X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia wiem o co ci chodzi kochana :) ale to nie byla zbyt duza ruchliwosc. Kopal mnie w bok doskownie przez chwilke ledwie zawolalam meza zeby zerknal i dotknal ;) teraz tez puka od srodka ale juz tak jak zawsze :) chociaz wiem ze jest wszystko ok. Wczoraj to 2 razy sluchalam detektorem i dzis rano tak samo. Spanikowalam i juz bylam gotowa jechac na IP ale wszystko wrocilo do normy

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax skąd opinia że zbytnia aktywność dziecka jest czymś niedobrym? Czym poparty jest ten pogląd?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was dziewczyny nie chce straszyc tylko ja sie martwie o wasze dzieciaczki. Ja mialabym bardzo duze dziecko, a przez to silne i nie raz bylam mocno skopana ale ten jeden raz byl za duzo, maly sie obracal ja zbagatelizowalam ze faktycznie bardzo silnie kopal a zakonczenie juz znacie. Jezeli skopie a potem rusza sie normalnie nie nic sie nie dzieje :-) to dobrze bo dziecko jest silne.

Mnie nikt nie zwrocil uwagi ze zbyt duza ruchliwosc tez powinna dac do myslenia, do lepszej obserwacji dlatego ja uczulam was :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo mai pewnie chcial sobie nozke albo raczke wyprostowac :-) ja to prawie palce widzialam przez skore tak sie napinal. Jak mnie bolalo to tylko mu pukalam w to miejsce by sie tak nie napinal i przestawal. Ja mi ktos probuje wmowic ze to nie byla osoba ktora czula to mnie krew zalewa - a niestety jest masa takich niedouczonych pojebow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Maja to tak dupke wypinala pod zebrami zawsze :) tez musialam ja reka zsuwac troszke w dol bo to az bolalo ;) a Groszek zapowiada sie na aktywnego i silnego chlopca :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rosnie pilkarz :-) albo zapaleniec w sportach extremalnych :-) i co? Nadal no stress? ;) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie :) poki co jestem spokojna, maly szaleje sobie ladnie w brzuszku :) opowiem ci o moim stresie jak bede po 30tc, wtedy bedzie szalenstwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, witam się z rana :)
    Meegi - gratulacje, super miałaś udaną wizytę i jaka duża już Twoja dziewczynka :) mój synek miał na ostatnim usg 134 g :)

Ja też czuję czasami ruchy ale bardzo delikatnie, myślę że to raczej ruchy dziecka bo mam trochę porównania jak to był z córcią :)

Pytałyście o wyjazd, no pogoda kiepska, zimno i przelotne deszcze, więc się nie opaliłam, nie było takiej szansy. Jedynie w środę było w miarę ciepło i słonecznie więc się kąpaliśmy w jeziorze, a tak to zwiedzaliśmy resztę czasu.

Korci mnie żeby zacząć kupować rzeczy dla Małego, ale poczekać muszę do 17.08, wtedy będę miała usg i mam nadzieję potwierdzoną płeć, wtedy zacznę zakupki :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Druga kreska jaśniejsza, ale ewidentnie pozytywny, żadne tam cień cienia czy coś. Jestem w szoku i jestem szczęśliwa i rozemocjonowana i modlę się do Dobrego Boga żeby pozwolił zostać naszemu Frędzelkowi z nami.
    Nie do wiary, może to przypadek ale wystarczył jeden miesiąc bez termometrów, testów, śluzów i się udało. A żeby było zabawniej to <3 z mężem tak ze dwa razy w tygodniu, na luzie! Gdybym wiedziała to bym dawno już rzuciła to cholerstwo w kąt. Dziewczyny starające się, moja oklepana rada: kochajcie się a nie róbcie dzieci. Za niedługo muszę zbierać się do pracy, jak wrócę wieczorkiem to się odezwę. :)

kierzynka, jangwa_maua, Mysia 15, KkasienkaA, Truskaweczka83, Lili30, meeegi1771, tysiaa93, majeczka8, lucy1983, kehlana_miyu, anka418 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra!!! Tulisia aż mi się łezka zakrecila, tak bardzo się cieszę ze mamy nową mała fasoleczke. Gratuluję :*

Tulisia lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Tulisia co za news świetny :) Gratuluję Ci kochana i trzymam kciukasy żeby było wszystko dobrze :)))))

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - serdeczne gratulacje ! :D Ale się cieszę :) niech fasoleczka rośnie silna i zdrowa ! :) ...Tak coś przeczuwałam jak już pytałam się kiedy termin @ :D

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, wpadłam jeszcze dosłownie na 3 minuty na ovu. :) Też bardzo się cieszę :) Jak patrzyłam na ten test i widziałam jak ta druga kreska powoli się pojawia to sama czułam jak mi serce łomocze w piersi. Teraz już jest spokój i modlitwa o to żeby się udało.

jangwa_maua, Mysia 15, meeegi1771, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wszystko sie uda :) tyle nas trzyma za was kciuki ze nie moze byc inaczej :) :) :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - będzie wszystko dobrze Kochana ! :) wszystkie trzymamy kciuki i z niecierpliwością czekamy na pierwsze zdjęcia fasoleczki :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia moja Kochana tak bardzo, bardzo się cieszę!!! :D Co za wspaniała wiadomość z rana, aż chce się żyć!! Słońce życzę Ci żeby Twoja Fasoleczka mocno trzymała się Mamusi przez 9 miesięcy i rosła zdrowa i silna!!!

Po prostu łzy mam w oczach! Jaka wspaniała wiadomość!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu Kochana jeszcze raz pięknie Wam gratuluję! I taka wiadomość w pierwszym dniu pracy :D Super :D :D :D <3

Teraz czekamy na kolejne cudowne wieści!

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Staram sie :) poki co jestem spokojna, maly szaleje sobie ladnie w brzuszku :) opowiem ci o moim stresie jak bede po 30tc, wtedy bedzie szalenstwo ;)
    Wtedy w ruch pójdą wirtualne kopniaki i będę cię stawiała do pionu - oczywiście na ile to będzie możliwe :) Może kiedyś i ja doczekam się rewanżu :)

Mama_Mai lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Tulisia ale się cieszę :-) gratuluję!!! :* mamy nową forumowa fasoleczke :-) cudowna wiadomość! Kochana będzie wszystko dobrze, nawet nie mysl inaczej. Za około 9 msc będziesz tulila swoją kruszynke w ramionach :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - strasznie gratuluje!!!
    Jeszcze niedawno pisałąś pod moim wykresem, że mamy obie termin @ na wtorek - jutro, i ja wiem, że z mojego cyklu nici, ale za Ciebie bardzo trzymałąm kciukasy!!!
    I udało Wam się!!!
    Ale się cieszę :)
    Ps. Te piersi bolące to coś było na rzeczy ;)
    Co dzień czytam i czekam na magiczne wiadomości na tym forum, bo tu się dzieją cuda :)
    Z naszej grupy już tylko może 2,3 osoby zostały bez ciąży....
    Czekamy cierpliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:11

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ