X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czytam, że dziewczyny często mają biegunki, wymioty... organizm się sam oczyszcza...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam biegunki, ale dopiero jak zaczely sie skurcze, wiec Pszczola moze cos sie swieci juz u ciebie :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła kontroluj kontroluj :) Może niedługo będzie druga Księżniczka z nami :D :D :D Tak biegunka podobno jest oznaką właśnie, żeby się oczyścić. Ja chciałam lewatywę przed porodem, tak dla komfortu psychicznego, ale jak tylko komuś o tym powiem to słyszę "natura o to zadbała i oznaką porodu jest biegunka" :/

Ja wczoraj jak stałam pod prysznicem to coś mi poleciało... Ale oczywiście nie miałam szansy zobaczyć co to! Chciało mi się co prawda siku, no ale trzymałam... cholerka i chyba popuściłam :D No bo to raczej nie wody. Dziś mamy wizytę, zobaczymy co tam się dzieje, czy nie dzieje :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande kochana, kontroluj sytuację i odpoczywaj! Oby to był jednorazowy wybryk, a jeśli nie to pędem do szpitala kochana.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - masz dzisiaj wizytę? Ciekawe czy Atek już się szykuje do wyjścia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia daj znac po wizycie co tam u Antka ;)

Ostatnio mowilysmy o stanikach do karmienia, ja zamowilam sobie 2 ze strony intymna.pl :) sa fajne jakosciowo, bardzo mieciutkie no i maja spory zakres rozmiarow :) ja kupilam 70G. Co prawda sa z fiszbinami, ale mam nadzieje, ze to nie spowoduje zadnego zapalenia ;)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że dam znać :) Mamy na 16:30 :)

Mama Mai ja kupiłam w końcu bez fiszbin w H&M, teściowa mi zmniejszyła obwód, ale i tak powinien być dużo mniejszy. Wyszłam z założenia, że wezmę je na sam start i do spania, a też kupię sobie z fiszbinami. Też mam nadzieję, że od nich się nic nie stanie, ale jednak kurcze trzeba też dbać o wygląd tych naszych biustów, żeby później nie ciągnąć ich po chodniku!

Tulisia lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :D Antoś waży 3300 (i mógłby już nie przybierać), ale lekarz powiedział, że widać że pracujemy i jest bardzo z nas zadowolony, bo szyjka jest już mięciutka, 1 cm i wchodzi palec :) Powiedział, że jak się zacznie poród to pewnie szybko pójdzie. Więc pewnie niedługo Antoś będzie z nami!!!! Moja codzienna praca nie idzie na marne :D Oj cieszę się, bo już mam dość bycia słoniem! Paciorkowce niestety wyszły pozytywne, ale jakoś się tego spodziewałam...

lucy1983, Tulisia, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Kasienka ale fajnie :) juz coś się tam dzieje, ładnie z mężem pracujecie :) juz niedługo coraz bliżej nanana :) Antos jaki juz duży chłopczyk! Szkoda tylko że te paciorkowce Ci wyszły no ale podadzą antybiotyk i wszystko będzie ok :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a jak lekarz pobieral ci wymaz do paciorkowca??? Bo niby powinno sie z pochwy i odbytu, a mi moj gin z Maja pobral tylko z pochwy i nic nie nie wyszlo wtedy

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też pobierał tylko z pochwy. Nic nie wyszło na szczęście.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pochwy i z odbytu pobierany.

KkasienkaA - wow ale z Antka kawał chłopa, mi ginka wyliczyła 3500 gram tydzień przed porodem i się urodziła 3680 Mała więc dobrze mi podała, a co do paciorkowca to krzycz od razu żeby Ci podali antybiotyk jak tylko będziesz na porodówce, mi podali za późno i Mała się zaraziła, teraz bardzo się tego boję, ze będę znowu tydzień leżeć i będą Małego kuli. :( Zresztą Twoja położna na pewno się zatroszczy o to żeby podali Ci leki na czas. :)
    Trzyma kciuki za szybko poród. :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka wspaniale! Ależ Antoś już jest duży!!! :D :D

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi podbierał z pochwy i odbytu, położna powiedziała, że nawet jak był pobierany i tu i tu a na wynikach będzie, że tylko z pochwy to będą traktować jak pozytywne i dostanę antybiotyki, więc żebym zwróciła na to uwagę. Ale i tak pozytywne, więc antybiotyki dostanę. No trudno się mówi, oby właśnie zdążyli podać, bo to 4 godz przed porodem musi być :)

Przynajmniej wiem, że musimy szybciej wyjechać do szpitala z tymi paciorkowcami, a nie przy tych skurczach co 5-7 min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:38

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA - no to Mały już niedługo będzie z wami :) słabo z tymi paciorkowcami trochę, ale będzie dobrze :) No mi na następnej wizycie już też będzie pobierać wymaz. Mam nadzieję, że mnie to ominie i żadnych paciorkowców nie będę miała.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande uwazaj kochana i nie przemeczaj sie bo lepiej zapobiegac takim skurczom..jesli mozemy oczywiscie ;-) ja mam bole jak na okres od jakiegos czasu i tez slyszalam ze przed porodem tak sie dzieje..ale ja mam jeszcze chwile bo to nie moj termin poki co a tym bardziej nie twoj rowniez..
    wiec oszczedzajmy sily ;-)

Wyobrazcie sobie dopiero znalezlismy czas na sesje ciazowa..odbyla sie wczoraj za tydzien beda efekty :-) przed sesja nalazilam sie po sklepach jak glupia za bielizna i koszulkami..

Tez tak slyszalam ze przed porodem organizm sam powinien sie oczyscic ale moja kolezanka mowila mi ze przez caly porod miala ochote zrobic kupe a tam nic bo to porod takie odczucia wywolywal :-D

ja juz wstalam moze zdrzemne sie pozniej..coraz bardziej mam wrazenie ze brzuch mi sie obnizyl ;-P

anka418, Mysia 15 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ale duży chłopaczek z twojego Antosia - chłop jak dzwon :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, u nas oki, brzuszek mnie nie boli, żadnych skurczy, oby już tak zostało. :)

Mysia 15, jangwa_maua, majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak się położyłam to miałam istny armagedon w brzuchu.. chyba sobie Mała miejsca szukała :P Wszystkie części ciała chyba poszły w ruch, bo takich wypukłości na swoim brzuchu jeszcze nigdy nie czułam...

Mysia 15, Mama_Mai lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia i Pszczola czy wy jestescie nastepne w kolejce? :-D ale emocje trzymam kciuki! :-D

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ