X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusia wiem o co ci chodzi kochana :) ale to nie byla zbyt duza ruchliwosc. Kopal mnie w bok doskownie przez chwilke ledwie zawolalam meza zeby zerknal i dotknal ;) teraz tez puka od srodka ale juz tak jak zawsze :) chociaz wiem ze jest wszystko ok. Wczoraj to 2 razy sluchalam detektorem i dzis rano tak samo. Spanikowalam i juz bylam gotowa jechac na IP ale wszystko wrocilo do normy

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax skąd opinia że zbytnia aktywność dziecka jest czymś niedobrym? Czym poparty jest ten pogląd?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was dziewczyny nie chce straszyc tylko ja sie martwie o wasze dzieciaczki. Ja mialabym bardzo duze dziecko, a przez to silne i nie raz bylam mocno skopana ale ten jeden raz byl za duzo, maly sie obracal ja zbagatelizowalam ze faktycznie bardzo silnie kopal a zakonczenie juz znacie. Jezeli skopie a potem rusza sie normalnie nie nic sie nie dzieje :-) to dobrze bo dziecko jest silne.

Mnie nikt nie zwrocil uwagi ze zbyt duza ruchliwosc tez powinna dac do myslenia, do lepszej obserwacji dlatego ja uczulam was :-)

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo mai pewnie chcial sobie nozke albo raczke wyprostowac :-) ja to prawie palce widzialam przez skore tak sie napinal. Jak mnie bolalo to tylko mu pukalam w to miejsce by sie tak nie napinal i przestawal. Ja mi ktos probuje wmowic ze to nie byla osoba ktora czula to mnie krew zalewa - a niestety jest masa takich niedouczonych pojebow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Maja to tak dupke wypinala pod zebrami zawsze :) tez musialam ja reka zsuwac troszke w dol bo to az bolalo ;) a Groszek zapowiada sie na aktywnego i silnego chlopca :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rosnie pilkarz :-) albo zapaleniec w sportach extremalnych :-) i co? Nadal no stress? ;) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie :) poki co jestem spokojna, maly szaleje sobie ladnie w brzuszku :) opowiem ci o moim stresie jak bede po 30tc, wtedy bedzie szalenstwo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, witam się z rana :)
    Meegi - gratulacje, super miałaś udaną wizytę i jaka duża już Twoja dziewczynka :) mój synek miał na ostatnim usg 134 g :)

Ja też czuję czasami ruchy ale bardzo delikatnie, myślę że to raczej ruchy dziecka bo mam trochę porównania jak to był z córcią :)

Pytałyście o wyjazd, no pogoda kiepska, zimno i przelotne deszcze, więc się nie opaliłam, nie było takiej szansy. Jedynie w środę było w miarę ciepło i słonecznie więc się kąpaliśmy w jeziorze, a tak to zwiedzaliśmy resztę czasu.

Korci mnie żeby zacząć kupować rzeczy dla Małego, ale poczekać muszę do 17.08, wtedy będę miała usg i mam nadzieję potwierdzoną płeć, wtedy zacznę zakupki :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Druga kreska jaśniejsza, ale ewidentnie pozytywny, żadne tam cień cienia czy coś. Jestem w szoku i jestem szczęśliwa i rozemocjonowana i modlę się do Dobrego Boga żeby pozwolił zostać naszemu Frędzelkowi z nami.
    Nie do wiary, może to przypadek ale wystarczył jeden miesiąc bez termometrów, testów, śluzów i się udało. A żeby było zabawniej to <3 z mężem tak ze dwa razy w tygodniu, na luzie! Gdybym wiedziała to bym dawno już rzuciła to cholerstwo w kąt. Dziewczyny starające się, moja oklepana rada: kochajcie się a nie róbcie dzieci. Za niedługo muszę zbierać się do pracy, jak wrócę wieczorkiem to się odezwę. :)

kierzynka, jangwa_maua, Mysia 15, KkasienkaA, Truskaweczka83, Lili30, meeegi1771, tysiaa93, majeczka8, lucy1983, kehlana_miyu, anka418 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra!!! Tulisia aż mi się łezka zakrecila, tak bardzo się cieszę ze mamy nową mała fasoleczke. Gratuluję :*

Tulisia lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Tulisia co za news świetny :) Gratuluję Ci kochana i trzymam kciukasy żeby było wszystko dobrze :)))))

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - serdeczne gratulacje ! :D Ale się cieszę :) niech fasoleczka rośnie silna i zdrowa ! :) ...Tak coś przeczuwałam jak już pytałam się kiedy termin @ :D

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, wpadłam jeszcze dosłownie na 3 minuty na ovu. :) Też bardzo się cieszę :) Jak patrzyłam na ten test i widziałam jak ta druga kreska powoli się pojawia to sama czułam jak mi serce łomocze w piersi. Teraz już jest spokój i modlitwa o to żeby się udało.

jangwa_maua, Mysia 15, meeegi1771, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wszystko sie uda :) tyle nas trzyma za was kciuki ze nie moze byc inaczej :) :) :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - będzie wszystko dobrze Kochana ! :) wszystkie trzymamy kciuki i z niecierpliwością czekamy na pierwsze zdjęcia fasoleczki :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia moja Kochana tak bardzo, bardzo się cieszę!!! :D Co za wspaniała wiadomość z rana, aż chce się żyć!! Słońce życzę Ci żeby Twoja Fasoleczka mocno trzymała się Mamusi przez 9 miesięcy i rosła zdrowa i silna!!!

Po prostu łzy mam w oczach! Jaka wspaniała wiadomość!!!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu Kochana jeszcze raz pięknie Wam gratuluję! I taka wiadomość w pierwszym dniu pracy :D Super :D :D :D <3

Teraz czekamy na kolejne cudowne wieści!

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Staram sie :) poki co jestem spokojna, maly szaleje sobie ladnie w brzuszku :) opowiem ci o moim stresie jak bede po 30tc, wtedy bedzie szalenstwo ;)
    Wtedy w ruch pójdą wirtualne kopniaki i będę cię stawiała do pionu - oczywiście na ile to będzie możliwe :) Może kiedyś i ja doczekam się rewanżu :)

Mama_Mai lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Tulisia ale się cieszę :-) gratuluję!!! :* mamy nową forumowa fasoleczke :-) cudowna wiadomość! Kochana będzie wszystko dobrze, nawet nie mysl inaczej. Za około 9 msc będziesz tulila swoją kruszynke w ramionach :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia - strasznie gratuluje!!!
    Jeszcze niedawno pisałąś pod moim wykresem, że mamy obie termin @ na wtorek - jutro, i ja wiem, że z mojego cyklu nici, ale za Ciebie bardzo trzymałąm kciukasy!!!
    I udało Wam się!!!
    Ale się cieszę :)
    Ps. Te piersi bolące to coś było na rzeczy ;)
    Co dzień czytam i czekam na magiczne wiadomości na tym forum, bo tu się dzieją cuda :)
    Z naszej grupy już tylko może 2,3 osoby zostały bez ciąży....
    Czekamy cierpliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 11:11

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ