Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulisia wrote:A ja dziewczyny wróciłam już z pracy. Nie było źle, ale z wrażenia boli mnie głowa i jestem zmęczona, idę zaraz się położyć.
Dziękuję wam za wasza radość z mojego szczęścia. Mam nadzieję, że wasze dobre życzenia się spełnią i że za 9 miesięcy będę tulić swoje dziecko.
Słońce odpoczywaj. Pierwszy dzień w pracy na pewno był ciężki.Tulisia lubi tę wiadomość
-
Mierzylam bo nie mam rownych cykli. Zdarzyl sie 34 i 27. Mialam owulacje (chyba) ale ja sobie sobie to tlumacze tak - jak by organizm byl gotowy to bym zaszla. Minelo pol roku wiec moze szanse na poczecie powinny wzrastac ale ja sie ograniczylam do temp, jak mam okolice owu to robie testy owu, dodatkowo zarzywam vitaminer dla kobiet w ciazy, i zamowilam sobie jeszcze inofem w neci, czekam na przesylke ale wtedy nie bede brala witamin.
Wiesz co? Psycholog dziewczynie na innym watku zaleci REUITASENS, bez recepty i mozna zarzywac przy staraniach - to taki delikatny uspakajacz. Ja jak sie nie uda teraz to sie nad tym zastanowie, bo wiem ze glowa potrafi bardzo przeszkadzac, a mam w domu duzo nerwow, ciezarne ksiezniczki, znieczulice, kasa jak wszyscy itp...
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
KkasienkaA wrote:Truskaweczko ja mam ułamane po kawałku z dwóch jedynek i jeden po kanałowym, więc ciemniejszy... Jako dziecko bawiłam się w chowanego i uderzyłam buzią w cegły 3 razy w życiu zdarzyło mi się, że to uzupełnienie wypadło (oczywiście za każdym razem z mojej winy), bardzo to krępująca sytuacja...
Truskaweczko z tą kasą to ciągle jest coś, naprawdę... Tylko się za kieszeń trzymać, bo ciągle na coś trzeba dać
Truskaweczko a może właśnie spróbuj tak wszystko odstawić, i sprawiać sobie małe przyjemności, jak np domowe spa z maseczek zrobionych w kuchni itd Ja jak mnie zaczyna coś trapić czy coś to nawet sobie stawiam miskę z wodą przed tv, moczę stópki, maluję paznokcie i od razu czuję się lepiej, bo zrobiłam coś tylko dla siebie
marzusiax dlaczego postrach?? No co Ty Kochana! Bardzo się cieszymy, że jesteś tutaj z nami i oczywiście zostań dalej... Kochana trzymam kciuki za starania!
kehlana_miyu a kiedy masz wizytę? Bo nie wiem na kiedy kciuki za zielone światło nastawiać
wiesz ja miałam takie fazy z "małymi przyjemnościami" że nałogowo kupywałąm - byłąm prawie zakupoholiczką....
a włąśnie tak jak piszesz powinnam np pomalować pazurki, lub zrobić coś pysznego, czy maseczki na twarz, ale mi sprawiają największą przyjemność zakupy - ciuszki, a po pierwsze nie mam na to kasy a po drugie mam tego na "pęczki" mieszkam w mieście gdzie jest najtańszy targ ciuchowy w województwie i u bługarów i rumunów można kupić ciuchy po 10, 20 zł a śliczne po 35zł, za 100zł ubierzesz się od stóp do głów
ale jest jeden minus - jak tam idę to 250zł-300zł z kieszeni wylatuje na ciuszki nie ważne czy to: 10 para spodenek - ok, 20 para klapek - ok 30 t-shirt - ok 15 torebka - ok, a potem w domu żal i rozpacz - po co mi to wszystko??? co bedzie jak w wakacje mi kasy braknie???
I tak co środę...
A to córka chce coś z croopa wiec jadę tam i najmniej 150zł nie ma a to jeszcze mężowi coś trzeba kupić i są miesiące, że na ciuchy to i z 500zł poleci. Potem wydaje mamie i babci na siłę a one krzyczą - po co ty tyle kupujesz? I ja mam wyrzuty sumienia jeszcze wieksze.
A potem przychodzą wakację i nie mam na nic. A gdybym odłożyła to ten 1000zł byłby awaryjny.
Mam słaby chrakter i brak silnej woli....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:26
-
marzusiax wrote:Mierzylam bo nie mam rownych cykli. Zdarzyl sie 34 i 27. Mialam owulacje (chyba) ale ja sobie sobie to tlumacze tak - jak by organizm byl gotowy to bym zaszla. Minelo pol roku wiec moze szanse na poczecie powinny wzrastac ale ja sie ograniczylam do temp, jak mam okolice owu to robie testy owu, dodatkowo zarzywam vitaminer dla kobiet w ciazy, i zamowilam sobie jeszcze inofem w neci, czekam na przesylke ale wtedy nie bede brala witamin.
Wiesz co? Psycholog dziewczynie na innym watku zaleci REUITASENS, bez recepty i mozna zarzywac przy staraniach - to taki delikatny uspakajacz. Ja jak sie nie uda teraz to sie nad tym zastanowie, bo wiem ze glowa potrafi bardzo przeszkadzac, a mam w domu duzo nerwow, ciezarne ksiezniczki, znieczulice, kasa jak wszyscy itp...
z tą opcją, że organizm jest gotowy to nie jestem pewna, ja 5 lat starań i nie jest nigdy gotowy???
pójdę do gina w lipcu mam nadzieję i ją spytam co o tym sądzi.
ważne, że jest ovu, ale cykle też powinny być regularne - to świadczy o odpowiedniej pracy hormonów - w tym tarczycy. warto to spradzić, ale nie zaszkodzi się starać
dzięki za pomysł z lekiem REUITASENS, poczytam o nim -
nick nieaktualnyTulisia wrote:A ja dziewczyny wróciłam już z pracy. Nie było źle, ale z wrażenia boli mnie głowa i jestem zmęczona, idę zaraz się położyć.
Dziękuję wam za wasza radość z mojego szczęścia. Mam nadzieję, że wasze dobre życzenia się spełnią i że za 9 miesięcy będę tulić swoje dziecko.
Odpoczywaj teraz dużo i uważaj w pracy, wiem że czasem jest dużo stresu, ale ja wtedy zawsze myślę o Kropeczce i wtedy priorytety ustawiają się same i najpierw myślisz o dziecku i starasz się nie denerwować powolutku i dasz radę ze wszystkim
Idziesz jutro na betę czy czekasz jeszcze troszkę???
Tulisia lubi tę wiadomość
-
lucy1983 wrote:Tulisia jeszcze raz Ci serdecznie gratuluję i ściskam kciuki żeby wszystko było dobrze pamiętaj że najważniejsze jest pozytywne podejście że wszystko będzie dobrze.
Odpoczywaj teraz dużo i uważaj w pracy, wiem że czasem jest dużo stresu, ale ja wtedy zawsze myślę o Kropeczce i wtedy priorytety ustawiają się same i najpierw myślisz o dziecku i starasz się nie denerwować powolutku i dasz radę ze wszystkim
Idziesz jutro na betę czy czekasz jeszcze troszkę???10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Truskaweczka83 wrote:z tą opcją, że organizm jest gotowy to nie jestem pewna, ja 5 lat starań i nie jest nigdy gotowy???
pójdę do gina w lipcu mam nadzieję i ją spytam co o tym sądzi.
ważne, że jest ovu, ale cykle też powinny być regularne - to świadczy o odpowiedniej pracy hormonów - w tym tarczycy. warto to spradzić, ale nie zaszkodzi się starać
dzięki za pomysł z lekiem REUITASENS, poczytam o nim
Mnie też poprawiają humor zakupy ale ja znowu wolę iść na lumpki bo tam za śmieszną cenę można kupić perełki, i są to rzeczy, które na ulicy się nie zobaczy I przede wszystkim - nie zniszczą się przy 1 praniu, jak z co poniektórych sklepów. Ostatnio za szorty i bluzeczkę zapłaciłam 10 zł.
marzusiax wrote:Tak z miesiąca na miesiąc mam różnicy w terminie @ 2-3 dni. Z tą gotowością organizmu miałam na myśli siebie. 5 lat jak piszesz to na prawde dużo. Nie tak dawno udało ci się zajść w ciąże więc pewnie temu tak zlewająco traktują cię lekarze.
Mnie też poprawiają humor zakupy ale ja znowu wolę iść na lumpki bo tam za śmieszną cenę można kupić perełki, i są to rzeczy, które na ulicy się nie zobaczy I przede wszystkim - nie zniszczą się przy 1 praniu, jak z co poniektórych sklepów. Ostatnio za szorty i bluzeczkę zapłaciłam 10 zł.
Ja też chodziłąm do lumpeksów, ale mój ulubiony zamknęli
A w innych dużo dziadostwa, ale i dużo fajnych ciuszków kupiłąm, z tym, że jak mam ich za dużo to czasem coś ubiorę 1 raz w życiu np a potem mam tak dużo, że zapomne o tym ciuchu. a z targu naszego te t-shirty są casem strasznej jakości albo sam poliester albo po 1 praniu wyblakną całkiem, ale zawsze ide w ilość a nie w jakość i to jest mały problem, torebek to nie dotyczy - uwielbiam firmowe torebki np monnari, seka itp ;P
teraz postanowiłąm to zmienić! nie kupować tyle rzeczy.
nie kupować bezmyślnie, bo mi się podoba lub chcę poprawić sobie humor!
były czasy, że miałam po ponad 100 lakierów do paznokci, mama obliczyła, że ich koszt to minimum z 500zł byłoby kieszonkowe na wakacjach.
tracę na dziadostwa, z których nic nie ma a nie mam na porządne, konkretne rzeczy.
A 2,3 dni różnicy w @ to nie problem
Lekarze podchodzą bardzo lekceważąco do sprawy, nie widzą problemu, mówią że 32 lata to jeszcze 10 lat czasu itd... bzdura totalna! w wieku 42 lat nie chce mieć 2 dziecka. córka bedzie miała 22 lata - ona być może bedzie miała już dziecko a nie ja stara baba po 40tce.
Gdybym pierwsze dziecko miała w wieku 36 lat to ok drugie niech bedzie w wieku 40, a nie taka sytuacja!
Mama by mnie zabiła, że wstyd... -
Jaki wstyd? Mój mąż ma siostrę młodszą od siebie o 22 lata
Tak myślę o tych twoich zakupach - ale może dziewczyny ci dobrze radzą. W necie są świetne blogi, gdzie dziewczyny inspirują się kosmetykami naturalnymi Domowe maseczki, olejowanie włosów, pielęgnacja paznokci, peelengi Cenowo wychodzi to fajnie bo np. olejkiem arganowym "oblecisz" cały organizm od pazkoci po buzie A jaka frajda samemu robić mazidła Ja mam słabość do kosmetyków do włosów ale u mnie np świetnie się sprawdza olejek rycynowy - taniucha, siemie lniane, olejek kokosowy Masz już w czym wyjść na miasto Może teraz zadbaj o swoje ciało
Truskaweczko żaden wstyd! Ja też znam takie sytuacje i bardzo starsze córki wspierają matkę, która na swoje 40 urodziny sprawiła sobie bliźniaczki
Co do zakupów to też tak miałam! Obecnie mam ponad 40 par butów i ciągle mi je mąż wypomina, ale ja mu wtedy mówię, że se byłam panienką to se nakupiłam Ale powiem Ci, że mi to przeszło i to w drugą stronę. Nie mówię, że jestem skąpa, ale nie lubię wydawać jakoś ostatnimi czasy- wolę zbierać
marzusiax ja arganowy mam, ale mój mąż nie znosi jego zapachu i nie daje mi się potem kłaść do łóżka A rycynowy też uwielbiam! Polecam szczególnie do rzęs- po tygodniu robi cuda! A kosztuje chyba 3 zł w aptece -
Byłam teraz w drugiego lekarza do którego chodzę do enel-medu... Powiedział, że ból brzucha może wynikać z tego, że już jest duży i czy biorę magnez. Szyjka powiedział, że może i się skróciła, ale nadal jest długa i wszystko z nią super, więc żeby się nie przejmować. Zapomniałam powiedzieć, że mnie jakoś kłuje w tej szyjce, no ale skoro wszystko dobrze, to już chyba nie ważne. Ból spojenia też się niektórym zdarza. Pokazał mi na USG, że wód jest bardzo dużo, więc upławy nie są groźne, no i dodatkowo, że pępowina jest luźniutka, od łożyska do dziecka, więc uspokoił mnie (bo jak idę zawsze do lekarza to boję się o ilość wód i czy Młody nie okręcił się pępowiną) Zbadał tylko, że candida się cholera odnowiła i dał leki.
No i kazał jechać nad morzeTulisia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey dziewczyny, ja dzisiaj trochę później bo od rana byłam zajęta, ale teraz obiad i odpoczywam do wieczora
Tulisia daj nam znać koniecznie czy udało się umówić do ginka a duphason możesz brać profilaktycznie ja akurat go brałam na początku ciąży, niby miał mi wywołać okres ale że byłam w ciąży to nie wywołał
Ja tez lubię grzebać w lumpeksach, szczególnie dla córci są piękne rzeczy, a wiecie jak się brudzą dzieci, więc nie trzeba tak często prać zawsze część kupuje nowych a część w ciuchach jej znajduje
Dziewczyny mam pytanie, czy Was też boli brzuch wieczorem jak na okres? mnie od jakiegoś tygodnia może półtora, zauważyłam że boli dość mocno wieczorem, ale tak sobie to tłumaczę że to po całym dniu? będę w czwartek na wizycie to się podpytam i mam jeszcze jedno pytanie czy rano macie twarde brzuchy jak się budzicie? bo mój jest rano twardy a potem już w dzień nie tylko z rana taki jest inny ???
Marzusiax - cieszę się że z nami piszesz i za Ciebie trzyma potrójnie kciuki żeby udało się zafasolkować jak najprędzej PS też mam taką księżniczkę jak Ty w rodzinie na szczęście tylko jedną -
Azande wszelkie bóle brzucha i twardnienie zgłaszaj lekarzowi. Może ci zalecić nospę. Dziwnie tak bo raczej na wieczór może twardnieć a rano powinien być miękki. Ale może twój maluszek jest ruchliwy w nocy, a ty tego nie czujesz i temu ci się brzuch napina.
Ja jestem po wizycie ! Z Maluszkiem wszystko dobrze i najprawdopodobniej będzie dziewczynka więc grono dziewczynek trochę się powiększy
KkasienkaA, kierzynka, meeegi1771, Tulisia, Mama_Mai, lucy1983, majeczka8, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Jangwa, to cudownie że z dzidzią wszystko ok i gratuluję córuni
ja już dzwoniłam do mojego gina ale poprosił żebym zadzwoniła jeszcze raz między 16 a 18 godziną bo wtedy będzie pielęgniarka i to ona prowadzi ten kajet z wizytami, a więc za niedługo będę wiedziała już.jangwa_maua, KkasienkaA lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.