X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje ze to Kasienka pierwsza urodzi :) brzuszek ma już nisko, rozwarcie się powoli robi :) u mnie ostatnio nic się jeszcze nie działo. Zobaczymy co powie w środę lekarz ;)

Lucy ja też Ci współczuję tego ze musisz jeszcze pracować. Mi bardzo dokuczają plecy w ciazy i co raz musze zmieniać pozycję bo inaczej nie mogę wystac czy wysiedziec. Nie wyobrażam sobie jakbym miała być w pracy. Dzielna jesteś kobitka. Ale patrząc ma to jak ciąża szybko leci to i te 7 tyg w pracy szybko zleci :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, nie zostałaś sama, ja jeszcze też pozostaję staraczką :)

U mnie na całego rozkręcił się remont, więc dzisiaj prawie cały dzień wisiałam na drabinie i malowałam sufit w sypialni. A jak kończę z pracami fizycznymi, siedzę na homebook.pl i wybieram oświetlenie, kolory, szafki itd. Zaglądam tu do Was i na facebooka regularnie, ale mam w tej chwili mniej czasu, żeby się aktywnie udzielać. No, ale codziennie sprawdzam, czy nowy maluszek się już nie objawił :) Czekamy teraz na hurtowy wysyp w końcu :D

Jeżeli chodzi o moje starania to staram się trochę odpuścić w tym cyklu i zająć głowę raczej remontem i poszukiwaniem pracy. Może też dlatego mniej się udzielam, bo chyba troszkę próbuję się emocjonalnie odciąć od starań. Mam obawy, czy w ostatnich dwóch cyklach nie nakręcałam się za bardzo i dlatego nie zaskoczyło.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana no i bardzo dobrze, że zajmujesz myśli czym innym niż tylko myśleniem, żeby zajść w ciążę :) Całkowicie popieram :) A remont może i mało przyjemny, ale potem jak zobaczysz efekty to będzie super! No i to wybieranie i szukanie mebli i różnych dodatków sprawia dużo radości :) Ja bym ciągle znowu coś kupowała i zmieniała w domu, tylko co robić z rzeczami co się już ma??? My w najbliższy weekend jedziemy na pchli targ z nadzieją na pozbycie się wielu rzeczy z mieszkania, które tylko zalegają w piwnicy a są całkiem przyzwoite... W Niemczech to bardzo popularne, więc mam nadzieję, że chociaż zrobi się trochę miejsca, bo o pieniążki nam tak bardzo nie chodzi, ale będzie miło jak kilka euro wpadnie do portfela :)

A jak z szukaniem pracy? Odezwali się z tej firmy co wspominałaś?

Trzymam kciuki, żebyś szybko znalazła nową pracę a potem szybciutko zobaczyła dwie kreseczki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka, dobrze że się odezwałaś :) Wiem, że pewnie jesteś rozczarowana, że nie jesteś w ciąży, ale nie poddawaj się jeszcze... Nadal trzymam mocno kciuki i modlę się za Was, staraczki :)

Wracasz do swojej starej pracy? Szkoda, że masz tam taką nieciekawą sytuację, no ale ważne że masz pracę. Wiem, że łatwo mówić, ale mam nadzieję, że w przyszłości znajdziesz pracę, gdzie nie będziesz tak zestresowana...

Jak Wiktoria?

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana moim zdaniem masz bardzo zdrowe podejscie do calej sytuacji :) i zazdroszcze remontu :) moze nie tyle samej pracy i balaganu, ale zmiany aranzacji ;) my zrobimy jakis remont pewnie dopiero jak Wojtek dostanie swoj wlasny pokoj

Truskaweczko odzywaj sie do nas czesciej :* bo my sie tu zastanawiamy co u ciebie slychac tak ogolnie :) mam nadzieje, ze stosunki z mezem sie polepszyly :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, dzięki ;) No niestety ciężko z tymi plecami, ale może jakoś dam radę w pracy.

Mówiłam o tych bólach mojemu lekarzowi i kazał robić przerwy, odpoczywać, rozciągać, no ale bez przesady... Jego zdaniem nie nadaje się to na dłuższe zwolnienie z pracy :(

Niestety tutaj nie ma takiego zrozumienia dla takich niby 'mniejszych' dolegliwości ciążowych.
    Poza tym chodzi też niestety o finanse, jeśli pójdę na takie dłuższe zwolnienie (coś jak polskie L4) to niestety może się to odbić na wysokości macierzyńskiego :( A że umowę mam tylko do grudnia i niejasność co do jej przedłużenia to na razie będę próbować się dogadać z szefem, ewentualnie za 3-4 tygodnie wezmę zwolnienie od rodzinnego (to akurat nie byłoby ciężkie bo dostanę je od teściów) na końcówkę i wtedy to może jakoś przejdzie u szefa.
    W tym tygodniu składam papiery o przedłużenie, więc muszę 'trzymać fason' a potem niech się dzieje co chce ;)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wizytę mam jutro. Ogromnie się boję :(

DomiBW, lucy1983 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Lucy wizytę mam jutro. Ogromnie się boję :(

Nie boimy się Kochana nie boimy :* jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Twój okruszek sobie tam ślicznie rośnie :) który to będzie tc jutro?

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu , to już jutro usłyszysz serduszko swojego skarba :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Nie boimy się Kochana nie boimy :* jestem pewna że wszystko będzie dobrze. Twój okruszek sobie tam ślicznie rośnie :) który to będzie tc jutro?

7t6d więc będzie na 100% wiadomo czy jest dobrze czy źle.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opcja tylko, że będzie dobrze ! :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Jangwa ma rację. Na pewno będzie dobrze. Daj nam znać Kochana zaraz po wizycie :)

wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane! Wierze, że będzie dobrze! Napiszę po wizycie!

jangwa_maua, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    7t6d więc będzie na 100% wiadomo czy jest dobrze czy źle.

Dobrze będzie bo my też jutro mamy wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, trzymam mocno kciuki za Twoje Maleństwo :) Dokładnie jak piszą dziewczyny, będzie dobrze :) Musisz w to mocno wierzyć :)
    Ja dziś znowu się za Was dziewczynki (wliczając Ankę, Domi, Monilię, Pełną Nadziei i Ciebie) mocno modliłam, żeby Wasze Fasolki były mocne i zdrowo rosły...

pelna_nadziei, anka418, Mysia 15, monilia84 lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, Aniu, trzymam kciuki za wizyty! Nie ma innej opcji niż dobrze! Dawajcie koniecznie znać :)

Lucy, z tej firmy o której mówiłam mają się odezwać ponownie na początku października i ustalić termin rozmowy kwalifikacyjnej z managerem, bo teraz jest na urlopie i miałam tylko rozmowę z dziewczyną z HR. Poza tym odezwali się jeszcze z jednej firmy, ale praca 200 km dalej, więc obecnie nie bardzo :/ No nic, zobaczymy, co będzie, właśnie przez 1,5h wypełniałam kolejne aplikacje. Może się uda coś fajnego znaleźć :) Idealnie byłoby blisko domu, z niezłą pensją i bez nadgodzin i zbyt częstych podróży, ale wiadomo, im bliżej do rozstania z obecnym pracodawcą tym mnie wymagająca się robię :D

Mamo_Mai, my jesteśmy ciągle na etapie urządzania naszego mieszkania :) Kupiliśmy je rok temu, w kamienicy i do remontu, i tak po kolei robimy kolejne pomieszczenia jak finanse i czas pozwalają :) Teraz robimy wreszcie naszą sypialnię, bo do tej pory spaliśmy w dużym pokoju na kanapie. Jak ją skończymy, to następny remont dopiero jak nasze dziecko dorośnie do własnego pokoju :)

anka418, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomosci! :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu twoj babelek ma bijace serduszko :* wszystko bedzie dobrze na wizycie, nie ma prawa byc inaczej :) wszystkie tu tak strasznie mocno trzymamy kciuki za was ze musi sie udac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu trzymam kciuki za wizyte ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mysiu - kochana trzymam za Was kciuki całym sercem, na pewno będzie serduszko i będziesz strasznie szczęśliwa po wizycie. :))))) Daj koniecznie znać tu albo na fb bo ja się nie odkleję od kompa dzisiaj, a ciekawe o której masz wizytę.

Anka - na Wasze wspaniałe wieści też czekam, na 100000% będzie wszystko dobrze tak jak i na poprzedniej wizycie. :)

Kehlana- powodzenia z pracą i z remontem, też bardzo lubię takie wybieranie, a w jakim stylu/kolorach sypialnia będzie?

Lucy - no to trzymaj fason, i tak świetnie pracujesz jak na ten tydzień ciąży, a Wy w Niemczech mieszkacie? Twój mąż jest z Niemiec? bo ja myślałam że z Dani czy Belgii, coś mi się pokręciło, daleko od granicy mieszkacie?

Też mi się wydaje że KkasienkaA ma już bardzo niziutko brzuszek, jakie to ekscytujące że może urodzić w każdej chwili praktycznie to samo Pszczółka nasza. :)

pszczoła10, anka418, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ