X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to pozniej kazda po kolei bedzie mowila o dobrej nowinie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    ja przeżyłam wczoraj wieczorno nocny koszmar ale o tym za chwilę

pelna_nadziei - faktycznie jest jeszcze bardzo wcześnie, ale fajnie że już coś tam jest, u mnie lekarz ginekolog nie zauważył na usg 5 tyg ciąży wcale :)

Tak Kasienka, kapnął ją podczas badania ginekologicznego, nie wiem czy u Was też tak to się odbywa, ale moja Pani dr jedną ręką wykonuje badanie a drugą naciska na brzuch i on wtedy ja kopnął, kiedyś też kopał jak chciała go Dopplerem posłuchać :)

Bardzo trzymam kciuki za każdą kolejną wizytę, szczególnie za te wizyty 6.10. :)

Ja się strasznie zmartwiłam bo wieczorem jak już położyłam się spać, zaczęłam mieć normalne skurcze jak do porodu, trwały koło 30-40 minut i przeszły, stwierdziłam że to po całym dniu, za dużo się nachodziłam na zakupach i tak dalej, ale obudziłam się przed 5 rano i znowu skurcze, to już myślałam że zawału dostanę, nie miałam w domu nospy, nie wiedziałam co robić, już zaczęłam się martwić że za raz urodzę, ale na szczęście przeszłam się do łazienki, wróciłam do łóżka i przeszło. Jeszcze potem czułam taki ból promieniujący jak by od lewego jajnika i na całą nogę lewą, podczas tych porannych skurczy Michałek bardzo się wiercił i wbijał głowę mi bardzo nisko, więc może to od tego mnie tak rozbolało. Także dzisiaj nic nie robię, tylko obserwuję się i zobaczymy co będzie, oby to jednorazowa akcja bo strasznie się wystraszyłam :(. To dopiero 28 tydzień u mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande malo zawalu nie dostalam jak przeczytalam o koszmarze!!!
    Kochana moze to te skurcze braxtona-hicksa??? Ja mimo wszystko skonsultowalabym sie z lekarzem, bo takie regularne skurcze przez tyle czasu to juz nie zarty... moze bierz wiecej magnezu?? No sama nie wiem co ci poradzic... w koncu wczoraj mialas wizyte a lekarka nie widziala nic niepokojacego

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to Wojtek wczoraj tak dal popalic, ze juz nie wiedzialam, czy mam stac, siedziec czy sie polozyc... jakos tak sie przekrecil i byl strasznie wysoko, ze myslalam, ze skora mi peknie za chwile... ledwo sie rozebralam i umylam, a to dopiero 30tc, jak to bedzie za te 2 miesiace?? moj maz oczywiscie sie nie przejal, a na dodatek tak mnie wkurzyl ze sie poryczalam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Michałek też się jakoś wierci od rana, wyczytalam w mecie że w drugiej ciąży te skurcze braxtona - Hicksa są silniejsze to może to były one, na razie mnie nic nie boli na szczęście, nawet tej durnej nospy nie mam w razie czego, magnezu też nie biorę, dopiero wczoraj zaczelam żelazo brać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami czuje stawianie sie macicy, ale takich typowo porodowych skurczow ani razu. Ja biore magnez, bo na skurcze w lydkach pomaga i przy okazji na to stawianie macicy. Azande odpoczywaj dzis caly dzien zeby sie sytuacja nie powtorzyla :) a w razie czego od razu jedz na ip

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko czasem lekko twardnieje brzuch, ale nie jest to bolesne. Też żadnych skurczy nie mam.

Azande - I tak jak Mama_Mai mówi, dużo odpoczywaj, a w razie co koniecznie na ip.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande zrobiłaś coś naturalnego co bardzo pomaga w takich sytuacjach :) Podobno trzeba zmienić swoją pozycję/aktywność na przeciwną, czyli jak leżysz to pochodzić, jak chodzisz to usiąść. :) Pomaga jeszcze ciepła kąpiel i właśnie no-spa. Jeżeli te rzeczy nie działają- no to raczej rodzimy :D Tak nam mówili w szkole rodzenia :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże sobie na razie ale mi się nudzi, nie mamy TV w sypialni, ciekawe jak sobie radzą kobiety które muszą całą ciążę leżeć albo większą jej część

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka ja muszę chociaż do tego 32-33 tyg wytrzymać żeby Michaś chociaż te 1500 gram miał a najlepiej to do 38 tyg :)

PS nadal mnie nic nie boli, mam nadzieję że tak już zostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrki za błędy piszę z tableta i na nim kiepsko się pisze

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande Kochana wytrzymasz :) ja przepowiadające mam też mniej więcej od tego czasu co Ty, a może tak jak piszesz- w drugiej ciąży są one bardziej uciążliwe. Ale rozważ włączenie magnezu... Lili pamiętam bierze ogromne dawki, a jak miała skurcze to na IP dali jej właśnie magnez. Jak ja pierwszy raz powiedziałam lekarzowi, że mam taki skurcze to też pytał, czy biorę magnez, ale już brałam, w aptece z racji na ciążę zawsze dają mi wysoką dawkę.

Odpocznij Kochana i nie stresuj się, donosisz Michasia do terminu :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nic nie biorę ale i nie miałam żadnych skurczy czy to brzucha czy nóg, mąż mi dziś kupi nospe tak na zapas tą zwykłą i jakiś magnez, zobaczymy jak zlecił mi weekend ale może zawioze corcie do mojej mamy na noc w niedzielę i skoczę sobie rano w poniedziałek do ginekologa na NFZ, tylko do innego bo moja przyjmuje tylko w czwartki no i będę musiała jechać z samego rana żeby się dostać

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande a nie masz jakiegos lozka/kanapy blizej tv??? ;)
    Ja na szczescie od niedawna mam tv w pokoju :D a po wczorajszych wybrykach Wojtka dzis postanowilam odpoczywac, poszukac w necie jakiejs kreacji na wesele, ktore bedzie za 3 tygodnie :) ciekawe jak ja tam wysiedze tyle godzin, oby tylko jedzenie bylo smaczne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w salonie kanapę narożną ale tu mi wygodnie pod kolderka i w pizamie, poczytam sobie książkę na tablecie to trochę czas zleci
    Ale bym sobie pojadla takiego dobrego jedzonka weselnego :) Byliśmy w sobotę z mężem na kebabie bo mi się za chciało ale był nie dobry bleeeee

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    hey
    ja przeżyłam wczoraj wieczorno nocny koszmar ale o tym za chwilę

pelna_nadziei - faktycznie jest jeszcze bardzo wcześnie, ale fajnie że już coś tam jest, u mnie lekarz ginekolog nie zauważył na usg 5 tyg ciąży wcale :)

Tak Kasienka, kapnął ją podczas badania ginekologicznego, nie wiem czy u Was też tak to się odbywa, ale moja Pani dr jedną ręką wykonuje badanie a drugą naciska na brzuch i on wtedy ja kopnął, kiedyś też kopał jak chciała go Dopplerem posłuchać :)

Bardzo trzymam kciuki za każdą kolejną wizytę, szczególnie za te wizyty 6.10. :)

Ja się strasznie zmartwiłam bo wieczorem jak już położyłam się spać, zaczęłam mieć normalne skurcze jak do porodu, trwały koło 30-40 minut i przeszły, stwierdziłam że to po całym dniu, za dużo się nachodziłam na zakupach i tak dalej, ale obudziłam się przed 5 rano i znowu skurcze, to już myślałam że zawału dostanę, nie miałam w domu nospy, nie wiedziałam co robić, już zaczęłam się martwić że za raz urodzę, ale na szczęście przeszłam się do łazienki, wróciłam do łóżka i przeszło. Jeszcze potem czułam taki ból promieniujący jak by od lewego jajnika i na całą nogę lewą, podczas tych porannych skurczy Michałek bardzo się wiercił i wbijał głowę mi bardzo nisko, więc może to od tego mnie tak rozbolało. Także dzisiaj nic nie robię, tylko obserwuję się i zobaczymy co będzie, oby to jednorazowa akcja bo strasznie się wystraszyłam :(. To dopiero 28 tydzień u mnie.
    U mnie ginekolog musial bardzo dobrze poszukać żeby zobaczyć mała kropeczkę :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande Dobrze ze wczoraj byłaś u lekarza i było wszystko ok. Myślę że gdyby coś się działo to już wczoraj ginekolog by zauważyła. Może to faktycznie po całym dniu dopadł Cię takie skurcze. Ja juz mam dosyc długo i juz dawno myślałam że szyjka mi się skraca albo coś a tu na ostatniej wizycie nadal zamknięta :) odpoczywaj Kochana ile możesz, Michałek na pewno poczeka w brzuszku na swój czas :)

Mama_Mai ja byłam na weselu w 34tc wiec podobnie jak Ty będziesz. Mi dokuczal ból kręgosłupa ale o dziwo do godziny 2 wysiedzialam ;) z małą przerwa na odpoczynek w samochodzie na rozlozonym fotelu ;) także dasz rade na pewno ;) ja,jak nigdy spróbowałam chyba wszystkich potraw ;) mam jeszcze wesele 3 października no ale już się na nie nie wybieramy ;)

Ja od rana trochę dziwnie się czuje. Jest mi jakoś niedobrze i ciągle mam wrażenie ze "cos" mi tam leci. Nie wiem czy to uplawy czy wody. Wygląda bardziej na wody bo jest przezroczyste i konsystencji wody. Poczekam jeszcze i zobaczę co będzie potem.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - może już Malutka niecierpliwi się aby spotkać się z rodzicami :) lepiej kontrolować co tam leci, bo jak wody to koniecznie szpital ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    pszczoła10 - może już Malutka niecierpliwi się aby spotkać się z rodzicami :) lepiej kontrolować co tam leci, bo jak wody to koniecznie szpital ...

No właśnie też tak pomyślałam ;) ale zobaczymy. Poczekam co będzie potem. Jak coś to ip

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszą oznaką porodu oprócz skurczy (czyli taki bóli jak na okres albo typowo okresowych) był jeszcze brak apetytu i biegunka. :)

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ