X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie możesz mnie dodać do przyjaciółek bo już nimi jesteśmy :) Wysłałam ci link do mojego fb i resztę już zrobię :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey,
    u nas po wizycie wszystko dobrze, wiecie to była sama wizyta bez usg, więc wyniki morfologi i moczu super (nie biorę żadnych witamin ciążowych), żelazo pośrodku normy więc też oki, badaniu ginekologicznym też dobrze, lekarka posłuchała serduszka dziecka takim urządzeniem a'la ktg, tętno miarowe 150, powiedziała że bóle brzucha są normalne jeśli przechodzą nawet bez brania nospy, a w razie czego kazała brać nospę i leżeć z nogami trochę wyżej, a jak by nie przechodziło to wtedy IP albo wizyta jeśli rano, co do twardego brzucha rano powiedziała że to po nocy tak mi się robi bo leżałam bez ruchu i tyle, zaproponowała czy chcę L4, więc ugadałam się z nią że przyjdę za dwa tygodnie to mi da

czekam do 17.08 na usg :))))

KkasienkaA, meeegi1771, Tulisia lubią tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia trzymam kciuki za Julcie aby wszystko bylo dobrze, tak ja dziewczyny mowia dobrze jest zrobic wiecej badan zeby sie upewnic ale badz dobrej mysli :-)

MamaMai kochana nie znam sie na takich sprawach ale faktycznie wszystko jeszcze ma szanse wyksztaltowac sie poprawnie u ciebie w brzuszku i mysl tylko o tym ze dzidzius bedzie zdrowy,
    Rozumiem twoj niepokoj i przykro mi ze musialas uslyszec taka wiadomosc ale to nie jest w zaden sposob przesadzone wiec ty rowniez mysl tylko pozytywnie :-)

Lili mialas sesje? Ja sprawdzalam u siebie mowia ze 7mies tak najlepiej ...ale chetnie zobacze twoje fotki jak sie na tego fb dostac ja jakos nie moge dodac tulisi do przyjaciolek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 13:26

Mysia 15 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai kochana będzie dobrze ! Najważniejsze ,że Masz dobrych specjalistów u których możesz zasięgnąć porady M,będę się modliła oby wszystko wróciło do normy ! :* nie stresuj się bo na Maluszka to źle wpływa :)
    Mysiu za Juleczke również się pomodle oby diagnoza po usg była pozytywna :* trzymajcie się Kochane ! :*
    Azande super ,że wyniki dobre czekam na wiadomości jak wizyta z usg ! :)
    Ajj Lili sesja w ciazy to super sprawa i pamiątka ! Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę te fotki ;):)
    U Nas ciepło bardzo ciepło ale byczymy się w domku ,niedługo jedziemy do Mojej Mamy na fasolkę po bretońsku :P dziś siostra zapraszała Nas na grilla ale wiecie w ciazy jakoś mało towarzyska się zrobiłam ,posiedzę chwile i zaraz jakoś chce Mi się do domu ,wszystko Mi przeszkadza :D jak staruszka hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:37

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande - dobrze, że wszystko jest ok :)

Ja właśnie się szykuję na wieczór panieński ... dziewczyny wymyśliły, że ma być w stylu pin up ... :P włosy już zrobione, a za niedługo za make up trzeba się wziąć :P Jej...jakoś nie wyobrażam siebie teraz na imprezie ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande to dobrze, że wszystko ok i Pani Doktor rozwiała Twoje obawy :) A i ja skorzystałam na Twojej relacji :) Ja wczoraj pierwszy raz miałam takie dobitne skurcze, ale przepowiadające-bezbolesne (brzuch mi się kurczył i odpuszczał :) ) i krzyknęłam do męża z łazienki, że mam skurcze- myślałam, że umrze na zawał! :D

Jangwa uwielbiam pin up! Mój panieński też był w tym stylu! :D Życzę Ci Kochana miłej zabawy :)

My się szykujemy na ognisko urodzinowe kolegi, ale szczerze mówiąc to mi też się trochę nie widzi... Już coraz gorzej się czuję, normalnie jak stara baba :( Wstać ciężko, położyć się też, schylić się nie ma mowy... Kiepsko, bo do tej pory w ciąży mogłam góry przenosić, no i ogólnie zawsze wszędzie mnie było pełno, biegałam, skakałam i w ogóle. A tu taki zonk... Ale już tylko 3 miesiące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 18:11

meeegi1771 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny po wizycie ok. Szybkie usg było synek waży 750 g ;) dostałam furagine na mocz ponieważ wyszło mi wysokie pH oraz szczawiany wapnia, preparat żelaza na anemię i poza tym ok. Tulisi zaproszenie wysłałam ;)

KkasienkaA, Tulisia lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Lili, chłopaczek Wam rośnie :)
    Też miałam te szczawiany, pobrałam co tam kazali i po dwóch tygodniach piękne wyniki :) Czekamy na zdjęcia w takim razie :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili i Azande, gratuluję udanych wizyt, bardzo się cieszę! Majeczko, to napisz tego linka np. do Jangwy lub Mamy Mai, lub Azande lub do innej dziewczyny należącej do grupy i resztę załatwimy :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai na pewno bedzie wszystko dobrze z Twoim syneczkiem. Moja pierwsza córka tez miala wykryte szmery na sercu i dziurki i wszystko jej zaroslo. O tych zwapieniach slyszalam że znikaja jeszcze w czasie ciaży.
    Tulisiu życzę dużo zdróweczka i spokojnej ciąży. Super że po długim czasie mamy nową fasolkę na forum :)
    Lili swietnie że synuś rośnie :)
    Azande super że wszystko z maluszkiem ok :)
    Dziewczyny ale Wam te tygodnie ciąży lecą 28tc to już bliżej niż dalej.
    Ja obecnie czekam na kolezanke owulacje, to mój drugi cykl starañ może teraz sie uda zobaczymy :)
    Trzymam kciuki za kolejne wizyty i czekam na fotki Waszych robaczków :)

Tulisia lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia trzymamy mocno kciuki!!! Oby niedługo pojawił się szczęśliwy post :)

Mysiu Kochana a Ty na jakim etapie cyklu jesteś?

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili - rośnie duży , zdrowy mężczyzna :)

monilia84- trzymam kciuki za owocną owulację :) Tulisia podesłała nowe wiruski to muszą zadziałać :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt! Zobaczycie wszystko będzie dobrze i juz niedługo będziecie tulic swoje maleństwa! Mama Mai nie martw się na pewno zwapnienie się wchłonie :*

Ja za tydzień testuje ;) byłam wczoraj na glukozie, tsh, ft4 i prolaktynie. Zobaczymy jak moje wyniki w tym miesiącu :) mąż myślał że zrobię tez betę od razu ale chyba jeszcze nic by nie pokazała tak mi się wydaje wiec zostaje czekać na test :) w środę wizyta u endo kontrolna. Kazała mi zrobić usg tarczycy nie zrobiłam wiec mam nadzieje ze zjebek nie będzie :p w pracy jest taka dupa ze strasznie liczę na ciążę i l4 bo więcej niż parę tygodni tam nie wytrzymam chyba...

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to trzymam kciuki!!! :) A kiedy dokładnie testujesz? Bo będziemy oczekiwały na wieści :) A, że z pracą kiepsko to tym bardziej mam nadzieję, że się uda :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    Jak samopoczucia po weeekendzie??
    ja calutka sobote spedzilam nad jeziorem. Maz mial ostatnie nurkowanie na kursie i z nim pojechalam :)
    A wczoraj u mnie byla taka burza i wichura, ze nie mam pradu od 18, wody w kranie tez praktycznienie ma :( czuje sie jak w sredniowieczu normalnie :D telefon rozladowany zero kontaktu ze swiatem... mam nadzieje ze szybciutko napawia wszystkie awarie

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy was też bolało podbrzusze i jajniki? Bo mnie od wczoraj pobolewa, nospa nie pomaga i nie wiem czy to normalne, że może wszytko się rozciąga czy jednak mam czym się martwić...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało i teraz czasem boli. Jeden lekarz kazał brać no-spę 3x1, ale ona wcale nie pomaga, więc pobrałam kilka dni i już nie biorę. Drugi powiedział, że to zapewne od brzucha, że rośnie i że po prostu jest już ciężki i dlatego. Bolało, że dwa tygodnie, a teraz już mniej... :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisiu czy dodałaś mnie do tej grupy na fb?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka myślę że Ci sie tam wszystko rozciaga i sta te bole.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Aniu to trzymam kciuki!!! :) A kiedy dokładnie testujesz? Bo będziemy oczekiwały na wieści :) A, że z pracą kiepsko to tym bardziej mam nadzieję, że się uda :)

Planowo @ mam dostać 27.07 jakoś w przyszłym tygodniu będę testować ;)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

‹‹ 418 419 420 421 422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ