X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytam, że dziewczyny często mają biegunki, wymioty... organizm się sam oczyszcza...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam biegunki, ale dopiero jak zaczely sie skurcze, wiec Pszczola moze cos sie swieci juz u ciebie :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła kontroluj kontroluj :) Może niedługo będzie druga Księżniczka z nami :D :D :D Tak biegunka podobno jest oznaką właśnie, żeby się oczyścić. Ja chciałam lewatywę przed porodem, tak dla komfortu psychicznego, ale jak tylko komuś o tym powiem to słyszę "natura o to zadbała i oznaką porodu jest biegunka" :/

Ja wczoraj jak stałam pod prysznicem to coś mi poleciało... Ale oczywiście nie miałam szansy zobaczyć co to! Chciało mi się co prawda siku, no ale trzymałam... cholerka i chyba popuściłam :D No bo to raczej nie wody. Dziś mamy wizytę, zobaczymy co tam się dzieje, czy nie dzieje :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande kochana, kontroluj sytuację i odpoczywaj! Oby to był jednorazowy wybryk, a jeśli nie to pędem do szpitala kochana.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - masz dzisiaj wizytę? Ciekawe czy Atek już się szykuje do wyjścia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia daj znac po wizycie co tam u Antka ;)

Ostatnio mowilysmy o stanikach do karmienia, ja zamowilam sobie 2 ze strony intymna.pl :) sa fajne jakosciowo, bardzo mieciutkie no i maja spory zakres rozmiarow :) ja kupilam 70G. Co prawda sa z fiszbinami, ale mam nadzieje, ze to nie spowoduje zadnego zapalenia ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że dam znać :) Mamy na 16:30 :)

Mama Mai ja kupiłam w końcu bez fiszbin w H&M, teściowa mi zmniejszyła obwód, ale i tak powinien być dużo mniejszy. Wyszłam z założenia, że wezmę je na sam start i do spania, a też kupię sobie z fiszbinami. Też mam nadzieję, że od nich się nic nie stanie, ale jednak kurcze trzeba też dbać o wygląd tych naszych biustów, żeby później nie ciągnąć ich po chodniku!

Tulisia lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :D Antoś waży 3300 (i mógłby już nie przybierać), ale lekarz powiedział, że widać że pracujemy i jest bardzo z nas zadowolony, bo szyjka jest już mięciutka, 1 cm i wchodzi palec :) Powiedział, że jak się zacznie poród to pewnie szybko pójdzie. Więc pewnie niedługo Antoś będzie z nami!!!! Moja codzienna praca nie idzie na marne :D Oj cieszę się, bo już mam dość bycia słoniem! Paciorkowce niestety wyszły pozytywne, ale jakoś się tego spodziewałam...

lucy1983, Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Kasienka ale fajnie :) juz coś się tam dzieje, ładnie z mężem pracujecie :) juz niedługo coraz bliżej nanana :) Antos jaki juz duży chłopczyk! Szkoda tylko że te paciorkowce Ci wyszły no ale podadzą antybiotyk i wszystko będzie ok :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak lekarz pobieral ci wymaz do paciorkowca??? Bo niby powinno sie z pochwy i odbytu, a mi moj gin z Maja pobral tylko z pochwy i nic nie nie wyszlo wtedy

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pobierał tylko z pochwy. Nic nie wyszło na szczęście.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pochwy i z odbytu pobierany.

KkasienkaA - wow ale z Antka kawał chłopa, mi ginka wyliczyła 3500 gram tydzień przed porodem i się urodziła 3680 Mała więc dobrze mi podała, a co do paciorkowca to krzycz od razu żeby Ci podali antybiotyk jak tylko będziesz na porodówce, mi podali za późno i Mała się zaraziła, teraz bardzo się tego boję, ze będę znowu tydzień leżeć i będą Małego kuli. :( Zresztą Twoja położna na pewno się zatroszczy o to żeby podali Ci leki na czas. :)
    Trzyma kciuki za szybko poród. :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka wspaniale! Ależ Antoś już jest duży!!! :D :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podbierał z pochwy i odbytu, położna powiedziała, że nawet jak był pobierany i tu i tu a na wynikach będzie, że tylko z pochwy to będą traktować jak pozytywne i dostanę antybiotyki, więc żebym zwróciła na to uwagę. Ale i tak pozytywne, więc antybiotyki dostanę. No trudno się mówi, oby właśnie zdążyli podać, bo to 4 godz przed porodem musi być :)

Przynajmniej wiem, że musimy szybciej wyjechać do szpitala z tymi paciorkowcami, a nie przy tych skurczach co 5-7 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:38

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - no to Mały już niedługo będzie z wami :) słabo z tymi paciorkowcami trochę, ale będzie dobrze :) No mi na następnej wizycie już też będzie pobierać wymaz. Mam nadzieję, że mnie to ominie i żadnych paciorkowców nie będę miała.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande uwazaj kochana i nie przemeczaj sie bo lepiej zapobiegac takim skurczom..jesli mozemy oczywiscie ;-) ja mam bole jak na okres od jakiegos czasu i tez slyszalam ze przed porodem tak sie dzieje..ale ja mam jeszcze chwile bo to nie moj termin poki co a tym bardziej nie twoj rowniez..
    wiec oszczedzajmy sily ;-)

Wyobrazcie sobie dopiero znalezlismy czas na sesje ciazowa..odbyla sie wczoraj za tydzien beda efekty :-) przed sesja nalazilam sie po sklepach jak glupia za bielizna i koszulkami..

Tez tak slyszalam ze przed porodem organizm sam powinien sie oczyscic ale moja kolezanka mowila mi ze przez caly porod miala ochote zrobic kupe a tam nic bo to porod takie odczucia wywolywal :-D

ja juz wstalam moze zdrzemne sie pozniej..coraz bardziej mam wrazenie ze brzuch mi sie obnizyl ;-P

anka418, Mysia 15 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ale duży chłopaczek z twojego Antosia - chłop jak dzwon :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, u nas oki, brzuszek mnie nie boli, żadnych skurczy, oby już tak zostało. :)

Mysia 15, jangwa_maua, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak się położyłam to miałam istny armagedon w brzuchu.. chyba sobie Mała miejsca szukała :P Wszystkie części ciała chyba poszły w ruch, bo takich wypukłości na swoim brzuchu jeszcze nigdy nie czułam...

Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Pszczola czy wy jestescie nastepne w kolejce? :-D ale emocje trzymam kciuki! :-D

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ