X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały na FB, szczegółowo ale ogólnie oki wszystko jest, więc dobre wieści. :)
    Też patrzyłam że u Tulisij już 15 tydzień a dopiero co testem się nam pochwaliła. :)

Tulisia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Tak pisałam na fb :) serducho bije, bąbel ma 18 mm co odpowiada 8tc 5d data z 2.05 zmieniła się a 28.04 :) ogólnie lekarz do dupy nie zalatwilam tego co chciałam ale ważne ze z bąblem ok :) kolejna wizyta w poniedziałek juz u mojego doktorka a jutro idę zrobić badania prywatnie koszt 350zl :/

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście zapomniałam o istnieniu fb. Nie jestem do niego przyzwyczajona.

Aniu gratuluje! A lekarz do d... ze nie dał skierowania na badania!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) Ja jednak byłam trochę zakręcona po wizycie i napisałam tylko na fb. U mnie była wczoraj glukoza i nie było tak źle ;) u mnie to była porządna szklanka ale do przebrnięcia, bo miała taki lekko cytrynowy smak. I czekałam tylko godzinę na pobranie krwi - a w międzyczasie miałam wizytę, usg szyjkowe i brzuszne i ktg, więc szybko minęło :) Benjamin nadal w górnych granicach normy, waży już 970 g a obwód głowy 25 cm :) Serduszko ładnie biło na ktg a ja żadnych skurczy nie mam a szyjka nadal 34 mm. Więc wszystko na razie dobrze :) dzięki Bogu :) Następna wizyta już za 3 tyg. w 3D z mężem :) Na plecy niestety nie dostanę zwolnienia :( Kurde, za dobrze się czuję jak na zwolnienie... Mam chodzić na basen i jogę i mniej pracować.... Heh, jakby mój szef to bardziej tozumiał... Ale taki los i jakoś dam radę. Teraz urlop, potem pochodzę parę dni i jakby co to będę dalej coś kombinować ;)

W ogóle jest u mnie teraz też mama cały tydzień więc razem gotujemy, robimy zakupy i urzędujemy ;) Wczoraj byli też teściowie na kawce i teść razem z mężem rozkręcili i szafę i biurko i zapakowali na przyczepkę żeby wywieźć na strych u teściów i zrobić miejsce na łóżeczko i komodę dla Beniego. A dziś mają przywieźć mebelki więc było to rzutem na taśmę... Mąż był troszkę nieszczęśliwy że demontuję mu biuro ale u nas w sypialni wejdzie tylko kołyska a na resztę mebli nie ma miejsca...

W tym tygodniu czeka nas jeszcze wizyta w szpitalu gdzie chcę rodzić i wizyta położnej co ma się nami opiekować po porodzie, więc się sporo dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 06:20

majeczka8, jangwa_maua, Mysia 15, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy szkoda, że nie możesz odpocząć już sobie :/ Ale z przygotowaniami jesteście do przodu! :D

Ja wczoraj pierwszy raz masowałam brodawki, no Pani Położna kazała... I kurcze dostałam takich skurczy już bolesnych, że aż się wystraszyłam! Ale po pewnym czasie przeszło... Ciocia co chwila do mnie wydzwania i mówi, że niedługo pełnia, a ona sprzyja porodom :D :D :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to znów mam chyba bóle nerek... mam nadzieję, że kolka nerkowa nie powróci. Wygrzałam w nocy trochę plecy kocem to troszkę jakby lepiej... biorę żurawinę, dużo wody staram się pić, podjadam też suszoną żurawinę ... mam nadzieję, że przejdzie. Tydzień temu wyniki moczu były super ... chyba, że to Mała tak mnie skopała i dlatego boli ... jak będzie się utrzymywało to wizyta u lekarza, a ostatecznie IP.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - czekamy już niecierpliwie powoli na informacje i relacje z porodówki :P hehe :P no i pierwsze zdjęcie Mężczyzny w naszym gronie :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku dziewczyny podczytuje was od bardzo długo :)
    Tak niedawno niektóre dziewczyny chwaliły się 2 kreseczkami a tu już 15 tydz, 25tydz i 37 tydz :) jak ten czas szybko leci :) Gratuluje i życzę szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Mysia 15, lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei- a ja życzę pięknego serduszka na USG i spokojnej ciąży :) i dużo, dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:15

pelna_nadziei, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    pelna_nadziei- a ja życzę pięknego serduszka na USG i spokojnej ciąży :)i dużo, dużo zdrówka dla Ciebie i Maluszka ;)
    Dziękuje już nie mogę się doczekać kiedy ujrzę serduszko :)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Jangwa oby nie!!! Oby to jednak Mała dała popalić...

Na zdjęcia pierwszego Księcia już czekamy :) :) :)

Ja sobie muszę napisać listę w razie porodu co zrobić i zabrać, żeby się zorganizować i muszę dopisać, żeby szybko napisać post do Was :D Ale mamy jeszcze czas, zobaczymy kiedy Antoś się zdecyduje.

pelna_nadziei trzymam mocno kciuki! Będzie serduszko zobaczysz! <3 A kiedy masz wizytę? pelna_nadziei podczytujesz ale pisz też do nas, będzie nam bardzo miło :D

Mysia 15 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Oj Jangwa oby nie!!! Oby to jednak Mała dała popalić...

Na zdjęcia pierwszego Księcia już czekamy :) :) :)

Ja sobie muszę napisać listę w razie porodu co zrobić i zabrać, żeby się zorganizować i muszę dopisać, żeby szybko napisać post do Was :D Ale mamy jeszcze czas, zobaczymy kiedy Antoś się zdecyduje.

pelna_nadziei trzymam mocno kciuki! Będzie serduszko zobaczysz! <3 A kiedy masz wizytę? pelna_nadziei podczytujesz ale pisz też do nas, będzie nam bardzo miło :D
    Jutro idę na pierwszą wizytę, bo chciałabym dostać zwolnienie lekarskie..ok będę pisać też tu :)

Antoś piękne imię :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy doczytałam wczoraj na fb- ale ofiara losu jestem, że zapominam o istnieniu fb. Pewnie zagorzali fani fb by mnie ukamienowali gdyby o tym wiedzieli ;)

Bardzo się cieszę z udanej wizyty i gratuluje! Synio ładnie rośnie! :D Tylko szkoda, że nie możesz odpocząć. Oszczędzaj się Kochana ile możesz.

I widzę, że teraz faktycznie dużo się u Ciebie dzieje, ale za to czas szybciutko mija :)

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa tak mi przykro :( ale mam nadzieję, że to jednak nie nerki tylko Malutka dała Ci tak popalić! Chyba będzie z niej niezły urwisek- tak jak moja Jula :D

Wracaj szybciutko do zdrowia i lepszego samopoczucia Słońce!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka ja po prostu nie mogę uwierzyć! Do narodzin pozostało 3 tygodnie i 6 dni!!! Ale zleciało! Jak się czujesz? Pewnie Ci już bardzo ciężko! Ja pod koniec ciąży czułam się jak mały słonik! No dobra powiem prawdę- jak duży słoń! :D

Na październik terminy również mają Pszczoła, Mama Martynki i Lili! Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam? Niewiarygodne!! :D

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei trzymam mocno kciuki!! Serduszko będzie biło jak dzwon!!

pelna_nadziei lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu stwierdzenie "słoń" weszło na stałe do mojego słownika... Już serio bym chciała urodzić, bo czuję się jak niepełnosprawna!!! :( Dlatego właśnie wróciłam z długiego spaceru i parzę herbatkę z liści malin... Mam nadzieję, że damy radę niedługo się spotkać z Antosiem :D

Dziewczyny, ja nie chcę zabierać nikomu szansy na przekazanie wieści, więc zalecam wizytę na fb :D :D :D

Mysiu a Ciebie męczą jakieś dolegliwości? :D

Mysia 15 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    pelna_nadziei trzymam mocno kciuki!! Serduszko będzie biło jak dzwon!!
    Mam taką nadzieję ! :) Ciekawe czy zobaczę jutro serduszko :) chociaż wiem, że może być za szybko ..

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei faktycznie może być za wcześnie jutro... Więc Kochana nie zrażaj się w ogóle! I od razu umów za jakieś dwa tygodnie, wtedy już na pewno zobaczysz ten cudowny pikający punkcik :D

Mysiu a Ty już w pn masz wizytę!!! :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienka zdaję sobie sprawę z tego :) postaram się nie zrażać chociaż trudno będzie. Po poronieniu teraz jak poczuje jakiś ból to od razu się denerwuje...

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ