X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai - dobrze, że się trochę uspokoiłaś po wizycie, ale nigdy za wiele ostrożności i lepiej zrobić to echo serduszka :) Mam jednak nadzieję że wszystko okaże się dobrze :)

Kehlana - gratulacje i kochana do dzieła :) brakuje nam świeżych mamusiek :) i obyś ty nią szybciutko została :)

Meegi - ja też mam często mokro w majtach, ale jakoś do tej pory się tym nie przejmowałam za bardzo, lekarz też mówił że wód jest dużo... Ja nie lubię wkładek bo po nich jest u mnie jeszcze gorzej i jakoś staram się z tym żyć, co najwyżej częściej zmieniam bieliznę ;)

KKasieńka - aż prawie dostałam zawału serca czytając o twojej wizycie u lekarza podczas urlopu, ale dobrze, że wszystko jest w porządku. Ja szczerze mówiąc trochę boję się podróży autem, bo mamy 1200 km do przejechania, ale będziemy nocować po dordze i stawać co jakiś czas, no i mam te podkolanówki przeciwzakrzepowe, więc mam nadzieję, że jakoś wutrzymam...

Miłego dnia dziewczyny!

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Miałyście kiedyś tak, że

pecherzyk graffa pękł - uwolnił komórkę jajową a temperatura nie wzrosła?
    Jestam w 2 fazie cyklu - 17dc, moja ovu zawsze jest między 13-15 dc.
    Według monitoringu pęcherzyk dominujący był - duży, teraz go nie ma- wiec znknął, ale nie spowodował podniesienia temp. Dziwne to!

POwinien przekształcić się w ciałkó żółte i produkować progesteron, który podnosi temp.

Atu znów dupa!

WE wtorek był mój termin porodu, tak zorganizowałąm ten dzień aby nie mieć nic czasu na rozmyślanie o tym.
    Ale teraz w każdy dzień myślę, że moje dziecko miało by już dzień, dwa.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 11:02

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, na twoje pytanie ci nie odpowiem bo się nie znam. Podziwiam cię, jesteś bardzo dzielna i trzymaj się kochana!

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko bardzo to dziwne co piszesz... :/ ciekawa jestem sama jak do tego mogło dojść? A termometr nie świruje? Musisz chyba zapytać lekarza... Choć ja przy mierzeniu temperatury nie mam dobrych skojarzeń z lekarzami, bo zazwyczaj każdy mi mówił, że jest to bardzo względne i nie chciał nawet patrzeć na moje wykresy.

Truskaweczko popieram z terminem porodu... Ja swój tak jakby przegapiłam... Patrzyłam z wielkim przerażeniem na kalendarz i na tą datę, aż nagle stwierdziłam, że data minęła, a ja to przoczyłam. Miałam wielkie wyrzuty sumienia, ale chyba lepiej się stało, bo nie wiem jakbym to zniosła... To chyba zadziałała moja podświadomość, co by nas chronić. Z moim Aniołkiem rozmawiam codziennie, codziennie o nim myślę, więc chyba te daty nam nie potrzebne... Obawiam się tylko daty zabiegu, bo ta cholera bardziej zapadła mi w głowie :/ :/ :/

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    ja tak późno bo byłam u lekarza rano, u nas nawet ciepło i świecie słońce ale wiatr jest zimny i psuje wszystko, w ogóle nie ma takiego fajnego lata w tym roku, oby w sierpniu było lepiej
    u ginekologa wszystko oki, dostałam zlecenie na morfologię i mocz, wizyta kolejna za 4 tygodnie i śmiesznie było jak lekarka chciała posłuchać małego Dopplerem a on się schował jej i jeszcze kopnął mnie 3 razy w tym czasie jak go słuchałyśmy :)

Lucy - będzie dobrze, nie przejmuj się podróżą, na pewno macie dobre auto i tam drogi u Was lepsze niż w Pl, więc tak Cię nie wytrzęsie, a przerwy na pewno dobrze Wam obojgu zrobią :)

Mamo_Mai - cieszę się że wizyta Cię uspokoiła i ciekawa jestem jak takie echo serca wygląda? moja córcia miała robione kilka razy ale już po porodzie a nie jak była w brzuszku

Kehlana - super wieści, to będzie emocjonujący koniec miesiąca w sierpniu :) i my też przeżywamy razem z Tobą :)

Truskaweczka - nie patrz na temp tylko działajcie, może być kilka czynników które zakłócają pomiar, a mierzysz zawsze o tej samej porze, bo to bardzo ważne? pamiętasz żeby nie wstawać tylko od razu po przebudzeniu? więc działać a potem czekać aż @ nie przyjdzie :)

Truskaweczka83, Tulisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie ze śluzem to zależy od dnia, ale zauważyłam że po ,,przytulankach" z mężem mam go na następny dzień więcej i zawszę się stresuję czy nie nabawiłam się jakiejś infekcji

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze co do wód płodowych to mi odeszły tak zwanym ,,chlustem" dwie godziny przed porodem i była to bezbarwna woda ale wiem że niektórym kobietom sączą się ale nie tak raz i koniec tylko cały czas się sączą jak już zaczną

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno, nie wiem czy kupujecie bieliznę z Esotiqu bo ja tam się okupuję i staniki są na prawdę super jakościowo, warte polecenia i teraz mają taką promocję jak się kupi za minimum 350 zł to rabat 60% i płaci się tylko 140 zł i ja w ten sposób stałam się dzisiaj szczęśliwą posiadaczką 3 nowych staników (w tym jeden ,,dla Matek karmiących") za 150 zł i jestem bardzo zadowolona, ale ta promocja tylko do jutra

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Esotiq ma moze sklep internetowy?;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    oo Esotiq ma moze sklep internetowy?;)

Ma. Z promocji można skorzystać będąc w ich klubie, więc jak któraś chce oddam swój kod promocyjny, bo mi nie potrzebny.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echo serduszka w ciazy wyglada jak usg genetyczne, lekarz dokladnie wszystko mierzy, ale zdecydowanie dluzej skupia sie na serduszku. Oglada jego budowe, ocenia prace, przeplywy w zylach i tetnichach. Sprawdza ciaglosc komor i przedsionkow, sprawdza czy zastawki sie domykaja itd. Sporo czasu trwa takie badanie, z Maja za kazdym razem ok 30 minut, a pierwsze w lodzi to praktycznie godzine. Ale wtedy pani profesor miala 2 praktykantki i im dokladnie pokazywala i tlumaczyla a pozniej uczyly sie na mnie robic usg :D

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kasienka, Azande, Tulisia za odpowiedzi :)

faktycznie teraz w wakacje czyli na bezrobociu - czasem mam pomiary o np 6.30, a czasem 6.45, czasem 7.00 itd, aż do 7.30 max, wiem nie powinno się tak robić - ale mam tyle stresów, że czasem jak uda mi się pospać do np 7.30 to jestem szczęśliwa :)
    Cały rok budzenie się o 6.00 - żeby do pracy, a tu laba :)
    No nie do końca - bo bez pensji, wiec cienko, ale jednak laba.

Jutro ide na progesteron - zbadać go.
    To będzie 19 dc, zobaczymy co wyjdzie, skoro ciałka zółtego nie było na usg, to albo się już wchłoneło, albo niedomaga może, jutro się dowiem.

U mnie wody płodowe były bezbarwne, bezzapachowe ciut gęstsze od wody, ale prawie takie same :)
    I pierwszy raz je widziałam o 04.00 w nocy po silniejszym skurczu - rozpoczynającym całą akcję porodową :)

mnie nie stać na takie super wypasione staniki :/
    kupuje u nas na targu po 8zł bo lubie mieć każdy kolor, a ostatnio kupuje w pepco za ok 14,99, ale ja mam mały biust i zawsze jeden rozmiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 17:05

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai dobrze ze z dzidzia w porzadku :-) oczywiscie zrob dodatkowe badanie na pewno sie uspokoisz bo wszystko bedzie dobrze :-)

Kehlana super ze @ przyszla za kilka dni ruszajcie do boju :-D

Megi moze faktycznie jak jest mozliwosc to lepiej sprawdzic skad ta woda..ja mam czesto mokro w majtkach ale u mnie to sluz..

Truskaweczka wyluzuj z ta temperatura itp.. zdaj sie na zywiol..jesli dobrze ci sie uklada z mezem to bierz go za uszy i do roboty;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 18:31

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, chciałabym do was dołaczyć...
    obecnie jestem po dwóch stratach ciązy, pierwsza pozamaciczna, druga wewnątrzmaciczna ale źle się rozwijała i w poniedziałek zaczęłam ronić, i ciągle to trwa...
    Chodzę regularnie na usg do szpitala i mnie monitorują, bo się zdecydowałam czekać na samoistne poronienie, które pojawiło się po paru dniach. Obecnie dostałam antybiotyk i lek na szybsze oczyszczenie się jakoś na er... jutro ma być do odbioru w aptece.
    Trochę pomęczyłam lekarkę w szpitalu i dostałam skierowanie do poradni reumatologicznej, aby zrobili mi dogłębną diagnozę (zespół antyfosfolipidowy), za miesiąc mam sprawdzić hormony tarczycy i jeszcze chcę wymęczyć skierowanie na resztę hormonów...ale to może na kontroli za tydzień się uda coś wyciągnąc.
    Tej straty aż tak nie opłakuję, bo za pierwszym razem bardzo to wszystko przeżyłam i chyba wtedy się wypłakałam za wszystkie czasy, dla mnie jest pocieszeniem w tej całej sytuacji że znowu nie doszło do ciązy pozamacicznej, bo bardzo się tego bałam i tego żebym mogła stracić jajowód, stąd moje opłakiwania są dość mizerne, nawet wam powiem, że mam lekkie wyrzuty sumienia.
    Jak zaczęłam ronić, co się zaczęło plamieniem to trochę się popłakałam, ale to wszystko...jestem tak osłabiona, ze nie mam w sumie na to sił. a za pierwszym razem, to ja płakałam w szpitalu i po wyjściu z 2tygodnie, bo było to dla mnie straszną porażką, że tak to pechowo się dla mnie skończyło.

Trochę podczytałam wasze forum i zauwazyłam że bardzo dużo dziewczyn szybko zaszło w ponowną ciążę, wiec mam wielką nadzieję, że u nas również wszystko dobrze pójdzie.

Z własnego doswiadczenia czy możecie mi doradzić o jakie skierowania na badania mam się prosić lekarzy?
    bardzo mnie zastanawia również badania dotyczące infekcji w organiźmie- rózyczka... toksoplazmoza...i inne..co o tym myslicie? bo wolałambym dostac je na NFZ niż robić prywatnie... na to długo się czeka?tak orientacyjnie?

feegu6l.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Cię Helen i oczywiście zapraszamy :)
    Bardzo współczuję Ci tych okropnych przeżyć... :( Ja co prawda jestem po jednej stracie, ale myślę, że nie powinnaś się obwiniać o to jak przeżywasz kolejną stratę... Uważam, że jesteś bardzo silną kobietą! I mam nadzieję, że szybko podzielisz się z nami dobrymi wieściami!

Co do badań to ja niestety nie pomogę, bo specjalistycznych nie robiłam, a i na NFZ nie robię... ale dziewczyny na pewno posłużą dobrą radą :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA dziękuję za przywitanie :) i gratuluję ciązy :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Helen :* wspolczuje strat :(
    Co do badan to ja tez nie pomoge :/ nie robilam zadnych praktycznie, bo u mnie przyczyna smierci corki byla znana. A poronienie to "przypadek"

Po 2 stracie mozesz chyba domagac sie skierowania do genetyka nawet od rodzinnego lekarza na badanie kariotypow twoich i partnera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 20:39

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis przecholowalam ze sprzataniem :/ niby to tylko jeden pokoj a urobilam sie po lokcie!!! Zmienilam posciel, zrobilam zalegle prasowanie, wytarlam kurze i umylam podloge a czuje sie jakbym caly dom ogarnela... do tego brzuch mi twardnieje co jakis czas i chodze przez to zla jak osa!!! Najbardziej obrywa maz bo po tej operacji nic mi nie moze pomoc i to jest takie wkurzajace :D

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Helen!

Przykro mi z powodu twoich strat.. mam nadzieje ze wkrotce doczekasz sie fasolki a my bedziemy cie dopingowac i wspierac :-)
    mi osobiscie bardzo pomoglo forum tak jakos psychicznie czulam sie lepiej czytajac i piszac z dziewczynami :-)
    a teraz jak widzisz duzo z nas to ciezarowki a staraczki sa pelne energii do dzialan i my tylko czekamy na nowe wiesci :-D

ja zrobilam kilka badan choc lekarz powiedzial mi ze nie widzi potrzeby..z tego co pamietam to toksoplazmoza,rozyczka,chlamydia,tarczyca, proby watrobowe, cukier..badania wyszly ok
    Mysle ze ja szukalam na internecie i zrobilam sobie liste i lekarzowi ja dalam.
    zrob s8bie na poczatek te najwazniejsze badania popros o skierowanie - powodzonka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2015, 21:36

Helen lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Helen, przykro mi że spotykamy się w takich okolicznościach, ale dzięki temu, że jesteśmy tu razem i się wspieramy w każdych chwilach w tych dobrych i złych daje ogromną nadzieję, że spełnią się nasze marzenia o byciu mamą i staną się rzeczywistością. W sprawie badań niestety nie pomogę, bo żadnych nie robiłam, przyczyna straty mojej córeczki jest znana, więc nie było potrzeby.

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ