Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pszczoła kontroluj kontroluj Może niedługo będzie druga Księżniczka z nami Tak biegunka podobno jest oznaką właśnie, żeby się oczyścić. Ja chciałam lewatywę przed porodem, tak dla komfortu psychicznego, ale jak tylko komuś o tym powiem to słyszę "natura o to zadbała i oznaką porodu jest biegunka"
Ja wczoraj jak stałam pod prysznicem to coś mi poleciało... Ale oczywiście nie miałam szansy zobaczyć co to! Chciało mi się co prawda siku, no ale trzymałam... cholerka i chyba popuściłam No bo to raczej nie wody. Dziś mamy wizytę, zobaczymy co tam się dzieje, czy nie dzieje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia daj znac po wizycie co tam u Antka
Ostatnio mowilysmy o stanikach do karmienia, ja zamowilam sobie 2 ze strony intymna.pl sa fajne jakosciowo, bardzo mieciutkie no i maja spory zakres rozmiarow ja kupilam 70G. Co prawda sa z fiszbinami, ale mam nadzieje, ze to nie spowoduje zadnego zapalenia -
Oczywiście, że dam znać Mamy na 16:30
Mama Mai ja kupiłam w końcu bez fiszbin w H&M, teściowa mi zmniejszyła obwód, ale i tak powinien być dużo mniejszy. Wyszłam z założenia, że wezmę je na sam start i do spania, a też kupię sobie z fiszbinami. Też mam nadzieję, że od nich się nic nie stanie, ale jednak kurcze trzeba też dbać o wygląd tych naszych biustów, żeby później nie ciągnąć ich po chodniku!Tulisia lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie Antoś waży 3300 (i mógłby już nie przybierać), ale lekarz powiedział, że widać że pracujemy i jest bardzo z nas zadowolony, bo szyjka jest już mięciutka, 1 cm i wchodzi palec Powiedział, że jak się zacznie poród to pewnie szybko pójdzie. Więc pewnie niedługo Antoś będzie z nami!!!! Moja codzienna praca nie idzie na marne Oj cieszę się, bo już mam dość bycia słoniem! Paciorkowce niestety wyszły pozytywne, ale jakoś się tego spodziewałam...
lucy1983, Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
O kurcze Kasienka ale fajnie juz coś się tam dzieje, ładnie z mężem pracujecie juz niedługo coraz bliżej nanana Antos jaki juz duży chłopczyk! Szkoda tylko że te paciorkowce Ci wyszły no ale podadzą antybiotyk i wszystko będzie ok
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa miałam z pochwy i z odbytu pobierany.
KkasienkaA - wow ale z Antka kawał chłopa, mi ginka wyliczyła 3500 gram tydzień przed porodem i się urodziła 3680 Mała więc dobrze mi podała, a co do paciorkowca to krzycz od razu żeby Ci podali antybiotyk jak tylko będziesz na porodówce, mi podali za późno i Mała się zaraziła, teraz bardzo się tego boję, ze będę znowu tydzień leżeć i będą Małego kuli. Zresztą Twoja położna na pewno się zatroszczy o to żeby podali Ci leki na czas.
Trzyma kciuki za szybko poród. -
Mi podbierał z pochwy i odbytu, położna powiedziała, że nawet jak był pobierany i tu i tu a na wynikach będzie, że tylko z pochwy to będą traktować jak pozytywne i dostanę antybiotyki, więc żebym zwróciła na to uwagę. Ale i tak pozytywne, więc antybiotyki dostanę. No trudno się mówi, oby właśnie zdążyli podać, bo to 4 godz przed porodem musi być
Przynajmniej wiem, że musimy szybciej wyjechać do szpitala z tymi paciorkowcami, a nie przy tych skurczach co 5-7 min.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:38
-
KkasienkaA - no to Mały już niedługo będzie z wami słabo z tymi paciorkowcami trochę, ale będzie dobrze No mi na następnej wizycie już też będzie pobierać wymaz. Mam nadzieję, że mnie to ominie i żadnych paciorkowców nie będę miała.
-
Azande uwazaj kochana i nie przemeczaj sie bo lepiej zapobiegac takim skurczom..jesli mozemy oczywiscie ja mam bole jak na okres od jakiegos czasu i tez slyszalam ze przed porodem tak sie dzieje..ale ja mam jeszcze chwile bo to nie moj termin poki co a tym bardziej nie twoj rowniez..
wiec oszczedzajmy sily
Wyobrazcie sobie dopiero znalezlismy czas na sesje ciazowa..odbyla sie wczoraj za tydzien beda efekty przed sesja nalazilam sie po sklepach jak glupia za bielizna i koszulkami..
Tez tak slyszalam ze przed porodem organizm sam powinien sie oczyscic ale moja kolezanka mowila mi ze przez caly porod miala ochote zrobic kupe a tam nic bo to porod takie odczucia wywolywal
ja juz wstalam moze zdrzemne sie pozniej..coraz bardziej mam wrazenie ze brzuch mi sie obnizyl ;-P
anka418, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj jak się położyłam to miałam istny armagedon w brzuchu.. chyba sobie Mała miejsca szukała Wszystkie części ciała chyba poszły w ruch, bo takich wypukłości na swoim brzuchu jeszcze nigdy nie czułam...
Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość