwiecej wietrzyc szycie po porodzie i w nocy spalam na tym podkladzie, na wkladce ale bez bielizny. Te canpol babies sa cienkie i wielkie ale jak dla mnie porazka. Uzylam 1 wkladke i reszte wyrzucilam.
    Ja ostatnio przejrzalam ciuszki po Majce, odlozylismy z moim mezem rozowe ciuszki a neutralne zostawilismy. Mamy sporo na 56 bo Majeczka jak wszystkie zespolaki nie byla duza. Teraz kupuje raczej na 62, ale 56 tez sie pewnie przydadza bo maly urodzi sie przed terminem. Ostatnio kupilam kocyk, 3 pajace, katfaniki 2 i 2 pary spodenek ;) uwielbiam dzieciowe zakupy :D
    do dokupienia zostaly mi kosmetyki, przecieradla z folia i 1-2 komplety poscieli, kilka ciuszkow jeszcze dla mlodego no i dla mnie do szpitala podstawowe rzeczy.

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo_Mai to bedziesz miała jednak cc?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wielkosc dziecka to pod koniec ciazy powinien okreslic lekarz. Wg usg Majka miala wazyc 2500 maksymalnie a urodzila sie 2965 ;) te 0,5kg lepiej dodac niz miec niespodzianke. O dlugosc pytalam tez lekarza to mi odpowiedzial ok 50cm, a mala miala 54cm. Takze mi sie wydaje ze ciezko trafic z rozmiarami ciuszkow na poczatku. Ale z kazdego rozmiaru lepiej miec chociaz kilka sztuk.
    Ja do szpitala jak pakowalam torbe to wrzucilam po 3 komplety na 56 i na 62. Nie mialam rozpiski co jest potrzebne, teraz zamierzam sie udac i dopytac co i jak.
    Na szkole rodzenia chyba tez sie nie zalapie bo w moim szpitalu szkola jest ale tylko dla mieszkancow plocka :/ zadzwonie kiedys i sie dopytam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego nie wiem Marzusia ale moj gin powiedzial ostatnio ze pod koniec kladziemy sie do szpitala zeby obserwowac serduszko i tetno no i urodzimy w listopadzie zeby juz dodatkowo mnie nie stresowac czekajac na termin. Chyba wole urodzic sn juz wiem jak to jest a cesarka to jednak operacja... troche bym sie bala. No ale zobaczymy pod koniec co bedzie lepsze dla Grocha i co preferuje moj gin. W szpitalu w ktorym chce rodzic preferuje sie tez porod naturalny ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai ja też jestem zwolennikiem porodów naturalnych, ale jak będzie trzeba to niech tną ile się da, byle z Dzieckiem było dobrze :) Powiem Ci, że super Ci się trafiło z takim lekarzem, że tak ostrożnie podchodzi, woli zapobiegać, byle Maleństwo urodziło się zdrowe. Aż jak czytam, to sama nabieram jakiegoś spokoju wewnętrznego :)
    I wiedzę, że zaraz połóweczka Wam strzeli! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 16:21

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia kochana jak samopoczucie??? Odezwij się proszę bo się martwię...

Tulisia lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Tulisia kochana jak samopoczucie??? Odezwij się proszę bo się martwię...
    Kochana, u mnie wszystko ok, samopoczucie dobre :) jakoś tak się nie odzywam bo nie mam na języku tematu :) a poza tym zauważyłam że przyjęłam pozycję pod tytułem ,,nie jarać się". Oczywiście jestem szczęśliwa i modlę się do Boga żeby było wszystko dobrze, ale boję się cieszyć, boję się choćby pomyśleć o tym, co będzie jeśli będzie dobrze. Nie nastawiam się, nie rozmyślam, nie nakręcam się. Sama jestem w szoku, że tak potrafię. Wiem, że może to bezduszne podejście, ale dla mnie w tej chwili to najlepsza postawa. Jutro idę po dupka do rodzinnego. Jest to spoko pani dr, zna mnie od noworodka i mam nadzieję że nie będzie robiła problemów :) potem cierpliwie czekamy z mężem do 24 lipca i wtedy sporo się okaże.

meeegi1771 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam pewien mądry tekst, jak chcecie to przeczytajcie:

http://mapaszczescia.blog.pl/2015/07/12/kiedy-dziecko-staje-sie-dzieckiem-a-matka-staje-sie-matka/

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - a mąż się ucieszył? :) Będzie na pewno wszystko dobrze ! Nie ma innej opcji :) jesteś zdrową kobietą, frędzelek silny po mamusi! Limit nieszczęść wyczerpany :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia podoba mi się twoje podejście :) i cieszę się że wszystko u Ciebie ok. Ja też codziennie myślałam że będzie co ma być z nadzieją że po prostu będzie dobrze... I tak będzie :) a teraz najważniejszy jest spokój i niestresowanie się... Pomidlę się dziś za Ciebie i twoją Fasolinkę mocno!

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia prawidłowo. Powiem szczerze że ja w tej ciąży na początku po odebraniu bety tez miałam takie podejście. Cieszyłam się jak najbardziej ale tak na spokojnie do tego podeszłam. Zupełnie inaczej bylo w pierwszej ciąży gdzie dosłownie skakalam z radości po zrobieniu testu. Ale jak widać wszystko jest dobrze i oby tak było do końca, tego samego życzę Tobie i reszcie dziewczyn. teraz na pewno zostaniemy szczęśliwymi mamusiami :)

Tulisia, lucy1983, meeegi1771 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo ... cieszyłam się oczywiście, ale z dużą dozą ostrożności... teraz powoli zaczynam się cieszyć tak na prawdę jak słyszę, że wszystko jest dobrze :) (chociaż i to nie gwarantuje, że na 100% tak dalej będzie) ale już obawy są mniejsze...

Tulisia, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa, cieszę się, że wszystko dobrze i gratuluję prawdopodobnej córeczki! :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Tulisia - a mąż się ucieszył? :) Będzie na pewno wszystko dobrze ! Nie ma innej opcji :) jesteś zdrową kobietą, frędzelek silny po mamusi! Limit nieszczęść wyczerpany :)
    Oczywiście, że się ucieszył! :D w końcu sam rękę do tego przyłożył. No, może niekoniecznie rękę... :) mniejsza z tym :) Fakt faktem, że jest szczęśliwy a ja razem z nim :)

lucy1983, kierzynka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ