X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Kasienka nic lekarz nie mówił czy będzie duża do porodu. Powiedział tylko ze wagowo jak na ten tydzień ciąży to jest poprawnie :) i z tego co czytałam to w 31tc taka waga jest ok ;)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła a malutka się Jeszcze nie przekreci w inną stronę? za mało miejsca juz pewnie ma ;) ale masz fajnie... juz. 30 tygodni za Tobą ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Ja juz po wizycie. U mojej panny wszystko w porządku :) jest już ułożona główką do dołu i waży ok 1760g :-) u mnie szyjka długa i zamknięta :-)

Kornelka to duża dziewczynka, super niech rośnie dalej, spokojnych 10tyg ci życzę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Pszczoła a malutka się Jeszcze nie przekreci w inną stronę? za mało miejsca juz pewnie ma ;) ale masz fajnie... juz. 30 tygodni za Tobą ;)

Teoretycznie jeszcze może się przekręcić ale lekarz powiedział ze to juz rzadko się zdarza bo dzieciątko ma coraz mniej miejsca ;)

kierzynka lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola ciesze sie ze u was wszystko dobrze :) Kornelcia rosnie jak na drozdzasz :) juz duza z niej dziewczynka :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Truskaweczko, może załóżcie sobie w oknach i w drzwiach na taras siatki? Wtedy i macie świeże powietrze, i muchy nie wlatują.

mamy w 1 oknie tylko siatkę a w tarasowych nie wiem jak zrobić bo ciągle wychodzimy i wchodzimy, są takie super ramy z siatką ale drogie, mój brat ma - dostał gratis do okien - moskitery czy jakoś tak. musze kupić te siatki zwykłe na rzep i mąż z desek zbije rame to jakoś w tarasowych drzwiach założymy :)

Strasznie się przejadłąm gołąbkami - mąz robił, ja mu pomagałam tylko - są przepyszne, mam taki brzuchol jak w 6 m-cu ciąży - tragedia i wstydzior ;)

Pszczołą, duża masz dzidzię już - fajnie. :)

3 miesiące to baaardzo długo bez <3
    Ja jakoś bardzo czesto nie preferuje ;-P ale co 3 miesiące to przesada już ;)
    To ponoc na wzmocnienie nasienia - dodatkowo przez te 3 miesiące zero picia i palenia, wiec nie ma szans na to.

Co będzie to będzie.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła pytam, bo ja zapytałam i powiedział, że Antek raczej będzie mały. To by się zgadzało, bo spora różnica między nimi :) Młody też jest głową już w dole od miesiąca, dobrze słyszeć że raczej się już nie przekręci :) To kiedy teraz macie wizytę? Bo coś kiedyś mi się obiło o uszy, że przy końcu jest częściej, ale my mamy normalnie jak zawsze. Stresujesz się już trochę???

Truskaweczko a może spróbujcie na razie z tą wersją na miesiąc, a nie na trzy? Bo ja też nie jestem jakąś maniaczką <3 no ale trzy miesiące to dużo :D :D

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka a przypomnij mi ile Antos waży? Ja mam teraz wizytę za trzy tygodnie. Zawsze miałam co miesiąc. A jeśli chodzi o stres to szczerze mówiąc coraz bardziej zaczynam się bać ;-) ale czasami z kolei sobie myślę że już bym mogła a tu jeszcze dwa miesiące ale to zazwyczaj w nocy gdy męczy mnie zgaga, duszności i do tego doszła rwa kulszowa ;) a jak u Ciebie?

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet sie nie obejrzycie a zleca te 2 miesiace i bedziecie zdawac nam relacje z porodowki :)

Truskaweczka ja bym sprobowala zrobic ten miesiac przerwy, a moze to rzeczywiscie podziala?? A jak twoj maz zapatruje sie na ograniczenie picia i palenia?? Tez moglby wlozyc troche wysilku w starania o potomstwo ;)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG :) Maja pozostała Mają :) hehe :) I wszystko jest dobrze :) tylko wyszło, że jest tydzień młodsze (zawsze wychodziło już normalnie jak do OM), ale może będzie malutka po prostu :P Waży 531 g :)

Śmiesznie fikała i pokazywała język...palcami u stópek ruszała :) szkoda tylko, że ładnego zdjęcia nie mam i 3d czy tam 4d nie dało radu bo była źle ułożona, że by się po prostu twarz rozlała w plamę ... ale najważniejsze, że wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:54

majeczka8, KkasienkaA, kehlana_miyu, Tulisia, kierzynka, monilia84, Helen, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana przykro mi ze taki stan ogarna cie ale mam nadzieje ze wkrotce poczujesz sie lepiej sciskam cie mocno :-)

Pszczola tobie dlugo nie zostalo i fajnie ze Kornelka jest juz prawidlowo ulozona :-)

Jangwa gratuluje wizyty i tego ze Maja pozostala Maja :-D

Ja czytam was ale ostanio zyjemy w ciaglym biegu bo robimy remont domu i musimy zdazyc tak do konca wrzesnia..juz mam dosc..zamieszanie w domu ze hejj wszystko lezy wszedzie trudno cokolwiek znalezc..plus w pracy nowy szef i stresu co nie miara bo facet jest surowy i nieprzyjemny..szkoda gadac..
    musze sie jakos odstresowac bo ostatnio zaczelam sie martwic ze maly czuje ze ja ciagle zestresowana i w pracy i w domu..

Milego wieczoru kochane sciskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 21:59

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła Antek w piątek ważył niecałe 1500 :) Ale lekarz powiedział, że w porządku. No ja też mam takie myśli, że mógłby jeszcze posiedzieć, ale częściej chyba chciałabym, żeby już było po wszystkim. Trochę Meeegi z Jagódką ściągnęła mnie na ziemię i uświadomiłam sobie, że kurcze już nie daleko... Oj współczuję Ci bardzo tych dolegliwości! Kurcze cała lista... :/ Mi całe szczęście tylko kręgosłup i nieporadność/niezdarność dokucza.

Jangwa gratulacje :) Mamy potwierdzoną Majeczkę :D Nie przejmuj się tymi wymiarami, Antek też był na początku z mały, potem był za duży, a teraz jest idealnie (w wymiarach), a w wadze zobacz ile Kornelka się różni od Antka. A spojrzałam i w tym tygodniu co Ty Antek ważył zaledwie ok 700 :)

Majeczka oj współczuję tego młynka... I w domu i w pracy... Może sprawiaj sobie małe relaksujące przyjemności :) Może jakiś masażyk stóp od męża :D

jangwa_maua lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua gratuluję udanej wizyty :-) ciesze się ze wszystko z Mają w porządku no i mamy juz 3 potwierdzona księżniczkę :) z czego jedna juz na świecie a dwie w brzuszku :)

Majeczka tylko się nie przemeczaj I spróbuj się jakoś odstresowac :-) zrób coś dla siebie co Cię zrelaksuje a tym samym Twojego synia :-)

wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka mam tak samo, jak przeczytałam wiadomość Megi to sobie uświadomiłam ze trzeba powoli kupować rzeczy dla siebie do szpitala i niedługo pakować torbe ;)
    No to nie aż taką duża różnica w wadze między naszymi dzieciaczkami tym bardziej ze to się może zmieniać jak w kalejdoskopie ;) i Twój synek i moja córcia mieszczą się w normie :) ciekawa jestem z jaką waga się urodza maluchy :)
    a jeśli chodzi o dolegliwości to faktycznie ostatnio czepiają się mnie wszystkie książkowe objawy 3 trymestru ale jak to lekarz dziś powiedział, trzeba to przeczekać i potem jak się brzuch trochę obniży to będzie lżej. Najważniejsze że niunia jest zdrowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 22:29

KkasienkaA lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła i Jangwa: gratuluję udanych wizyt i bardzo się cieszę że z dzidziusiami wszystko jest ok :)

Truskaweczko, moim zdaniem nie masz za małego progesteronu jak na ciążę. Ja w udanym cyklu mierzyłam i jednego dnia i było niecałe 16, a drugiego niecałe 15. (sprawdź sobie w moim cyklu w notatkach) Zauważyłam, że spada, więc myślę ,,ocho, już po ciąży", a tu zaskoczenie :)
    A może z tym <3. to zamiast miesięcznej abstynencji, to spróbujcie przez miesiąc kochać się regularnie i zobaczyć co wtedy to da. Sama nie wiem.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z Megi przegapilam cos??? Ktora ksiezniczka juz sie urodzila?

Ja mysle o wxzesniejszym urlopie niz pazdzier (tak mialo byc) ale chyba zaczne macierzynski we wrzesniu bo juz nie wyrabiam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 08:13

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi urodziła Jagodke 4 sierpnia. Pisała ze cos nie moze wejść na forum. Malutka to zdrowa dziewczynka dostała 9 pkt :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka Meggi urodzila we wtorek przez cc Jagodke. Malutka jest silna, wazy 1500g i tylko tyle poki co wiemy.

Jangwa gratuluje Majeczki :) ciesze sie ze ze wszystko jest ok :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    u nas przyjemne ochłodzenie z rana a nadają 33 stopnie dzisiaj :)

Pszczoła - super miałaś udaną wizytę, Twoja córcia jest już spora i fajnie że główką do dołu moja córcia też wcześnie się odwróciła i tak siedziała do porodu głową do dołu :)

Majeczko współczuję dolegliwości, jeszcze teraz te upały :(

Jangwa - gratuluję udanej wizyty, Toja Maja już spora dziewczynka :)

jak tak piszecie o wizytach to nie mogę się doczekać do mojego usg które będzie już 17.08 :) ciekawe czy też mi powiedzą ile mały waży no i czy wszystko oki i czy płeć się nie zmieni :)

a co do tego pakowania torby do szpitala to warto wcześniej i pokazać mężowi co jak się nazywa i jak wygląda żeby potem wiedział w razie jak by miał coś podać, przynieść no i jest trochę tych rzeczy więc lepiej wcześniej się spakować żeby potem nie było niespodzianki :)

u mnie wizyty co 4 tygodnie, a od 32 tyg co 2 tygodnie, a od 36 co tydzień bodajże

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande to trafna uwaga, właśnie ostatnio gdzieś czytałam, że to facet powinien zapakować przy wsparciu torbę, bo potem kobieta w bólach krzyczy "no ta boczna kieszeń po prawej stronie, obok kosmetyków" :D czytałam taką prośbę jednej położnej, żeby właśnie facet wiedział, co, jak, do czego :)

Truskaweczko ja też tak miałam, że mi tempka spadała... Ja już przecież byłam u lekarz po dupka na wywołanie, bo taki dziwny był ten cykl, że na bank obstawiała, że bezowulacyjny. Dobrze, że mi nie dał, bo to już był Antoś :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ