X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez chcialabym rozpoczac starania po nowym roku gdzies wiosna,
    ale nie wiem czy wogole bede w stanie kiedykolwiek podjac decyzje?

mam pamietnik, jak ktos chce to niech poczyta

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspaniała wiadomość!!! No po prostu nie wierzę! :D :D :D :D :D :D :D :D

Dziękuję Kasieńka- pewnie znowu na końcu bym się dowiedziała! Muszę zapisać- codziennie odwiedzać fb ;)

KkasienkaA, lucy1983 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Mysiu stwierdzenie "słoń" weszło na stałe do mojego słownika... Już serio bym chciała urodzić, bo czuję się jak niepełnosprawna!!! :( Dlatego właśnie wróciłam z długiego spaceru i parzę herbatkę z liści malin... Mam nadzieję, że damy radę niedługo się spotkać z Antosiem :D

Dziewczyny, ja nie chcę zabierać nikomu szansy na przekazanie wieści, więc zalecam wizytę na fb :D :D :D

Mysiu a Ciebie męczą jakieś dolegliwości? :D

Kasieńka czuje się niezbyt dobrze! W żadnej ciąży tak fatalnie się nie czułam. Boli mnie podbrzusze, krzyż, mam całodzienne mdłości, ciężko mi oddychać i to okropne zmęczenie. Do godzin popołudniowych staram się jakoś funkcjonować, ale wieczór to porażka. Nie skarżę się oczywiście.Najważniejsze, żeby z Fasolinką było wszystko dobrze. Mam nadzieje, że to dobre objawy, które wskazują na to, że Maluszek rośnie i serduszko bije.
    Dowiem się w poniedziałek.

A ostatnich tygodni ciąży naprawdę nie zazdroszczę. Człowiek jest taki niezgrabny- przynajmniej ja byłam. Ale już niedługo nadejdzie dzień spotkania z Antosiem i wtedy przy swoim największym Skarbie na świecie zapomnisz szybciutko się o niedogodnościach ciążowych!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:13

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei wrote:
    Mam taką nadzieję ! :) Ciekawe czy zobaczę jutro serduszko :) chociaż wiem, że może być za szybko ..

Oj to chyba za wcześnie na serduszko. U mnie w 5t3d był 2,5 mm zarodek :) Ale na kolejnej wizycie już będzie pięknie biło :D

pelna_nadziei lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    tez chcialabym rozpoczac starania po nowym roku gdzies wiosna,
    ale nie wiem czy wogole bede w stanie kiedykolwiek podjac decyzje?

mam pamietnik, jak ktos chce to niech poczyta

Tak to będzie trudna decyzja. I nie zazdroszczę Ci żadnej z decyzji, którą musiałaś podjąć. Ale nie oceniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:20

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Oj to chyba za wcześnie na serduszko. U mnie w 5t3d był 2,5 mm zarodek :) Ale na kolejnej wizycie już będzie pięknie biło :D
    Mysiu a w którym tyg ciąży Ty jesteś ? :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 7t1d. Ale nie wstawiam suwaczka. czekam na wizytę <3

pelna_nadziei lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Jestem w 7t1d. Ale nie wstawiam suwaczka. czekam na wizytę <3
    Będzie piękne serduszko kochana ! :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelna_nadziei wrote:
    Będzie piękne serduszko kochana ! :)

Dziękuję Słonce! Tak bardzo tego pragnę!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:30

lucy1983 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Dziękuję Słonce! Tak bardzo tego pragnę!
    Każda z nas tego pragnie :) Po tych naszych przeżyciach musi być dobrze ! nie ma innej opcji... Tak jak i wszystkie dziewczyny będę czekać na serduszko a jak je zobaczę to będę najszczęśliwszą osobą na świecie ! :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - mam nadzieję, że to tylko Mała tak daje popalić ... bo nie chcę znów leżeć w szpitalu :(

Mysiu u Ciebie to już na pewno Fasoleczka ma piękne bijące serduszko :) i współczuję strasznie ciążowych objawów, ale dasz radę ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 jestem przerażona Twoją historią... :( :( :( Nawet nie wiem co napisać!!! Nawet nie mogę sobie wyobrazić co musisz czuć... To jest przerażające, człowiek chce jak najlepiej dla swoich dzieci, a tu takie straszne wieści. Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu. Nie wiem czy odważyłabym się na cokolwiek... Ale ja jako ja chyba bym poleciała do naszego wspierającego Księdza. Po naszej stracie nie wiem co bym bez niego zrobiła.

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu współczuję Ci tych dolegliwości, też miałam te bardziej wieczorne, ale tak sobie myślę, że chyba lepsze niż te poranne :D Odliczamy dni do poniedziałku!!! :P

pelna_nadziei daj jutro znać po wizycie co Ci lekarz powiedział :D Może coś zobaczy :D

Jangwa limit szpitali już wyczerpałaś! Nie ma mowy, teraz dopiero na poród pójdziesz :D :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia jaka wspaniala wiadomosc??? :-D

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zycie domowe wraca do normy ...uwijamy sie w tym tygodniu dosc dobrze..zakupy typu lozeczko, materacyk,posciel...zrobione :-)
    Dom sprzatamy po remoncie tz maz sprzata ja wydaje polecenia ;-) zreszta ma w tym tyg urlop wiec musze wykorzystac ten czas..

czuje sie ciezka i mam jakies dziwne skurcze.. ale to chyba tak ma byc ...

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Mysia jaka wspaniala wiadomosc??? :-D

Mama Martynki urodziła wczoraj Wojtusia!!!

Wojtuś jest niestety na oddziale neonatologii ponieważ ma zapalenie płuc i problemy z oddychaniem, ale mam nadzieję, że szybciutko wyzdrowieje!!

majeczka8 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to już 33 tydzień, więc masz prawo czuć się ociężała.

Ale są plusiki tego- zakupy dla Maluszka zrobione. Remont zakończony. Teraz tylko posprzątać i czekać na Maleństwo! :D

Fajnie, że mąż ma wolne- na pewno dużo Ci pomoże. A Ty tak jak piszesz- tylko wydawaj polecenia ;)

majeczka8 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Jangwa - oby to nie te nerki znowu, trzymam kciuki kochana :(

Mysiu - ojej przykro mi z powodu nasilonych dolegliwości ale, ale może będzie u Ciebie tak jak u mnie, z córcią super się czułam a z synkiem 3 miesiące wyjęte z życiorysu na mdłości i wymioty :)

Majeczko - 4 tygodnie i będziesz miała oficjalnie ciążę donoszoną :) a wracasz jeszcze do pracy czy już po urlopie na macierzyńskim jesteś?

Ja jutro mam wizytę na NFZ, dowiem się jak tam moja glukoza, oby nic nie wyszło, przedłużę zwolnienie i mam nadzieję że obędzie się bez żadnych atrakcji. U nas z przygotowań to ostatnio zamówiłam dwa kocyki dla Michasie, jeden mam śliczny zrobiony na szydełku więc na początek starczy. Planuję jeszcze w przyszłym miesiącu zakupić jeden nowy komplet pościeli, mam kilka po siostrze i po mojej córci więc jeden wystarczy. W Listopadzie zamówię wszystkie rzeczy do szpitala i mogę rodzić mojego syneczka kochanego. :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś przeoczyłam! Że nawet nie wiem, że Wojtuś jest już na świecie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

Ja po USG :) widziałam mojego małego Skarba w końcu. Wszystko dobrze :) nawet nie wyszła tydzień młodsza jak ostatnio :) Waży już 1665 g :) Poprosiłam lekarza o zmierzenie szyjki i jest długa, bo 4 cm :) ulżyło mi trochę, bo bałam się że się skraca. Powiedział, że na poród się nie zapowiada :D hehe :D

KkasienkaA, kehlana_miyu, majeczka8, lucy1983, Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te nerki dalej dokuczają :( ... ale być może Mała ma mniej miejsc i gdzieś tam mnie kopie/uciska. Tak czy inaczej chyba do lekarza się wybiorę.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 476 477 478 479 480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ