X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi co chcieli dupka odstawić to zaczynałam krwawić, a próbowaliśmy odstawić od 3 miesiąca... Zeszło się jeszcze parę miesięcy, ale przyszedł taki dzień, że nawet bez większego schodzenia z dawki przestałam brać i bez żadnych sensacji :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia mi powiedziała ginka ze lepiej jak w ciąży progesteronu jest za dużo niż za mało. Ja cały czas biorę luteine dowcipna.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka do 3 miesiąca. Nie miałam wcześniej badanego progesteronu. ... po odstawieniu nic się nie działo. Mysia chyba dziś z Julka miałabyc u lekarza jak dobrze pamiętam .... jeżeli tak to odezwij się Kochana Co i jak :*

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakoś wizyta w ZUSie i z Julą u lekarza były blisko siebie... Mysiu odezwij się!

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia trzymam kciuki za wizytę Juli. I mam nadzieję że ten ZUS się w końcu od ciebie odczepi...
    Odezwij się kochana!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ja tez czekam na wiadomosci od ciebie kochana :*:*:*

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam z pamięć Kochane.

W Zusie byłam w środę- i nie było lekarza! Rozchorował się. Ale badanie zaliczyli- zwolnienie zasadne. I teraz trzeba pewnie czekać na kolejne wezwanie :(

Z Julą byłam dzisiaj na badaniach. Na razie pani doktor nie widzi niczego niepokojącego, ale decydujące będzie badanie usg, które mamy 14 sierpnia. Powiedziała, że musimy dokładnie przebadać, ponieważ z takimi bólami nie ma żartów. Więc w sumie wcale się nie uspokoiłam. Czekam teraz do sierpnia i mam nadzieję, że dobrze wyjdzie.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu wszystko będzie dobrze z Julcia :* dobrze ze pani doktor nie zlekcewazyla was i skierowala na dalsze badania :)

A my jestesmy juz w drodze do lodzi na polowkowe :) trzymajcie kciuki za nas ;)

Tulisia, lucy1983, KkasienkaA, Mysia 15, meeegi1771, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Tulisia mi powiedziała ginka ze lepiej jak w ciąży progesteronu jest za dużo niż za mało. Ja cały czas biorę luteine dowcipna.
    No właśnie tak i ja myślę. No ale nic, tydzień muszę wytrzymać :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Mysiu wszystko będzie dobrze z Julcia :* dobrze ze pani doktor nie zlekcewazyla was i skierowala na dalsze badania :)

Trzymam kciuki za was Mamo Mai! I trzymam kciuki za Julkę Mysi. Musi być dobrze! :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu- dobrze, że lekarz nie zlekceważył i Julka zostanie dokładnie przebadana, a będzie wszystko dobrze ;)

Mama_Mai - kciuki zaciśnięte i czekamy na wieści :)

Ja wczoraj wróciłam od kuzynki z 4 kartonami ubranek... hehe :D

lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai juz polowkowe... jak ten czas szybko leci ;)
    Za chwilę będą tu porody ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana, wiem że się martwisz, ale mam nadzieję, że z Julą wszystko będzie dobrze. To że lekarz zleca dodatkowe badania dobrze świadczy o nim, no niestety czasem tak jest, że nawet lekarze nie mają pewności co do diagnozy i robią dodatkowe badania, żeby się upewnić albo wykluczyć. Wiem, to z własnego podwórka, bo moja rodzina jest mocno lekarska, i mąż i brat i bratowa i teściowie i każdy z nich opowiada o niepewnych przypadkach, gdzie trzeba było zrobić dużo badań żeby postawić diagnozę.

Nie martw się na zapas!

I całe szczęście ZUS znowu oddalony:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ale szczęściara z Ciebie :) ja to nie mam po kim dostać ubranek, mało dzieci w rodzinie, a jak już są to tak daleko, że nie opłaca się to całe wysyłanie i przekazywanie... Ale liczę na hojność rodzinki i znajomych :)
    Dziadkowie na szczęście zobowiązali się kupić wózek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Mama_Mai juz polowkowe... jak ten czas szybko leci ;)
    Za chwilę będą tu porody ;)

Kierzynka a ty kiedy masz połówkowe? Bo już wyleciało mi z głowy... U ciebie też prawie połóweczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Mama Mai kciuki u mnie mocno zaciśnięte :)

Ale na pewno będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhh muszę się zabrać za pracę, a takiego mam dziś lenia :( i tak gorąco u mnie w biurze... Ale chyba dziś ucieknę wcześniej do domu :) ma być 38 stopni :(

Wczoraj byłam po pracy na basenie i to była taka ulga na te upały i na moje plecy :) Koniecznie muszę to powtórzyć w weekend :)

Macie jakieś weekendowe plany??? :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w weekend pracuję. Ale za to wczoraj i dziś mam wolne. A dziś po raz pierwszy w życiu robię ogórki kiszone w słoiki. Ciekawa jestem co z tego wyjdzie :)

kierzynka lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu Kochana bardzo dobrze, że robią badania, jeszcze chwila a będziesz dużo spokojniejsza. Pozdrów Juleczkę :)

Mama Mai kciuki zaciśnięte!!! Czekamy na wieści :D

Ja też niby nie miałam skąd dostać ubranek, a tu dwie torby od mamy z pracy się znalazły :) Teraz planuję im w podziękowaniu jagodzianki upiec :)

Lucy podobno tak się utarło, że to dziadkowie kupują wózek :) Ja dopiero ostatnio się dowiedziałam, bo zawsze myślałam, że to ojciec dziecka :) U nas też dziadkowie płacą, zapowiedzieli zakupy na wrzesień :) A ja patrzę i patrzę i żaden mi się nie podoba... :(

Tulisiu już robisz? Ja Ci powiem, że miałam mnóstwo słoików i kwaszonych można powiedzieć, że mi zabrakło. Przydają się non stop! A to do zupy, a to do sałatki, a to po prostu do obiadu. W tym roku też zrobię, ale duuużo :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai mocno trzymam kciuki!!! Pisz po wizycie szybciutko Kochana!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ