X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 20 września 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puszczam muzykę Malutkiej . Puszczam jej walce Staussa i Kaczuszki z dziecięcych, ale coś jeszcze chyba dorzucę..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jangwa współczuję straty :(
    Mamo_Mai - ja nic nie puszczam, jakoś nie wpadłam na ten pomysł :)
    KkasienkaA - fajnie że jesteś zadowolona z położnej, a na kiedy masz termin Twoim zdaniem? U mnie była duża różnica w terminie z córcią, ale to ze względu na moje długie cykle, urodziłam zgodnie z terminem z pierwszego USG w 7/8 tygodniu.
    Kehlana - jak tam testowałaś?
    Ja dzisiaj te USG, strasznie się denerwuję, jak bym chciała żeby już było po południu. :(

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też liczyła Pani z tych wczesnych USG. Wyszło na 16.10. Powiedziała, że to jest o tyle ważne, że żeby nie indukowali porodu jeżeli nie przyjdzie sam wcześniej, bo mogą się sugerować 11.10. Ale urodzić i tak mogę w każdym momencie, kiedy Antek się zdecyduje.

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym co napisałaś, najgorsze co może być to takie wywoływanie porodu na siłę (no chyba że się coś dzieje nie dobrego to wiadomo), ja czekałam cierpliwie aż się samo zacznie i po 15 dniach oczekiwania urodziłam córeczkę w 2 godzinki i po porodzie śmigałam jak to położna stwierdziła jak ,,sarenka".

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce miec tym razem wywolany porod i to juz w 37tc. Boje sie czekac dluzej :( wogole wyczekiwanie nawet do tego 37tc jest dla mnie mega stresujace. Mam nadzieje, ze lekarz zgodzi sie z moimi oczekiwaniami i zrozumie, ze moja sytuacja jest powiedzmy "wyjatkowa"
    Wszyscy pytaja mnie kiedy mam termin i kiedy rodze, a jak odpowiadam ze rodzic bede przed terminem to patrza jak na wariatke ze wogole rozwazam taka mozliwosc :/

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande trzymam kciuki za wizytę! I czekam na wiadomości!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana Kochana co u Ciebie? Testowałaś? Mam nadzieje, że @ nie przyszła!!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai ja Ciebie Kochana rozumiem!!! Uwierz mi, że ja też chcę, żeby Antek nie siedział tam za długo, bo po prostu się boję... Dlatego stawiamy na te naturalne sposoby i będziemy się starać, żeby Antoś urodził się niedługo. Zwłaszcza, że wczoraj dowiedziałam się o kolejnej stracie u jednej dziewczyny... w 9 miesiącu, nie przy porodzie, tylko w brzuchu. Ehhh przerażona jestem. Więc zjadłam śniadanie i wybywam na dłuuuugi spacer, mąż wróci z pracy i zabieram go do sypialni :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    A ja chce miec tym razem wywolany porod i to juz w 37tc. Boje sie czekac dluzej :( wogole wyczekiwanie nawet do tego 37tc jest dla mnie mega stresujace. Mam nadzieje, ze lekarz zgodzi sie z moimi oczekiwaniami i zrozumie, ze moja sytuacja jest powiedzmy "wyjatkowa"
    Wszyscy pytaja mnie kiedy mam termin i kiedy rodze, a jak odpowiadam ze rodzic bede przed terminem to patrza jak na wariatke ze wogole rozwazam taka mozliwosc :/

Wcale Ci się nie dziwię. A ludźmi się nie przejmuj. Wiele osób nie rozumie, ponieważ nie przeszło tyle bólu, strachu, poczucia bezsilności co Ty. Jesteś naprawdę silną kobietą. Wiem jak ja się czułam gdy Maja miała podejrzenie zespołu edwardsa. Tego uczucia strachu i bezsilności nie można zapomnieć. A Ty walczyłaś o swoją Maleńką Córeczkę i za to Cię podziwiam. Mam nadzieje tylko, że lekarz zgodzi się na wywołanie porodu. Na pewno weźmie pod uwagę Twoje poprzednie traumatyczne przeżycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 10:37

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana jak tam Kochana? Spoglądam na Twój cykl i czekam na dzisiejsze wieści :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czekam na wpis od Kehlany :) przegladam tez inny watek i nadal cisza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo_Mai - wiadomo że są różne przypadki i często trzeba wcześniej wykonać chociażby cc ze względu na różne powody, a u Ciebie cc wchodzi w grę czy nastawiasz się na poród sn?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce rodzic naturalnie, przeszlam juz jeden taki porod i naprawde szybciutko doszlam do siebie. Nawet szycie mnie nie bolalo, nie ciagnelo, nie szczypalo.
    Cc oczywiscie tez wchodzi w gre, ale tylko jezeli zajdzie taka koniecznosc, boje sie cholernie operacji i blizny po cieciu. Poza tym chcialabym za niecaly rok znow zajsc w ciaze, zeby miedzy dzieciaczkami nie bylo duzej roznicy wieku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo_Mai - trzymam kciuki żeby Twój ginekolog poszedł Ci tak na rękę i żeby było po Twojej myśli, ale z tego co pisałaś to chyba spoko masz lekarza prowadzącego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co z Kehlaną, trzyma nas w niepewności.
    Już prawie 12, jeszcze 4 godzinki i będę czekała w kolejce. Zrobiłam co miałam zrobić i teraz tylko czekanie mi zostało. Ale za to dom lśni jak nigdy :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiecie mi coś o urlopie dla taty? Koleżanka mi powiedziała, żeby wziął mąż na mnie L4 na dwa tygodnie. Ja wiem o tej możliwości, słyszałam tylko, że ciężko jest to dostać i dają raczej po ciężkich cesarkach. Wiecie jak to jest? I jak je załatwić? Idzie się do zwykłego lekarza? Ja też muszę iść?

No i czy jest jeszcze urlop dla taty dwa tygodnie z racji urodzenia dziecka? Taki niezależny od macierzyńskiego?

Bo ja się już trochę pogubiłam... :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu o L4 nic nie wiem
    Ale jeśli chodzi o urlop tacierzynski to sa 2 tygodnie. W przeciągu roku od urodzenia dziecka może go wykorzystać i musi być ciągiem.

KkasienkaA lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande - trzymam kciuki za wizytę ;) będzie wszystko dobrze.

Mama_Mai - wcale nie dziwię Ci się, że chcesz urodzić wcześniej. Dobrze, że kładziesz się przed terminem do szpitala i będziesz pod stałą kontrolą lekarzy :) a i tak wiem, że na pewno wszystko będzie dobrze i Wojtuś urodzi się zdrowy :) To jeszcze mnie z terminem przegonisz :P hehe :)

Ja bym tylko chciała urodzić po 22.11 :P może głupie i człowiek niby nie wierzy w horoskopy, ale wolałabym aby Malutka była strzelcem niż skorpionem :P Ale skoro jest mniejsza o tydzień to i może wcale nie będzie jej się śpieszyło na świat i wybierze sobie grudzień :)

Ja w środę idę na USG. W końcu zobaczę moją Kruszynkę. A teraz czas wybyć do apteki i zaopatrzyć się w leki :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również jak na szpilkach czekam na wieści od Kehlan, oby @ się nie zjawiła jednak ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa chcialabym umowic sie z lekarzem na wywolanie ok 16.11 ;) 16.11 bede dokladnie w 37t3d ciazy wiec to chyba moze przejsc??? wiec jak dobrze pojdzie Wojtek urodzi sie przed twoja Majka :)

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ