Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli potwierdzi się dziewczynka to będzie Maja :)

kierzynka, kehlana_miyu, Mama_Mai lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy jeszcze Szymka u Lili :) a Lucy i Kierzynka? Macie już imiona wybrane? Pogubiłam się. Szkoda ze na 1 stronie Rachele juz nie uzupełnia tabelki.

kierzynka lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane my też już po wizycie :)

Z Antkiem wszystko dobrze, pierwszy raz pokazał buziaka :) Mąż stwierdził, że ma duże usta- po nim oczywiście :) Waży 1430 (na pewno ponad 1400, ale nie zapamiętaliśmy dokładnie). Pytałam lekarza i powiedział, że nie będzie za duży- całe szczęście, bo zależy mi na naturalnym porodzie :) Szyjka już się nie skraca, dostałam znowu coś na infekcję w moczu, bo znowu coś wyszło. Więc ogólnie super, wszystko do przodu :)

Mama Martynki gratuluję dobrych wieści! I oczywiście zgody na wyjazd. Ja kocham Zakopane, aż już mąż się denerwuje, bo ja co roku chciałam tam jeździć :) A co do Twojego męża, to kurcze już sobie wyobrażam, jak nie będzie mógł Cię puścić z objęć po takim czasie! To będzie piękne :)

majeczka8, mama Martynki, Truskaweczka83, kierzynka, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka czekałam na info od Ciebie :-) super ze z Antosiem wszystko dobrze. Ale nam rosną dzieciaczki. Juz taki duży jest :-) bardzo się ciesze! Trzymajcie się :*

KkasienkaA lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluję udanej wizyty, niech Antoś dalej rośnie zdrowo.

U mnie z mężem początki rozstan były ciężkie, ale po 6 latach cieszymy się z tego co mamy, a najwazniejsze że mamy siebie i dzieciaczki.

Może na fb stworzymy podobną listę jak tutaj, z datami porodów,imionami maluchów i @ naszych kochanych staraczek.

KkasienkaA lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamo Martynki że o Nas pamiętacie :) Kochane jesteście :)
    Ale Wam ten czas leci jeszcze troszkę i się porody zaczną (terminowe) Buziaki :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak dołączyć do grupy na fb?
    Założyłam konto: Grzegorz Koza
    Może mnie ktoś dodać?
    Albo jak nazywa się grupa?

Prawdziwego fb nie mogłam bo zastanawiam się czy ktoś mnie zna?

Tzn, dużo pisałam o sobie i nie chciałabym, żeby mnie np dyr zlokalizowała, lub ktoś z okolicy, a może tak być, że jest na OF, nigdy nie wiadomo.

Wiem, ze by mi to zaszkodziło w życiu prywatnym.

Ja imiona wybrałam dla następnego dziecka: Antoś lub Nikodem, a dziewczynka to Nikola :)
    A moja córka to Wiktoria :)

Ale Wam mamuśki leci - już nawet 30 tc :)
    Super :)
    Jeszcze 10 tyg i dzidziusie bedą z Wami :)
    Ciotka się cieszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 08:34

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Mamy jeszcze Szymka u Lili :) a Lucy i Kierzynka? Macie już imiona wybrane? Pogubiłam się. Szkoda ze na 1 stronie Rachele juz nie uzupełnia tabelki.
    Leon albo Kacper ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka przyjmij zaproszenie do przyjaciółek i wyślij mi link do swojego konta na fb wtedy będę mogla dodać Cie do naszej grupy.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki i Kkasienko, gratuluję udanych wizyt! :)
    A u mnie zapowiada się piękny weekend, bo wolny od pracy :) jutro idziemy z mężem na ryby i robimy sobie ognisko. Nie mogę się doczekać :) Miłego dnia!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Martynki, zrobię taką listę na grupie na fb, ale kochana po niedzieli. Mam nadzieję, że wytrzymacie :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że wytrzymamy :) dziękuję :* nie śpiesz się, teraz najważniejsze żebyś myślała o sobie i fasolce. A jak tam samopoczucie?

z8hs7m2.png4uyly46.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysl z ta lista :)

Kasienka jak masz zdjecie swojego dziedzica to pochwal sie ;) czekamy tu juz od dawna zeby zobaczyc jego buzke :)

Mamo Martynki podziwiam ciebie i twojego meza ze dajecie rade tak dlugo sie nie widziec... moj pracuje poza domem tylko od poniedzialku do piatku a i tak jest ciezko :/

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Martynki dobry pomysł z listą, tez o tym myślałam :-) nie pamiętam dokładnie która kobietka na kiedy ma termin a tak będzie łatwiej :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Martynki wrote:
    Truskaweczka przyjmij zaproszenie do przyjaciółek i wyślij mi link do swojego konta na fb wtedy będę mogla dodać Cie do naszej grupy.

już wysłałam dzięki :)

nie przestraszcie się Grzegorza Kozy :-P

Tulisia lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai no niestety nie mamy fotki, bo tak z każdej wizyty to on nam nie drukuje, tylko z tych ważniejszych :) Następne mamy 17.08 więc może wtedy.

My dziś posadziliśmy kwiatki przy grobie Aniołka naszego :) Wstawię Wam fotkę na fb. Ale niestety daliśmy trochę plamę z krzyżem... Bo zamówiliśmy pomniczek i w ogóle, ale zapomnieliśmy o jakimkolwiek krzyżu! Stwierdziłam, że jak gdzieś zobaczę ładny to kupimy i dokleimy, a na razie jest ten z pochówku.

Lecę piec biszkopt do tortu rocznicowego :) Rocznica w poniedziałek, ale mama zamówiła z nas mszę na niedzielę, więc wypada zaprosić ich na jakieś ciacho :D Pierwszy raz będę robiła tort kryty masą cukrową, mam nadzieję, że wyjdzie :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka no szkoda ze nie masz fotki, twoj synek napewno jest sliczny ;)

Moj gin to sam z siebie drukuje chociaz jedno zdjecie na kazdej wizycie :) widzi jak bardzo stresuje mnie kazda kontrola i usg jest obowiazkowe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!! Nie odzywałam się troszkę bo przed urlopem jak zwykle stres, i w pracy żeby wszystko możliwe pozamykać, i w domu z pakowaniem i planowaniem wyjazdu i jeszcze wczoraj byliśmy u teściów ba jedzeniu... Ufff ale udało się i już jedziemy! Dziś tylko do Berlina a jutro dalej kierunek domek :) Na razie jedzie się dobrze choć wczoraj zaczęły się wakacje dla dzieciaków i dużo aut na autostradzie...

Helen - witam na naszym forum, mam nadzieję że będziesz się czuć tu dobrze :)

Kkasieńka - fajnie że z Antosiem wszystko dobrze i w końcu dał sobie zobaczyć buźkę :)

Mama Martynki - życzę Wam udanego wypoczynku :) ja też uwielbiam Tatry i ciągle myślę że muszę zabrać tam męża. Mozę w przyszłym roku się uda, skoro jeszcze mój brat przeprowadza się do Nowego Targu :) I fajnie że szyjka się nie skraca :) to super wieści :)

Pszczoła - u Kornelki na pewno wszystko będzie dobrze :) nie martw się ba zapas ;)

Kierzynka - gratuluję udanego połówkowego :)

Tulisia - oooo jak Wam dobrze :) spędzajcie miło weekend :) kiedy udziesz znowu do gina?

Monilia - jak u Ciebie??? @ przyszła ? Oby nie :)

Jangwa - uśmiałam się z kaczuchów :) Oby Maja została Mają :) bo brakuje nam dziewczynek...

Co do imion to chyba Majeczka się jeszcze nie zdradziła z imieniem... U nas ostatnio na tapecie jest Beniamin, mały Beni i doroślejszy Ben...obojgu się podoba i pasuje w Niemczech i w Polsce też chyba nie brzmi dziwnie... Zobaczymy czy tak już zostanie ;) czy jeszcze coś innego wymyślimy :)

Miłego dnia i dalszych dni! Mam nadzieję że będę miała was czas podczytywać i pisać ale różnie to może być więc się nie martwcie :)

Helen, mama Martynki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy udanych wakacji :) w polsce pogoda zapowiada sie pieknie na najblizszy tydzien ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy także życzę Wam udanego wypoczynku! i spokojnej drogi :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ