Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo Wam dziękuję za tyle ciepłych słów!!
Poprzednią wiadomość napisałam z telefonu jak tylko wyszłam z gabinetu! Wiedziałyście wcześniej niż mąż- ale o tym cicho! Mógłby się obrazić!
Serduszko bije- widziałam je, a nie słyszałam ponieważ gin uważa, że na tym etapie lepiej nie słuchać serduszka. Podobno to może zaszkodzić. Ciąża jest starsza o 3 dni. Maluszek urósł. Powiedział, że na tym etapie ciąży jest wręcz bajkowo!
Na badania przezierności chce mnie wysłać do Krakowa- oczywiście nie pamiętam nazwiska doktora, który ma mi robić usg. Powiedział, że osobiście do niego zadzwoni, żeby to właśnie on robił badanie. I proponował testy Pappa. Ja mam ogromną awersję do tych testów. Ale mój lekarz mnie uspokaja, że specjalista, który będzie je wykonywał nic nie robi pochopnie, nie wyciąga pochopnych wniosków i nie kieruje na amniopunkcję bez naprawdę wyraźnych wskazań. Zresztą na amnio nie muszę przecież się zgadzać.
Gdyby bolała mnie brzuch tak jak boli mnie teraz wieczorami mam od razu się położyć. I w ogóle mam dużo odpoczywać, leżeć, ponieważ to ciąża wysokiego ryzyka. Ale każda z nas ma ciążę wysokiego ryzyka po tym co nas spotkało.
Kolejna wizyta 13.10.
Jestem taka szczęśliwa. U mnie w domu nikt oprócz męża nie wie o ciąży. I na razie im nie powiem. Oni raczej nie będą się cieszyć. Ale co mi tam. To mój Maluszek i ja ponoszę ryzyko.
Dziękuję Bogu, że serduszko mojego Maluszka biję To najważniejsze!
Bardzo Wam Kochane dziękuję za trzymanie kciuków!! Denerwowałam się potwornie!
A suwaczek wstawię- tylko jutro. Teraz ledwo dotarłam do domu, a za chwilę muszę znowu jechać z Julą na angielski.Tulisia, KkasienkaA, jangwa_maua, lucy1983, monilia84, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Oj tak Mysiu czytałam Twój post i bije z niego taka radość, tak optymistycznie się zrobiło, że aż lżej na sercu Masz rację, to Wasz Maluszek i nikomu nic do tego! Kochana jeszcze raz gratuluję
Ja właśnie zamówiłam monitor oddechu, termometr i laktator i oficjalnie zamknęła się moja lista rzeczy do kupieniaMysia 15, kehlana_miyu, Tulisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysiu zgadzam sie dziewczynami bije od ciebie taka radosc i optymizm ze sie udziela
I bardzo dobrze robisz, ze nie mowisz o ciazy w domu, poki co stres jest ci niewskazany, a komentarze niektorych mogly by cie wyprowadzic z rownowagi. Ja tak zrobilam i mialam swiety spokoj do prawie 10tc.
A w weekend odwiedzily nas moje siostry, przyjechaly na panienski naszej kuzynki. Nasluchalam sie, jak to sobie nie poradze z dzieckiem, ze moja mama bedzie wszystko za mnie robic bo ja sobie nie zdaje sprawy jak wyglada opieka nad nowordkiem wiecie co poczulam sie, jakbym miala 15 lat, zaszla w ciaze i myslala, ze z dzieckiem to jak z lalka...Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Mysiu, jakie cudowne wieści! Kiepski humor mam od rana, ale jak tylko przeczytałam Twoje posty to szczerzę się z radości od ucha do ucha
Aniu, czekamy teraz na równie dobre wieści od Ciebie!Mysia 15 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mama_Mai wrote:
A w weekend odwiedzily nas moje siostry, przyjechaly na panienski naszej kuzynki. Nasluchalam sie, jak to sobie nie poradze z dzieckiem, ze moja mama bedzie wszystko za mnie robic bo ja sobie nie zdaje sprawy jak wyglada opieka nad nowordkiem wiecie co poczulam sie, jakbym miala 15 lat, zaszla w ciaze i myslala, ze z dzieckiem to jak z lalka...
Mamo_Mai, nie wiem skąd te Twoje siostry biorą te opinie. Przecież na początku rzadko która młoda mama ma dziś wcześniejsze doświadczenia z noworodkiem a jakoś większość świetnie sobie radzi. Jakoś myślę, że wcale nie będziesz potrzebować tyle pomocy przy Wojtusiu, chyba żeby z mężem na randkę wyjść Zobaczysz, jeszcze same zobaczą jaka z Ciebie będzie świetna mama!
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Azande wrote:
Kehlana- powodzenia z pracą i z remontem, też bardzo lubię takie wybieranie, a w jakim stylu/kolorach sypialnia będzie?
Azande, będzie bardzo podobna do tego zdjęcia na homebook:
http://www.homebook.pl/inspiracje/sypialnia/79272_-sypialnia-styl-skandynawski
Mieszkam w kamienicy i też mam takie wielkie okno, tylko u mnie jeszcze większe, bo z drzwiami balkonowymi
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mysiu - to prawda, Twój post jest taki pozytywny a i lekarz dobrze, że potraktował Cię indywidualnie i chce Ci zapewnić fachową konsultacje. Wszystko będzie dobrze, Maluszek będzie zdrowy i mam nadzieję, że żadne dodatkowe testy nie będą potrzebne.
Mama_Mai - u mnie komentarze ze strony taty za to. Że nie odpowiedzialnie, że najpierw trzeba się "ustatkować" itd. ech ... ale ja nie chciałam mieć 40 lat i pierwszego dziecka. Wiadomo, że będzie ciężko, ale nie w takich sytuacjach ludzie dają sobie radę. Z resztą sam mój tata nie pamięta jak młody był i też zaczynał od 0. Denerwują mnie takie komentarze. Może nie mam idealnej sytuacji, bo pracy brak, mieszkam na razie z rodzicami (partner osobno), ale powoli wszystko się ułoży...Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJangwa damy sobie rade ja wiem, ze lekko nie bedzie zwlaszcza na samym poczatku, bo dzidzia musi wyrobic sobie rytm dnia ale no kurcze ludzie w gorszych sytuacjach tez sobie radza i to nie z jednym dzieckiem.
To ich gadanie nie wkurzyloby mnie tak bardzo, gdyby chociaz 1 z nich juz byla matka, ale to ja pierwsza urodzilam dzidzie w naszej rodzinie i chyba wiem o ciazy i dzieciach wiecej niz one... -
Mama_Mai - pewnie, że damy radę . No to faktycznie w takim przypadku siostry nie powinny tak mówić... ech, ludzie i ich "złote" rady . Każdy jest najmądrzejszy w nie swoim życiu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 17:39
-
Poniewaz kazdy lubi dawac wlasnie takie "dobre" w ich mniemaniu rady. Ludzie wtedy czuja sie dowartosciowani. Uwazaja, ze maja monopol na nieomylnosc. I absolutnie nie przejmujcie sie Dziewczyny tymi komentarzami. Wkurza mnie to jak ktos wie lepiej co dla mnie jest dobre. Bo niby z jakiej racji ma wiedziec lepiej?
-
Bedziecie wspanialymi Mamusiami!! I swietnie dacie sobie rade. W koncu kto wie lepiej co potrzeba Maluszkowi jak nie mamusia? Na poczatku na pewno bedzie trudno, ale widok Maluszka osladza zmeczenie, stres, niewyspanie. A potem jest tylko lepiej!!!
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Przepraszam, ze nie po polskiemu pisze, ale to przez telefon. Czekam na Jule. Jest na pierwszych zajeciach z angielskiego. Zapisalam ja na kurs dla pieciolatkow do szkoly jezykowej. Zobaczymy jak bedzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 18:13
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
No wkurzający są ludzie, którzy wiedzą lepiej... A takich "złotych rad" wiele wszędzie... Ale jak ktoś dyskredytuje drugą osobę, że nie da sobie rady, czy coś w tym stylu to szlak mnie jasny trafia!!!!!! Kto daje ludziom prawo do takich sądów... Ehhh aż mi się coś w środku buzuje...
Kurde chyba się przeziębiłam! -
Mamo Mai, właśnie miałam spytać czy któraś z twoich sióstr ma już dzieci, że wszystkie takie mądre Dziwna sytuacja, bo zamiast cię wspierać i mówić że na pewno dasz radę i wszystko się ułoży to cię dołują.
Kehlana, aranżacja fajna, ale nie w moim stylu10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny