X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję za tyle ciepłych słów!!

Poprzednią wiadomość napisałam z telefonu jak tylko wyszłam z gabinetu! Wiedziałyście wcześniej niż mąż- ale o tym cicho! Mógłby się obrazić! ;)

Serduszko bije- widziałam je, a nie słyszałam ponieważ gin uważa, że na tym etapie lepiej nie słuchać serduszka. Podobno to może zaszkodzić. Ciąża jest starsza o 3 dni. Maluszek urósł. Powiedział, że na tym etapie ciąży jest wręcz bajkowo!

Na badania przezierności chce mnie wysłać do Krakowa- oczywiście nie pamiętam nazwiska doktora, który ma mi robić usg. Powiedział, że osobiście do niego zadzwoni, żeby to właśnie on robił badanie. I proponował testy Pappa. Ja mam ogromną awersję do tych testów. Ale mój lekarz mnie uspokaja, że specjalista, który będzie je wykonywał nic nie robi pochopnie, nie wyciąga pochopnych wniosków i nie kieruje na amniopunkcję bez naprawdę wyraźnych wskazań. Zresztą na amnio nie muszę przecież się zgadzać.

Gdyby bolała mnie brzuch tak jak boli mnie teraz wieczorami mam od razu się położyć. I w ogóle mam dużo odpoczywać, leżeć, ponieważ to ciąża wysokiego ryzyka. Ale każda z nas ma ciążę wysokiego ryzyka po tym co nas spotkało.

Kolejna wizyta 13.10.

Jestem taka szczęśliwa. U mnie w domu nikt oprócz męża nie wie o ciąży. I na razie im nie powiem. Oni raczej nie będą się cieszyć. Ale co mi tam. To mój Maluszek i ja ponoszę ryzyko.

Dziękuję Bogu, że serduszko mojego Maluszka biję :D To najważniejsze!

Bardzo Wam Kochane dziękuję za trzymanie kciuków!! Denerwowałam się potwornie!

A suwaczek wstawię- tylko jutro. Teraz ledwo dotarłam do domu, a za chwilę muszę znowu jechać z Julą na angielski.

Tulisia, KkasienkaA, jangwa_maua, lucy1983, monilia84, majeczka8 lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zdjęcia nie mam. Chodzę na nfz i lekarz nie daje na każdej wizycie zdjęcia. Zresztą nawet zapomniałam ze szczęścia poprosić o zdjęcie. Może następnym razem.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu kochana, twoja radość jest tak wielka że aż się udziela. :) Czytam twój post i sama śmieję się do monitora :)

Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Mysiu czytałam Twój post i bije z niego taka radość, tak optymistycznie się zrobiło, że aż lżej na sercu :D Masz rację, to Wasz Maluszek i nikomu nic do tego! Kochana jeszcze raz gratuluję :D

Ja właśnie zamówiłam monitor oddechu, termometr i laktator i oficjalnie zamknęła się moja lista rzeczy do kupienia :D

Mysia 15, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu zgadzam sie dziewczynami :) bije od ciebie taka radosc i optymizm ze sie udziela :) :) :)
    I bardzo dobrze robisz, ze nie mowisz o ciazy w domu, poki co stres jest ci niewskazany, a komentarze niektorych mogly by cie wyprowadzic z rownowagi. Ja tak zrobilam i mialam swiety spokoj do prawie 10tc.

A w weekend odwiedzily nas moje siostry, przyjechaly na panienski naszej kuzynki. Nasluchalam sie, jak to sobie nie poradze z dzieckiem, ze moja mama bedzie wszystko za mnie robic bo ja sobie nie zdaje sprawy jak wyglada opieka nad nowordkiem :( wiecie co poczulam sie, jakbym miala 15 lat, zaszla w ciaze i myslala, ze z dzieckiem to jak z lalka...

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, jakie cudowne wieści! Kiepski humor mam od rana, ale jak tylko przeczytałam Twoje posty to szczerzę się z radości od ucha do ucha :)

Aniu, czekamy teraz na równie dobre wieści od Ciebie!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

A w weekend odwiedzily nas moje siostry, przyjechaly na panienski naszej kuzynki. Nasluchalam sie, jak to sobie nie poradze z dzieckiem, ze moja mama bedzie wszystko za mnie robic bo ja sobie nie zdaje sprawy jak wyglada opieka nad nowordkiem :( wiecie co poczulam sie, jakbym miala 15 lat, zaszla w ciaze i myslala, ze z dzieckiem to jak z lalka...

Mamo_Mai, nie wiem skąd te Twoje siostry biorą te opinie. Przecież na początku rzadko która młoda mama ma dziś wcześniejsze doświadczenia z noworodkiem a jakoś większość świetnie sobie radzi. Jakoś myślę, że wcale nie będziesz potrzebować tyle pomocy przy Wojtusiu, chyba żeby z mężem na randkę wyjść :) Zobaczysz, jeszcze same zobaczą jaka z Ciebie będzie świetna mama!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:

Kehlana- powodzenia z pracą i z remontem, też bardzo lubię takie wybieranie, a w jakim stylu/kolorach sypialnia będzie?

Azande, będzie bardzo podobna do tego zdjęcia na homebook:

http://www.homebook.pl/inspiracje/sypialnia/79272_-sypialnia-styl-skandynawski

Mieszkam w kamienicy i też mam takie wielkie okno, tylko u mnie jeszcze większe, bo z drzwiami balkonowymi :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu - to prawda, Twój post jest taki pozytywny :) a i lekarz dobrze, że potraktował Cię indywidualnie i chce Ci zapewnić fachową konsultacje. Wszystko będzie dobrze, Maluszek będzie zdrowy i mam nadzieję, że żadne dodatkowe testy nie będą potrzebne.

Mama_Mai - u mnie komentarze ze strony taty za to. Że nie odpowiedzialnie, że najpierw trzeba się "ustatkować" itd. ech ... ale ja nie chciałam mieć 40 lat i pierwszego dziecka. Wiadomo, że będzie ciężko, ale nie w takich sytuacjach ludzie dają sobie radę. Z resztą sam mój tata nie pamięta jak młody był i też zaczynał od 0. Denerwują mnie takie komentarze. Może nie mam idealnej sytuacji, bo pracy brak, mieszkam na razie z rodzicami (partner osobno), ale powoli wszystko się ułoży...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa damy sobie rade :) ja wiem, ze lekko nie bedzie zwlaszcza na samym poczatku, bo dzidzia musi wyrobic sobie rytm dnia ale no kurcze ludzie w gorszych sytuacjach tez sobie radza i to nie z jednym dzieckiem.
    To ich gadanie nie wkurzyloby mnie tak bardzo, gdyby chociaz 1 z nich juz byla matka, ale to ja pierwsza urodzilam dzidzie w naszej rodzinie i chyba wiem o ciazy i dzieciach wiecej niz one...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - pewnie, że damy radę ;) . No to faktycznie w takim przypadku siostry nie powinny tak mówić... ech, ludzie i ich "złote" rady . Każdy jest najmądrzejszy w nie swoim życiu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 17:39

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniewaz kazdy lubi dawac wlasnie takie "dobre" w ich mniemaniu rady. Ludzie wtedy czuja sie dowartosciowani. Uwazaja, ze maja monopol na nieomylnosc. I absolutnie nie przejmujcie sie Dziewczyny tymi komentarzami. Wkurza mnie to jak ktos wie lepiej co dla mnie jest dobre. Bo niby z jakiej racji ma wiedziec lepiej?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedziecie wspanialymi Mamusiami!! I swietnie dacie sobie rade. W koncu kto wie lepiej co potrzeba Maluszkowi jak nie mamusia? Na poczatku na pewno bedzie trudno, ale widok Maluszka osladza zmeczenie, stres, niewyspanie. A potem jest tylko lepiej!!!

lucy1983 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, denerwujące jak każdy wie lepiej co czuje, co jest dla mnie dobre i jak mam postępować ze swoim życiem...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze nie po polskiemu pisze, ale to przez telefon. Czekam na Jule. Jest na pierwszych zajeciach z angielskiego. Zapisalam ja na kurs dla pieciolatkow do szkoly jezykowej. Zobaczymy jak bedzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 18:13

lucy1983 lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wkurzający są ludzie, którzy wiedzą lepiej... A takich "złotych rad" wiele wszędzie... Ale jak ktoś dyskredytuje drugą osobę, że nie da sobie rady, czy coś w tym stylu to szlak mnie jasny trafia!!!!!! Kto daje ludziom prawo do takich sądów... Ehhh aż mi się coś w środku buzuje...

Kurde chyba się przeziębiłam! :(

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehalana śliczna inspiracja! Uwielbiam takie stylizacje, białe mebelki, jasne ściany, minimalistyczne dodatki <3

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA ojej, to nie dobrze jak się przeziębiłaś... oby szybko przeszło.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai, właśnie miałam spytać czy któraś z twoich sióstr ma już dzieci, że wszystkie takie mądre :) Dziwna sytuacja, bo zamiast cię wspierać i mówić że na pewno dasz radę i wszystko się ułoży to cię dołują.

Kehlana, aranżacja fajna, ale nie w moim stylu ;)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz otworzyłam telefon bo odpoczywam po pracy...

Mysiu kochana jakie cudowne wieści!!!!!!! Jak się cieszę! Cudownie :) Jest serduszko i wszystko będzie dobrze :)
    Gratuluję kochana :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ