X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli potwierdzi się dziewczynka to będzie Maja :)

kierzynka, kehlana_miyu, Mama_Mai lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeszcze Szymka u Lili :) a Lucy i Kierzynka? Macie już imiona wybrane? Pogubiłam się. Szkoda ze na 1 stronie Rachele juz nie uzupełnia tabelki.

kierzynka lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane my też już po wizycie :)

Z Antkiem wszystko dobrze, pierwszy raz pokazał buziaka :) Mąż stwierdził, że ma duże usta- po nim oczywiście :) Waży 1430 (na pewno ponad 1400, ale nie zapamiętaliśmy dokładnie). Pytałam lekarza i powiedział, że nie będzie za duży- całe szczęście, bo zależy mi na naturalnym porodzie :) Szyjka już się nie skraca, dostałam znowu coś na infekcję w moczu, bo znowu coś wyszło. Więc ogólnie super, wszystko do przodu :)

Mama Martynki gratuluję dobrych wieści! I oczywiście zgody na wyjazd. Ja kocham Zakopane, aż już mąż się denerwuje, bo ja co roku chciałam tam jeździć :) A co do Twojego męża, to kurcze już sobie wyobrażam, jak nie będzie mógł Cię puścić z objęć po takim czasie! To będzie piękne :)

majeczka8, mama Martynki, Truskaweczka83, kierzynka, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka czekałam na info od Ciebie :-) super ze z Antosiem wszystko dobrze. Ale nam rosną dzieciaczki. Juz taki duży jest :-) bardzo się ciesze! Trzymajcie się :*

KkasienkaA lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluję udanej wizyty, niech Antoś dalej rośnie zdrowo.

U mnie z mężem początki rozstan były ciężkie, ale po 6 latach cieszymy się z tego co mamy, a najwazniejsze że mamy siebie i dzieciaczki.

Może na fb stworzymy podobną listę jak tutaj, z datami porodów,imionami maluchów i @ naszych kochanych staraczek.

KkasienkaA lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamo Martynki że o Nas pamiętacie :) Kochane jesteście :)
    Ale Wam ten czas leci jeszcze troszkę i się porody zaczną (terminowe) Buziaki :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak dołączyć do grupy na fb?
    Założyłam konto: Grzegorz Koza
    Może mnie ktoś dodać?
    Albo jak nazywa się grupa?

Prawdziwego fb nie mogłam bo zastanawiam się czy ktoś mnie zna?

Tzn, dużo pisałam o sobie i nie chciałabym, żeby mnie np dyr zlokalizowała, lub ktoś z okolicy, a może tak być, że jest na OF, nigdy nie wiadomo.

Wiem, ze by mi to zaszkodziło w życiu prywatnym.

Ja imiona wybrałam dla następnego dziecka: Antoś lub Nikodem, a dziewczynka to Nikola :)
    A moja córka to Wiktoria :)

Ale Wam mamuśki leci - już nawet 30 tc :)
    Super :)
    Jeszcze 10 tyg i dzidziusie bedą z Wami :)
    Ciotka się cieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 08:34

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Mamy jeszcze Szymka u Lili :) a Lucy i Kierzynka? Macie już imiona wybrane? Pogubiłam się. Szkoda ze na 1 stronie Rachele juz nie uzupełnia tabelki.
    Leon albo Kacper ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka przyjmij zaproszenie do przyjaciółek i wyślij mi link do swojego konta na fb wtedy będę mogla dodać Cie do naszej grupy.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki i Kkasienko, gratuluję udanych wizyt! :)
    A u mnie zapowiada się piękny weekend, bo wolny od pracy :) jutro idziemy z mężem na ryby i robimy sobie ognisko. Nie mogę się doczekać :) Miłego dnia!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki, zrobię taką listę na grupie na fb, ale kochana po niedzieli. Mam nadzieję, że wytrzymacie :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że wytrzymamy :) dziękuję :* nie śpiesz się, teraz najważniejsze żebyś myślała o sobie i fasolce. A jak tam samopoczucie?

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysl z ta lista :)

Kasienka jak masz zdjecie swojego dziedzica to pochwal sie ;) czekamy tu juz od dawna zeby zobaczyc jego buzke :)

Mamo Martynki podziwiam ciebie i twojego meza ze dajecie rade tak dlugo sie nie widziec... moj pracuje poza domem tylko od poniedzialku do piatku a i tak jest ciezko :/

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki dobry pomysł z listą, tez o tym myślałam :-) nie pamiętam dokładnie która kobietka na kiedy ma termin a tak będzie łatwiej :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Truskaweczka przyjmij zaproszenie do przyjaciółek i wyślij mi link do swojego konta na fb wtedy będę mogla dodać Cie do naszej grupy.

już wysłałam dzięki :)

nie przestraszcie się Grzegorza Kozy :-P

Tulisia lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai no niestety nie mamy fotki, bo tak z każdej wizyty to on nam nie drukuje, tylko z tych ważniejszych :) Następne mamy 17.08 więc może wtedy.

My dziś posadziliśmy kwiatki przy grobie Aniołka naszego :) Wstawię Wam fotkę na fb. Ale niestety daliśmy trochę plamę z krzyżem... Bo zamówiliśmy pomniczek i w ogóle, ale zapomnieliśmy o jakimkolwiek krzyżu! Stwierdziłam, że jak gdzieś zobaczę ładny to kupimy i dokleimy, a na razie jest ten z pochówku.

Lecę piec biszkopt do tortu rocznicowego :) Rocznica w poniedziałek, ale mama zamówiła z nas mszę na niedzielę, więc wypada zaprosić ich na jakieś ciacho :D Pierwszy raz będę robiła tort kryty masą cukrową, mam nadzieję, że wyjdzie :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka no szkoda ze nie masz fotki, twoj synek napewno jest sliczny ;)

Moj gin to sam z siebie drukuje chociaz jedno zdjecie na kazdej wizycie :) widzi jak bardzo stresuje mnie kazda kontrola i usg jest obowiazkowe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!! Nie odzywałam się troszkę bo przed urlopem jak zwykle stres, i w pracy żeby wszystko możliwe pozamykać, i w domu z pakowaniem i planowaniem wyjazdu i jeszcze wczoraj byliśmy u teściów ba jedzeniu... Ufff ale udało się i już jedziemy! Dziś tylko do Berlina a jutro dalej kierunek domek :) Na razie jedzie się dobrze choć wczoraj zaczęły się wakacje dla dzieciaków i dużo aut na autostradzie...

Helen - witam na naszym forum, mam nadzieję że będziesz się czuć tu dobrze :)

Kkasieńka - fajnie że z Antosiem wszystko dobrze i w końcu dał sobie zobaczyć buźkę :)

Mama Martynki - życzę Wam udanego wypoczynku :) ja też uwielbiam Tatry i ciągle myślę że muszę zabrać tam męża. Mozę w przyszłym roku się uda, skoro jeszcze mój brat przeprowadza się do Nowego Targu :) I fajnie że szyjka się nie skraca :) to super wieści :)

Pszczoła - u Kornelki na pewno wszystko będzie dobrze :) nie martw się ba zapas ;)

Kierzynka - gratuluję udanego połówkowego :)

Tulisia - oooo jak Wam dobrze :) spędzajcie miło weekend :) kiedy udziesz znowu do gina?

Monilia - jak u Ciebie??? @ przyszła ? Oby nie :)

Jangwa - uśmiałam się z kaczuchów :) Oby Maja została Mają :) bo brakuje nam dziewczynek...

Co do imion to chyba Majeczka się jeszcze nie zdradziła z imieniem... U nas ostatnio na tapecie jest Beniamin, mały Beni i doroślejszy Ben...obojgu się podoba i pasuje w Niemczech i w Polsce też chyba nie brzmi dziwnie... Zobaczymy czy tak już zostanie ;) czy jeszcze coś innego wymyślimy :)

Miłego dnia i dalszych dni! Mam nadzieję że będę miała was czas podczytywać i pisać ale różnie to może być więc się nie martwcie :)

Helen, mama Martynki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy udanych wakacji :) w polsce pogoda zapowiada sie pieknie na najblizszy tydzien ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy także życzę Wam udanego wypoczynku! i spokojnej drogi :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ