Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
W poniedziałek wizyta Azande, a we wtorek Lucy. Powodzenia Kochane!
Czy ktoś jeszcze ma wizytę w przyszłym tygodniu?
Kehlana testujesz 21? Trzymam kciuki Słońce za Zielonego Kropka!!!kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Jangwa trzymam mocno!
Kehlana jak tam się czujesz?? Powiem Ci szczerze, że wykres wygląda obiecująco
Ja mam wizytę 25.09... I odbiór tych paciorkowców... Dziś pół nocy mi się śniły te wyniki!!! Mieliśmy dzisiaj podpisać umowę z Panią Położną, byliśmy umówieni na 19:15, ale zadzwoniła że ma poród i do 19 raczej się nie zakończy... Nieźle, trochę się przeraziłam tą ilością godzin! Umówiliśmy się na sobotę na 18 -
nick nieaktualnyhey
Dziewczyny kciuki zaciśnięte, ale jestem pewna że będzie dobrze
Pszczoła, Kasienka jakie dużo już Wasze bobasy, 2900 to już gotowe do urodzenia dzieci.
Ja miałam w pierwszej ciąży GBS dodatni niestety, przez to musiałam tydzień z córcią w szpitalu leżeć ((( mam straszną nadzieję że tym razem tego nie będzie u mnie.monilia84 lubi tę wiadomość
-
KkasienkaA, ja raczej tak bez przekonania patrzę na ten mój wykres... W kwietniu był znacznie bardziej obiecujący, teraz ta temperatura leniwa jakaś. No, ale zobaczymy Wstępnie planuję testować 21.09, to będzie 12dpo i dzień przewidywanej @, no chyba że jednak @ pojawi się pierwsza.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja już po wizycie... średnio zadowolona jakoś jestem... ani zdjecia nie mam, ani na monitorze mi nie pokazała Ogólnie wszystko z Małą dobrze, tylko jest młodsza o tydzień. No i wyniki mam lekko obniżone i dostałam żelazo. Odstawiła mi duphaston, ale dalej mam brać luteine. No i Malutka ułożona już główka w dół... następna wizyta za miesiąc i wtedy już pobierze na te paciorkowce, kazała mi zrobić szczegółowe USG "do porodu" (cokolwiek miała na myśli). Dobrze, że w środę idę prywatnie to zapewne jakąś fotkę będę miała no i poproszę o filmik.
monilia84, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Azande i moja ciocia i koleżanka miały tak, że przy pierwszym dziecku były te paciorkowce, a przy drugim już nie Więc myślę, że masz spore szanse
Kehlana ja tam patrzę pozytywnym okiem, spadek i plamienie idealnie mogły wskazywać na zagnieżdżenie A zwłaszcza, że moja temperatura z Antkiem już płatała mi straszne figle i przyprawiała o zawał serca. Trzymam kciuki więc, za 21, to już poniedziałek!!!
Jangwa przykro mi, że średnio wizyta wypadła... Ale z Małą wszystko dobrze Te do porodu USG to zapewne te ostatnie ważne 28–32tygodniu ciąży.
A nie masz przy tej różyczce więcej wskaźników? Bo u mnie jest jeszcze, czy przeciwciała są obecne czy nie. U mnie jest "obecne" więc albo chorowałam, albo się szczepiłam, bo sama w sumie nie pamiętam
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zapomniałam Wam napisać
Na fb wywołałam burzę tymi szczepieniami. W szkole rodzenia Pani nam ciut o nich mówiła, a zwłaszcza o pierwszym, jeszcze w szpitalu. Powiedziała, żeby starać się je odwlec... Tzn np poprosić o zaszczepienie przed wyjściem, a nie zaraz po urodzeniu. Stwierdziła, że samo pojawienie się dziecka na świecie jest dla niego wielkim obciążeniem, więc lepiej go nie obarczać dodatkowo. Mamy do tego prawo by poprosić o odwleczenie, powiedziała że personel może nie być zadowolony ale cóż
To tak w ramach ciekawostki -
Nie widziałam wyniku z laboratorium, bo od razu dają do gabinetu. A to mam wpisane w karte ciąży . Ja na pewno byłam szczepiona.
kehlana - u mnie też temperatury szału nie robiły, więc to nie zawsze jest wyznaczniki. Dopiero "mój" objaw ciąży - gorączka - sprawiła, że temp.poszybowała w górę . Dla mnie Twój wykres jest obiecujący -
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:KkasienkaA, ja raczej tak bez przekonania patrzę na ten mój wykres... W kwietniu był znacznie bardziej obiecujący, teraz ta temperatura leniwa jakaś. No, ale zobaczymy Wstępnie planuję testować 21.09, to będzie 12dpo i dzień przewidywanej @, no chyba że jednak @ pojawi się pierwsza.
-
Jangwa najważniejsze że z malutką wszystko dobrze! fajnie ze juz się ułożyła główka do dołu. A jeśli chodzi o zdjęcie z usg to ja miałam najfajniejsze w 12 tygodniu. Potem już dzidzia była za duża i na zdjęciu była tylko główka, na drugim obwód brzuszka a na trzecim kość udowa
Trzymam mocno kciuki za testowanie! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 14:23
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej dziewczyny
Jangwa - fajnie, że z Mają wszystko dobrze, tylko ty musisz trochę więcej zadbać o siebie. Z tymi zdjęciami to niby szkoda, ale może dostaniesz coś na tym prywatnym usg. Ja to teraz coraz więcej myślę, że najważniejsze jest to, żeby dzidzia była dobrze ułożona, żeby szyjka była zamknięta, łożysko wysoko, żeby nie chorować i mieć dobre wyniki... Całą ciążę mamy się o co martwić
U mnie dziś już dobrze, posiedzenie w domu dobrze mi zrobiło na te początki przeziębienia. I w ogóle jest mi tak dobrze w domu, jakoś w ogóle się nie nudzę. A to poczytam, a to coś ugotuję, a to popatrzę w necie co mi jeszcze potrzeba i czas szybciutko leci. Poza tym piszę też tą moją publikację z pracy, ale mam spokój od szefa i od pracy...
Dziś byłam też w takiej naszej Biedronce, pewnie znacie niemieckie Aldi bo koleżanka dała mi cynka że mają dziecięce rzeczy i choć ofeta była od poniedziałku to znalazłam kilka fajnych 'skarbów' typu śpiworek czy ręcznik z kapturem. Małe rzeczy a cieszą No i na tutejsze ceny, to wszystko za grosze
Wczoraj byłam też na pierwszych zajęciach z jogi dla ciężarnych i bardzo mi się podobały. Było trochę rozciągania, trochę oddychania, nic bardzo ciężkiego a tak jakoś czułam się po tym zrelaksowana I miło było zobaczyć na raz tyle kobietek w ciąży Już się cieszę na następne zajęcia I mamy też tam chodzić do szkoły rodzenia, więc się cieszę, że wszystko wygląda tak fajnie
DomiBW, jangwa_maua, KkasienkaA, kehlana_miyu, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
jangwa - najważniejsze, że z bobaskiem wszystko w porządku!
Kehlana, ja osobiście już dawno ,,nie wróżę" z wykresów, bo się zraziłam na swoim przykładzie. I obiecałam sobie, że jeżeli kiedyś jeszcze będę się starać o dziecko (mam nadzieję ) to absolutnie bez żadnych wykresów, testów i innych udogodnień to jednak nie dla mnie. A co do ciebie to często z ukochanym a na pewno się uda - jak nie w tym, to w następnym cyklujangwa_maua, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.