X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje ze to Kasienka pierwsza urodzi :) brzuszek ma już nisko, rozwarcie się powoli robi :) u mnie ostatnio nic się jeszcze nie działo. Zobaczymy co powie w środę lekarz ;)

Lucy ja też Ci współczuję tego ze musisz jeszcze pracować. Mi bardzo dokuczają plecy w ciazy i co raz musze zmieniać pozycję bo inaczej nie mogę wystac czy wysiedziec. Nie wyobrażam sobie jakbym miała być w pracy. Dzielna jesteś kobitka. Ale patrząc ma to jak ciąża szybko leci to i te 7 tyg w pracy szybko zleci :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, nie zostałaś sama, ja jeszcze też pozostaję staraczką :)

U mnie na całego rozkręcił się remont, więc dzisiaj prawie cały dzień wisiałam na drabinie i malowałam sufit w sypialni. A jak kończę z pracami fizycznymi, siedzę na homebook.pl i wybieram oświetlenie, kolory, szafki itd. Zaglądam tu do Was i na facebooka regularnie, ale mam w tej chwili mniej czasu, żeby się aktywnie udzielać. No, ale codziennie sprawdzam, czy nowy maluszek się już nie objawił :) Czekamy teraz na hurtowy wysyp w końcu :D

Jeżeli chodzi o moje starania to staram się trochę odpuścić w tym cyklu i zająć głowę raczej remontem i poszukiwaniem pracy. Może też dlatego mniej się udzielam, bo chyba troszkę próbuję się emocjonalnie odciąć od starań. Mam obawy, czy w ostatnich dwóch cyklach nie nakręcałam się za bardzo i dlatego nie zaskoczyło.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana no i bardzo dobrze, że zajmujesz myśli czym innym niż tylko myśleniem, żeby zajść w ciążę :) Całkowicie popieram :) A remont może i mało przyjemny, ale potem jak zobaczysz efekty to będzie super! No i to wybieranie i szukanie mebli i różnych dodatków sprawia dużo radości :) Ja bym ciągle znowu coś kupowała i zmieniała w domu, tylko co robić z rzeczami co się już ma??? My w najbliższy weekend jedziemy na pchli targ z nadzieją na pozbycie się wielu rzeczy z mieszkania, które tylko zalegają w piwnicy a są całkiem przyzwoite... W Niemczech to bardzo popularne, więc mam nadzieję, że chociaż zrobi się trochę miejsca, bo o pieniążki nam tak bardzo nie chodzi, ale będzie miło jak kilka euro wpadnie do portfela :)

A jak z szukaniem pracy? Odezwali się z tej firmy co wspominałaś?

Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła nową pracę a potem szybciutko zobaczyła dwie kreseczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, dobrze że się odezwałaś :) Wiem, że pewnie jesteś rozczarowana, że nie jesteś w ciąży, ale nie poddawaj się jeszcze... Nadal trzymam mocno kciuki i modlę się za Was, staraczki :)

Wracasz do swojej starej pracy? Szkoda, że masz tam taką nieciekawą sytuację, no ale ważne że masz pracę. Wiem, że łatwo mówić, ale mam nadzieję, że w przyszłości znajdziesz pracę, gdzie nie będziesz tak zestresowana...

Jak Wiktoria?

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana moim zdaniem masz bardzo zdrowe podejscie do calej sytuacji :) i zazdroszcze remontu :) moze nie tyle samej pracy i balaganu, ale zmiany aranzacji ;) my zrobimy jakis remont pewnie dopiero jak Wojtek dostanie swoj wlasny pokoj

Truskaweczko odzywaj sie do nas czesciej :* bo my sie tu zastanawiamy co u ciebie slychac tak ogolnie :) mam nadzieje, ze stosunki z mezem sie polepszyly :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, dzięki ;) No niestety ciężko z tymi plecami, ale może jakoś dam radę w pracy.

Mówiłam o tych bólach mojemu lekarzowi i kazał robić przerwy, odpoczywać, rozciągać, no ale bez przesady... Jego zdaniem nie nadaje się to na dłuższe zwolnienie z pracy :(

Niestety tutaj nie ma takiego zrozumienia dla takich niby 'mniejszych' dolegliwości ciążowych.
    Poza tym chodzi też niestety o finanse, jeśli pójdę na takie dłuższe zwolnienie (coś jak polskie L4) to niestety może się to odbić na wysokości macierzyńskiego :( A że umowę mam tylko do grudnia i niejasność co do jej przedłużenia to na razie będę próbować się dogadać z szefem, ewentualnie za 3-4 tygodnie wezmę zwolnienie od rodzinnego (to akurat nie byłoby ciężkie bo dostanę je od teściów) na końcówkę i wtedy to może jakoś przejdzie u szefa.
    W tym tygodniu składam papiery o przedłużenie, więc muszę 'trzymać fason' a potem niech się dzieje co chce ;)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wizytę mam jutro. Ogromnie się boję :(

DomiBW, lucy1983 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Lucy wizytę mam jutro. Ogromnie się boję :(

Nie boimy się Kochana nie boimy :* jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Twój okruszek sobie tam ślicznie rośnie :) który to będzie tc jutro?

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu , to już jutro usłyszysz serduszko swojego skarba :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Nie boimy się Kochana nie boimy :* jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Twój okruszek sobie tam ślicznie rośnie :) który to będzie tc jutro?

7t6d więc będzie na 100% wiadomo czy jest dobrze czy źle.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opcja tylko, że będzie dobrze ! :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Jangwa ma rację. Na pewno będzie dobrze. Daj nam znać Kochana zaraz po wizycie :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! Wierze, że będzie dobrze! Napiszę po wizycie!

jangwa_maua, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    7t6d więc będzie na 100% wiadomo czy jest dobrze czy źle.

Dobrze będzie bo my też jutro mamy wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, trzymam mocno kciuki za Twoje Maleństwo :) Dokładnie jak piszą dziewczyny, będzie dobrze :) Musisz w to mocno wierzyć :)
    Ja dziś znowu się za Was dziewczynki (wliczając Ankę, Domi, Monilię, Pełną Nadziei i Ciebie) mocno modliłam, żeby Wasze Fasolki były mocne i zdrowo rosły...

pelna_nadziei, anka418, Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, Aniu, trzymam kciuki za wizyty! Nie ma innej opcji niż dobrze! Dawajcie koniecznie znać :)

Lucy, z tej firmy o której mówiłam mają się odezwać ponownie na początku października i ustalić termin rozmowy kwalifikacyjnej z managerem, bo teraz jest na urlopie i miałam tylko rozmowę z dziewczyną z HR. Poza tym odezwali się jeszcze z jednej firmy, ale praca 200 km dalej, więc obecnie nie bardzo :/ No nic, zobaczymy, co będzie, właśnie przez 1,5h wypełniałam kolejne aplikacje. Może się uda coś fajnego znaleźć :) Idealnie byłoby blisko domu, z niezłą pensją i bez nadgodzin i zbyt częstych podróży, ale wiadomo, im bliżej do rozstania z obecnym pracodawcą tym mnie wymagająca się robię :D

Mamo_Mai, my jesteśmy ciągle na etapie urządzania naszego mieszkania :) Kupiliśmy je rok temu, w kamienicy i do remontu, i tak po kolei robimy kolejne pomieszczenia jak finanse i czas pozwalają :) Teraz robimy wreszcie naszą sypialnię, bo do tej pory spaliśmy w dużym pokoju na kanapie. Jak ją skończymy, to następny remont dopiero jak nasze dziecko dorośnie do własnego pokoju :)

anka418, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomosci! :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu twoj babelek ma bijace serduszko :* wszystko bedzie dobrze na wizycie, nie ma prawa byc inaczej :) wszystkie tu tak strasznie mocno trzymamy kciuki za was ze musi sie udac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu trzymam kciuki za wizyte ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mysiu - kochana trzymam za Was kciuki całym sercem, na pewno będzie serduszko i będziesz strasznie szczęśliwa po wizycie. :))))) Daj koniecznie znać tu albo na fb bo ja się nie odkleję od kompa dzisiaj, a ciekawe o której masz wizytę.

Anka - na Wasze wspaniałe wieści też czekam, na 100000% będzie wszystko dobrze tak jak i na poprzedniej wizycie. :)

Kehlana- powodzenia z pracą i z remontem, też bardzo lubię takie wybieranie, a w jakim stylu/kolorach sypialnia będzie?

Lucy - no to trzymaj fason, i tak świetnie pracujesz jak na ten tydzień ciąży, a Wy w Niemczech mieszkacie? Twój mąż jest z Niemiec? bo ja myślałam że z Dani czy Belgii, coś mi się pokręciło, daleko od granicy mieszkacie?

Też mi się wydaje że KkasienkaA ma już bardzo niziutko brzuszek, jakie to ekscytujące że może urodzić w każdej chwili praktycznie to samo Pszczółka nasza. :)

pszczoła10, anka418, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ