Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już tylko temperaturę mierzę, testów owu nie mam, śluzu też nie sprawdzałam specjalnie, bo i tak nie chce się pojawiać wyraźny. Olałam w tym cyklu polowanie na owulkę, serduszkowaliśmy jak nam się chciało, akurat wychodziło mniej więcej co drugi dzień I zobaczymy
Tulisia lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Witajcie kochane Ciociunię, oficjalnie przedstawiam Wam mojego puszka okruszka, który ma już 7,6mm i ślicznie bije mu serduszko. Bardzo dziękuje za kciuki. Dostałam lutkę i acard, lekarz super także będziemy walczyć
A o to moje śliczne maleństwo
KkasienkaA, DomiBW, anka418, Mysia 15, Mama_Mai, jangwa_maua, kehlana_miyu, Tulisia, lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualnySuper wieści Monilia wieeeelkie gratulacje
Jangwa, ja też nie mam ładnego zdjęcia z usg, tak Ci powiem na pocieszenie, Maja już główko do dołu to super mój też podobno już głową w dół, my jdziemy w Poniedziałek na usg prywatnie i też liczę na jakąś ładną fotkę i żeby mąż zobaczył synka bo jeszcze w tej ciąży nie był ze mną
KasienkaA - dzięki za pocieszenie bardzo na to liczę że mnie ominą te paciorkowce tym razem, 3 dni i do domu, wtedy ten tydzień mi szybko zleciał i cieszyłam się że z Małą jest wszystko dobrze, ale teraz jeśli mi przyjdzie leżeć tydzień to nie wiem jak to córcia zniesie i o to się boję najbardziej.
Ja dzisiaj trochę na ciuchy skoczyłam i kupiłam dwa śliczne welurowe pajace dla Michasia i 4 pary spodenek na 56-642 hehehehe.monilia84, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monilia84 wspaniale!!! Pozostaje Ci już tylko cieszyć się ciążą i liczyć kolejne upływające tygodnie! Serducho pięknie bije, będzie wszystko dobrze
Dziewczyny ja mam za parę dni odstawić Acard i załapałam jakiegoś stresa, czy będzie dobrze... Czy macie jakieś doświadczenia, albo wiece coś na ten temat??
Byłam wczoraj u endo i powiedział mi jak to będzie po ciąży (nie miałam przed ciążą problemów z tarczycą). Miałam Was zapytać, czy wiece, więc napiszę może komuś się przyda Kazał mi teraz brać euthyrox jeden dzień 50, drugi 75. Plus jod z Femibionu (150). Od dnia porodu brać euthyrox 25 przez miesiąc plus jod albo z witamin, albo jodid. Po miesiącu zrobić badania i dopiero się pokazać. A jod mam brać przez cały okres karmienia.monilia84 lubi tę wiadomość
-
Monilla gratuluję!!! Tak bardzo się cieszę, że serduszko pięknie bije!! I Fasolinek już tak urósł!!
Z lekarza jesteś zadowolona- naprawdę udana wizyta!!
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Kehlana Kasienka ma rację- z nieładnych wykresów są piękne Zielone Groszki!
Mnie też pocieszała, ponieważ mój wykres teraz był płaski, nijaki i ogólnie wyglądał do d... Myślałam, że miałam cykl bezowulacyjny. A tutaj proszę!
Nie chcę Cię oczywiście nakręcać- już kiedyś obiecałyśmy na forum, że nie będziemy się nakręcać.
Ale tak bardzo, z całego serducha chciałabym, żeby Ci się teraz udało! Żeby był Zielony Groszek, który rósłby silny i zdrowy i pojawił się po 9 miesiącach!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonilia gratuluje :*:*:*
Azande byc moze kilka dni nie pisalam, bylam ostatnio troszke zalatana, szukam w necie rzeczy, ktore musze dokupic Wojtusiowi. Poki co zamowilam sobie leginsy i koszule do karmienia malemu musze dokupic jakis cieply pajacyk na wyjscie ze szpitala, termometr, kosmetyki i zestaw startowy do pieluszkowania zaglebiam sie coraz bardziej w wielopieluchowanie i naprawde mi sie to w teorii podoba poza tym zakochalam sie z kocykach z MINKY i juz nawet upatrzylam sobie aukcje na allegro mam zamiar kupic 2, maz nie protesuje wiec korzystam dopoki nic nie mowi
Za tydzien ide na wieczor panienski, kupilam sobie luzna bluzke, mam nadzieje, ze nie bede za bardzo ostawac od elegancko ubranych kolezanek
No i juz mechanik sklada do kupy samochod moze jutro albo w sobote wreszcie go odzyskammonilia84, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny, rzeczywiście ten czas strasznie szybko leci, oby wszystko się ułożyło i tak spokojnie do końca biegło. Stresa już powoli mam bo lekarz powiedział że na następnej wizycie pobiorą mi krew na testy pappa i już się stresuje co to wyjdzie, bo z Wiki wyszły mi paskudne i od tego czasu miałam stres do prawie samego końca Wiem że teraz będzie inaczej ale.... nio zawzse jest to ale
Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was dziewczyny bierzę albo brała w tej ciąży zastrzyki Clexane. Bo lekarz zastanawia się czy mi ich nie dać, na wszelki wypadek
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
nick nieaktualny
-
Ja jeżeli będzie dobrze i serduszko będzie biło i maluszek będzie rósł nie będę robić żadnych testów Pappa. Naczytałam się o nich sporo i to w sumie nie jest żaden miarodajny wynik tylko czysta matematyka. Wiek, nadwaga, poprzednie poronienia, palenie papierosów przed ciążą itd od razu skazują nas na zły wynik. Z Mają robiłam testy Pappa- wyszły źle. Zrobiłam amniopunkcję- przez ten zły wynik testu. A powinnam oprzeć się tylko na wynikach usg, które powinnam zrobić u wysokiej klasy specjalisty. I co z tego, że wyszedł "kariotyp prawidłowy żeński" jeżeli Maja zmarła po amniopunkcji i nie doczekała wyniku
Ale to moje odczucie i oczywiście nie namawiam nikogo do rezygnacji z badań.
Monilla i już trzymam kciuki za badanie, ponieważ wiem jaki to przeogromny stres gdy się czeka na wyniki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2015, 11:15
monilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiadomo ze jak jest usg w normie to badanie krwi trzeba zabrać na dystans przynajmniej mi się tak wydaje ja robie prenatalne ale na inwazyjne nie wyrazilabym chyba zgody...
Ale też cie bardzo dobrze rozumiem, chociaż widzisz juz jesteś mądrzejsza po pierwszej ciąży i wiesz czym to pachnie każda z nas musi sama zadecydować co wybieraMysia 15 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczynki, odezwali się do mnie z pierwszego ogłoszenia, na które wysłałam CV! Bardzo fajna praca, idealnie by mi pasowała pod rozwój zawodowy, ale wiąże się z częstymi wyjazdami za granicę, więc mam dylemat jak cholera... Po cichu liczę, że może jednak zajdę w ciążę zanim będę musiała podjąć decyzję... Ale bardziej podejrzewam, że los spłata mi figla i w ciążę zajdę dopiero po zmianie pracy
No nic, zobaczymy, co się jeszcze urodzi, bo wysłałam już łącznie 10 CV, więc może odezwą się też w sprawie jakiejś posady bez wyjazdów służbowych Ale humor od razu poprawił mi się o 120%, bo przynajmniej moje CV kogoś zainteresowało i zaprosili mnie na rozmowę!pelna_nadziei, anka418, Tulisia lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015